|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Hej dziewczyny. Ja biorę yaz od prawie 3 lat. Wszystko było ok. Tylko w sobotę tydzień temu pominęłam 2 tabletki (sobota i niedziela)
jednak dalej kontyn uwalam branie tabletek po czym od 3 dni plamie tak jak przy okresie. Strasznie bolą mnie jajniki: ![]() planowany okres mam mieć na 22 grudnia, czy powinnam brać dalej? Czy zrobic przerwe? |
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Zapominasz dwóch pod rząd 2. Odstawiasz tabletki 3. Masz pierwszy dzień krwawienia i traktujesz go jak pierwszy dzień cyklu-zaczynasz nowe opakowanie. Tak mi mówił mój gin.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2943 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: przejście z Yaz na Sylvie
Cześć dziewczyny
od miesiaca przyjmuję tabletki Sylvie 20. Na początku wszystko było dobrze, 0 skutków ubocznych. Niestety pod koniec 1 opakowania na mojej prawie idealnej cerze (nigdy nie miałam z nia problemów) zagościly pryszcze. Duże, bolesne, ropne, bardzo ciężkie do wyleczenia. To okropnie boli, są na całej twarzy. Chciałabym je zmienić ponieważ to na prawdę bardzo szpeci, tylko nie wiem czy skoro nastąpiła taka zmiana moja ginekolog powinna zmienić mi tabletki z wiekszą, czy moze z mniejszą ilością hormonów? Proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#2944 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
przerwa na min 3 miesiace, bo inaczej rozregulujesz sobie organizm, byc moze to skutek uboczy jesli nie mozesz schudnac paulina, nie slyszalam o takim sposobie brania, od zatrzymywania miesiaczki w czasie krwotokow sa lekarze i leki czy zabiegi ginekologiczne moglas pomyslec wczesniej, ja bym przeczekala, tampon przeciez nie gryzie, krwawienie sie lada dzien skonczy to lepsze niz np plamienie spowodowane zabawa z hormonami |
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skoncze brac te opakowanie i je odstawie w styczniu pójdę do gin bo niestety teraz nie za bardzo mam jak. kazała mi brac je przynajmiej 2 opakowania ale wole ich nie rbac przez 2 ms niz miec tak jak mam teraz tym bardziej ze po dianie bylo wszystko ok , a teraz przesunęłam sobie miesiaczke przez Yaz. |
|
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
no tylko ze ja wzielam nastepne. i co mam teraz zrobic?
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproś gina o skierowanie na poziom żelaza we kwi ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ja też tak kiedyś zrobiłam-zapomniałam dwie pod rząd i brałam po 2 dziennie. Teraz wiem, że źle zrobiłam. Hmm radziłabym nie kochać się do końca tego opakowania. A następne zacząć normalnie. Może któraś wizażanka myśli podobnie?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
tylko wtedy mam wziasc te 4 biale tabletki?i zaczac nowe opakowanie?
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej będzie jak zadzwonisz do swojego gina. O ile jest taka możliwość.
|
|
|
|
#2951 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Brak miesiączki po tabletkach Yaz!
obecnie biorę 4 opakowanie YAZ, mam pytanie odnośnie krwawienia
po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia, po drugim miałam jednodniowe a po trzecim znów nie miałam. Martwi mnie to i nie wiem co robić. Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne?? Czy może jestem w ciąży?? Zaznaczam że tabletki biorę regularnie |
|
|
|
#2952 |
|
Przyczajenie
|
obecnie biorę 4 opakowanie YAZ, mam pytanie odnośnie krwawienia
po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia, po drugim miałam jednodniowe a po trzecim znów nie miałam. Martwi mnie to i nie wiem co robić. Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne?? Tabletki przyjmuję regularnie. Czy to może być ciąza?? proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#2953 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane Dziewczyny!! Mam takie pytanko
. Obecnie jestem na antybiotyku i wiem, że on powoduje osłabienie antykoncepcji,więc trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Jednakże chciałabym się dowiedzieć czy po zakończeniu kuracji antybiotykowej przez następne 7 dni też mam się zabezpieczać czy nie? Bo ja już sama nie wiem . To moje 3 opakowania YAZ-u ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja w ogole po zmianie Diany na Yaz nie dostałam miesiaczki -,- nie wiem co jest grane i czy czasem nie ostawic ich jak myslicie? |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
odstawiłam yaz po 2 miesiącach stosowania. szyjka mi się tak rozrosła że gin postraszył mnie rakiem. teraz po odstawieniu (3 tygodnie) na szczęście się zmniejszyła i wróciła do swojego pierwotnego stanu. została mi tylko nadżerka/ektopia? (jeszcze jestem przed kolpo) po tym wszystkim.
wtedy dopiero zdałam sobie sprawę jak hormony ingerują w nasze ciało. dziewczyny, przemyślcie czy jest sens się tak faszerować ![]() no more hormones for me
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuję za odpowiedź. W takim razie póki co wyłykam co mam i dalej pozostanę na diecie, a jak nic się nie zmieni do wizyty u ginekologa to zapytam o jej zdanie i ewentualnie poproszę o zmianę na coś innego.
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2960 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Ja właśnie kończe trzecie opakowanie YAZ i nadal odnotowuje pewne efekty uboczne, tj. straszne rozdrażnienie, wahania kumorów, brak energii. Oprócz tego troszkę obniżone libido i bolące po bokach piersi. Nie urosły ( a szkoda :p ) po prostu lekko pobolewają. Powiedziane jest, ze około 3 miesiąca stosowania wszystkie efekty powinny ustąpić/ unormować się. Ponieważ ja trzeci miesiąc właśnie kończe, mam wątpliwości czy to ustąpi. Czy jestem zdana na te wahania nastrojów, czy po raz kolejny męczyć się, szukać dalej i zmieniać tabletki, hm..
|
#2961 |
|
Konto usunięte
|
Domyślam się, że chodzi Ci o bolesne miesiączki? U mnie było podobnie, musiałam brać Ketonal, żeby jakoś przetrwać te dni - nic innego już nie skutkowało. A jak jest u Ciebie teraz? Nie boli Cię w ogóle czy po prostu mniej?
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
mam niepotrzebny blister tabletek YAZ, czy któraś z Was byłaby zainteresowana? ja nie mogę ich używać, bo bardzo źle na mnie działały :/ jestem z warszawy termin ważności to 06.2013 ![]() pozdrawiam
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;23793317]Domyślam się, że chodzi Ci o bolesne miesiączki? U mnie było podobnie, musiałam brać Ketonal, żeby jakoś przetrwać te dni - nic innego już nie skutkowało. A jak jest u Ciebie teraz? Nie boli Cię w ogóle czy po prostu mniej?[/QUOTE]
Czasami w ogóle a czasami baardzo słabo
|
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!Jestem w polowie brania 1 opakowania tebletek Yaz- wczesniej bralam Logest blisko 1,5 roku ale przez bole glowy musialam zmienic.i teraz tak- nie ma dnia zebym mie miala takiego jasnego badz ciemnego plamienia...wiem ze takie rzeczy moga wystapic ale czy to normalne ze az tyle dni???zaczelam braz je w srode i wspolzylam ze swoim chlopakiem dopiero tydzien pozniej- pisalam wczesniej ze zamiast srodowej tabletki wzielam piatkowa i potem musialam sie cofac i wziac te poprzednie ale to chyba nie ma zwiazku-podobno maja taki sam sklad...powiedzcie czy to sa skutki nowych tabletek?
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki pomocy!
Dzisiaj nadszedł ten dzień (tak mi sie wydaje) Zaczynam 1 opakowanie Yazu.... Okres(?) troche mi sie spóźnił.... dzisiaj rano obudziłam sie z bólem brzucha i zauważyłam śladowe ilosci krwi ze śluzem. Czy mam to traktować jako 1 dzien krwawienia i wziac tabletke?
|
#2966 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec poczekaj do drugiego blistra i zobacz jak bedzie. moze Tobie tez to ustapi.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
czeka mnie kuracja pewną mieszanką ziół, która ma w składzie dziurawca. czy postępowac tak jak przy antybiotykach- dodatkowe zabezpieczenie w trakcie kuracji i tydzień po?
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Czy możliwe jest, zeby po tabletkach pogorszyła się cera?
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
tak, może być tak, że jej stan się pogarsza, a potem polepsza. Ale jeżeli nic się po upływie trzech miesięcy nie zmieni trzeba iść do lekarza
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

od miesiaca przyjmuję tabletki Sylvie 20. Na początku wszystko było dobrze, 0 skutków ubocznych. Niestety pod koniec 1 opakowania na mojej prawie idealnej cerze (nigdy nie miałam z nia problemów) zagościly pryszcze. Duże, bolesne, ropne, bardzo ciężkie do wyleczenia. To okropnie boli, są na całej twarzy. Chciałabym je zmienić ponieważ to na prawdę bardzo szpeci, tylko nie wiem czy skoro nastąpiła taka zmiana moja ginekolog powinna zmienić mi tabletki z wiekszą, czy moze z mniejszą ilością hormonów? Proszę o odpowiedź