Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 19:26   #301
miamore999
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja, ja, ja.... i to okropny ale to znaczy ze co
najgorzej jest jak siade albo leze i probuje wstac, wtedy bol jest okropny a pierwsze kroki mega bolesne, jak zaczne chodzic to czuje te pachwiny ale nie az tak bardzo.
to dziecko moze juz do kanalu wchodzic dlatego tak bolą ?

poradzisz sobie na pewno tak naprawde sa rozne opinie dotyczace szkoly rodzenia, czasami warto chodzic a czasami dziewczyny wypowiadaja sie ze szkoda czasu i w sumie ile wiedzialy tyle wiedza i po szkole. takze nie ma na to reguły
a szkola rodzenia opieki nad dzieckiem 24 h na dobe cie nie nauczy, jedynie nakresli problemy i rozwiazania
potwierdzam
sama chodze do szkoły i nie czuję się jakoś tak mega super przygotowana na wszystko, baaa nawet czasem wydaje mi się, że mam większy mętlik w głowie po prostu zapoznaję się z lekarzami, położnymi, zasadami szpitala i to chyba podstawa reszta po teoretycznych wykładach i tak wyjdzie w praniu
Stary 2011-01-03, 19:40   #302
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

witam! wiem trochę późno decyduję się na przyłączenie do Was ale po pierwsze robię to pierwszy raz ( chodzi ogólnie o forum ) a po drugie jestem w ciąży z terminem na kwiecień. Chciałabym dotrwać do godziny zerowej razem z Wami dziewczyny jeśli pozwolicie... może trochę opowiem o sobie żeby było nam łatwiej się poznać... Mam już 13 letniego syna, mam 32 lata i jestem w 25 tygodniu ciąży...upragnionej i wyczekanej po wielu stratach... ale się udało i mam nadzieję że będzie dobrze do końca... wiem też że będzie to drugi chłopczyk
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:42   #303
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam! wiem trochę późno decyduję się na przyłączenie do Was ale po pierwsze robię to pierwszy raz ( chodzi ogólnie o forum ) a po drugie jestem w ciąży z terminem na kwiecień. Chciałabym dotrwać do godziny zerowej razem z Wami dziewczyny jeśli pozwolicie... może trochę opowiem o sobie żeby było nam łatwiej się poznać... Mam już 13 letniego syna, mam 32 lata i jestem w 25 tygodniu ciąży...upragnionej i wyczekanej po wielu stratach... ale się udało i mam nadzieję że będzie dobrze do końca... wiem też że będzie to drugi chłopczyk
Ada witaj widzę że będzie podobna różnica wieku, u mnie tez 13 lat.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:52   #304
Eirene1987
Zakorzenienie

godzinę was nadrabiałam

dziewczyny macie śliiiczne brzuchy wszystkie castia ty taki duży już ale super a gosikk_s ty to masz malusi bardzo i tak nisko

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Tity słodkie to z tymi rączkami i nóżkami ja widzę tylko jak mi skóra podskakuje
ja też nieraz widzę jak się wypina główką lub pupcią a czasem nogą przejedzie świetne uczucie mogłabym tak leżeć i patrzeć

Szaramyszka bardzo ci współczuję przeżyć wiem jak to jest mi co prawda zmarł chomik ale dla mnie to była i tak wielka strata bo się bardzo przywiązałam a co dopiero po tylu latach

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzisiaj odwiedzilam koleżankę, teraz gotuję rosołek, robię obiadek dla męża, pranie i jeszcze mi odkurzanie zostało, ale to chyba już jutro
Jak już wiem, że nie muszę iść do pracy, to mam taką werwę, że nie wiem
i po to masz zwolnienie żeby sprzątać? kochana odpoczywaj

Coralady biedactwo też przeszłaś z psinką wspólczuję

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a to mój, sorki, ale akurat byłam w takiej rozciagniętej piżamie
ale zgrabny taki okrąglutki i śliczny

Jok3r ty leż i odpoczywaj z takimi bólami żartów nie ma a jak trzeba to się połóż w szpitalu wiadomo że żadna z nas by tego nie chciała ale jak mus to mus a innymi sprawami niech się zajmie mąż

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny skąd bierzecie pudełka na chusteczki typu Pampers do pupy, bo w sklepach widział tylko z Nivea, a reszta to w samej folii
no ja właśnie nivea kupuję z innych firm pudełek nie widziałam

Cytat:
witaj lepiej późno niż wcale oczywiście że będzie dobrze i gratuluję drugiego chlopczyka

a my byliśmy dzisiaj w częstochowie fakt że trochę daleko od nas (mieszkamy koło wrocławia) ale tż jechał po jakąś część do lublińca i przy okazji wyciągnęłam go pooglądać wózki co mi tu krótaś kiedyś linki podawała do sklepów no i byliśmy tylko w samej częstochowie i bardzo nam się wózek spodobał że już nawet do tych innych nie jechaliśmy. i zamówimy jakoś luty-marzec przez allegro tylko nad kolorkiem się zastanawiamy bo podoba nam się ciemna oliwka z seledynem i taki był ładny czarny z białymi dodatkami śliczny jak znajdę zdjęcie to wstawię a teraz idę spać bo zmęczona jestem troszku papa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:01   #305
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja, ja, ja.... i to okropny ale to znaczy ze co
najgorzej jest jak siade albo leze i probuje wstac, wtedy bol jest okropny a pierwsze kroki mega bolesne, jak zaczne chodzic to czuje te pachwiny ale nie az tak bardzo.
to dziecko moze juz do kanalu wchodzic dlatego tak bolą ?
no ja odczuwam to dokładnie jak TY, a co to oznacza to nie mam pojęcia. Dowiem się dopiero w przyszły poniedziałek. Jak bedziesz wiedziala wczesniej to daj znac

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:12   #306
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
no ja odczuwam to dokładnie jak TY, a co to oznacza to nie mam pojęcia. Dowiem się dopiero w przyszły poniedziałek. Jak bedziesz wiedziala wczesniej to daj znac
ja wizyte mam za 2 tyg dopiero takze sie nie dowiem, ale te pachwiny to bolą mnie już od dłuższego czasu
przekręcenie sie z boku na bok jak spie to tez mega wyczyn dla mnie, czasami to po prostu musze usiasc i dopiero polozyc sie na drugim boku.
no ale wiesz co wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy to chyba normalnie zjawisko...tak mysle
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:21   #307
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

człowiek parę kg przytyje a ile narzekańMnie najbardziej krzyż boli i kostki mam spuchniete.Każda inaczej odczuwa.Myślałam,żeby jakieś ćw zacząć,ale ja jak się nawyginam w domu i przy dziecku też to już mi się odechciewa

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 20:24   #308
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam w nowym watku i w Nowym Roku

Czytalam ze nie ktore z was tez maja bole w pachwinie ja tsk mam juz od 12 tyg i gin. nie mowila nic ze to zle tylko ze dzidzia moze na cos uciskac jak w piatek na wizycie to jeszcze podpytam bo boli coraz mocniej ..malenstwo kopie ostatnio niemilosiernie ....

Kupilismy lozeczko materacyk i posciel tzn odkupilismy za nieduze pieniadze i jestem bardzo zadowolona bo poprzednia dzidzia spala w nim tylko 6m-cy i wszystko jest w super stanie Po malu kompletujemy tez wyprawke do szpitala dzis bylismy w 5 10 15 i udalo sie kupic spioszki i koszuleczke po 9.99 oczywiscie z przecen bo tak to wszystko duuuuzo drozsze

Dzis bylam na glukozie jak ja wypilam to zrobilam sie okropnie nerwowa pojecia nie mam dlaczego?

Po za tym dzis juz 26 tydz i 2 dzien ale ten czas zlecial
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:30   #309
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

Witaj wśród nas ważne że się udało i póki co jest wszystko dobrze - oby tak dalej

dziewczyny kupowała któraś pościel od użytkownika DARLAND ???
Stary 2011-01-03, 20:31   #310
wanilia83
Zadomowienie

Tiny brzuszek masz śliczny

gosik nie mów że miałaś taki brzuszek przed porodem, ja to taki miałam chyba w 24 tyg :P jak nie wcześniej, masz strasznie nisko brzuszek czy mi się tylko wydaje

castia jedno co mi przychodzi do głowy to ŁaŁ
rzeczywiście brzuszek masz jakby ścięty

niutka super

joker nie przemęczaj się tylko leż
zdjęcia możesz powstawiać jak już brzuszek nie będzie ci się stawiał

ada witaj wśród nas

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:47   #311
blackrose4u
Wtajemniczenie

Po 2 h boju kupiliśmy myśle że 90% rzeczy dla Juli już mamy. Oczywiście wózek i łóżeczko to co innego.
To lista:
- podkłady ceratkowe do łóżeczka
- kocyk
- pieluchy tetrowe
- pieluchy flanelowe wzięłam tylko 3 na wytestowanie
- podkłay poporodowe
- chusteczki nawilżające
- wanienka
- podkłady do przewijania
- majty poporodowe - wzięłam jedne siateczkowe bo nie wiem czy do cc są potrzebne
- wkładki laktacyjne
- okrycie kąpielowe
- trmomentr do wanny
- gruszka do noska
- myjka
- rożek
- woreczki na żużyte pieluchy
- smoczek
- szczotka i grzebień do włosków
- płatki kosmetyczne
- jednorazowe wkładki do pieluch
- patyczki higieniczne
- butelka na pokarm
Więcej grzechów nie pamiętam
Zostały nam do kupienia pampersy, Sudocrem, do mycia jakiś płyn, butelka. Chyba to by było na tyle co? Pominęłam coś jeszcze? Co macie oprócz tego co wypisałam?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:48   #312
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

Witamy nową forumowiczkę

a ja właśnie kładę się spać .

dziewczyny piszecie co was boli - więc postanowiłam się dołączyć.
a mianowicie boli mnie pod prawą piersią wątroba chyba - codziennie boli i mija zauważyłam że jak się najem to wyskakuje mi taka bulwa-guzek odczuwalny i widoczny nawet dla innych i boli ale po jakimś czasie znika . w nocy nie zawsze ale czasami jak leżę na prawym boku to też ją czuję. i nie wiem co to może być podejrzewam że macica wypycha mi jakiś narząd i podejrzewałam wątrobę ale nie wiem... czy któraś też tak ma ??

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:00   #313
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Po 2 h boju kupiliśmy myśle że 90% rzeczy dla Juli już mamy. Oczywiście wózek i łóżeczko to co innego.
To lista:
- podkłady ceratkowe do łóżeczka
- kocyk
- pieluchy tetrowe
- pieluchy flanelowe wzięłam tylko 3 na wytestowanie
- podkłay poporodowe
- chusteczki nawilżające
- wanienka
- podkłady do przewijania
- majty poporodowe - wzięłam jedne siateczkowe bo nie wiem czy do cc są potrzebne
- wkładki laktacyjne
- okrycie kąpielowe
- trmomentr do wanny
- gruszka do noska
- myjka
- rożek
- woreczki na żużyte pieluchy
- smoczek
- szczotka i grzebień do włosków
- płatki kosmetyczne
- jednorazowe wkładki do pieluch
- patyczki higieniczne
- butelka na pokarm
Więcej grzechów nie pamiętam
Zostały nam do kupienia pampersy, Sudocrem, do mycia jakiś płyn, butelka. Chyba to by było na tyle co? Pominęłam coś jeszcze? Co macie oprócz tego co wypisałam?

alleeeee zakupy ja mam jeszcze taki komplecik do obcinania paznokci dla małego, szczoteczkę do butelek, oliwkę bo w szpitalu wymagają.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

oglądam komplety pościeli na all. ale im dłużej to robię tym mam większy mętlik. daruję sobie chyba póki co. potem może mi się coś rzuci w oczy.
Stary 2011-01-03, 21:17   #314
marsylia
Wtajemniczenie

Dziewczyny brzuszki śliczne i malutkie jak gosi i jak cati bardziej hmm... urodzajne Mój jak dla mnie wielki jest chyba raczej z tych mniejszych średniaczków.

Byliśmy dziś na usg i Fran w 25 tygodniu waży niecałe 700 gr, więc raczej jak mówiła lekarka pójdzie po rodzicach i troszkę ponad 3 kilo i 53 cm przy końcówce ciąży zaliczy.
Ja przytyłam na razie 5 kilo. I z małym i ze mną dobrze, a to najważniejsze.
Rozmawiałyśmy dziś o tym jak długo mogę chodzić do pracy i jej zdaniem 33 tydzień to będzie maks, a jakie mają plany te mamusie, które jeszcze pracują?
Jakoś dziwnie mi z myślą, że zostały mi dwa miesiące pracy, mam tyle rzeczy, które trzeba przekazać, uporządkować...
chłopicho będzie? Doktórek mówił, że jeszcze stanie, że dzieci tak mają....
Black Angel - Kubuś już duży, masz prawo rodzić z nas jako pierwsza
Pieniędzy zawsze może być więcej, ale najważniejsze jest zdrowie i to, że niedługo będziecie w Trójkę
Nuna co do kaftaników ja chyba kupię jedną dwie pary z ciekawości.

Co do prania ja zdecyduje się na pewno na płyn, najpewniej Jelpa.
uciekam spać, dziś ledwo żyje i jeszcze mąż namawia mnie na film,.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:22   #315
Szara Myszka
Raczkowanie

Ada Witaj wśród nas!!!

Jok3r Ja po podróży pociagiem wyłam z bólu kręgosłupa i miednicy przez kolejne dwa dni. Mam nadzieję, ze u Ciebie też wszystko minie i dzidzia doczeka grzecznie terminu. Swoją drogą podróż naszymi pociągami w czasie przerwy świątecznej- to wyzwanie dla twardzieli!

Cytat:
Jok3r - mnie też bolą pachwiny jakbym miała mega zakwasy, ale to nie możliwe bo zakwasy by przeszły, a to trwa już prawie 2 tydzień.

Jestem w 27tyg. Myślicie, że taki ból to powód do niepokoju? Moja gin przyjmuje dopiero za tydzień w poniedziałek. A może to kości się rozchodzą sama nie wiem.

Czy jeszcze któraś z Was odczuwa ból w pachwinach?
Mnie bolą pachwiny, biodra i czasami kości miednicy. Też się niepokoiłam, bo czasmi ból jest nie do zniesienia, szczególnie jak dłużej się nie ruszam albo próbuję się przekręcić z boku na bok w łóżku. Rozmawiałam z moją gin i powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju, bo ten ból to rozchodzące się kości miednicy, która przygotowuje sie do porodu. Najbardziej boleśnie odczuwaja to osoby o wąskich biodrach czyli m.in. ja. Nie ma na to antidotum niestety. Jak to ujęła gin...przejdzie jak dzidzia wyjdzie na świat.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 21:27   #316
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

co do zakupów.Te dziecięce nożyczki dla mnie to atrapa,w ogóle nie obcinają.Lepiej sprawdzają się cążki.
marsylia wytrzymała jesteś jak chcesz tak długo pracować.Lepiej odpoczywaj w domu i zbieraj siły.Są takie kamikadze ,które chodzą do końca ciązy.U nas babka na wykładach poszła na macierzyński 2 tyg przed porodem

Stary 2011-01-03, 21:36   #317
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
i my witamy

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

i po to masz zwolnienie żeby sprzątać? kochana odpoczywaj
odpoczywam Kochana wcześniej jak miałam posprzątać, to męczrnia była, a teraz to sama przyjemność, bo w każdej chwili mogę się położyć i odpocząć chwilkę a tak to na szybko zawsze, bo czasu brakowało. Jutro biorę się za porządki w szafie, muszę poprzebierać pościel, bo mam dużo takiej co nie używam, a zaraz dojdą kocyki i pościel dla niunia, to musi miejsce być

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
człowiek parę kg przytyje a ile narzekańMnie najbardziej krzyż boli i kostki mam spuchniete.Każda inaczej odczuwa.Myślałam,żeby jakieś ćw zacząć,ale ja jak się nawyginam w domu i przy dziecku też to już mi się odechciewa
ojj mnie też w krzyżu strasznie boli, najgorzej, że nie mogę się położyć na wznak tylko muszę na boku, bo na prosto to jakby mi kręgosłup miał zaraz pęknąć

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Rozmawiałyśmy dziś o tym jak długo mogę chodzić do pracy i jej zdaniem 33 tydzień to będzie maks, a jakie mają plany te mamusie, które jeszcze pracują?
ja już właśnie od dzisiaj jestem na zwolnieniu, a mam dopiero 26tc, ale wolałam pozamykać wszystko z końcem roku, żeby przekazać pracę dziewczynom, żeby w trakcie roku nie mieszać, pojadę tylko kiedyś pomóc im trochę przy PIT-ach bo sobie biedne mogą nie poradzić

Idę zaraz spać, mój mąż jeszcze siedzi przy jakiś papierach z pracy, a ja już ledwo siedzę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:37   #318
aja1
Zakorzenienie

Cześć Ada

Kampasiula wyprzedziłaś mnie z tymi nożyczkami.

Zaczęłam się zastanawiać co mnie zostało do kupienia i w sumie parę rzeczy: smoczek, sudocrem, pampki, patyczki, oliwka.

Myślałam o apteczce, bo w sumie przeciwgorączkowy dla dzieci mam. Natomiast na bank kupuję:
rumianek - w razie wysypki czy potówek dodaję do kąpieli
Herbatki Plantex - na wzdęcia
Maść majerankową i sól fizjologiczną- na katar
Kwiat lipy - na kaszel
krople miętowe i majeranek - na napar jak jest katar.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:44   #319
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny skąd bierzecie pudełka na chusteczki typu Pampers do pupy, bo w sklepach widział tylko z Nivea, a reszta to w samej folii
nuna ja widziałam w sklepach pudełka pampersa, nivea u huggies chyba
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 21:47   #320
diatoma
Zadomowienie

nika a ty przez problemy zdrowotne nie możesz chodzić na tą szkołę rodzenia? dzwoniłam dziś do położnej i SR zaczynałoby się w przyszły czwartek, raz w tyg przez 8 tyg. w środę mam wizytę to zapytam się czy mogę, bo jak coś więcej porobie to mam plamienia, i to mnie zastanawia a na SR jednak się ćwiczy.
jutro mam glukozę, 75:/ i mam pytanie co się z tą cytryną robi, czy ją się wciska do kubka czy jak?
piszecie o uciążliwościach ciążowych, mi nic nie puchnie, wszytsko jest ok, ale mam problem z oddychaniem, nie mogę złapać tchu, mam wtedy puls ok 90-100 bo zauważyłam że mi wtedy serducho wali. nie wiem, może to normalne w ciąży.
myślicie że 1 komoda starczy? zastanawiam się czy poszukać jakiejs szafy czy czegoś , bo tych rzeczy sporo jest.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:49   #321
ego_ego
Wtajemniczenie

diatoma tak, wciskasz do kubka z tą glukozą
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:52   #322
prunelle
Wtajemniczenie

Jok3r, zwolnij trochę, uważaj na siebie i leż jak najwięcej!

Cytat:
mnie od paru dni zaczęło tak pobolewać, nie wiem co to, no raczej u mnie do kanału rodnego jeszcze dziecko nie wchodzi, spróbowałoby tylko!

ada32, witaj na którego kwietnia masz termin? Macie imię dla synka?

my jesteśmy na 18 stycznia zapisani na usg 3d, może się syneczek potwierdzi, a jeśli tak, to pewnie będzie Krzysio

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:55   #323
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Myślałam o apteczce, bo w sumie przeciwgorączkowy dla dzieci mam. Natomiast na bank kupuję:
Kwiat lipy - na kaszel
ale farmaceutkajeszcze koperek na wzdęcia

Stary 2011-01-03, 21:55   #324
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Ada

Kwiat lipy - na kaszel
aja już skopiowałam Twoją listę i też takie rzeczy zakupię
Stary 2011-01-03, 22:04   #325
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ale farmaceutkajeszcze koperek na wzdęcia
No właśnie ten Plantex jest z koperku, u Kaśki zdało egzamin. Fakt, że miała może ze dwa razy
W swoim czasie miałam fioła na punkcie ziół, nawet mam jakiś zielnik i chodziłam do lasu zioła zbierać

Mam w ogóle książkę angielskiej dr. Hilary Jones "Zdrowie Twojego dziecka"
Tam jest ogólnie o karmieniu, pielęgnacji itd. Natomiast są po kolei opisane objawy,leczenie itd chorób dziecięcych różnego rodzaju i w różnym wieku.
Pożyczyłam ją kiedyś z biblioteki i po prostu przepisałam.
Jak ktoś chętny dajcie meila na pw.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-03 o 22:09
Stary 2011-01-03, 22:06   #326
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ten Plantex jest z koperku, u Kaśki zdało egzamin. Fakt, że miała może ze dwa razy
aja w życiu bym nie wpadła, że kwiat lipy jest na kaszel!!!!
Stary 2011-01-03, 22:13   #327
aja1
Zakorzenienie

Tak w temacie ziół, jak któraś ma obfite i bolące miesiączki polecam ziele krwawnika. Najlepsze są zioła kupowane w herbapolu, tylko zioła nie herbatki, jak to moja mama mówi - śmietki

Mój Aniołek 30.12.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 22:37   #328
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ee to już wiadomo do kogo pukać
a są zioła na znieczulicę dla mężaw sensie,żeby więcej czułości oddawał

Stary 2011-01-04, 06:54   #329
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
weszłam na stronę i normalnie podało ile mam punktów i moje dane osobowe tzn że jest zarejestrowana ??
tak

Cytat:
Jok3r - mnie też bolą pachwiny jakbym miała mega zakwasy, ale to nie możliwe bo zakwasy by przeszły, a to trwa już prawie 2 tydzień.

Jestem w 27tyg. Myślicie, że taki ból to powód do niepokoju? Moja gin przyjmuje dopiero za tydzień w poniedziałek. A może to kości się rozchodzą sama nie wiem.

Cytat:

Mnie boli w prawej pachwinie.

To normalne, po prostu jest duże obciążenie fizyczne, w końcu te brzuchy sporo ważą i jak sie chodzi, czy stoi to stawy, nogi są obciążone, zyły sa pouciskane...
trzeba duzo odpoczywać, duzo leżec z nogami uniesionymi wyżej od reszty ciała, siedziec z nogami opartymi o krzesło tak, żeby tez były wysoko, nawet spac mozna z nogami połozonymi na poduszce, żeby były wyżej i krew lepiej krązyła.
jak w sylwestra duzo stałam, bo tak jakos stalismy i gadalismy w kuchni, to nastepnego dnia mnie bardzo bolało, prawie chodzić nie mogłam
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-04 o 06:55
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 07:48   #330
Ewelqa1985
Zadomowienie

ada witaj

coralady wit.A jest teratogenna ma dzialanie uszkadzajace na plod i chyba wit. e tez raczej nie stad np. nie wolno kobieta w ciazy tranu stosowac a moze do kosmetyczki sie wybierzesz i zapytasz jaki zabieg mozesz wykonac w ciazy dla poprawy cery ??
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości