|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Jakby która¶ mog³a mi zrobiæ zdjêcie tej szamponetki Deli bo rozgl±da³am siê za ni± ale nigdzie nie znalaz³am ale to mo¿e dlatego ¿e nie wiem czego szukaæ
i muszê siê pochwaliæ ¿e ta wi¶nia mi siê sp³ukuje !!! Teraz najwa¿niejsze bêdzie uzyskanie koloru bez czerwonych odcieni bo mi koszmarnie naczynka "wyci±gaj±" nawet spod makija¿u. |
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
LadyBane pamietaj o zakwaszeniu koloru przy artego to na pewno koniecznosc
purepoison saszetke delii znajdziesz w kazdym rossmanie,a jak masz problem z namierzeniem zwyczajnie zawolaj ekspedientke , w kazdym rossmanie stoja pod farbami z reguly na przedostatniej polce od dolu; ja niestety zdjecia Ci nie zalacze bo nie mam mozliwosci
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-12-11 o 17:27 |
|
|
|
#2433 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
Teraz jak mam grzywkê tak jak meeedzik na bok to jeszcze ja Cie moge, ale jak mia³am krótk± nad brwiami to ![]() Czerwieñ wygl±da ³adnie, nie przeczê. Niestety nie na mnie. Ze mn± sie gryzie i nadaje mojej cerze "chory" odcieñ Dlatego uciekam od niego jak mogê.Cytat:
I chyba jestem. Syn mi ¶piewa "Marchewkoooooowe pole ro¶nie wokó³ nas..." ![]() kathy - mówisz, ¿e 7.44 z vitality's jest ³adny? Hmmm..... nie dojecha³am dzis do tej hurtowni (ludzi opêta³o przed tymi ¶wiêtami, jak co roku pe³ne kongo w sklepach i na parkingach ) W poniedzia³ek zajadê, bo odrost mam ju¿ troche.A poziom 7 te¿ siê u mnie wyp³ukuje do miedzianego blondu... co ju¿ ma³o koreluje z ciemnymi brwiami...
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-12-11 o 19:20 |
||
|
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
a ja dzi¶ robi³am odrosty mieszank± chantala- 8/4 + 9/4 + mixton pomarañczowy z 6% wod±+ od¶wie¿enie kolorku na ca³o¶ci
i wysz³o bardzo ³adnie, równo, nie ma drastycznej ró¿nicy miêdzy odrostem na reszt± niestety aktualnie nie mam aparatu ... ale uwierzcie mi na s³owo, ¿e kolor wyszed³ jak 8/4 na palecie chantala jestem zadowolona (mi generalnie wszystko do¶æ ciemno wychodzi, nigdy nie rozja¶nia³am w³osów) a w³osy pozosta³y bez zniszczeñ, s± b³yszcz±ce itp w koñcu zrobi³am te wstrêtne odrosty, bo kolor naturalny mam okropny ch³odny ciemny blond.. |
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
agusiaki to mozna powiedziec, ze Ci grzywka oddawala rano honory
![]() ![]() , moja za to sie strasznie tluscila i juz chcialam zapuszczac gdy dotarlo do mnie, ze uzywam oleje na noc , spinki rozwiazaly problem, ale tez sie odbijaja (po prostu lekko zwilzamja uzywalam 7.44 i kolor byl piekny (ale mial w sobie poblask czerwieni - tylko poblask zmywanie sie do blondu i ciemne brwi nie wyglada ok, ale uwierz mi Twoje brwi to "pan pikus" przy brwiach tego rudzielca z mojej drogerii ( jej brwi powinny wisiec jako przestroga przed salonem gdzie je robila ), masz ladnie wyregulowane wiec okVeronic rozumiem brak poszanowania dla chlodnych odcieni, mi sie one podobaja wylacznie u innych , u mnie brrr
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
No to mi teraz pozostaje wymieszac 7.44 z 8.44 - dzisiaj widzia³am paletê w oryginale i 7.44 wygl±da³ piêknie - ale faktycznie mo¿e miec po¶wiatê czerwonego - bo Majirel te¿ tak± mia³ (do 2 myc). Te¿ nie lubiê zimnych czerwieni, wi¶ni itp...
W poniedzia³ek pêdzê do hurtowni - je¶li chodzi o sza³ zakupowy to chyba ju¿ siê zacz±³ tydzieñ temu - w centrum handlowym nie by³o gdzie zaparkowaæ. Jeszcze nie mam kupionych prezentów . Zastanawiam siê czy mo¿e w niedzielê bêdzie mniej ludzi w galeriach handlowych, no ale chyba nie ma na co liczyæ.Dziewczyny jakie w tym roku bêdziecie mia³y choinki, ja chcê kupic prawdziw± du¿±, ale z drugiej strony ¿al mi drzew, wiêc mo¿e uda siê kupic w doniczce a potem przesadziæ, tylko gdzie kupic tak±?
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak znam ¿ycie to 23.12 kupiê cokolwiek, ¿eby nie by³o ![]() Ja choinkê mam co roku ¿yw±, nie lubiê sztucznych. Poza tym te choinki i tak s± hodowane specjalnie pod ¶ciêcie i nawet jak ja nie kupiê, to kupi kto¶ inny. Chcê, ¿eby dzieciaki tak zapamiêta³y ¶wiêta - ¿ywa, pachn±ca lasem choinka, zapachy wypieków dochodz±ce z kuchni, wspólne robienie ozdób, wspólne ubieranie. W tym roku bêdzie ma³a, w doniczce bo po remoncie nie mam gdzie postawiæ du¿ej W doniczce kupujê zwykle w obi - maj± najtaniej. Czasem stoj± u nas tez przed tesco i te¿ maja w doniczkach.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-12-11 o 20:13 |
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 611
|
purepoison, masz taka sytuacje jak± mia³am ja
deliapomog³a. niestety, nie we wszystkich rosmanach jest , choc powinna.wiem z doswiadczenia jak szuka³am w lublinie.ja chyba jutro zrobie miedz mariona ![]() julianna, co to znaczy ze mam zakwasic? po zabiegu wyp³ukac wod± z octem, tak? Agusiaki moj± piosenk± przewodni± jest : "bo ja mam w³osy rude (...) jak lisia skórka latem "
Loteria Bitcoin - a¿ 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyBane Czas edycji: 2010-12-11 o 20:33 |
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Miedziany, rudy, szampañski?
Wiza¿anki!
Chcia³abym uzyskaæ taki kolor, jak tu - http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/C....rp350x350.jpg ewentualnie https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/27960.jpg Proszê, powiedzcie mi, jak± mogê kupiæ farbê ¿eby rzeczywiscie by³ podobny do tych dwóch? z Loreala widzia³am ³adn±, bardzo podobn± do http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/C....rp350x350.jpg niestety nie pamiêtam, jaka to by³a Bardzo Was proszê o pomoc
Edytowane przez Amelyy Czas edycji: 2010-12-11 o 22:14 |
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy dokladnie- lekka poswiata, za to gwarancja braku blondu
![]() ja jeszcze nie mam zadnego prezentu i nie wiem czy w ogole zdarze kupic, w sumie nawet nie wiem jak to bedzie u mnie wygladac , najgorzej wybrac pomysl potem cos odpowiedniego znalesc . dlatego wybieram sie na zakupy w tygodniu - jest lepiej niz w weekendLadyBane dokladnie np plukac w occie- patent od kathy, ktory mi bardzo pomogl ![]() choinki wole swieze , ale w doniczce kupilam kiedys wlasnie chba w obi i znowu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=489352 -> to pytanie mnie zabija w kazdej formie jednak
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-12-11 o 23:53 |
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miedziany, rudy, szampañski?
moja sugestia
![]() by³o wa³kowane 1000 razy
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-12 o 00:18 |
|
|
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
A nie mówi³am, ¿e co kilka dni?
|
#2444 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Cytat:
A mog³aby¶ powiedzieæ na co mam zwracaæ uwagê? Wiem, ¿e jakbym chcia³a mieszaæ (np. t± feriê mango) to napewno z ciep³ym blondem i te¿ z ferii. Ale o jakich proporcjach mówisz? jak bêdzie 50:50 to nie bêdzie dobrze? I Czy napewno nie wyjdzie mi nic dziwnego? Nie chce isc do fryzjera bo ostatnio tyle kasy wywali³am tam i po 2dniach wszystko mi zesz³o.. :/ |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 846
|
Ja te¿ na nastêpny raz spróbujê zmieszaæ dwie farby tylko jeszcze nie wiem jak???
morbidaniolek chcesz kupiæ mango, moim zdaniem p³omienna iskra z Joanny wychodzi bardzo podobnie jak mango a jest duuu¿o tañsza, te¿ kiedy¶ zastanawia³am siê nad mango ale dziewczyny mi doradzi³y w³a¶nie p³omienn± iskrê widzia³am jak na w³osach wychodzi mango i iskra i uwierz nie widaæ ró¿nicy. a jakbym chcia³a zmieszaæ iskrê z jak±¶ blond farb± tez Joanny to mogê zmieszaæ po ca³ym opakowaniu? Np. ca³e opakowanie iskry i ca³e opakowanie jakiego¶ blondu ? Bo nie znam siê na tym, nigdy nie miesza³am
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u¿ywam tylko farb profesjonalnych i ogólnie tylko takie polecam wiêc nie mogê nic gwarantowaæ co wyjdzie farb± drogeryjn±, a do tego jeszcze ka¿dy ma inne w³osy i kolor wyj¶ciowy w³osów - a twojego nie widzia³am. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- morbidaniolek je¶li masz obiekcje co do mieszania farb kup po prostu 7.43 z Loreal Excellence i bêdzie git ![]() http://www.opineo.pl/opinie-38133-lo...-zlocisty.html
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Przyczajenie
|
meeedzik
co do tych farb z joanny to zle opinie slyszalam.. ze strasznie niszczy wlosy.. A widzialam tez mango po miesi±cu od farbowania to kolor by³ cudny! mega b³yszcz±cy i intensywny.. Ale mówisz ze naprawde róznicy nie ma? kathy579 dziekuje za wyczerpuj±c± odpowiedz tez sie zastanawialam nad ta loreal 7,43 ale sie boje zeby za ciemne czy intensywne nie wyszly ;P Dlatego chcialam zmieszaæ, ¿eby wyszed³ taki rudy blond. A mówi³as ze mieszasz profesjonalne farby? Mo¿na wiedzieæ jakie? ![]() Tak w³±snie sie przymierzam zeby w nastepny weekend sobie pofarbowaæ na rudo i troszke sie boje Muszê przewertowac ca³e te froum choæ mnie troche przeraza 80 stron Mo¿e cos wyczytam!
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testujemy dziewczynami ró¿ne farby profesjonale szukaj±c idea³u poniewa¿ ,,rudo¶ci,, s± bardzo nietrwa³e. Ogólnie najwiêksze zadowolenie jest: Loreal Majirel, Vitality's, Lecher, Chantal
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
Cytat:
mam jeszcze parê pytañ... 1. Mam d³ugie w³osy, za ³opatki. Czy te 120ml farby wystarczy? Czy mam u¿yæ 120ml na raz? 2. Je¶li tak, to rozumiem, ¿e mieszam 120ml farby + 180ml utleniacza 6%? 3. Jaka jest ró¿nica w u¿yciu 3 a 6 % utleniacza? wy¿szy procent jakby bardziej rozja¶nia kolor czy o co chodzi? 4. Czy mo¿e siê zdarzyæ tak, ¿e farba inaczej pokryje odrost a inaczej resztê w³osów? Jak mam farbowaæ by tego unikn±æ? 5. Za³±czam zdjêcie tego co teraz mam na g³owie... prze¶wituje mój naturalny kolor , albo mi siê wydaje...)Przepraszam za s³aba jako¶æ zdjêæ. Dodam, ¿e farbowane by³y jako¶ w po³owie wrze¶nia. Strasznie wyp³owiale wygl±daj±
|
|
|
#2451 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedawno za³±czy³am paletê miedzi zerknij
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
morbidaniolek ja nie widzê wielkich zniszczeñ na moich w³osach po farbie Joanny, mam fajne miêkkie w³osy i do¶æ d³ugo siê trzyma na moich w³osach, nawet po wyp³ukaniu ma ³adny kolorek
pierwszy raz farbowa³am ni± 14 pa¼dziernika czyli dwa miesi±ce temu i od tamtej pory nie farbowa³am farb± tylko co 3 tygodnie szamponetk± te¿ z Joanny. Jestem z niej zadowolona
|
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy pytanie specjalnie do Ciebie-> jak z wyplukiwaniem vitalitys?? bo rozwazam porzucenie lechera na troche (swieta+brak czasu= lepiej kupic gotowy atrakcyjny kolor
)
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel |
|
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Patrz±c po Twoich zdjêciach mam obawy czy chwyci Ci ten kolorek jak nale¿y. Sugerowa³abym wybrac jednak wodê 9%. Jaki jest Twój naturalny kolor (jakiego koloru masz odrost?)? Moje dzisiejsze espresso po³ozone na nie do koñca wyp³ukana jeszcze farbê i trzymane krócej (15min). Jak widaæ espresso mo¿na uzyskac ró¿ny efekt w zale¿no¶ci od tego na jaki kokorek sie k³adzie i jak d³ugo trzyma.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-12-12 o 19:08 |
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
cze¶æ dziewczyny, do³±czê do Was
na rudo farbujê siê od maja, zawsze u fryzjerki, ale niestety moje w³osy rosn± jak szalone, wiêc denerwuj± mnie odrosty. Postanowi³am, ¿e skoro nie staæ mnie na farbowanie raz na 3-4 tygodnie, to zafarbujê siê w domu. Poczyta³am trochê w±tek, poogl±da³am zdjêcia i kupi³am Mango Loreala, kolor wyszed³ piêkny, p³omienny rudy, a¿ by³am przera¿ona jak zobaczy³am mokre w³osy. Dziêkujê za tyle informacji w w±tku
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
magrat16 - jak mi³o przeczytaæ takiego posta
Pisz z nami czê¶ciej!! Zawsze dobrze sie wymieniæ do¶wiadczeniami. Za³±czysz nam zdjêcie po mango? Ja uwielbiam takie ¿arówy
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
magrat16 witamy w watku kogos kto najpierw czyta a potem ewentualnie pyta
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
julianka, a co jest?? co ci tak spsu³o humorek?
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie jest to jaka¶ nadzwyczajna farba bo takiej jeszcze nie spotka³am, ale jest jedn± z lepszych które u¿ywa³am (a wiele ich by³o) - no i dobra dostêpno¶æ tej farby te¿ na jej plus. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
te¿ czekam na foto![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- agusiaki, ³adny kolor i fajna fryzura - czy w³osy s± odrobinê d³u¿sze na przodzie? julianna, zapraszam na ¶wie¿o upieczon± szarlotkê z ogromn± ilo¶ci± jab³ka i chrupi±c± kruszonk±
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-12 o 19:57 |
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

, w kazdym rossmanie stoja pod farbami z reguly na przedostatniej polce od dolu; ja niestety zdjecia Ci nie zalacze bo nie mam mozliwosci

Dlatego uciekam od niego jak mogê.
. Zastanawiam siê czy mo¿e w niedzielê bêdzie mniej ludzi w galeriach handlowych, no ale chyba nie ma na co liczyæ.

prze¶wituje mój naturalny kolor , albo mi siê wydaje...)