|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Witam wszystkich w niedzielny poranek.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
hej dziewczyny, ja pol nocy nie spalam znowu bo kolka kluje mnie tak strasznie ze nie moge nawet lezec, nie mam pojecia co to moze byc, bo wyniki krwi mialam w normie, reszta jeszce nie przyszla, a jak tam mnei bedzie bolalo dzisiaj i kolejna noc to jak ja do pracy pojde, a po co do szpitala znowu jechac jak nic nie wykryli? nie spie juz od 6 rano , tz jeszcze spi bo w nocy go budzilam normalnie plakac mi sie chce,, nie wime co to jest i troche mi sie iwerzyc nie chce ze taki ostry bol jest normalny, boje sie ze to faktycznie jakies zapalenie woreczka zolcciowego albo co a to jest neibezipieczne, ja juz mialam zapalenie trzustki i 3 razy w szpitalu lezalam a to wszytsko powiazane.
jestem bezsilna, poczekam do jutra jak nei przejdzie to chyba znowu tam pojade, kurcze nooo, a chcialam byc optymistyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() [QUOTE=ddaaiissyy;24549108]dziewczynki, nie wiem czy widzialyscie galerie rozwoju płodu ????? super zdjecia, ja oglądajac popłakałam sie gdy zobaczyłam jak moja dzidzia w 21tc wyglada http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...l?galg_id=1393 moj maz stwierdził "photoshop" Baran !! ja sie zachwycałam, wzdychałam, łezki mi sie polały a on tylko na sekunde rzucił okiem i zadnego wrazenia to na nim nie zrobiło.. odwrócil sie na piecie i poszedł palic papierosa ![]() ![]() widziałyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Znów miałam ciężką noc ![]() ![]() ps. cytowanie znów nawala ![]()
![]() |
#3934 |
Zadomowienie
|
Witam w niedzielny poranek
ddaaiissyy super ta stronka ze zdjęciami płodu ja dziś przeglądałam fotki moich dzieci i wkleje Wam fotkę Igora jeszcze ze szpitala. A mówią,ze jak dziecko ma duzo włosów to ma się zgagę,a ja nie miałam ani razu i nie wiem co to takiego. Ach ja już nie mogę się doczekać końca ciązy
#3935 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Moja Emila ma chyba różyczkę ![]() Ja tez dzisiaj jakoś źle spałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Kasia, słodki ten Twój synek
![]() ![]() Znów się zima robi i pada śnieg ![]()
#3937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia śliczny ten twój igorek i jakie miał włoski ![]()
![]() |
#3938 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Dziewczynki Brzuchate slicznie Wam dziekuje za zyczenia!!!! Mysle, ze jak tyle zyczen o zdrowym, grzecznym dzidziusiu i bezbolesnym porodzie uslyszalam to mam juz stuprocentowa pewnosc, ze to sie spelni!!!
![]() ![]() ![]() Dziewczonko super, ze wszystko dobrze i ze nie zostalas w szpitalu. Mam nadzieje, ze teraz jestes spokojniejsza ![]() Anulko kochana mam nadzieje, ze to przejdzie. Martwie sie ![]() ![]() Moria pokaz fure ![]() ddaaiissyy, a Ty to w ogole mnie rozczulasz. Jeszcze kilka dni temu taka twardzielka, a teraz kompletnie rozlozona na lopatki ![]() ![]() Podpis jest powalajacy ![]() ![]() agniesia_pe Ty sie poloz do lozka cio? Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. I ciesze sie, ze o mnie pamietalas ![]() A tak w ogole to dzien dobry ![]() My juz od 8 na nogach ![]() Wczoraj poszlam kupic sobie prezent ![]() ![]() ![]() Niby zadowolona z prezentu, ale i tak najbardziej podobaja mi sie butelki i body ![]() Mielismy pojechac do restauracji potem, ale trzeba bylo czekac 20 minut na stolik to wrocilismy do domu i zamowilam pizze hawajska ![]() Ide teraz jakies sniadano wciagnac, bo Antek juz marsza nagina na kiszkach ![]()
#3939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Urodził się z wagą 3520 i 57 cm U mnie też prószy śnieg,biało się zrobiło.Jedziemy w odwiedziny do znajomych i jak znam życie bede musiała z powrotem kierować ,a nie cierpię jak jest tak ślisko ![]()
![]() |
#3940 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna jesteś .... taki silny ból na pewno nie jest normalny !!!!! Cytat:
![]() moja Zosia też miała pełno włosków a zgagi też nie miałam, więc to wszystko plotki ![]() Cytat:
jakieś objawy infekcji ??? ty byłaś szczepiona więc nic nie powinno się dziać, choć może zrób sobie poziom przeciwciał ??? Cytat:
![]() ja też jak ide na zakupy to najbardziej cieszą mnie zakupy dla dzieci ![]() Cytat:
![]() nie ważne czy śnieg, deszcz, zawierucha ... i do tego nie mam sie jak wykręcić bo przecież nie piję ![]() Zosię wysłałam na spacer z dziadkami ![]() niech się przewietrzą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny.
U nas niedzielny poranek smutny ![]() ![]() Może to nawet lepiej, bo i tak od półtora miesiąca męczył się pod aparaturą, ale smutno tak ![]() Poza tym dzidzia dziwnie mnie kopie. Trochę jakby ładowała w żołądek i mam takie dziwne wrażenie, że ten żołądek przez to tak skacze i trochę mi niedobrze od tego... Ale to chyba normalne, nie? Cytat:
A, że pasy są dla maluszka, to wiem, ale ja mówię o tych samochodowych, nie w foteliku ![]() Wymyśliłam w ogóle, że jak tak bardzo chcą ten z isofix, to niech kupią fotelik od 10kg wzwyż, bo w tym dzidzia dłużej będzie jeździć ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 |
Zadomowienie
|
andziot mnie też nie ominie ,bo nie pijąca jestem.OJ ja też kierowca imprezowy ,pojade,pojade ale strasznie nie lubie takich warunków
basienka jak malutka ma temp.
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja też uważam że lepiej odejść niż męczyć się na tym często niesprawiedliwym świecie ![]() a taki fotelik z isofixem da sie normlanie też przypiąc pasami ??? bo jak wy nie macie takiego czegoś to jak go będziecie montować u Was w samochodzie ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak by byly zle wyniki reszta to maja dzwonic. wiec moze rzeczywiscie dziecko az tak mocno naciska na woreczek albo watrobe? ja sie za chiny nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zadomowienie
|
matall przykro mi z powodu dziadka.
#3946 |
Zakorzenienie
|
anula, Ty to się biedna umęczysz
![]()
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o dziadka, to smutne jest to, że wiemy, że taka jest kolej rzeczy, że niektórzy tracą dziadków wcześniej (ja połowy moich nawet nie poznałam), że to lepiej niż się męczyć, ale i tak człowiek się nie potrafi z tym jakoś pogodzić, ehh. Dzięki za wsparcie dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bilirubine miałaś robioną ??? rozumiem ze nie masz zadnych wyników ... ![]() ewentualność jest jeszcze taka, że jeszcze za wcześnie na wykrycie we krwi, bo dzidzia uciska ale jeszcze nie powoduje zastoju a ciebie już boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Ooooj, cytowania mi pouciekały i w ogóle dziś wizaż muli, wczoraj też jakiś Database error mi wyskakiwał ![]() agnieszka - no i jak dzisiaj? Wiesz, pomarańcz to chyba jest ok, pamiętam że ginek mi powtarzał, że niebezpieczna jest "żywa krew" a jakieś takie blade kremowe coś, to mogą być upławy albo jakiś małe naczynko, które pękło ![]() anula - skoro ciągle tak mocno Cię boli to i tak pojechałabym do szpitala, przecież masz przed sobą jeszcze wiele tygodni ciąży a dzidzia będzie coraz większa więc nie zaciśniesz zębów i nie wytrzymasz do maja ![]() Bo chyba gdyby było jakieś zapalenie albo coś to wyniki krwi powinny to wykazać ![]() kasia1361 - no synek uroczy, piękna czupryna więc masz się czym chwalić ![]() andziot - Isofix to jest taka baza pod fotelik więc jeśli zamontujesz ją w samochodzie to później tylko wkładasz fotelik w bazę aż zrobi taki "klik" a jeśli nie kupujesz bazy, bo nie chcesz albo nie ma możliwości zainstalowania jej w aucie, to musisz fotelik przypinać pasami bezpieczeństwa co jest trochę bardziej kłopotliwe szczególnie jeśli zamierzasz fotelik montować na stelażu wózka, wtedy można chyba kręćka dostać a jeśli jeszcze dziecko głodne i jest ryk to tym bardziej. Oglądałam crush-testy i kurcze, nie chce skłamać ale wydaje mi się, że mówili, że nie zawsze baza jest bezpieczniejsza niż pasy ![]() Poszukam tych materiałów to Wam wkleję, ja jeszcze sama nie wiem jaki system wybierzemy.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-23 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Wtajemniczenie
|
Matall... strasznie mi przykro z powodu Dziadka
![]() ![]() ![]() Andziot haha no co Ty ![]() ![]() ![]() ![]() odgapilam od Ciebie jajecznice... moze nie babcina chlip, ale tez dala rade ![]() Kasiu16 zapomnialam dodac, ze Synus cudny ![]() ![]()
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na domiar zlego brzuszel twardnial juz kilka razy, wczoraj podczas badani tez ale pani doktor powiedziala, z eto normalne, chyba ze dzieje sie zbyt czesto, i zeby sie obserwowac? co to znaczy zbyt czesto?ja przeciez nie mam pojecia. mattelewar przykro mi z powodu dziadka ![]() MoniaK ![]() Moria mnie wczoraj w nocy wizaz wywalal totalnie, w nocy jak nie moglam spac chcialam do was pisac, ale wlasnie database error pokazywal sie. Ja nie mam pojecia co mnie tak boli i powiem ci, ze gdybymm wiedziala na pewno, ze to dzidzia tak uciska to zacisnelabym zeby i ok, ale nikt nie dal mi tak naprawde zadnej odpowiedzi, szczegolnie ze nie bolalo mnie wtedy jak bylam badana akurat, no nic leze, dzis jak pisalam do szpitala nei jade bo jeden ginekolog na caly szpital, znam ten szpital neistety na wylot bo w zeslzym roku co kilka tygodni tam ladowalam bo ciagle mialam powiklania po poronieniu niestety ![]() co do fotelika, my koniecznie baze, wygoda, plus bede miala pewnosc, ze dziecko zamontowane w samochodzie bezpiecznie ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-01-23 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane ja znowu zle spalam i teraz sie pokladam
![]() anula_81 bardzo dobrze, ze pojechaliscie do szpitala, ale Cie tam przebadali za wszystkie czasy, daj znac jak wyniki siuskow ![]() Dziewczonka ciesze sie, ze wszystko ok z dzidziulka ![]()
#3953 |
Wtajemniczenie
|
Acha wóóóózek
![]() Zamówiłam wczoraj na stronie Dino X-landera XA: czarna spacerówka + gondola Energy ( ten kolor malinowo-wiśniowy). Przeszperałam chyba wszystko w sieci, są wózki które dużo bardziej mi się podobają np. Mura albo te wózki anuli no a ten Skate to już w ogóle ![]() Gondolę wzięliśmy jaśniejszą, bo też to sobie przeanalizowałam, że największe upały to mała właśnie w tej gondoli spędzi więc na te pół roku mogę mieć wózek malinowy - TŻ wybrał. Ja chciałam Arctic - ten biały ale może rzeczywiście będzie się brudził, mamy pieska więc ona też na pewno będzie chciała powąchać albo oprze łapki o gondolę a ja będę z orzechami latać i czyścić co chwilę ![]() Mam jednak obawy czy czasem jutro ktoś do mnie nie zadzwoni i nie powie, że nie ma tego koloru Carbon ![]() Wczoraj pisałam do różnych sprzedających na Allegro i nikt go nie ma. Jest jedna aukcja z Carbonem ale drooogi, ponad 2 tyś kosztuje. Ci, który nie mieli, pisali, że producent podaje inf., że wózki czarne będą pod koniec lutego/początek marca no i mogą być o kilkanaście procent droższe. Nie wiem czy tak specjalnie pisali aby się człowiek już teraz na inny kolor zdecydował no ale jak już znalazłam go w Dino, w dodatku z możliwością wybrania innego koloru gondoli to zamówiłam ![]()
#3954 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja wiem ze juz podawałyście to chyba z 20 razy ale pliss dajcie namiary na muzykę dla maluszków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() matallewar składam kondolencje. kasia1361 synuś prze fajny...ja tez takiego chce!! ![]() anula jak dobrze ze to skonsultowałaś. Ja bym też nie mogła tak spokojnie siedzieć i czekać na dalszy rozwój wypadków. Badania na pewno wyjdą ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Kolezanki b. zachwalały i sciagnelam e-booka. Wczoraj z trudem o 23.30 odlozylam kompa ![]() matallewar please rozjasnij mi o czym Ty mowisz ? Co to ma byc za system w aucie ????????? ja jezdze yariska 5letnia wiec nie jest to jakis cud techniki a dzidzia bedzie przede wszystkim moim autkiem jezdzila np do czestochowy... czego mam szukac i gdzie i jak to wyglada ?? Wystraszylas mnie, bo kupie wozek 3w1 a okaze sie, ze fotelik moge sobie wywallic do kosza albo pozostanie mi zabierac meza auto ;/ Kondolencje z powodu smierci Dziadziusia..... anula, a czy po wizycie w szpitalu bol troche odpuscil a potem wrocil czy non stop tak samo boli:? Kurde, ale skoro przebadali Cie wzdluz i wszerz i wszystko ok, to ja jednak bym obstawała przy tym, iz jest to sprawka dzidziusia ![]() cisnienie mialas perfekt! Ksiazkowe. kasia1361, ale sliczny Igorek !!!!!!!!!! Uwielbiam kudłate dzieciaczki tzn noworodki! Szybko mu sie wytarły ? Ciagle sie nad tym zastanawiam czy bedzie miało moje dziecie włoski czy tez bedzie lyse jak kolano ![]() ![]() Paulizia, ciesze sie ze udane swietowanie !! no i prezenty jak sie patrzy ![]() Zyczenia musza sie spełnic, inne wyjscia nie ma - zwlaszcza ze byly szczere ![]() ![]() ![]() Tiaa a ja ze skrajnosci w skrajnosc popadam, ale tak juz mam ![]() USG połowkowe zrobiło mi wode z mozgu upss budyn ![]() ![]() ![]() ![]() andziot ja tez kierowca ![]() ![]() Bardzo nie lubie takich rodzinnych spędów zwlaszcza w niedziele,gdy nazajutrz trza wstac 6.30 ![]() Z uwagi, ze dziadki baaaaaaardzo zywotne (babcia nadal ciagle pracuje jako główna ksiegowa w duzej firmie, co dla mnie jest fenomenem.. ma ponad 70lat) wiec impreza pewnie skonczy sie ok 22-23 ![]() MoniaK ja tez nie zawsze sie rozczulam, zalezy od mojego nastroju, samopoczucia itd.. Czasem byle co mnie wzrusza a innym razem niemalże wszystko ![]() ![]() moria, super zakup ! Zestaw kolorów jak dla mnie bomba !! Przyłaczam sie do prosby dorki ![]() ![]() PS a ja wole spac na prawym boku, tak mi wygodniej ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-23 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Wtajemniczenie
|
Acha i jeszcze wkleję Wam namiar na też b. fajny wózek Easywalker Sky ( chyba princi o nim pisała?):
http://allegro.pl/wozek-easywalker-s...401226170.html Jest trochę droższy niż XA ale jest świetny, rasowa terenówa, lekki! śliczny i można montować do niego fotelik Maxi Cosi. Jeśli dostanę odpowiedź z Dino, że nie maja Carbona to wtedy zdecyduje się na niego ![]()
#3957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie przesadzajmy, że przypinany pasami to taki wielki problem, bo pasy przypina sie tak samo jak siebie samego, zadnych kobinacji tam nie ma (przynajmniej w naszym nie było) a jak dziecko złe i głodne i do tego nie lubi fotelików (bo takowe też się zdarzają) to taki czy taki to i tak ryczeć będzie ![]() nasz fotelik był często wyciągany, bo jak na szybkie zakupy jechaliśmy to zapinaliśmy na wózku i tak źle nie było ... podsumowując uważam że isofix jest cool, ale jeśli akurat w komplecie jest normalny fotelik to tragedii nie ma (poza tym weźcie pod uwagę że dzieci z tych pierwszych fotelików bardzo szybko wyrastają, bo one są małe, zimą nasze dzidzie będą już półroczniakami i do tego jeszcze kombinezon i ciuchy, Zosi już ciasno było ) ta baza będzie pasować do kolejnego większego fotelika ???? czy trzeba znowu nową kupować ??? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Anula współczuje Ci strasznie i wiem co przeżywasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy wszystkie samochody po 2000 roku mają instalowany ten system więc raczej go macie, ale mozecie sprawdzic
to są takie haczyki z tyłu pomiędzy oparciem a siedzeniem, trzeba tam wętknąc rekę i wymacać po dwóch stronach siedzenia takie metalowe dziurki jakby ![]() http://www.google.pl/images?client=o...ed=0CB8QsAQwAA ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
na siedząco też masz takie walenie serducha ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.