Chłopak z sieci. [PROSZĘ O POMOC I RADĘ] - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 12:18   #61
janek1234
Przyczajenie

Dot.: Chłopak z sieci. [PROSZĘ O POMOC I RADĘ]

no to poniosło Cię troszkę dziewczyno, jak ja bym się dowiedział, że moja córka poznała jakiegoś chłopaka przez internet i zaprosiła go do mojego domu to bym chyba wyszedł z siebie i stanął obok
janek1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 12:50   #62
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Kobity, wy się nie dziwujcie...rodzice tacy lightowi, że pewnikiem tato dyszkę albo i dwie na gumki wyłoży dla zabezpieczenia swej pociechy przeciw niechcianej ciąży, a mama zrobi szybki wykładzik o tym jak robić fellatio- w ramach przyśpieszonej edukacji sexualnej przed przyjazdem niewiadomego kolegi..wszak moze chłopak chcieć spać razem z Autorką, a rodzice lightowi, to co się mają opierać...

Popłynęłaś, ku uciesze wielu forumowiczek jak widzę. Nie muszę mieć własnych dzieci, żeby wiedzieć, że czasami lepiej zgodzić się na coś wbrew sobie. Może mama autorki też tak pomyślała - zna przecież autorkę lepiej od nas, stwierdziła, że skoro chłopak już jest w drodze, to czy się zgodzi, czy nie to i tak przyjedzie i wolała mieć sytuację na oku u siebie w domu, a nie żeby córka gdzieś przepadła z tym kolesiem (i kto wie może autorce szykuje się awantura po wyjeździe chłopaka, bo mama nie chciała robić zadymy pięć minut przed przyjazdem). I nie było mowy o tym, że będą spać u niej w domu w jednym łóżku! Zatem nie trzeba od razu wyjeżdżać z takimi opisami a przy tym obrażać czyichś rodziców, przykre.

Co do autorki - przesadziłaś z informowaniem mamy o przyjeździe, gdy chłopak jest już w drodze. Takie rzeczy ustala się dużo wcześniej i przede wszystkim się nie informuje, tylko pyta, czy w ogóle można kogoś zaprosić na kilka dni i daje się czas rodzicom do namysłu i na zadanie ewentualnych pytań. Takim zachowaniem pokazujesz rodzicom, że jesteś nieodpowiedzialna.

Widzę, że wiele osób się oburzyło, że jak to chłopak poznany w internecie, przyjeżdża na kilka dni. Mnie to jakoś nie dziwi, różnie się ludzie poznają. A z tym okradaniem to mnie rozwaliło - przecież wiele razy słyszałam o imprezach, gdzie znajomi zapraszali znajomych w efekcie czego, gospodarz znał tylko 50% albo i mniej ludzi. Albo jak się zaprasza w miarę nowopoznane osoby do domu. To gdzie jest ta granica, gdzie można kogoś zaprosić do siebie i czym ją się mierzy - ilością poznanych informacji o niej, długością znajomości? Prawda jest taka, że zależy na kogo się trafi - osoba "bliska" może Cię tak oszukiwać i nie być kimś za kogo się podaje, natomiast osoba "obca" może być w stosunku do Ciebie bardzo szczera i mieć czyste intencje (i na odwrót). Zależy na kogo się trafi, sama znam kilka internetowych par, które są szczęśliwe, nikt nikogo nie zabił, nie oszukał, nie znęcał się, nie okradł... Zatem nie przesądzajmy, bo nie znamy tego faceta i jakby nie było autorka zna go lepiej (wie skąd jest, zna pewnie jego adres, wie jak wygląda, do jakiej szkoły chodzi etc.), więc nie można powiedzieć jak już kilka razy padło "Ty go w ogóle nie znasz". A jak będzie naprawdę to zawsze wychodzi dopiero "w praniu" czy to ze związkami internetowymi, czy parami które poznały się w realu (polecam lekturę wątku "Numery wywinięte przez facetów" czy jakoś tak, mężczyźni są do wielu rzeczy zdolni i nie wszyscy w tym wątku wzięli się z Internetu ). A ten termin do niedzieli myślę, że jest umowny - jak będą widzieć, że nic z tego nie będzie to się szybciej pożegnają.

Autorko drugą rzeczą, która jest dziwna (obok Twojego niedojrzałego zachowania - o czym pisałam wyżej) jest fakt (i ktoś tu już wcześniej zauważył), że twierdzisz, że chłopak wiedział, że Twoi rodzice nic nie wiedzą o jego przyjeździe, a mimo to zdecydował się pojawić. Uważam, że zrobił niezbyt mądrze, mógł poczekać, aż sytuacja będzie wyjaśniona i zgoda rodziców zdobyta, a tak ryzykuje, że na samym wstępie będzie miał status "nieproszonego gościa" i rodzice będą mieli do niego awersję, przez co atmosfera będzie nietęga. Jedynym wytłumaczeniem jakie znajduję, jest fakt, że może tak się nie może doczekać spotkania z Tobą, że Twoi rodzice mu nie straszni

Życzę Wam mimo tych niedociągnięć organizacyjnych z Waszej strony życzę Wam wszystkiego dobrego, a na drugi raz więcej odpowiedzialności i pomyślunku

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 13:06   #63
Harmonija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morska fala Pokaż wiadomość
Popłynęłaś, ku uciesze wielu forumowiczek jak widzę. Nie muszę mieć własnych dzieci, żeby wiedzieć, że czasami lepiej zgodzić się na coś wbrew sobie. Może mama autorki też tak pomyślała - zna przecież autorkę lepiej od nas, stwierdziła, że skoro chłopak już jest w drodze, to czy się zgodzi, czy nie to i tak przyjedzie i wolała mieć sytuację na oku u siebie w domu, a nie żeby córka gdzieś przepadła z tym kolesiem (i kto wie może autorce szykuje się awantura po wyjeździe chłopaka, bo mama nie chciała robić zadymy pięć minut przed przyjazdem). I nie było mowy o tym, że będą spać u niej w domu w jednym łóżku! Zatem nie trzeba od razu wyjeżdżać z takimi opisami a przy tym obrażać czyichś rodziców, przykre.

Widzę, że wiele osób się oburzyło, że jak to chłopak poznany w internecie, przyjeżdża na kilka dni. Mnie to jakoś nie dziwi, różnie się ludzie poznają. A z tym okradaniem to mnie rozwaliło - przecież wiele razy słyszałam o imprezach, gdzie znajomi zapraszali znajomych w efekcie czego, gospodarz znał tylko 50% albo i mniej ludzi. Albo jak się zaprasza w miarę nowopoznane osoby do domu. To gdzie jest ta granica, gdzie można kogoś zaprosić do siebie i czym ją się mierzy - ilością poznanych informacji o niej, długością znajomości? Prawda jest taka, że zależy na kogo się trafi - osoba "bliska" może Cię tak oszukiwać i nie być kimś za kogo się podaje, natomiast osoba "obca" może być w stosunku do Ciebie bardzo szczera i mieć czyste intencje (i na odwrót). Zależy na kogo się trafi, sama znam kilka internetowych par, które są szczęśliwe, nikt nikogo nie zabił, nie oszukał, nie znęcał się, nie okradł... Zatem nie przesądzajmy, bo nie znamy tego faceta i jakby nie było autorka zna go lepiej (wie skąd jest, zna pewnie jego adres, wie jak wygląda, do jakiej szkoły chodzi etc.), więc nie można powiedzieć jak już kilka razy padło "Ty go w ogóle nie znasz". A jak będzie naprawdę to zawsze wychodzi dopiero "w praniu" czy to ze związkami internetowymi, czy parami które poznały się w realu (polecam lekturę wątku "Numery wywinięte przez facetów" czy jakoś tak, mężczyźni są do wielu rzeczy zdolni i nie wszyscy w tym wątku wzięli się z Internetu ). A ten termin do niedzieli myślę, że jest umowny - jak będą widzieć, że nic z tego nie będzie to się szybciej pożegnają.

klask i:

wprost wyjęłaś mi to z ust. Ja poznałam mnóstwo interesujacych osób przez internet, oni przyjeżdżali do mnie, ja do nich, wspólne wypady itp. i było niesamowicie. Grunt to wszystko robić z głową.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 13:09   #64
moonlight dream
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Deixisss Pokaż wiadomość
eee tam, od razu troll. Nie napisze teraz bo ma w domu gościa Ale swoją droga to ciekawość mnie zżera.

albo rodzice zabrali komputer, żeby córka nie naspraszała większej liczby gości przed sylwestrem

moonlight dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 13:45   #65
Deixisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonlight dream Pokaż wiadomość
albo rodzice zabrali komputer, żeby córka nie naspraszała większej liczby gości przed sylwestrem

Może...
Deixisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:07   #66
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morska fala Pokaż wiadomość

Co do autorki - przesadziłaś z informowaniem mamy o przyjeździe, gdy chłopak jest już w drodze. Takie rzeczy ustala się dużo wcześniej i przede wszystkim się nie informuje, tylko pyta, czy w ogóle można kogoś zaprosić na kilka dni i daje się czas rodzicom do namysłu i na zadanie ewentualnych pytań. Takim zachowaniem pokazujesz rodzicom, że jesteś nieodpowiedzialna.

Autorko drugą rzeczą, która jest dziwna (obok Twojego niedojrzałego zachowania - o czym pisałam wyżej) jest fakt (i ktoś tu już wcześniej zauważył), że twierdzisz, że chłopak wiedział, że Twoi rodzice nic nie wiedzą o jego przyjeździe, a mimo to zdecydował się pojawić. Uważam, że zrobił niezbyt mądrze, mógł poczekać, aż sytuacja będzie wyjaśniona i zgoda rodziców zdobyta, a tak ryzykuje, że na samym wstępie będzie miał status "nieproszonego gościa" i rodzice będą mieli do niego awersję, przez co atmosfera będzie nietęga. Jedynym wytłumaczeniem jakie znajduję, jest fakt, że może tak się nie może doczekać spotkania z Tobą, że Twoi rodzice mu nie straszni

Życzę Wam mimo tych niedociągnięć organizacyjnych z Waszej strony życzę Wam wszystkiego dobrego, a na drugi raz więcej odpowiedzialności i pomyślunku
Też o tym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez moonlight dream Pokaż wiadomość

Jezu : hahaha:

A tak do tematu:
Mam wielu przyjaciół z innych miast, fakt, znam tych ludzi osobiście, bo poznaliśmy się na obozach itp.
Prócz mojej najlepszej przyjaciółki z Częstochowy, którą poznałam tutaj, na wizażu
I ogólnie, jak w zeszłym roku jeden z nich miał mnie odwiedzić mama też nie miała nic przeciwko, bo ufa mi, wiem, ze nie będę robić Bóg wie czego, poza tym, N. nie znam od wczoraj tylko od 4 lat
i zawsze powtarza:" Ok. niech przyjedzie na ile chce, ale ja nie będę gotować, bo nie mam czasu, Ty będziesz musiała"
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 18:32   #67
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Kurcze, autorka nie logowala sie na wizazu od wczoraj. A ja taka ciekawa jestem co u niej....

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 18:35   #68
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Kurcze, autorka nie logowala sie na wizazu od wczoraj. A ja taka ciekawa jestem co u niej....
No gości kolegę.......

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 18:41   #69
201610310857
Konto usunięte

Ja to aż jej komentarz profilu zostawiłam, coby nie zapomniała
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 18:44   #70
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

No gości kolegę.......
To moglaby kolege np pod prysznic wyslac i nam tu skrobnac ze dwa zdania chociaz

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Ja to aż jej komentarz profilu zostawiłam, coby nie zapomniała
To dobrze....

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 19:05   #71
_gatinha_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Dużo wniosła Twoja wypowiedź do wątku.

Autorko, chyba lubisz... ekstremalne sytuacje
napisałam dość sporo ale jak to przeczytałam ponownie to mi się troszkę głupie wydawało a, że na wizażu jestem od niedawna to nie wiedziałam jak mam usunąć już istniejący własny post, tak więc skasowałam go i poprostu walnęłam te kropy...i tyle..
_gatinha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 19:38   #72
siostraelwa
Zadomowienie

kuuuurczę, czekam i czekam
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 20:13   #73
ekscentryczna
Zakorzenienie

ekscentryczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 20:47   #74
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
To moglaby kolege np pod prysznic wyslac i nam tu skrobnac ze dwa zdania chociaz

Ale może razem się tam wysłali

Edytowane przez lala2506
Czas edycji: 2010-12-30 o 20:49
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 20:51   #75
yessabell
Wtajemniczenie

hahaha
Stary 2010-12-30, 20:59   #76
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez f l o w Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że niekoniecznie. Moja znajoma miala bardzo podobna sytuację. Poznala chlopaka przez internet, nastepnie na pierwsze spotkanie on przyjechal do niej do domu. Siedzial u niej przez tydzień (dodam, ze ona mieszka z rodzicami i kilkorgiem rodzeństwa) jej rodzice tez sie dowiedzieli na chwile przed jego przyjazdem. Ogolnie ta sytuacja byla komiczna, na poczatku nie chcialam wierzyc kiedy mi to opowiadala. I do tego ta znajoma zagiela mnie tym, ze planuja ślub! kiedy on drugi raz do niej przyjedzie
dawno się tak szczerze nie śmiałam. To się nadaje do Discovery Channel, czy inne Nie z tej ziemi. Kilkoro rodzeństwa+ rodzice + plus on przez tydzień w tym tłumie.
Płaczę!! i jeszcze ten ślub

Bez żartów, to się na dobrą komedię nadaje!

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2010-12-30 o 21:02
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 21:07   #77
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deixisss Pokaż wiadomość
eee tam, od razu troll. Nie napisze teraz bo ma w domu gościa Ale swoją droga to ciekawość mnie zżera.

Moja młodsza siostra miała kiedyś taki świetny pomysł, że na osiemnastkę organizowaną w domu zaprosiła kolegę poznanego przez internet, mieszkającego kilkaset km dalej. Oczywiście z noclegiem. A jak przyszło do informowania o tym rodziców, to ja musiałam jej nagle jakąś historyjkę wymyślić, ze to niby jakiś wspólny znajomy poznany w realu w wakacje. Dlatego w takie historie jak najbardziej wierzę, choć nie polecam tego typu akcji nikomu.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 21:13   #78
God Of War 20
Zakorzenienie

No ciekawie ciekawie czekam na odpowiedz autorki
Sama poznaje facetów przez internet tyle ze w zyciu bym sie nie odwazyla na taki krok:P no ale
Stary 2010-12-30, 21:54   #79
traicionera
Zakorzenienie

Ale coś w tym jest, że co niektórym takie pomysły przychodzą do głowy
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:18   #80
DO SKUTKU
Rozeznanie

Tez ciekawa jestem gdzie autorke watku wcielo.Ulana jestem z tego pomyslu i ciekawa jak sie zakonczylo? moze slubem? hiihiihihihhiiiCzego to malolaty nie wymysla by bylo odlotowo !!!!
Stary 2010-12-30, 23:29   #81
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DO SKUTKU Pokaż wiadomość
Tez ciekawa jestem gdzie autorke watku wcielo.Ulana jestem z tego pomyslu i ciekawa jak sie zakonczylo? moze slubem? hiihiihihihhiiiCzego to malolaty nie wymysla by bylo odlotowo !!!!
No przecież gościa ugaszcza
Trzeba spokojnie poczekać do poniedziałku albo co najmniej do późnej niedzieli
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:35   #82
morska fala
Rozeznanie

Moim zdaniem milczenie autorki dobrze wróży, jest zajęta i nie ma czasu na wizaż.

Ludzie się różnie poznają i w dzisiejszych czasach raczej znajomości internetowe nie powinny dziwić.
Abstrahując oczywiście od zachowania autorki względem rodziców, bo o tym już pisałam. Denerwuje mnie tylko jak zakładacie z góry, że to będzie jakaś klęska, pójdą od razu do łóżka (autorka pewnie wpadnie - tego jeszcze nikt nie napisał, a dziwne) a na końcu chłopak ograbi rodzinę autorki z całego dobytku. A może po prostu spędzą razem miło czas i znajomość się rozwinie? A może do czasu gdy autorka się nie wypowie obejdzie się bez zbędnych złośliwości?

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:58   #83
Deixisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ale coś w tym jest, że co niektórym takie pomysły przychodzą do głowy
To nie są żadne dziwne pomysły. Jest masa gier np. rpg gdzie ludzie są poniekąd zmuszeni do kontaktu z innymi wykreowanymi postaciami żeby się gra nie nudziła. Z reszta takie jest założenie - kontakt z ludźmi. Na początku omawia się sprawy dotyczące gry w jakis specjalnych miejscach do tego przeznaczonych w gierce, na forum, a potem żeby było szybciej to na gg i tak od słowa do słowa wykracza się poza wirtualne życie. Z resztą po pewnym czasie ludzie są siebie ciekawi, znają się z gry, przebywają w sumie ze soba często - jesli tak mogę nazwać i często organizowane sa jakies spotkania w danym mieście. A sama wiem, ze to wciąga. Nie spotkałam się nigdy z tak poznanymi osobami, ale z jedna kiedyś pisałam przez 1,5roku bardzo często i nadal mamy ze sobą kontakt. Więc to, że kogoś poznajemy przez internet nie jest takie dziwne, ale co mnie śmieszy w tym watku... zapraszanie jednak obcego chłopaka do domu na kilka dni i poinformowanie o tym rodziców kilka godzin przed przyjazdem owego chłopaka.
Deixisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 00:01   #84
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

wydaje mi się, że nie zaprosiłabym obcej osoby do domu, od razu na kilka dni w dodatku.
Stary 2010-12-31, 00:09   #85
login_haslo
Raczkowanie

nie no...jestem w szoku i bynajmniej nie podziwiam autorki watku za odwage i genialny pomysl z zapraszaniem obcego chlopaka do domu. Pozory moga mylic.
Autorko, lepiej posprawdzaj po wyjezdzie kolegi czy nic Ci z domu nie zginelo, bo tak naprawde to nie wiesz kogo w domu trzymasz.
login_haslo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 00:53   #86
aaricia8
Zakorzenienie

Poszła w tany z nim jak nic.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 01:15   #87
sandritta17
Raczkowanie

Uhuhuhuu ! Nie wiem, czy chcialoby mi sie siedziec z nieznanym kolesiem 4 dni i jeszcze myslec jak zorganizowac czas Ale ciekawa jestem czy przypadli sobie do gustu Nie wytrzymam do niedzieli/poniedzialku!

Edytowane przez sandritta17
Czas edycji: 2011-01-02 o 21:49
sandritta17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 18:53   #88
201804171603
Konto usunięte

taki off co by nie zapomniec odczytac zakonczenia
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 23:31   #89
kasica6662
Zadomowienie

Kurcze no doczekamy się na autorkę wątku czy nie? Koleżanko bo nas tu ciekawość zżera! Wracaj do nas szybko!

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 00:36   #90
sweetish
Zakorzenienie

up

Autorko- wraaaaaaaaaaaaaaacaj

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości