|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() sama chodze do szkoły i nie czuję się jakoś tak mega super przygotowana na wszystko, baaa nawet czasem wydaje mi się, że mam większy mętlik w głowie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
witam! wiem trochę późno decyduję się na przyłączenie do Was ale po pierwsze robię to pierwszy raz ( chodzi ogólnie o forum ) a po drugie jestem w ciąży z terminem na kwiecień. Chciałabym dotrwać do godziny zerowej razem z Wami dziewczyny jeśli pozwolicie... może trochę opowiem o sobie żeby było nam łatwiej się poznać...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#304 | ||||
Zakorzenienie
|
godzinę was nadrabiałam
![]() dziewczyny macie śliiiczne brzuchy wszystkie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szaramyszka bardzo ci współczuję przeżyć wiem jak to jest mi co prawda zmarł chomik ale dla mnie to była i tak wielka strata bo się bardzo przywiązałam a co dopiero po tylu latach Cytat:
![]() ![]() ![]() Coralady biedactwo też przeszłaś z psinką wspólczuję ale zgrabny ![]() ![]() Jok3r ty leż i odpoczywaj z takimi bólami żartów nie ma a jak trzeba to się połóż w szpitalu wiadomo że żadna z nas by tego nie chciała ale jak mus to mus a innymi sprawami niech się zajmie mąż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a my byliśmy dzisiaj w częstochowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przekręcenie sie z boku na bok jak spie to tez mega wyczyn dla mnie, czasami to po prostu musze usiasc i dopiero polozyc sie na drugim boku. no ale wiesz co wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy to chyba normalnie zjawisko...tak mysle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
człowiek parę kg przytyje a ile narzekań
![]() ![]()
#308 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym watku i w Nowym Roku
![]() Czytalam ze nie ktore z was tez maja bole w pachwinie ja tsk mam juz od 12 tyg i gin. nie mowila nic ze to zle tylko ze dzidzia moze na cos uciskac jak w piatek na wizycie to jeszcze podpytam bo boli coraz mocniej ![]() ![]() Kupilismy lozeczko materacyk i posciel tzn odkupilismy za nieduze pieniadze i jestem bardzo zadowolona bo poprzednia dzidzia spala w nim tylko 6m-cy i wszystko jest w super stanie ![]() ![]() Dzis bylam na glukozie jak ja wypilam to zrobilam sie okropnie nerwowa pojecia nie mam dlaczego? Po za tym dzis juz 26 tydz i 2 dzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj wśród nas ![]() ![]() ![]() dziewczyny kupowała któraś pościel od użytkownika DARLAND ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Tiny brzuszek masz śliczny
![]() gosik nie mów że miałaś taki brzuszek przed porodem, ja to taki miałam chyba w 24 tyg :P jak nie wcześniej, masz strasznie nisko brzuszek czy mi się tylko wydaje ![]() castia jedno co mi przychodzi do głowy to ŁaŁ rzeczywiście brzuszek masz jakby ścięty ![]() niutka super ![]() joker nie przemęczaj się tylko leż zdjęcia możesz powstawiać jak już brzuszek nie będzie ci się stawiał ![]() ada witaj wśród nas
#311 |
Wtajemniczenie
|
Po 2 h boju kupiliśmy myśle że 90% rzeczy dla Juli już mamy. Oczywiście wózek i łóżeczko to co innego.
To lista: - podkłady ceratkowe do łóżeczka - kocyk - pieluchy tetrowe - pieluchy flanelowe wzięłam tylko 3 na wytestowanie - podkłay poporodowe - chusteczki nawilżające - wanienka - podkłady do przewijania - majty poporodowe - wzięłam jedne siateczkowe bo nie wiem czy do cc są potrzebne - wkładki laktacyjne - okrycie kąpielowe - trmomentr do wanny - gruszka do noska - myjka - rożek - woreczki na żużyte pieluchy - smoczek - szczotka i grzebień do włosków - płatki kosmetyczne - jednorazowe wkładki do pieluch - patyczki higieniczne - butelka na pokarm Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Zostały nam do kupienia pampersy, Sudocrem, do mycia jakiś płyn, butelka. Chyba to by było na tyle co? Pominęłam coś jeszcze? Co macie oprócz tego co wypisałam? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy nową forumowiczkę ![]() ![]() a ja właśnie kładę się spać . dziewczyny piszecie co was boli - więc postanowiłam się dołączyć. a mianowicie boli mnie pod prawą piersią wątroba chyba - codziennie boli i mija zauważyłam że jak się najem to wyskakuje mi taka bulwa-guzek odczuwalny i widoczny nawet dla innych i boli ale po jakimś czasie znika . w nocy nie zawsze ale czasami jak leżę na prawym boku to też ją czuję. i nie wiem co to może być podejrzewam że macica wypycha mi jakiś narząd i podejrzewałam wątrobę ale nie wiem... czy któraś też tak ma ??
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
alleeeee zakupy ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- oglądam komplety pościeli na all. ale im dłużej to robię tym mam większy mętlik. daruję sobie chyba póki co. potem może mi się coś rzuci w oczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny brzuszki śliczne i malutkie jak gosi i jak cati bardziej hmm... urodzajne
![]() Byliśmy dziś na usg i Fran w 25 tygodniu waży niecałe 700 gr, więc raczej jak mówiła lekarka pójdzie po rodzicach i troszkę ponad 3 kilo i 53 cm przy końcówce ciąży zaliczy. Ja przytyłam na razie 5 kilo. I z małym i ze mną dobrze, a to najważniejsze. Rozmawiałyśmy dziś o tym jak długo mogę chodzić do pracy i jej zdaniem 33 tydzień to będzie maks, a jakie mają plany te mamusie, które jeszcze pracują? Jakoś dziwnie mi z myślą, że zostały mi dwa miesiące pracy, mam tyle rzeczy, które trzeba przekazać, uporządkować... chłopicho będzie? Doktórek mówił, że jeszcze stanie, że dzieci tak mają.... Black Angel - Kubuś już duży, masz prawo rodzić z nas jako pierwsza ![]() Pieniędzy zawsze może być więcej, ale najważniejsze jest zdrowie i to, że niedługo będziecie w Trójkę ![]() Nuna co do kaftaników ja chyba kupię jedną dwie pary z ciekawości. Co do prania ja zdecyduje się na pewno na płyn, najpewniej Jelpa. uciekam spać, dziś ledwo żyje i jeszcze mąż namawia mnie na film,. |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Raczkowanie
|
Ada Witaj wśród nas
![]() Jok3r Ja po podróży pociagiem wyłam z bólu kręgosłupa i miednicy przez kolejne dwa dni. Mam nadzieję, ze u Ciebie też wszystko minie i dzidzia doczeka grzecznie terminu. Swoją drogą podróż naszymi pociągami w czasie przerwy świątecznej- to wyzwanie dla twardzieli! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
co do zakupów.Te dziecięce nożyczki dla mnie to atrapa,w ogóle nie obcinają.Lepiej sprawdzają się cążki.
marsylia wytrzymała jesteś jak chcesz tak długo pracować.Lepiej odpoczywaj w domu i zbieraj siły.Są takie kamikadze ,które chodzą do końca ciązy.U nas babka na wykładach poszła na macierzyński 2 tyg przed porodem
#317 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odpoczywam Kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę zaraz spać, mój mąż jeszcze siedzi przy jakiś papierach z pracy, a ja już ledwo siedzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ada
![]() Kampasiula wyprzedziłaś mnie z tymi nożyczkami. ![]() Zaczęłam się zastanawiać co mnie zostało do kupienia i w sumie parę rzeczy: smoczek, sudocrem, pampki, patyczki, oliwka. Myślałam o apteczce, bo w sumie przeciwgorączkowy dla dzieci mam. Natomiast na bank kupuję: rumianek - w razie wysypki czy potówek dodaję do kąpieli Herbatki Plantex - na wzdęcia Maść majerankową i sól fizjologiczną- na katar Kwiat lipy - na kaszel krople miętowe i majeranek - na napar jak jest katar. |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
nika a ty przez problemy zdrowotne nie możesz chodzić na tą szkołę rodzenia? dzwoniłam dziś do położnej i SR zaczynałoby się w przyszły czwartek, raz w tyg przez 8 tyg. w środę mam wizytę to zapytam się czy mogę, bo jak coś więcej porobie to mam plamienia, i to mnie zastanawia a na SR jednak się ćwiczy.
jutro mam glukozę, 75:/ i mam pytanie co się z tą cytryną robi, czy ją się wciska do kubka czy jak? piszecie o uciążliwościach ciążowych, mi nic nie puchnie, wszytsko jest ok, ale mam problem z oddychaniem, nie mogę złapać tchu, mam wtedy puls ok 90-100 bo zauważyłam że mi wtedy serducho wali. nie wiem, może to normalne w ciąży. myślicie że 1 komoda starczy? zastanawiam się czy poszukać jakiejs szafy czy czegoś , bo tych rzeczy sporo jest.
#321 |
Wtajemniczenie
|
diatoma tak, wciskasz do kubka z tą glukozą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r, zwolnij trochę, uważaj na siebie i leż jak najwięcej!
mnie od paru dni zaczęło tak pobolewać, nie wiem co to, no raczej u mnie do kanału rodnego jeszcze dziecko nie wchodzi, spróbowałoby tylko! ![]() ada32, witaj ![]() my jesteśmy na 18 stycznia zapisani na usg 3d, może się syneczek potwierdzi, a jeśli tak, to pewnie będzie Krzysio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ten Plantex jest z koperku, u Kaśki zdało egzamin. Fakt, że miała może ze dwa razy
![]() W swoim czasie miałam fioła na punkcie ziół, nawet mam jakiś zielnik i chodziłam do lasu zioła zbierać ![]() Mam w ogóle książkę angielskiej dr. Hilary Jones "Zdrowie Twojego dziecka" Tam jest ogólnie o karmieniu, pielęgnacji itd. Natomiast są po kolei opisane objawy,leczenie itd chorób dziecięcych różnego rodzaju i w różnym wieku. Pożyczyłam ją kiedyś z biblioteki i po prostu przepisałam. Jak ktoś chętny dajcie meila na pw. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-03 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Tak w temacie ziół, jak któraś ma obfite i bolące miesiączki polecam ziele krwawnika. Najlepsze są zioła kupowane w herbapolu, tylko zioła nie herbatki, jak to moja mama mówi - śmietki
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
ee to już wiadomo do kogo pukać
![]() a są zioła na znieczulicę dla męża ![]() ![]()
#329 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie boli w prawej pachwinie. ![]() To normalne, po prostu jest duże obciążenie fizyczne, w końcu te brzuchy sporo ważą i jak sie chodzi, czy stoi to stawy, nogi są obciążone, zyły sa pouciskane... trzeba duzo odpoczywać, duzo leżec z nogami uniesionymi wyżej od reszty ciała, siedziec z nogami opartymi o krzesło tak, żeby tez były wysoko, nawet spac mozna z nogami połozonymi na poduszce, żeby były wyżej i krew lepiej krązyła. ![]() jak w sylwestra duzo stałam, bo tak jakos stalismy i gadalismy w kuchni, to nastepnego dnia mnie bardzo bolało, prawie chodzić nie mogłam
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-04 o 06:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
ada witaj
![]() coralady wit.A jest teratogenna ma dzialanie uszkadzajace na plod i chyba wit. e tez raczej nie stad np. nie wolno kobieta w ciazy tranu stosowac a moze do kosmetyczki sie wybierzesz i zapytasz jaki zabieg mozesz wykonac w ciazy dla poprawy cery ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.