Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 07:48   #3211
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry mamusie

Aguś87, widzę że fajny wyjazd masz przed sobą tak więc szerokiej drogi i baw się dobrze

Wczoraj rozmawiałyście o wyprawkach więc idę przewertować Wasze listy, bo swojej jeszcze nie ułożyłam i przyda mi się jakaś ściągawka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:49   #3212
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry wczoraj mi wizaż wcięło i tak się sfochałam!!! że już wieczorem nie weszłam. Oni to mają jakiś lipny ten serwer. Jak nam będzie padać gdy zaczniemy rodzić podamy ich do sądu
Ponadrabiam
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:56   #3213
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dziekuje Violisiu za objaśnienia dot. kopania przez maluszka
Przynajmniej wiem, czego sie spodziewać i co by nie robić niepotrzebnego larum, ze dzidzia chce wychodzić

Lola, to u mnie 20tc tuż tuż Od czasu do czasu czuje jakby jakies malusie drgania ale nie wiem czy to dzidzia czy to może po prostu jakieś gazy w brzuszku? Diabli wiedzą

Super wanna !! Ile ona kosztuje ?

Mamaoptymistka, u mnie dziewucha

Vanes, octenisept jest genialny. Moj tata po operacji dezynfekował się nim i goiło się pieknie a do tego nic kompletnie nie szczypie!!

Moria dobrze mówisz, że chłopcy wiecej ważą, bo mam przykład po moim dzidzi, które jest dziewczynką i waży 318g

Andziot też poważnie myslimy o Gabrysi !! Na Antosię póki co moj mąż nie chce sie zgodzić

The_sania dziekuje za wskazówki

Jaka jestem zła, pół nocy nie spałam... Mieszkamy z tesciami - z tym że na 1 pietrze - osobno mamy kuchnie, łazienkę (jednak wspolne wejście ) i wyobrazcie sobie, ze moj mąż samarytanin, zapłacił cały rachunek za gaz 1200 zł!!!! Myslalam ze padne trupem Bo tesciom ciężko... ble ble ble Tylko że oni mają salon i 3 pokoje plus kuchnia oczywiscie i gotowanie na gazie, a my mamy kuchnie (z płyta elektryczna), łazienke i 1 pokój Upłakałam sie jak dzika w nocy bo wydatków mamy sporo, a on sponsoruje im rachunki i pewnie to nie ostatni raz.... Ich wspolne przychody to mysle max 2,5tys zł. Dotad zyła babcia, ktora miała 1800 emerytury, niestety zmarła i zaczeły sie cyrki.

Delikatna sprawa, fajnie, ze chce pomagac rodzicom, ale do jasnej anielci, my tez mamy duzo wydatków. Aby zapłacić ten rachunek wział kase z karty kredytowej, która oczywiscie musimy spłacić........
Nie moge za cholere przekonac mojego męża abysmy wzieli krechę i kupili własne M... Fakt, że ten pokoj z kuchnią jest duzy bo ok 65m2 plus łazienka a dodatkowo jest jeszcze strych do zaadoptowania, ok 35-40m2 (tylko że to wydatek pewnie min. 40-50tys) a ja nie wiem czy dalej chce tam mieszkac

Sorrki, ze prywatę przemycam, ale dobiło mnie to.

Piszecie o wynikach - o czym świadczy hemoglobina? Bo własnie wiem, ze norma od 12 a ja mam 12,5 więc też ledwo się łapię

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-20 o 07:59
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:03   #3214
bzyczka1
Zakorzenienie

Moja dzidzia wczoraj też jakaś taka spokojna była, dopiero wieczorem dała znać że jest a zaczynałam się już martwić

Ja kupię termometr w smoczku i jak on nie zda egzaminu to jakiś inny, ale nie wyobrażam sobie mierzenia temp w pupie...nie wiem nie umiem tego robić, przeraża mnie to, mimo że wiem że tak się to robi.

Kocyk z mikrofibry w pepco, w rozmiarze 70x100, był za 19.90 więc jak ktoś ma w okolicy ten sklep to odpadają koszty przesyłki. AA porządny był, gruby i milutki. Ja za taki sam dla dorosłych zapłaciłam 80zł.

Termometr i kosmetyki dziewczyny, posprawdzajcie w aptece DbamOZdrowie (mam nadzieję że nie wykropkuje). Oni przesyłają do aptek stacjonarnych, taniej niż w aptece a można założyć jeszcze kartę dla mamy i maluszka i co jakiś czas są promocje np -10% na kremy i inny rzeczy.

Jejku na TVN w DDTVN mówą o znęcaniu się nad zwierzętami...no płakać się chce...ludzie to debile

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:04   #3215
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

uwierz że nie tylko ty borykasz się z takimi problemami mój mąż mi wczoraj oświadczył że będziemy z dzieckiem jeździć na dwa weekendy do jego rodziców a do moich raz w tygodniu (na jeden dzień)
pomimo swoich obietnic że pojedziemy do ikei w sobote zmienił zdanie po telefonie swojego taty bo on musi pomóc a to nie jest takie ważne po czym kupił doładowania do komórki swojej mamie tacie i 2 siostrom za 50zł bo ooni musieliby jechać do sklepu specjalnie żeby kupić doładowanie a on przecież może rzez internet. mi oczywiście doładowania nie kupił...też miałam wczoraj ciężki dzień.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:05   #3216
zosiaaa
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

Skopiowałam sobie wasze listy, bardzoooo przydatna rzecz dla mnie, bo jestem na etapie tworzenia swojej i mam z czego pościągać. Wielkie dzięki dla was.

My dzisiaj mamy wizytę u lekarza, troche się denerwuje jak przed każdą, mały chyba też, bo buszuję dzisiaj w brzuszku od samego rana

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:07   #3217
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

Jejku na TVN w DDTVN mówą o znęcaniu się nad zwierzętami...no płakać się chce...ludzie to debile
właśnie wyłączyłam tvn bo nie mogę nawet tego słuchać

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 08:10   #3218
matallewar
Zakorzenienie

mary poziomkowa, andziot No wiem, wiem - byłam opiekunką i sporo się wtedy nauczyłam. Ale sądzę, że te w smoczku są jak zwykłe elektroniczne. Czyli rozróżnią stan podgorączkowy od gorączki (o niedokładność bardziej mi chodziło, że nie co do kreski na rtęciowym)

ddaaiissyy z teściami zawsze bywa ciężko... zwłaszcza, jak się z nimi mieszka
A tym, że piszesz o sprawach prywatnych, to się nie przejmuj. Od tego, żeby Cię wysłuchać, też jesteśmy

A jeszcze mam do Was pytanie, bo mnie w nocy strasznie kuło w brzuchu z lewej strony, nisko... Wiecie co to może być? Nie wiem, czy nie ze stresu, ale tak zabolało, że aż mnie obudziło
A lekarza spytam chyba dopiero 18.02 na wizycie kontrolnej... hmm... chyba, że lekarz na usg 3d mi powie, co to, to wtedy za 5 dni. Pytam, bo to już chyba 3 raz mnie tak zabolało
Mam nadzieję, że to nic z dzidzią.

bzyczka1 ja mam kartę w DOZ i faktycznie wychodzi sporo taniej, wszystko zamierzam tam zamawiać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-20 o 08:13
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:23   #3219
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
uwierz że nie tylko ty borykasz się z takimi problemami mój mąż mi wczoraj oświadczył że będziemy z dzieckiem jeździć na dwa weekendy do jego rodziców a do moich raz w tygodniu (na jeden dzień)
pomimo swoich obietnic że pojedziemy do ikei w sobote zmienił zdanie po telefonie swojego taty bo on musi pomóc a to nie jest takie ważne po czym kupił doładowania do komórki swojej mamie tacie i 2 siostrom za 50zł bo ooni musieliby jechać do sklepu specjalnie żeby kupić doładowanie a on przecież może rzez internet. mi oczywiście doładowania nie kupił...też miałam wczoraj ciężki dzień.
ehhh z tymi facetami - z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej
Nie da sie Twojemu mezowi wytłumaczyć, ze nie jest to sprawiedliwy podział z wyjazdami ?? Co on na Twoje argumenty?

matallewar jakas dziewczyna o ile dobrze kojarze, miała taki sam problem i wiem, że to nic groźnego było !! Ja niestety nie pomoge, bo nie odczuwam nic, jednak na pewno mamusie cosik Ci doradzą Nie martw się !!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-20, 08:29   #3220
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

oh myslalam,ze was nie nadrobie... ale ufff udalo sie...
A wiec dziendobry
Kopjuje sobie wasze wyprawki, i podobnie jak Eweska wszystkiegi napewno z tego nie kupie, tylko to bez czego naprawe nie bede mogla sie obejsc, po za tym mam bardzo skromny budzet na szalenstwa. Cieuszkow malo kupilam na 56, chyba body ze 3 sztuk, kakftanik, pajacyki, kupilam wiecej na 58, 62. Tazkze nie szalalam bo wydalam tylko nie cale 100 zl na to. Ale wkoncu spisze liste i powoli sie dokupi co trzeba.
Venes, cos mi sie Twoj Tz nie podoba, powinien w pierwszej kolejnosci o Ciebie dbac. Moj sie nawet udziela jak mu sie kolor bodow nie podoba co wybiore, szuka innych i pyta czy ladne.
Stary 2011-01-20, 08:30   #3221
dorkabl
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczuyny

Tak myslałam że się nas teraz namnozy. Duzo dziewczyn poszło teraz na zwolnienie i maja czas Wiec zbijaja go wizazem hihi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
mary poziomkowa, andziot No wiem, wiem - byłam opiekunką i sporo się wtedy nauczyłam. Ale sądzę, że te w smoczku są jak zwykłe elektroniczne. Czyli rozróżnią stan podgorączkowy od gorączki (o niedokładność bardziej mi chodziło, że nie co do kreski na rtęciowym)

ddaaiissyy z teściami zawsze bywa ciężko... zwłaszcza, jak się z nimi mieszka
A tym, że piszesz o sprawach prywatnych, to się nie przejmuj. Od tego, żeby Cię wysłuchać, też jesteśmy

A jeszcze mam do Was pytanie, bo mnie w nocy strasznie kuło w brzuchu z lewej strony, nisko... Wiecie co to może być? Nie wiem, czy nie ze stresu, ale tak zabolało, że aż mnie obudziło
A lekarza spytam chyba dopiero 18.02 na wizycie kontrolnej... hmm... chyba, że lekarz na usg 3d mi powie, co to, to wtedy za 5 dni. Pytam, bo to już chyba 3 raz mnie tak zabolało

bzyczka1 ja mam kartę w DOZ i faktycznie wychodzi sporo taniej, wszystko zamierzam tam zamawiać
Mnie też często kuje w lewym boku, na dole. Czasem nawet nogi do góry nie moge podnieść. Tak jak by kolka jakas właziła. Wiem ze moja dzidzia ma główkę własnie z lewej i tam mam i twardsze i czasem czuje ze mi na cos uciska.
Mi lekarz powiedział ze to normalne, tak jak z bólem podbrzusza.
Zapytaj jak bedziesz sie z nim widzieć, zawsze to zwróci uwagę na tą strone. A do kibelka chodzisz regularnie? Bo ja mama z tym problem i to tez przez to. Czasem mnie kłucie nawet w nocy obudzi
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 08:35   #3222
amarcia
Wtajemniczenie

No i jestem na bierząco
matallewar nic się nie stresuj, przecież wszystko umiesz. A takie kłucie mogło się od stresiku pokazać, ewentualnie cos się rozciąga. Obserwuj się

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Kwiatecek oooooooooo jaki wspaniały tatuś wszystko dobrze sie układa?

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

zosiaaa o ktorej wizyta? Napiszesz do nas później, prawda?
Stary 2011-01-20, 08:41   #3223
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczuyny
Tak myslałam że się nas teraz namnozy. Duzo dziewczyn poszło teraz na zwolnienie i maja czas Wiec zbijaja go wizazem hihi
Mnie też często kuje w lewym boku, na dole. Czasem nawet nogi do góry nie moge podnieść. Tak jak by kolka jakas właziła. Wiem ze moja dzidzia ma główkę własnie z lewej i tam mam i twardsze i czasem czuje ze mi na cos uciska.
Mi lekarz powiedział ze to normalne, tak jak z bólem podbrzusza.
Zapytaj jak bedziesz sie z nim widzieć, zawsze to zwróci uwagę na tą strone. A do kibelka chodzisz regularnie? Bo ja mama z tym problem i to tez przez to. Czasem mnie kłucie nawet w nocy obudzi
Właśnie regularniej niż przed ciążą :P
Hmmm... no zobaczymy, może faktycznie ze stresu, wczoraj się prawie popłakałam, bo po 4 dniach nauki nadal nic nie umiem ;( Ale potem stwierdziłam, że nie warto się tym tak stresować. W razie czego mam drugi termin, a dzidzia nie lubi nerwów.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:41   #3224
kruczaa
Rozeznanie

Czesć kobietki
Listy skopiowałam już wczoraj, dzięki Moria i Mary Dla mnie będą bardzo pomocne, bo ja zupełnie zielona jestem w tych sprawach i kazda wasza rada jest dla mnie cenna
Dziewczonka mój gin też kazał odstawić wutaminy, do 14tc brałam feminatal ze względu na kwas foliowy, a później już nic. Twierdzi on że witaminy to sztuczna odżywka i dzieci za szybko rosną przy witaminach. Ufam mu ale też sie czasem martwie czy nie powinnam jakiś łykać. Ale staram sie jeść zdrowo, warzywa, owoce i nabiał, głównie sery żółte, mieso to jednak podstawa mojego codziennego menu
Kasia super że cukier w normie
ddaaiissyy niski poziom hemoglobiny wskazuje na niedokrwisyość czyli anemie - niedobór żelaza. ale normy są chyba troszke inne niż ty napisałaś, na moich wynikach jest od 12 do 16, a mój lekarz powiedział że w ciązy 11 też jest zadawalające, nie moze być ponizej 11.

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2011-01-20 o 08:43
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:43   #3225
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

daisy,Twoj post mnie powalil, nie dziwi mnie wogole Twoje rozgoryczenie. Niewiem co sie z waszymi mezami dzieje. Ja bedac Toba zrobilabym wzgledem Twoich rodzicow im taki" podarunek" ciekawe jakby on wtedy zaaragowalam. Moim zdaniem z tesciami sie nie powinno mieszkac. Za nic bym nie chciala. Przypomina to mi moja bratowa, ktora oddaje swojej matce pieniadze, tlumaczac dla mego brata,ze nic nie bierze na dziecko, aten glupi wierzy, kazdy wie procz niego,ze dostaje z pracy pieniadze. On musi tyrac za dwoch a jego tescowa przeciez pracuje, tescio na recie, maja kase, a brat sie wydal,ze opal im kupil na zime,maskra.
Stary 2011-01-20, 08:45   #3226
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kruczaa na moich wynikach norma też jest od 12-16 Mnie wyszło, że mam 12,5.
Aha, czyli nie musze sie martwić Dziekuje za uspokojenie!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-20, 08:47   #3227
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

amarcia, no nie narzekam jest dobrze, odpukac mezu sie stara, jego rodzina tez. Jak narazie zadnych zgrzytow nie ma.

Witaminy, mi gin kazal brac jakos na drugiej wizycie w ciazy jak bylam, we wrzesniu. Mowil zebym brala bo w czasie jesienno zimowym czesto brakuje witamin, i to zawsze jakas oslona przed oslabieniem organizmu by czegos nie zlapac.
Stary 2011-01-20, 08:52   #3228
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
daisy,Twoj post mnie powalil, nie dziwi mnie wogole Twoje rozgoryczenie. Niewiem co sie z waszymi mezami dzieje. Ja bedac Toba zrobilabym wzgledem Twoich rodzicow im taki" podarunek" ciekawe jakby on wtedy zaaragowalam. Moim zdaniem z tesciami sie nie powinno mieszkac. Za nic bym nie chciala. Przypomina to mi moja bratowa, ktora oddaje swojej matce pieniadze, tlumaczac dla mego brata,ze nic nie bierze na dziecko, aten glupi wierzy, kazdy wie procz niego,ze dostaje z pracy pieniadze. On musi tyrac za dwoch a jego tescowa przeciez pracuje, tescio na recie, maja kase, a brat sie wydal,ze opal im kupil na zime,maskra.
Mnie ręce opadają ! Jeżeli kuzwa nie stac ich na utrzymanie domu to niech sie do bloków przeprowadza. Jak pojda na emeryture to beda mieli jeszcze mniej pieniedzy ! Nóż w kieszeni mi sie otwiera...
Moi rodzice w zyciu by nie przyjeli takiego "daru" To my od nich dostajemy prezenty i nie wyobrazaja sobie, zeby mogli wziąć ode mnie choć 1zł za coś
Nie moge namówic mojego męza na kredyt.. Troche sama mam na pewno obawy, bo w Krk za m2 mieszkania minimum 5 tys trzeba dać, ale jakos bysmy sobie mam nadzieje poradzili Niestety moj TZ boi sie kredytów jak ognia i nie da sie z nim przegadac tego tematu

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-20, 08:59   #3229
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Mnie od jakiegos czasu bardzo bola zebra, nie jestem w stanie dlugo siedziec, po siedze pol godziny amen, musze sie klasc, chodzic bo wytrzymac sie nie da, niewiem czy maly jest pod zebrami , czy cos po prostu tam uciska, ale naprawde przyjemne to nie jest i niewiem czemu takie bolesne.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

daisy, widzisz Twoi rodzice chca Ci pomoc, a Twojego Tz tylko pograzaja. Naprawde nie rozumien takich ludzi co zeruja na swoich dzieciach. Twoj Tz mocno uparty? Nie odpuszczaj mieszkania, predzej czy pozniej sie zlamie, musi sie zlamac bo Ty musisz byc szczesliwa, a nie sflustrowana patrzac na to co on wyprawia. Teraz Ty jestes jego blizsza rodzina i to na Tobie i waszym szczesciu powinien sie skupic, a nie Cie denerwowac w takim stanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:07   #3230
amarcia
Wtajemniczenie

Dziś zaczynamy 22 tydzień - slyszałaś Taverney?

Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie024.jpg (105,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-01-20, 09:10   #3231
the_sania
Wtajemniczenie

dzień dobry spac od 6 nie mogę, a jak zasnę to już do 10 :/
miałam miskę z wodą na parapecie, tak jak Moniq pisała i może nawet lepiej się spało... nosa na pewno nie mam tak zawalonego.
a dziś mam wizytę u ortodontki i zastanawiam się, jaki kolor gumek do aparatu wybrac tym razem, zawsze miałam różowe

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

the_sania
pytalas o koszule
obie 100% bawelna
nie pytałam o koszule
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
no wygląda ciekawie, dzięki za link
Cytat:
witajcie dziewczyny

myślałam że będę miała dużo do nadrabiania a tu bagatela 4 strony- i dobrze

Dziś przynajmniej z mojej strony nie będziecie miały do nadrabiania gdyż przyjeżdża moja siostra i idziemy na zakupy.

Wczoraj pokłóciłam się z moim tż -pokazuję mu łóżeczka kocyki pościel itd a on tylko nie wiem nie wiem i cicho bo sejm oglądam... a później mi powiedział że co ja się tak napalam na zakupy jak przecież jest jeszcze mnóstwo czasu...
ale zadzwoniła moja siostra że przyjeżdza więc wyruszamy na zakupy nie zważając na słowa tż.

wam życzę miłego dnia

matallevar powodzenia trzymam
ich trzeba czasem po prostu uświadomic, że jest dużo do kupienia i że możesz później nie byc w stanie chodzic po sklepach. różnie bywa.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Jaka jestem zła, pół nocy nie spałam... Mieszkamy z tesciami - z tym że na 1 pietrze - osobno mamy kuchnie, łazienkę (jednak wspolne wejście ) i wyobrazcie sobie, ze moj mąż samarytanin, zapłacił cały rachunek za gaz 1200 zł!!!! Myslalam ze padne trupem Bo tesciom ciężko... ble ble ble Tylko że oni mają salon i 3 pokoje plus kuchnia oczywiscie i gotowanie na gazie, a my mamy kuchnie (z płyta elektryczna), łazienke i 1 pokój Upłakałam sie jak dzika w nocy bo wydatków mamy sporo, a on sponsoruje im rachunki i pewnie to nie ostatni raz.... Ich wspolne przychody to mysle max 2,5tys zł. Dotad zyła babcia, ktora miała 1800 emerytury, niestety zmarła i zaczeły sie cyrki.

Delikatna sprawa, fajnie, ze chce pomagac rodzicom, ale do jasnej anielci, my tez mamy duzo wydatków. Aby zapłacić ten rachunek wział kase z karty kredytowej, która oczywiscie musimy spłacić........
Nie moge za cholere przekonac mojego męża abysmy wzieli krechę i kupili własne M... Fakt, że ten pokoj z kuchnią jest duzy bo ok 65m2 plus łazienka a dodatkowo jest jeszcze strych do zaadoptowania, ok 35-40m2 (tylko że to wydatek pewnie min. 40-50tys) a ja nie wiem czy dalej chce tam mieszkac

Sorrki, ze prywatę przemycam, ale dobiło mnie to.

Piszecie o wynikach - o czym świadczy hemoglobina? Bo własnie wiem, ze norma od 12 a ja mam 12,5 więc też ledwo się łapię
dobrze, że jesteś w normie. Obniżenie poziomu hemoglobiny jest na ogół spowodowane niedokrwistością i w stanach przewodnienia organizmu. Zwiększone stężenie hemoglobiny obserwuje się w nadkrwistościach i w zaburzeniach gospodarki wodno - elektrolitowej (odwodnienie).

a co do Twojego TŻ po prostu rozwaliło mnie toi współczuję Ci bardzo. Jaki on dobry synek jest, a Ty będziesz tą zła

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Cytat:

Skopiowałam sobie wasze listy, bardzoooo przydatna rzecz dla mnie, bo jestem na etapie tworzenia swojej i mam z czego pościągać. Wielkie dzięki dla was.

My dzisiaj mamy wizytę u lekarza, troche się denerwuje jak przed każdą, mały chyba też, bo buszuję dzisiaj w brzuszku od samego rana
bryka, bo wie, że do lekarza idzie na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:

może dzidziuś się rozpycha?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość

Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
ale malusi ! mój z avataru jest z 21tygodnia i jaka różnica hehe

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:13   #3232
violisia
Zadomowienie

czesc mamusie
Cytat:
dziekuje Violisiu za objaśnienia dot. kopania przez maluszka
Przynajmniej wiem, czego sie spodziewać i co by nie robić niepotrzebnego larum, ze dzidzia chce wychodzić
nie ma problemu czasami napewno tez sie wystraszysz co sie dzieje, hehe bo to takie inne odczucia sa.. hehe, ja sie nei moge doczekac kopania juz po calym brzusiu

Cytat:
Dzień dobry mamusie

ja tez dzisiaj mam wizyte u doktorka, mam nadzieje ze wszstko bedzie ok..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:15   #3233
amarcia
Wtajemniczenie

the-sania ale ja ogólnie od zawsze jestem z tych "większych" więc u mnie się chyba troszkę chowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:17   #3234
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Kwiatecku po prostu tesciom sie b. ciezko zyje... Ale do cholery co mnie to obchodzi? Ok, mozna pomóc ale bez jaj !
Nie wiem czy wprost powiedzieli ze mamy 1200 zapłacic tzn całość (nie sadze, ze tak było?) czy to raczej moj szanowny mąż wyszedł z taka inicjatywą... Rece mi opadają

amarcia jaki malenki brzuszeczek !!!!!!!!!!!

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:21
Stary 2011-01-20, 09:22   #3235
the_sania
Wtajemniczenie

Amarcia, w ogóle po tym zdjęciu bym nie powiedziała, że jesteś "z tych większych"
a ja ciągle się zastanawiam, czy używać tych butelek, które zamówiłam i mają BPA.:/

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Kwiatecku po prostu tesciom sie b. ciezko zyje... Ale do cholery co mnie to obchodzi? Ok, mozna pomóc ale bez jaj !
Nie wiem czy wprost powiedzieli ze mamy 1200 zapłacic tzn całość (nie sadze, ze tak było?) czy to raczej moj szanowny mąż wyszedł z taka inicjatywą... Rece mi opadają

jak mój czasami wpadał na takie pomysły to ręce opadały (bardzo kocha swoją mamę), ale ja jestem taka, że tak mu nagadałam i nic nie dał, czy pomógł. my mamy cięższą sytuację (to było jeszcze przed ślubem, na szczęście teraz nic takiego nie przychodzi mu do głowy). poza tym jak można taką decyzję podjąć bez Ciebie? to jest bardzo duża kwota

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 09:25   #3236
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki!

Ale mi się dzisiaj wstać nie chciało, gdyby nie TŻ pewnie przewalałabym się w łóżku do 9

mamaoptymistka - widzę, że my lubimy podobne klimaty odzieżowe - dłuuugie koszulki (nie znoszę kiedy mi jakaś boczki odsłania ), body -moja wielka miłość choć TŻ twierdzi, że wyglądam w nich jak przerośnięta balerina albo mors no i w nocy muszę być zawsze ciepło ubrana, krótkie rękawki nie wchodzą w grę no ale ja nie lubię koszul, tylko piżamy, muszę mieć spodnie

W związku z tym mam właśnie dylemat jak to zrobić w czasie porodu aby nie mieć koszuli, czy przy cesarce można mieć spodnie, takie niskie? To jest mój największy porodowy dylemat

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)ja bym wszystko zrobiła byle Julka donosić
caffe wzorowa z Ciebie mamusia

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)
wlasnie ogladam John & Kate plus 8 , strasznie lubie te dzieciaki tam, ogladalyscie to?
anula ja niektóre odcinki po 5 razy oglądałam Zawsze się zastanawiałam czy mi i TŻ'towi też się trafi taka gromadka naraz i czy też wtedy zrobilibyśmy reality show
TŻ się zawsze w głowę pukał i kazał mi wypluwać te słowa! No i tyle razy się nawypluwałam, że Iguśka sama w brzuchu siedzi a ja już wózki dla trojaczków na allegro przeglądałam

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Moria, te orzechy piorące można też do czyszczenia różnych rzeczy w domu używać,tak? Rozpuszcza się je w wodzie i już? Potem myje co mam do umycia,np. piekarnik, zlewy, krany itp i spłukuje jeszcze wodą? Bo zastanawiam się nad kupnem i używaniem do sprzątania,ale w opisie tych orzechów na allegro nie znalazłam info że można nimi sprzątać (tj. przy ich pomocy)
Yes Gotuje się orzechy kilka minut w garnuszku, woda gęstnieje i powstaje środek czyszczący. Ja przelewam go do spryskiwacza zakupionego w Ikeii chyba za 4zł i na co dzień czyszczę nim kuchnię, płytę elektryczną, blaty ( bez obawy, że mi jakaś chemia zostanie), piekarnik, wycieram nimi też kurze i myję lustra. Czyszczę też kibelek - klapę (można śmiało siadać na desce bez spłukiwania), luksfery, płytki. Jedyne miejsce gdzie się nie sprawdzają to zmywarka - nie domywają wszystkiego. Ale piorę w nich bez problemu, raz mi się tłusta plama z jasnych spodni do końca nie sprała ale po drugim praniu było już ok Czasem gdy coś jest super wyświechtane - TŻ jeździ na crossie po lasach, wertepach, kałużach z których często musi motor wyciągać, dodaję trochę Vanisha w płynie do prania aby jakieś tam smary czy oleje na pewno zeszły. TŻ się nie skarżył więc chyba jest ok

Cytat:
(...)
Wczoraj pokłóciłam się z moim tż -pokazuję mu łóżeczka kocyki pościel itd a on tylko nie wiem nie wiem i cicho bo sejm oglądam... a później mi powiedział że co ja się tak napalam na zakupy jak przecież jest jeszcze mnóstwo czasu...
vanes wiesz co, ja myślę, że nie ma sensu się o to spierać, TŻ'ci już tacy są. Mój też miał taki okres, że na wszystko odpowiadał "a po co, jeszcze mamy dużo czasu" i też się wkurzałam ale po ostatniej takiej akcji gdzie chciałam kupić wózek bo był w okazyjnej cenie a ten się tak buntował, że chciałam go w głowę palnąć, stwierdziłam że odpuszczam, nawet się słowem nie odezwę o wózku, nawet wtedy gdy się Iga urodzi no i tak mu powiedziałam, że ja chciałam wcześniej pozałatwiać a jeśli mu nie pasuje, to będzie to na jego głowie.
No i tak na 3 tygodnie temat ucichł, nic o wózkach, aż tu nagle jakieś 2 dni temu TŻ do mnie mówi "X'landery są bardzo fajne, mają duże kółka tak jak chciałaś i łatwo się prowadzą, może kupimy?" Opadła mi kopara... A wczoraj jeszcze mówi do mnie "żonka a który Ty już masz miesiąc, piąty?" (dzień wcześniej twierdził, że jestem już w 28 tygodniu ) no to mówię mu "szósty kończę, zaraz zaczynamy siódmy" a on na to " o kurddee to już, to już, my nie mamy czasu, ja muszę pokoik malować, trzeba meble zamówić do kuchni" i dzisiaj z samego rana pojechał do firmy, która nam kuchnię robiła, zamówić dodatkowe szafki

Cytat:
My dzisiaj mamy wizytę u lekarza, troche się denerwuje jak przed każdą(...)
Ja też mam stresik zaawsze Trzymam kciuki za wizytkę

Cytat:
matall to się rozchodzą wiązadła, też jakieś 2-3 tygodnie temu mnie złapało, to aż chodzić nie mogłam Bolały pachwiny, jakby mnie ktoś rozrywa, kość łonowa jakbym się mocno uderzyła ale pobolało i teraz jest spokój, no chyba że więcej pochodzę albo porobię coś w domu to wtedy się jeszcze bóle odzywają.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:25   #3237
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
No i jestem na bierząco
matallewar nic się nie stresuj, przecież wszystko umiesz. A takie kłucie mogło się od stresiku pokazać, ewentualnie cos się rozciąga. Obserwuj się

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Kwiatecek oooooooooo jaki wspaniały tatuś wszystko dobrze sie układa?

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

zosiaaa o ktorej wizyta? Napiszesz do nas później, prawda?
Wizyta jest 0 15.30. Jak będę po to na pewno napisze, nie mogę sie juz doczekać, w końcu zobacze jaki jest już duży

Cytat:
Dziś zaczynamy 22 tydzień - sęlyszałaś Taverney?

Ale ładny i malutki brzuszek.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc mamusie

nie ma problemu czasami napewno tez sie wystraszysz co sie dzieje, hehe bo to takie inne odczucia sa.. hehe, ja sie nei moge doczekac kopania juz po calym brzusiu

ja tez dzisiaj mam wizyte u doktorka, mam nadzieje ze wszstko bedzie ok..
Będzie na pewno, nie ma innej opcji

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:27   #3238
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26t..jpg (173,2 KB, 33 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:29   #3239
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki!

Ale mi się dzisiaj wstać nie chciało, gdyby nie TŻ pewnie przewalałabym się w łóżku do 9

W związku z tym mam właśnie dylemat jak to zrobić w czasie porodu aby nie mieć koszuli, czy przy cesarce można mieć spodnie, takie niskie? To jest mój największy porodowy dylemat

vanes wiesz co, ja myślę, że nie ma sensu się o to spierać, TŻ'ci już tacy są. Mój też miał taki okres, że na wszystko odpowiadał "a po co, jeszcze mamy dużo czasu" i też się wkurzałam ale po ostatniej takiej akcji gdzie chciałam kupić wózek bo był w okazyjnej cenie a ten się tak buntował, że chciałam go w głowę palnąć, stwierdziłam że odpuszczam, nawet się słowem nie odezwę o wózku, nawet wtedy gdy się Iga urodzi no i tak mu powiedziałam, że ja chciałam wcześniej pozałatwiać a jeśli mu nie pasuje, to będzie to na jego głowie.
No i tak na 3 tygodnie temat ucichł, nic o wózkach, aż tu nagle jakieś 2 dni temu TŻ do mnie mówi "X'landery są bardzo fajne, mają duże kółka tak jak chciałaś i łatwo się prowadzą, może kupimy?" Opadła mi kopara... A wczoraj jeszcze mówi do mnie "żonka a który Ty już masz miesiąc, piąty?" (dzień wcześniej twierdził, że jestem już w 28 tygodniu ) no to mówię mu "szósty kończę, zaraz zaczynamy siódmy" a on na to " o kurddee to już, to już, my nie mamy czasu, ja muszę pokoik malować, trzeba meble zamówić do kuchni" i dzisiaj z samego rana pojechał do firmy, która nam kuchnię robiła, zamówić dodatkowe szafki
o proszę jak go wzięło aż się fajnie czyta
a co do szpitala to ja bym stawiała jednak na koszulę. wygodniej zdecydowanie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
ładny, okrągły i z klasą jak zawsze hihi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 09:29   #3240
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Amarcia, jaka z Ciebie laseczka, juz sie brzusio zaczyna wypychac

Ja uciekam musze wziac sie za lazienke, moze pomaluje... nudzi mi sie no.

Buzzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości