![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)
Madzia! jaki sen miałam
![]() Byłam z Twoją Kamą w Rossmanie na zakupach, a jak wracałyśmy to miała na sobie kask strażacki który znalazła w sklepie ![]() ale super było choć przez chwilę mieć psiaka ![]() Edytowane przez Madziarka.n Czas edycji: 2010-12-29 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
nooo
![]() ten kask strażacki mnie najbardziej zastanawia (może oznacza jakiegoś przystojnego strażaka ![]() ![]() Widzę że Oli na każdej sesji usuwają pieprzyk na prawej str. buzi (ach ten wspaniały Photoshop! czefczyna nie musi robić operacji plastycznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Tobie się snił ![]() Może marzysz potajemnie o strażaku?? ![]() ![]() Choć jakby przyszedł to bym nie pogardziła ![]() ![]() No usuwają ![]() Coś za często kicham ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Madzia do Ciebie bo Twoja Kama mi się śniła
![]() Łykaj jakieś uodparniacze żebyś się na wolne dni nie rozchorowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W horoskopie dla skorpionów było napisane , że spotkają kogoś, kto odmieni ich zycie i, że jest szansa na zmianę stanowiska pracy ![]() ![]() Ehh chyba sie nie rozchoruję, ale jak wrócę do domu to wezmę coś profilaktycznie ![]() ![]() Goś jeszcze śpi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
uuu no to czekają Cię zmiany, oby na lepsze
![]() Ja w 2011 chciałabym być zdrowa i szczęśliwa, a reszta jakoś się ułoży ![]() no chyba Gosia śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak w te horoskopy nie wierzę ![]() O też bym tylko tyle chciała na ten 2011 rok ![]() I jeszcze, żeby moje 'dzieciaczki' były zdrowe i wszyscy z rodziny ![]() Ale Jej dobrze ![]() Mi od dwóch dni gówniarz robi takie pobudki, że ![]() Nastawił sobie budzik, na 5:50, żeby grać ![]() ![]() Psychiczny jakiś on jest. I póki się ocknie i wyłączy ten badziew dzwoniący to trochę minie, potem włącza kompa ![]() Wczoraj włączył kompa i muzykę tak głośno, jakby był środek dnia ![]() Co z tego, że ja i mam jeszcze spałyśmy ![]() Dziś było ciszej, bo nałożył słuchawki na uszy i gadał z jakimiś innymi napaleńcami, którzy grają 24h/dobę ![]() Ale najlepsze, wstał dziś o tej 5:50, włączył kompa, położył się łóżka i zasnął, no co za kretyn ![]() Nienawidzę go ![]() Chciałabym się już wyprowadzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Ona jest taka jakaś kremowa , troszkę jaśniejsza od Kajtusia , on był prawie jasno - rudy
![]() dziękujemy ![]() Mała w jeden wieczór uzależniła się od kołowrotka ![]() Na noc jej go kładę , nie może ciągle w nim latać ![]() Niedawno postawiłam jej kołowrotek , ta wyszła ze stosu podartych ręczników papierowych , powąchała kołowrotek , weszła na pięterko , i z powrotem poszła spać ![]() I dobrze , niech śpi . Wczoraj prawie cały dzień mi latała ![]() No , ale w końcu zmiana miejsca , emocje , itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Chory bachor. On specjalnie wstaje o 5:50, bo wtedy taty już nie ma w domu i sie nie przyczepi ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ma jakies inne atrakcje w klatce, żeby się nie nudziła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To i tak jakoś spokojnie przeżywa tą zmianę miejsca, to dobrze ![]() ![]() A właśnie Gumisiek pogodził się z kołowrotkiem- znowu śmiga ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Kiedyś udzielałam się w tym wątku. Miałam wtedy Tuśkę- chomiczkę syryjka, znalezioną przez brata w lesie, żyła u mnie 2 lata, umarła ze starości 12 grudnia 2009. Tego samego dnia za namową taty kupiłam Orzeszka, chomika syryjskiego, żył u mnie rok, musiałam go uśpić w Wigilie tego roku, gdyż miał najprawdopodobniej raka i przez guza wypadło mu oczko z oczodołu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O tej 5:50 to ja bym wstała tylko jakby : - był pożar [ wypluć ! ] lub inny nagły przypadek - miałabym psa - rano gdzieś wyjeżdżała . Inne sytuacje muszą poczekać . Sen to świętość ![]() ![]() Hmm , ja dziś wstałam coś po 11 ... Mi by się znudziło kilka godzin grać w tą samą grę .. [ oprócz simsów , ale one wciągają ![]() A brat rzeczywiście zuy [ tak , zUy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#885 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedny chomiś ![]() Cytat:
![]() Napewno Orzeszek jest szczęsliwy za Tęczowym Mostem, wśród inncyh chomciów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżeli z jednego miotu to ok ![]() Ale będziesz musiała się przygotować na to, że chomisie mogą przestać się tolerować i trzeba będzie je rodzielić ![]() Jak już będziesz miała nowe maleństwo lub maleństwa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() No, ale jak ktos ma już zaczątki uzależnienia to tak jest ![]() Niech go wezmą na odwyk! Jeszcze, żeby to była jakaś normalna gra typu własnie Simy ![]() A to jakieś z kosmosu wzięte, przez internet, jakies potwory i ciągle sie zabijają itd. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Głupie te dzieciaki jak nie wiem, a rodzice nie potrafią nad tym zapanować ![]() Mi jakoś nie szkoda takich dzieci, dla nich całym światem jest komputer, ich wybór. Jak mi brat mówił, że z nim w tą grę grają jacyś faceci, którzy mają po 30 lat to mi ręce opadły. I też całe dnie przesiadują na kompie, patologia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za słowa pociechy. A co do klatki dla chomiczków, to mam klatkę połączoną długim na ponad metr systemem rur Ferplastu, który prowadzi do akwa na tyle dużego by stanowiło osobną klatkę, ale mam nadzieję, że kobitki nie będą się kłóciły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to już mega uzależnienie jak tak robi Cytat:
![]() Kiepski pomysł kupować kilka chomiczków. Jak nasza Gosia przyjdzie to Ci powie dlaczego ![]() Cytat:
![]() ![]() zgadzam się z Tobą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taką ma klatkę : http://allegro.pl/super-klatka-dla-c...377424806.html * tylko ma inny kołowrotek , ten jej wyjęłam i dałam większy Tam są zdjęcia z różnych perspektyw , więc można zobaczyć jak wygląda to " pięterko " Nie jest na tyle duża , na ile chciałam , ale większych nie było .. Poza tym w sklepie kosztowała 150 zł .. + planuję jej na górę podczepić górę od mniejszej klatki z pięterkiem , i ewentualnie jak się tam zmieści to zawiesić [ a najpierw zrobić ] hamaczek. Nie wiem , czy coś jeszcze mogę jej tam dać ... Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2010-12-29 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Kamila też się zastanawiałam nad tą klatką ale niestety miejsca brak
![]()
#891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gra tam jakiś 34-latek, który jest kierowcą zawodowym i ciężko jest mu się rozstać z grą, jak musi gdzieś wyjechać w trasę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas w zoologu widziałam taka niebieska i się zakochałam ![]() Ale nie wiem ile u nas kosztuje ![]() 150 zł to trochę duzo ![]() Hamaczek to super pomysł ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Umyłam już mniejszą klatkę , zaraz będę podczepiać ![]() EDIT : podczepianie klatki zostawię na wieczór , strasznie ciężko się te tuneliki rozłącza , no i jak odłączysz jeden , to gdzieś jeszcze może odczepić się drugi , no i teraz by mi mała mogła uciec .. Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2010-12-29 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
A ja mam taką klatkę http://allegro.pl/ferplast-klatka-la...381032295.html
Ale mam ją rozbudowaną o 2 kostki z ferplastu i rurki. No i mam jeszcze różne dodatki, jak np. domek duży drewniany, drewniane karmidełko i duża miska służąca za piaskownicę, a w akwa mam kołowrotek Trixie 22cm siatkowy, schodki zrobione z drewienek Living World, mały domek drewniany i poidełko Ferplast Sippy. Gdybym kupowała Roborki to kupiłabym im jakiś pełny kołowrotek lub z Ebaya Flying Saucera (tylko nie mam jeszcze konta na Ebay ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zadomowienie
|
taak , dzikie tłumy
![]() A właśnie , jeśli chodzi o DWT , większość użytkowników z gryzoni robi go tak ok. raz na dwa tygodnie . tzn , jak najrzadziej ... Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Goś, rozmawiała z mamą 2,5h ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzius już pisała, ale ja dodam coś z własnej autopsji. Mam 2 chomiczki roborowskiego z jednego akwarium w sklepie. Kupiłam 2, żeby się nie nudziły i dziady pogryzły się do krwi w 2 dzień ![]() Rzadko kiedy chomiki roborowskiego się tolerują...chyba, że ja zrobiłam błąd wstawiając do klatki 1 domek? Może pobiły się o ten domek? ![]() ![]() ![]() Wiadomość przeładowana grafiką. Wrrrrrrrr. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko dla roborków potrzebne będę mniejsze odstępy między kratkami, nie wiem jakie sa w Twojej klatce. ![]() ![]() Kamilka dzięki za ten cytat ![]() tyle, że w każdych poradnikach czytałam, że wymiana ściółki powinna być własnie raz na tydzień, lub dwa tygodnie ![]() Więc wcześniej robiłam to dwa razy w tygodniu, teraz robię rzadziej, raz w tygodniu, lub własnie raz na dwa tygodnie, jak jest czyściutko dosyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, ja też sprzątam klatkę raz na 2 tyg. albo czasem rzadziej. Dopiero jak widzę, że chomiczki mają brudno. Ostatnio zaniedbałam trochę Miecię, bo myślałam, że ma czysto (bo miała) ale nie zaglądnęłam do domku gdzie sobie nasiusiała i coś jej spleśniało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.