|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie Święta i Sylwester przed nami kiedy jesteśmy panienkami - PM 2011, cz.
Cytat:
jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy, mnie ma być ciepło w kopyta bo ja też niziuuuuutka ![]() Miłego dnia
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie Święta i Sylwester przed nami kiedy jesteśmy panienkami - PM 2011, cz.
dzień dobry Śpiochy
wczoraj wieczorem strasznie mi wizaż zamulał i w końcu mnie wywaliło Cytat:
Edytowane przez emiii_87 Czas edycji: 2010-12-14 o 07:21 |
|
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść
![]() Cytat:
już wiecie dlaczego mam rybkę nie będę rybką, tylko wielorybemPo długim oczekiwaniu doszła moja księga gości!
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() śliczne butki Edit: zapomniałam, że nie mam skanera (w naprawie) - po prostu przepiszę
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
hej wszytkim, ale was ostatnio zaniedbuje mam nadzieje ze sie nie gniewacie
to wszytko wina tej nowej pracownicy -jak juz mam na kogos zgonic wine to na nia hihi siedzimy razem w biurze i trudniej włączyc forum by nikt nie widziału nas duze zmiany, juz ostro remontujemy nasze nowe mieszkanko, planujemy wprowadzic sie twardo na koniec stycznia. narazie mamy problem jak zaaranżować to nasze gniazdko pod wzgledem kolorów ... moze ktoraś tutaj ma takei zdolnosci hih bylismy teraz na targach slubnych , znowu nic nei wygralismy =/ ach tak teraz wygrac taka sukienke złoto podrozało o 30% !!!! jesli chcecie kupowac niedługo obraczki to kupujcie jak najszybciej bo niektore sklepy jeszcze nie przeliczyły cen
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Efonko - ja Ci powiem, jak będzie w moim mieszkaniu wyglądać
![]() Łazienka: pomarańczowa podłoga i białe ściany - na ścianach kilka dużych pomarańczowych kwiatów Kuchnia: meble klasyczne, kolor drewna ciemny o czerwonym odcieniu, czerwone kafelki, ściany w kolorze cappucino, czerwony stół i krzesła. Pokój dzienny: Ściany beżowe, podłoga ciemna, ciemne meble, butelkowozielony narożnik, fioletowy dywanik pod stolikiem i fioletowy pas ściany w jednym rogu, zielone dodatki, reprodukcja "Pocałunku" Klimta Sypialnia: czerwone ściany, szafy jasne niestety (po babci ), metalowe czarne łóżko, toaletka z maszyny Singera, wykładzina dywanowa chyba brązowa, pościel czerwona, kapa kolorowa zastanawiam się nad czerwonym baldachimem ![]() Przedpokój: brzoskwiniowe ściany, ciemne panele, szafa z lustrem i reprodukcja "Krzyku" Munka
|
|
|
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o kolorowy, to kupcie sobie taki mały drobny brokat, jak do paznokci zmieszany z farbą wcale nie daje " wieśniackiego " wrażenia,a ściany pod sloneczko super się mienią ![]() 30 % ! a to wszędzie tak ... ?
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam tylko ostatnią stronę ![]() Cytat:
Jak się nie ma talii to się nie ma zbyt kobiecej figury nawet mimo szerokich bioder To taka dygresja ![]() Też mam rybkę Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Pocałunek mi się opatrzył bardzo bo znajomi w przedpokoju mają chociaż też mi się podoba |
||
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Meg:
Grule faszerowane po podhalańsku: (na 6 osób) - 1 kg ziemniaków - 50 dag kapusty kiszonej - 20 dag boczku - cebula - 4 jajka - 2 łyżki masła - 5 łyżek mleka - sól, pieprz 1) Jajka ugotować na twardo - pokroić w grubą kostkę. Boczek pokroić w cienkie plastry, zarumienić na patelni. Kapustę kiszoną drobno pokroić i wymieszać z boczkiem, posiekaną cebulą. Dusić do miękkości ok. 35 minut. 2) Dodać jajka, doprawić do smaku. Ziemniaki ugotować w mundurkach na półmiękko. Wyjąć, ostudzić (można obrać). Wierzchy odkroić i wydrążyć. 3) Ziemniaki naładować farszem, przykryć wierzchami, ułożyć ciasno w brytfance, zalać roztopionym masłem z mlekiem i zapiekać 15 minut w 160 stopniach. Przystawka z oscypkiem po zakopiańsku: (4 osoby) - duży oscypek - 6 plastrów boczku - 6 ogórków konserwowych - 6 łyżeczek borówek - 2 łyżki oliwy 1) Oscypek pokroić na plastry. Boczek podsmażyć na oliwie. Na tym samym tłuszczu obsmażyć oscypek na złoto. Na każdym kawałku oscypka położyć ogórek, borówki, przykryć boczkiem. Kwaśnica po tatrzańsku: (4 osoby) - 1/2 kg kiszonej kapusty - 1 kg wędzonych żeberek - 1/2 kg ziemniaków - duża marchew - duża cebula - kawałek selera - duża pietruszka - 4 listki laurowe - ziele angielskie - pieprz, sól - masło i mąka - zagęszczenie. 1) Warzywa umyć, obrać i pokroić. Kapustę poszatkować. Żeberka pokroić. Wszystko zalać wodą, dodać listki laurowe i ziele angielski. Gotować pod przykryciem, mieszając raz na jakiś czas. Kiedy kapusta zacznie mięknąć - dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Sałatka z kaszą po łemkowsku: (4 osoby) - 50 dag buraków - szklanka ugotowanej na sypko kaszy perłowej - 15 dag kiełbasy - marchewka - dymka - 2 ogórki kiszone - pomidor 1) Buraki wyszorować i upiec w piekarniku. Obrać i zetrzeć na tarce. Resztę pokroić i wymieszać z ostudzoną kaszą. Przygotować sos: - łyżka oliwy - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki soku z cytryny - 1/4 łyżeczki białego pieprzu, sól Pieczony udziec jagnięcy: (6-8 osób) - 2 kg udźca jagnięcego - 2 marchewki - 2 selery - 200 ml czerwonego wina wytrawnego - 4 łyżki oleju - liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, kminek, tymianek - 2 ząbki czosnku - cebula - sól, pieprz 1) Marchewkę i selery obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w wiórki. Mięso oczyścić. 2) Mięso natrzeć czosnkiem i olejem, posypać solą i pieprzem - dodać resztę przypraw. 3) Mięso przełożyć do brytfanny, obłożyć warzywami, zalać winem. Odstawić na 10-12 godzin w chłodne miejsce. Następnie usunąć warzywa i piec ok. 2,5 godziny w 160 stopniach. Fondue po alpejsku: (4-6 osób) - 60-80 dag sera gruyere lub mieszanki (ementaler, gouda, cheddar) - butelka wytrawnego wina białego - 2-3 bagietki - 2-3 ząbki czosnku - duży kieliszek wiśniówki - łyżka mąki kukurydzianej - gałka muszkatołowa, sól, pieprz 1) Naczynie do fondue natrzeć czosnkiem. Wlać tam białe wino, nagrzać. Ser kroić lub ścierać na grubych okach. Mieszać "ósemkami". Doprawić. Dodać mąkę rozprowadzoną w wiśniówce. Podawać z bagietką pokrojoną na kawałki. To te najpopularniejsze. Gdybyś chciała jeszcze, to mam przepisy na: - gulasz wołowy z gór skalistych (mało góralski po naszemu) - szaszłyki z baraniny z Gór Kurdyjskich - Kaurma - jagnięcina po kaukasku - Kuskus z baraniną z Gór Pontyckich - Banica - owczy strudel z Rodopów - Pielmieni - pierogi po huculsku - Żeberka z kiszoną kapustą po tyrolsku - Żur owsiany po bojkowsku - Śledzie z bryndzą po podhalańsku (wszystko z takiego zeszyciku - w jakiejś gazecie kiedyś było )---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cześć Dottta "Krzyk" wisi u TŻ-ta - jakaś zdolna lafirynda mu namalowała
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja sie tylko witam i spadam sie uczyc. dzisiaj egzamin także proszę o kciuki... |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
Niunia
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
a masz może zdjęcia jak wygląda w środku?
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będziemy dwie wiel(o/kie)-rybki choc moja to podobno syrena
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
znowu sypie
szczęście widziałam autobusy normalnie jeżdżą bo kumpela na drugim końcu miasta mieszka
|
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#947 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
ja mam cyc i tyłek i co z tego skoro mam brzuszek do tego i rybka nie dla mnie
|
|||
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
super butkiiii
Cytat:
![]() Cześć w koncu przyszłam z pracy o normalnej porze Idę jeść
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze przymroziło, wczoraj wieczorem było minus 11
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nie byłam na dworzu, ale jak patrze przez okno to nie jest ciekawie
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialam sie pochwalić wczorajsza rocznica zareczyn
![]() przyszłam z pracy, po niemieckim, wiec dosyc poznawo a tam w salonie kolacja ze swiecami i dostałam prezent kolczyki i łańcuszek z zawieszką sliczny ![]() ![]()
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja też chcę rybę i mam nadzieję, że wreszcie ją kupię ![]() teraz spadam pisać prezentację z magisterki I rozdział
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla TŻ
|
|
|
#955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
--- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nawet jakbym zgubiła to i tak by nieciekawie wyglądało ![]() jestem średnio proporcjonalna ogólnie i inne kroje lepiej mi leżą w ogóle lepiej mi jakoś dziewczyny wyższe w tych rybkach wyglądają |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niego! muszę powiedzieć mojemu TŻ-towi ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- a brzuszek też chcę zgubić |
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zaje.biste te buty ![]() no to ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś nudy. Tzn mam robote, ale nie chce mi się pracować
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
mi to jednak nie wychodzi
zgubiłam kiedyś ogólnymi ćwiczeniami z 3-4cm i tyle a jakbym chciała zgubić tyle ile mi się marzy to zapewne potrzebna by była jakaś siłownia i ćwiczenia z prawdziwego zdarzenia ![]() te wszystkie brzuszki z neta niewiele mi dają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy, mnie ma być ciepło w kopyta
bo ja też niziuuuuutka 
wczoraj wieczorem strasznie mi wizaż zamulał i w końcu mnie wywaliło

), metalowe czarne łóżko, toaletka z maszyny Singera, wykładzina dywanowa chyba brązowa, pościel czerwona, kapa kolorowa
a to wszędzie tak ... ?

i rybka nie dla mnie
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)