|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzień dobry mamusie
![]() Aguś87, widzę że fajny wyjazd masz przed sobą tak więc szerokiej drogi i baw się dobrze ![]() Wczoraj rozmawiałyście o wyprawkach więc idę przewertować Wasze listy, bo swojej jeszcze nie ułożyłam i przyda mi się jakaś ściągawka ![]()
#3212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzień dobry
![]() ![]() Ponadrabiam
#3213 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Violisiu za objaśnienia dot. kopania przez maluszka
![]() Przynajmniej wiem, czego sie spodziewać i co by nie robić niepotrzebnego larum, ze dzidzia chce wychodzić ![]() Lola, to u mnie 20tc tuż tuż ![]() ![]() Super wanna !! Ile ona kosztuje ? Mamaoptymistka, u mnie dziewucha ![]() Vanes, octenisept jest genialny. Moj tata po operacji dezynfekował się nim i goiło się pieknie a do tego nic kompletnie nie szczypie!! Moria dobrze mówisz, że chłopcy wiecej ważą, bo mam przykład po moim dzidzi, które jest dziewczynką i waży 318g Andziot też poważnie myslimy o Gabrysi !! Na Antosię póki co moj mąż nie chce sie zgodzić The_sania dziekuje za wskazówki ![]() Jaka jestem zła, pół nocy nie spałam... Mieszkamy z tesciami - z tym że na 1 pietrze - osobno mamy kuchnie, łazienkę (jednak wspolne wejście ![]() ![]() ![]() Delikatna sprawa, fajnie, ze chce pomagac rodzicom, ale do jasnej anielci, my tez mamy duzo wydatków. Aby zapłacić ten rachunek wział kase z karty kredytowej, która oczywiscie musimy spłacić........ Nie moge za cholere przekonac mojego męża abysmy wzieli krechę i kupili własne M... Fakt, że ten pokoj z kuchnią jest duzy bo ok 65m2 plus łazienka a dodatkowo jest jeszcze strych do zaadoptowania, ok 35-40m2 (tylko że to wydatek pewnie min. 40-50tys) a ja nie wiem czy dalej chce tam mieszkac ![]() ![]() ![]() Sorrki, ze prywatę przemycam, ale dobiło mnie to. Piszecie o wynikach - o czym świadczy hemoglobina? Bo własnie wiem, ze norma od 12 a ja mam 12,5 więc też ledwo się łapię
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-20 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Moja dzidzia wczoraj też jakaś taka spokojna była, dopiero wieczorem dała znać że jest
![]() ![]() Ja kupię termometr w smoczku i jak on nie zda egzaminu to jakiś inny, ale nie wyobrażam sobie mierzenia temp w pupie...nie wiem nie umiem tego robić, przeraża mnie to, mimo że wiem że tak się to robi. Kocyk z mikrofibry w pepco, w rozmiarze 70x100, był za 19.90 więc jak ktoś ma w okolicy ten sklep to odpadają koszty przesyłki. AA porządny był, gruby i milutki. Ja za taki sam dla dorosłych zapłaciłam 80zł. Termometr i kosmetyki dziewczyny, posprawdzajcie w aptece DbamOZdrowie (mam nadzieję że nie wykropkuje). Oni przesyłają do aptek stacjonarnych, taniej niż w aptece a można założyć jeszcze kartę dla mamy i maluszka i co jakiś czas są promocje np -10% na kremy i inny rzeczy. Jejku na TVN w DDTVN mówą o znęcaniu się nad zwierzętami...no płakać się chce...ludzie to debile ![]()
![]() |
#3215 |
Wtajemniczenie
|
uwierz że nie tylko ty borykasz się z takimi problemami mój mąż mi wczoraj oświadczył że będziemy z dzieckiem jeździć na dwa weekendy do jego rodziców a do moich raz w tygodniu (na jeden dzień)
pomimo swoich obietnic że pojedziemy do ikei w sobote zmienił zdanie po telefonie swojego taty bo on musi pomóc a to nie jest takie ważne po czym kupił doładowania do komórki swojej mamie tacie i 2 siostrom za 50zł bo ooni musieliby jechać do sklepu specjalnie żeby kupić doładowanie a on przecież może rzez internet. mi oczywiście doładowania nie kupił...też miałam wczoraj ciężki dzień. ![]()
#3216 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Skopiowałam sobie wasze listy, bardzoooo przydatna rzecz dla mnie, bo jestem na etapie tworzenia swojej i mam z czego pościągać ![]() My dzisiaj mamy wizytę u lekarza, troche się denerwuje jak przed każdą ![]() ![]()
#3217 |
Wtajemniczenie
|
właśnie wyłączyłam tvn bo nie mogę nawet tego słuchać
#3218 |
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa, andziot No wiem, wiem - byłam opiekunką i sporo się wtedy nauczyłam. Ale sądzę, że te w smoczku są jak zwykłe elektroniczne. Czyli rozróżnią stan podgorączkowy od gorączki (o niedokładność bardziej mi chodziło, że nie co do kreski na rtęciowym)
ddaaiissyy ![]() ![]() A tym, że piszesz o sprawach prywatnych, to się nie przejmuj. Od tego, żeby Cię wysłuchać, też jesteśmy ![]() A jeszcze mam do Was pytanie, bo mnie w nocy strasznie kuło w brzuchu z lewej strony, nisko... Wiecie co to może być? Nie wiem, czy nie ze stresu, ale tak zabolało, że aż mnie obudziło ![]() A lekarza spytam chyba dopiero 18.02 na wizycie kontrolnej... hmm... chyba, że lekarz na usg 3d mi powie, co to, to wtedy za 5 dni. Pytam, bo to już chyba 3 raz mnie tak zabolało ![]() Mam nadzieję, że to nic z dzidzią. bzyczka1 ja mam kartę w DOZ ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-20 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da sie Twojemu mezowi wytłumaczyć, ze nie jest to sprawiedliwy podział z wyjazdami ?? Co on na Twoje argumenty? matallewar jakas dziewczyna o ile dobrze kojarze, miała taki sam problem i wiem, że to nic groźnego było !! Ja niestety nie pomoge, bo nie odczuwam nic, jednak na pewno mamusie cosik Ci doradzą ![]()
![]() |
#3220 |
Zadomowienie
|
oh myslalam,ze was nie nadrobie... ale ufff udalo sie...
A wiec dziendobry ![]() Kopjuje sobie wasze wyprawki, i podobnie jak Eweska wszystkiegi napewno z tego nie kupie, tylko to bez czego naprawe nie bede mogla sie obejsc, po za tym mam bardzo skromny budzet na szalenstwa. Cieuszkow malo kupilam na 56, chyba body ze 3 sztuk, kakftanik, pajacyki, kupilam wiecej na 58, 62. Tazkze nie szalalam bo wydalam tylko nie cale 100 zl na to. Ale wkoncu spisze liste i powoli sie dokupi co trzeba. Venes, cos mi sie Twoj Tz nie podoba, powinien w pierwszej kolejnosci o Ciebie dbac. Moj sie nawet udziela jak mu sie kolor bodow nie podoba co wybiore, szuka innych i pyta czy ladne.
#3221 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczuyny
![]() Tak myslałam że się nas teraz namnozy. Duzo dziewczyn poszło teraz na zwolnienie i maja czas ![]() Cytat:
Mi lekarz powiedział ze to normalne, tak jak z bólem podbrzusza. Zapytaj jak bedziesz sie z nim widzieć, zawsze to zwróci uwagę na tą strone. A do kibelka chodzisz regularnie? Bo ja mama z tym problem i to tez przez to. Czasem mnie kłucie nawet w nocy obudzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
No i jestem
![]() ![]() matallewar ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Kwiatecek oooooooooo jaki wspaniały tatuś ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- zosiaaa o ktorej wizyta? Napiszesz do nas później, prawda?
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm... no zobaczymy, może faktycznie ze stresu, wczoraj się prawie popłakałam, bo po 4 dniach nauki nadal nic nie umiem ;( Ale potem stwierdziłam, że nie warto się tym tak stresować. W razie czego mam drugi termin, a dzidzia nie lubi nerwów.
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Rozeznanie
|
Czesć kobietki
![]() Listy skopiowałam już wczoraj, dzięki Moria i Mary ![]() ![]() Dziewczonka mój gin też kazał odstawić wutaminy, do 14tc brałam feminatal ze względu na kwas foliowy, a później już nic. Twierdzi on że witaminy to sztuczna odżywka i dzieci za szybko rosną przy witaminach. Ufam mu ale też sie czasem martwie czy nie powinnam jakiś łykać. Ale staram sie jeść zdrowo, warzywa, owoce i nabiał, głównie sery żółte, mieso to jednak podstawa mojego codziennego menu ![]() Kasia super że cukier w normie ![]() ddaaiissyy niski poziom hemoglobiny wskazuje na niedokrwisyość czyli anemie - niedobór żelaza. ale normy są chyba troszke inne niż ty napisałaś, na moich wynikach jest od 12 do 16, a mój lekarz powiedział że w ciązy 11 też jest zadawalające, nie moze być ponizej 11. Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2011-01-20 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zadomowienie
|
daisy,Twoj post mnie powalil, nie dziwi mnie wogole Twoje rozgoryczenie. Niewiem co sie z waszymi mezami dzieje. Ja bedac Toba zrobilabym wzgledem Twoich rodzicow im taki" podarunek" ciekawe jakby on wtedy zaaragowalam. Moim zdaniem z tesciami sie nie powinno mieszkac. Za nic bym nie chciala. Przypomina to mi moja bratowa, ktora oddaje swojej matce pieniadze, tlumaczac dla mego brata,ze nic nie bierze na dziecko, aten glupi wierzy, kazdy wie procz niego,ze dostaje z pracy pieniadze. On musi tyrac za dwoch a jego tescowa przeciez pracuje, tescio na recie, maja kase, a brat sie wydal,ze opal im kupil na zime,maskra.
#3226 |
Zakorzenienie
|
kruczaa na moich wynikach norma też jest od 12-16
![]() Aha, czyli nie musze sie martwić ![]()
#3227 |
Zadomowienie
|
amarcia, no nie narzekam jest dobrze, odpukac
![]() Witaminy, mi gin kazal brac jakos na drugiej wizycie w ciazy jak bylam, we wrzesniu. Mowil zebym brala bo w czasie jesienno zimowym czesto brakuje witamin, i to zawsze jakas oslona przed oslabieniem organizmu by czegos nie zlapac.
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice w zyciu by nie przyjeli takiego "daru" To my od nich dostajemy prezenty i nie wyobrazaja sobie, zeby mogli wziąć ode mnie choć 1zł za coś ![]() Nie moge namówic mojego męza na kredyt.. Troche sama mam na pewno obawy, bo w Krk za m2 mieszkania minimum 5 tys trzeba dać, ale jakos bysmy sobie mam nadzieje poradzili ![]()
![]() |
#3229 |
Zadomowienie
|
Mnie od jakiegos czasu bardzo bola zebra, nie jestem w stanie dlugo siedziec, po siedze pol godziny amen, musze sie klasc, chodzic bo wytrzymac sie nie da, niewiem czy maly jest pod zebrami , czy cos po prostu tam uciska, ale naprawde przyjemne to nie jest i niewiem czemu takie bolesne.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- daisy, widzisz Twoi rodzice chca Ci pomoc, a Twojego Tz tylko pograzaja. Naprawde nie rozumien takich ludzi co zeruja na swoich dzieciach. Twoj Tz mocno uparty? Nie odpuszczaj mieszkania, predzej czy pozniej sie zlamie, musi sie zlamac bo Ty musisz byc szczesliwa, a nie sflustrowana patrzac na to co on wyprawia. Teraz Ty jestes jego blizsza rodzina i to na Tobie i waszym szczesciu powinien sie skupic, a nie Cie denerwowac w takim stanie.
#3230 |
Wtajemniczenie
|
Dziś zaczynamy 22 tydzień - slyszałaś Taverney?
![]() Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
#3231 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() miałam miskę z wodą na parapecie, tak jak Moniq pisała ![]() a dziś mam wizytę u ortodontki i zastanawiam się, jaki kolor gumek do aparatu wybrac tym razem, zawsze miałam różowe ![]() nie pytałam o koszule Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do Twojego TŻ ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||
Zadomowienie
|
czesc mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Wtajemniczenie
|
the-sania ale ja ogólnie od zawsze jestem z tych "większych" więc u mnie się chyba troszkę chowa
![]()
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Kwiatecku po prostu tesciom sie b. ciezko zyje... Ale do cholery co mnie to obchodzi? Ok, mozna pomóc ale bez jaj !
Nie wiem czy wprost powiedzieli ze mamy 1200 zapłacic tzn całość (nie sadze, ze tak było?) czy to raczej moj szanowny mąż wyszedł z taka inicjatywą... Rece mi opadają amarcia jaki malenki brzuszeczek !!!!!!!!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-20 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Wtajemniczenie
|
Amarcia, w ogóle po tym zdjęciu bym nie powiedziała, że jesteś "z tych większych"
![]() a ja ciągle się zastanawiam, czy używać tych butelek, które zamówiłam i mają BPA.:/ ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() jak mój czasami wpadał na takie pomysły to ręce opadały (bardzo kocha swoją mamę), ale ja jestem taka, że tak mu nagadałam i nic nie dał, czy pomógł. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki!
Ale mi się dzisiaj wstać nie chciało, gdyby nie TŻ pewnie przewalałabym się w łóżku do 9 ![]() mamaoptymistka - widzę, że my lubimy podobne klimaty odzieżowe - dłuuugie koszulki (nie znoszę kiedy mi jakaś boczki odsłania ![]() ![]() ![]() ![]() W związku z tym mam właśnie dylemat jak to zrobić w czasie porodu aby nie mieć koszuli, czy przy cesarce można mieć spodnie, takie niskie? To jest mój największy porodowy dylemat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() TŻ się zawsze w głowę pukał i kazał mi wypluwać te słowa! No i tyle razy się nawypluwałam, że Iguśka sama w brzuchu siedzi a ja już wózki dla trojaczków na allegro przeglądałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i tak na 3 tygodnie temat ucichł, nic o wózkach, aż tu nagle jakieś 2 dni temu TŻ do mnie mówi "X'landery są bardzo fajne, mają duże kółka tak jak chciałaś i łatwo się prowadzą, może kupimy?" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3237 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to ja też wstawię mój bębencio, 26t. ![]()
![]() |
#3239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do szpitala to ja bym stawiała jednak na koszulę. wygodniej zdecydowanie ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- ładny, okrągły i z klasą jak zawsze hihi
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zadomowienie
|
Amarcia, jaka z Ciebie laseczka, juz sie brzusio zaczyna wypychac
![]() Ja uciekam musze wziac sie za lazienke, moze pomaluje... nudzi mi sie no. Buzzi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.