|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
daj z pół czopka glicerynowego i coś się ruszy
![]() gratulacje ![]() hmm a nie masz w opcjach typu dziecko, ruch sport? Cytat:
![]() Cytat:
jechałąm tam z myślą że czemu nie.. a jak przyszło co do czego to wymiękłamno i dupa o tych smoczkach powiedzieli tyle tylko co wiem, że do 6 mce dzieci mają potrzebę ssania, a potem dalej ją mają ale też maja inne potrzeby które są silniejsze (chodzi o jęzor inaczej pracują nim itd) i wtedy można wycofywać smoczek, no i żeby nie zapychać dziecka smokiem bo jęzor się nie dźwiga i przy dłuższym zapychaniu będą kłopoty z mowa... ale nic nie powiedzieli o tym jak oduczyć.. dupa my mu dajemy tylko do spania, płacz uspokajamy inaczej, ale już coraz częściej sam wypluwa, może nam się uda go syzbko wywalić..
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
i na każdy miesiąc mała jest przebrana w ciuszki- odpowiednio do pogody czy jakiegoś święta?
![]() Mój kalendarz powinien dzisiaj dojść- ale dostałam też PDFa, więc najwyżej wydrukujemy dla siebue u TŻta w pracy na kolorowym laserze hehe- skąpiradło jestem ![]() Niedługo zbieram się- idę się zrobić na bóstwo u fryzjera Następnym razem to nie wiem kiedy pójdę na dłuższe posiedzenie (z farbowaniem) do mojej fryzjerki- jak będę pracować to prawie cały dzień nie będzie mnie w domu i pewnie szkoda będzie mi czasu na takie rzeczy
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
my właśnie po szczepieniu.Wojtek był mega dzielny.zaraz po wkłuciach gaworzył sobie z panią doktor i śmiał się,więc chyba nie było tak strasznie
ta wysypka na buźce i na brwiach to przeze mnie ze względu na to,że Wojtek raczej należy do grono potężniejszych bobasków dostaliśmy też inną witaminę d,bo kidavit może mu nie wystarczać.dzisiaj ważył 6940 ale to było zaraz po jedzeniu i może stąd taki wynik.pytałam też o podnoszenie główki.no i pani doktor mnie pocieszyła,bo nie widzi w nim żadnych niepokojących rzeczy.wydaje jej się,że jest po prostu troszeczkę bardziej leniwy.leżąc na brzuchu znowu wcinał łapkę i gadał.wg niej każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie ma co panikować.miała kilka przypadków,że dziecko w ogóle nie chciał leżeć na brzuchu i nie podnosiło główki,a wszystko było z nimi ok.tylko po prostu takie leniuszki były.powiedziała też,że takie troszeczkę większe dzieciątka trochę później zaczynają ćwiczyć mięśnie karku.więc trochę się uspokoiłam. A Wojtek od szczepienia śpi i śpi...
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
martucha, gabisun, czekam do wieczora, bo TŻ ma przywieść te czopki, co prawda mam apteke pod nosem, ale tam sa zawsze takie straszne kolejki ze sobie daruje... ;/
a kolaż, niech ktos wymeczy kasienke o zdjecie Garbysi i zaraz Wam go pokazuje ![]() albo kogos innego jak nasza kasienka nie chce edit: ja w tym czasie musze zgrac zdjecia mojego malego renifera Klarissa gratuluje odkrycia innych opcji oczywiscie widze ze dalszy ciag zdjec z lampą
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-08 o 11:24 |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gibasun gratuluję potężnej kupy Śmierdząca rzecz a cieszy ![]() Klarissa, Waniliaania, Aaneczka, Martucha, dash dzięki za odpowiedzi odnośnie butli. Ja już tak się bałam, że źle robię dając mu częściej... Ale skoro wy wszystkie dajecie częściej i mówicie, żeby dawać jak jest taki głodny, to nie mam takich wyrzutów sumienia. Dzisiejszy dzien znowu zaczelam od placzu. Ja już wymiękam. Jestem tak przemęczona, że jedyne co umiem zrobić, to się rozpłakać. Walczę z mężem i Pascalkiem o karmienie. Znaczy Pascalek chce bardzo cycka, a mąż mi zabrania dawać. Dwa dni Pascal był na mm i nie było ulewania, chlustania na odległość, bólu brzuszka, bolących bąków, prężenia się i stękania. Dziś w nocy domagał się jedzenia znowu co 2 godziny, ale nie wypijał tyle co trzeba. Dawał radę 60 ml i zasypiał. Po 2 godzinach znowu pobudka. Ale i tak dawałam mu mm. O 10.00 dałam mu w końcu cycka. Ledwie skończył zaczął chlustać i to tak daleko, że szok. No ja nie wiem co się dzieje!? Czemu on tak chlusta po moim mleku? Przecież pilnowałam diety. Mąż jest akurat w domu i już się na mnie wściekł niesamowicie, że jestem taka uparta... a ja już od zmysłów odchodzę. Mleka mam mnóstwo, chyba eksploduję. Odciągam i odciągam, a jemu nie mam dać?... Dziś nie dam mu już cycka, spróbuję znowu jutro... |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zaczynam akcję robienia zapasów na czas wprowadzania nowych posiłków
odciągam mleko żeby potem mieszać z kleikiem ( bo mozna użyć mleka własnego lub MM) w ramach wprowadzania glutenu, tylko nie wiem jak to jest z tymi kleikami, daje się zamiast słoiczka jako jeden posiłek czy dodatkowo muszę się podszkolić w tej kwestii mam zajecie ![]() Martucha a jak u was jest ze słoiczkami? bo niby na początek marchewka, potem jabłko, potem to i to razem...ale jak 3 dni jedno patrzymy czy nie uczula potem 3 dni następne tak? jak wy robicie? jakiej firmy słoiczki macie? |
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Trzymam mocno kciuki, |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() kolejny ciezki poranek za nami. Maja niepotrzebnie zostala pochwalona ze pieknie spi bo teraz nie spi prawie wogole dzis o 5 stwierdzila ze pora wstawac i sie bawic. Pol biedy jakby chciala bawic sie sama ale nieee mamusia ma sie z nia bawic w "podaj smoczka a ja sie bede smiala" (zeby nie bylo w nocy tez nie spala tylko uciala sobie krotkie drzemki)a teraz usnela na 30 minut i juz ja slysze ![]() mam nauczke zeby jej nie chwalic na glos ![]() Naked21 no i dobrze zrobilas ze sie nie zgodzilas na propozycje ex tesciowej swoja droga co to za kobieta co sie nawet o wlasnego wnuka nie zapyta ![]() ![]() Klarissa piekna ta Twoja sniezynka ![]() Weroniczko kurcze strasznie Ci wspolczuje tych akcji z ulewaniem. Ciekawe czemu tak sie dzieje po Twoim mleku skoro trzymasz diete ![]() Zuziczka a co sie stalo boroczku ![]() Aaneczka bardzo ladne ubranko tylko troche drogie ![]() Mszu ja tak niesmialo ale powiem Ci ze jestem zachwycona Twoimi zdjeciami moze kiedys sie naucze, bo narazie uwaznie notuje Twoje rady ![]() noo i to by bylo na tyle....see popisalam... lece nakarmic Paskude ![]() ps. mam prosbe do dziewczyn ktore maja konika z fisher price, moglybyscie polecic jakiegos dobrego sprzedawce
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-12-08 o 12:00 |
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Pomi-moją małą jak wezme na nasze łózko też patrzy w tv i oglada heee
![]() cellaris-ja wczoraj wyszłam na dwór z małą i zrobiłam wielki bląd mżawka była , wózek cały mokry,moje buty przemoczone,nie dało się jechać jedynie kawałek koło bloku bo było ładnie odgarnięte potem się siłowałam z wozkiem Cięzka noc za nami mała jak poszła po kąpieli spać czyli po 19 budziła się co 2h nawet częsciej , stęki , jęki, harczenie jak zawsze , cyca je ale na krótko jej widocznie starcza.Spać nie chciała.W dzień prawie wogole nie spi , robi sobie drzemki po 15-20 minut i koniec.Już myśle że jest cały czas głodna o 11 dostała butli 60ml i spi a wczesniej jadła cycka duzo. |
|
|
|
#220 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mój maluszek właśnie dosypia, a ja się szykuje do spacerku. Kicha, że odwilż bo coraz gorzej zsię jeździ ale może ze 40 min wytrzymam. Nocka u nas super ![]() Dzisiaj przychodzi delegacja z pracy, nie chce mi się nic piec więc lecę do piekarni. To prawdę niedużo, może zdjęcia troszkę przekłamują? Trzymam kciuki za wizytę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
same sukcesy ostatnio na wątku ![]() Dla mnie pierwsze- i doczytałam, że je też wybrałaś. A co się narobiło? Odpoczywaj ile wlezie, sama jesteś to niewiele masz czasu dla siebie. Cytat:
A strój który wkleiłaś bardzo fajny. Weronisia ja bym się chyba poddała. Nie wiem dlaczego nie toleruje Twoje pokarmu, ale coś jest na rzeczy skoro po mm nie ulewa. Wiem, że mleko matki jest najlepsze, ale czy to warte tego wszystkiego? On się męczy i Ty się męczysz.
|
|
#221 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam problem smoczkowy do dziś..czyli porawie 2 lata... niestety nie ma szans narazie na oduczenie Dominika.. Wczoraj patryk dostał nowego smoka i jak Domik go zobaczyła to ma wydarł z buzi i był straszny ryk jak próbowałam go odebrać.. ![]() Staram sie mu dawac smoka tylko do usypiania i na noc, ale i tak jak nie swój to młodszego dorwie i ssie po kontach.. Może jak wkrótce obu chłopakom zabiore to mu łatwiej pójdzie... ![]() Jest taki sposób na oduczenie.....codziennie odcinac po kawałeczku smoczka aż nic z niego nie zostanie - ponoc działa ![]() Cytat:
A mleczka to pozamrażaj i daj jak mu przejda problemy brzuszkowe ![]() Cytat:
A to kleik ma gluten?? A co do słoiczków ja Domikowi dawałam z hippa.... gerber coś mu nie podchodziły.. Na poczatek po łyżeczce np marchewki 9między stałym posiłkiem) a jak juz zacznie zjadać cały słoiczek to zamiast jednego mleczka Mój domik to jak za pierwszym razem dorwał sie do marchwi darł sie jak szalony jak mu nie chciałam juz dac...smakowało mu ![]() ale on to straszny żarłok był. a później kupka w kolorze marchewkowym
|
|
|
#222 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
A i jeszcze tak miele jęzoram jakby gumę do żucia miała, w takich pozycjach go ustawia,ze aż się dziwię jak ona to potrafi ![]() Cytat:
,a macie gdzieś jakiś gotowy schemat żywienia? Martucha, ty zastąpiłaś jedno karmienie mlekiem słoiczkiem? Ile podałaś łyżeczek na pierwszy raz? Ja nie widzę tego,że MArta naje mi się łyżeczką marchewki, no i co...mam zaraz potem mleko podać?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję za info Cytat:
Cytat:
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka no coś źle doczytałam, kleik nie ma glutenu, kaszki mają
to fajnie, że tak chętnie zjadał Szczęsliwa no właśnie ja jej zamocowałam niżej żeby mogła się bawić a nie tylko bezczynnie leżeć, bo szybko jej się nudziło teraz muszę wyżej zamocować a targać zabawki będzie tylko na leżaczku ![]() kurcze co za szogun z tego mojego dziecka, teraz w leżaczku podnosi głowę
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-12-08 o 12:45 |
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..ale i tak mi sie wydaje że jednak na dziewczynki więcej się wydaje pieniędzy...Nie mówie tego z tego względu ża mam 2 chłopców..bo pragne mieć córe i choćbym miała jescze 5-tkę chłopaków urodzic to córa musi być ![]() a to moi mężczyźni
|
|
|
#225 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej wizyty, też bym poszła ale nie mam jak. Cytat:
Cytat:
i idealnie działał nigdy nie będzie. Cytat:
Współczuję zarwanej nocki. Cytat:
----------------------- A ja nie wiem co się stało, ale dzisiaj po każdym posiłku mamy powtórkę z nocy - wszystko z powrotem wraca... pomijam, że chyba już ją z 10 razy przebierałam, to gówno z takiego jedzenia za przeproszeniem skoro wszystko ląduje na bluzeczce... i to niezależnie czy mm czy z piersi. Nie wiem co jest grane.Chciałam sobie kupić futrzaną czapę, nie wiem którą wybrać: http://allegro.pl/syberyjska-czapka-...354446088.html http://allegro.pl/futerko-futro-futr...359206410.html http://allegro.pl/czapka-uszatka-cal...356181901.html
|
|
#226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam od tego Była trochę droższy ale kuriera miał taniego (a nie pocztę) i się cena wyrównała z innymi W dwa dni doszedł TZ mnie dziś zaskoczył bo ja sobie kupiłam torebkę na Mikołaja i mówię mu że to już dla mnie prezent jest A dziś kurier wchodzi i przyniósł mi moje ulubione perfumy |
||
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaneczka1984 super jest to zdjecie z dwoma maluchami na lozku ![]() a z tym smoczkiem (podkradaniem od malego) to sie usmialam jak nie wiem co
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-08 o 13:08 |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
pandziolka ale on już duży gratuluję spokojnego szczepienia
mszu daj znać co i jak po czopku Weronisia może nie powinnam tak mówić ale ja bym odpuściła... szczególnie że tr bóle brzucha ulewania są po twoim mleku a po mm nie.. co innego jakby były i po tym i po tym gabisun my zaczęliśmy dawać od jabłka, a teraz poszła marchewka, potem chce dać marchew z ziemniakiem, żeby wprowadzić bardziej "zupki" czyli papki warzywne bo niby powinien zjeść 4 mleka 1 "zupkę" no i trochę jabłuszka ewentualnie soczek więc bardziej się nastawiam na warzywka, szczególnie że do nich dodam kasze manna żeby zacząć ekspancje na gluten, ale jak pójdę do pediatry to się jeszcze upewnię czy dobrze robię aaneczka no właśnie mówili że to z tym obcinaniem to nie jest dobry pomysł, i trzeba sprawdzić czy dziecko nie ssa żeby zapewnić sobie poczucie bezpieczeństwa, czy z jakiegoś innego powodu, np słabe wiązadła w stawach buzi i dlatego ciągle coś musi mieć w ustach.. i zastępować smoka niby tym co mu brakuje bynajmniej ja to tak zrozumiałam cellaris ja zamiast jednego karmienia daje słoiczek i najpierw dałam max 6 łyżeczek i dopełniłam mlekiem, zajdał go ze 100 max (a powinien 180 no ale zjadł troche tej marchewy czy tam jabłka więc się najadł) no a potem jak już było wszystko ok to zamiast całej porcji mleka dostał to jabłko i herbatkę, i teraz też tak z marchewką zrobie dam mu słoiczek marchewy i herbatkę i myślę że na 3-4 godziny się zaklei
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wszystko zwraca, ale strasznie dużo... i chyba jest tak jak pisałaś powyżej - przez łapczywe jedzenie. Przedtem jadła normalnie i jedzonko zostawało w brzuszku.
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa- ja wiem że szkodzi i szybko ją biore, chodzi o to ze ją już interesuje , np wczoraj jak ją tż miał na rekach ja poszłam od nich to wodziła wzrokiem za mną
aaneczko śliczne zdjęcia, ślicznych masz synków, a ten starszy pomocnik
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja przez to przechodziłam tak do 6 tygodnia I miałam tak codziennie (w nocy nie bo jadł normalnie) prawie po każdym jedzeniu był przebierany, ja nie nadążałam z praniem Na szczęście to minęło (tzn jeszcze trochę ulewa le już mało). |
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Kalex.... dawaj Ty fotkę!
Kurde no... dziewczyny, brakuje mi jednego zdjecia do skonczenia kolażu... jak sie świątecznie zrobiło... to ja/my też http://nadusiowyswiat.blogspot.com/2.../rudolfie.html
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
ale slicznie
strasznie jest podobna do babci (bo podejrzalam na blogu)A my wrocilismy ze spacerku, jest sliczna pogoda. Spotkalam na osiedlu kolezanke z ktora lezalam na sali po porodzie swiat jest maly...
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Mszu te fotki mnie rozczulają Kobito Ty masz taki talent że powinnaś coś z tym działać Ja Ci bardzo go GRATULUJĘ
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
waniliania, malwina..dziękuje za miły komentaz do moich fotek
mszu..foty jak zwykle boskie
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-12-08 o 13:29 |
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
aaneczka... wez nie opowiadaj
Ostatnie Twoje zdjecie sa badzo fajne. Zwlaszcza to Partykowe gdzie lezy na brzuszku...Kurde Nadia zrobiła kupe(bez czopka), ale jak ja robiła to ąz sie popłakała ![]() taka gesta i w dodatku taka smierdzaca, ze musialam ja isc wyniesc ;/
|
#239 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz - śpi też od 19 do 8, ale budzi się ze 3 razy... i cmoka przez sen i pcha łapki do buzi.. Czasem nawet płacze jak czeka na cycka a ja ją przewijam, a nigdy w nocy nie płakała Cytat:
mszu, śliczny Twój reniferek Ja się przymierzam do jakiejś fajnej sesji w weekend, może na macie
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Weronika-mi sie to tez przydażyło ale 1 raz nakarmiłam ją cyckiem i tak chlusła całym moim pokarmem jak by wymiot,wiec dalam mm to było 2 tyg temu teraz daje cyca ale musze dokarmiać mm i mam pokarm , cycki twardnieją a Amelia nie chce go długo ssać, jedynie w nocy ssa cyca,a w dzień już więcej niestety mm .Jak szkodzi to dziecku to karm mm wiem że chcesz naturalnie bo ja tez chciałam , karmie nadal cycem i dokarmiam mm ale wiem że już mój pokarm nie smakuje jej tak jak na początku!Rób tak żeby dziecku dać to co najlepsze,cyc mu nie odpowiada zmień żeby tylko nie zaszkodzic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Jak byłam młodsza (tak z 10 lat 

oczywiscie widze ze dalszy ciag zdjec z lampą
muszę się podszkolić w tej kwestii
. Trzymam mocno kciuki,

pomijam, że chyba już ją z 10 razy przebierałam, to gówno z takiego jedzenia za przeproszeniem skoro wszystko ląduje na bluzeczce... i to niezależnie czy mm czy z piersi. Nie wiem co jest grane.