Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 14:24   #4381
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

no i jestem i nie dojechalismy do ikei korki i zatory przez ten śnieg... ach ale mam pecha... oczywiście jutro pójdzie do pracy a ja sama się nie ruszam autem dalej niż do reala...i znów cały tydzień będę musiała czekac... trudno

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
miała wrzucić fotki ostatnich zakupów
więc wrzucam
ach te sukieneczki szkoda że chłopcy nie noszą falbanek hi hi może za trzecim razem trafię w córeczke

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny fajne zakupy
ja właśnie doszłam do wniosku, że muszę jeszcze kupić Dziuni kilka rzeczy w rozm. 56 bo kurcze obawiam się, że mam ich za mało nie wiem ile tego wszystkiego powinno być

a tak w ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że mam okropnego doła bo ubierając się do kościoła miałam okropny problem zapiąć się w płaszcz i zasunąć kozaki...chyba puchnę i na dodatek na udach tzn. tak na wysokości bielizny z obu stron mam jakąś wysypkę na szczęście nic nie swędzi i nie roznosi się- jak nie urok to sraczka
kochana jak mam obojętnie gdzie wysypkę zawsze biorę profilaktycznie wapno .. na wszelki wypadek.. tak też mówił mój ginek...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:32   #4382
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

iizabelaa ja kupuję normalne rozmiary ale chciałabym w nich wyglądać tak jak powinno być:/ obawiam się jednak, że ciężko będzie wrócić do formy po urodzeniu...tabliczki pochłanianej czekolady nieźle dają mi w d...

ada32 muszę jutro iść do apteki, bo już nie mam wapna...wizyta dopiero za dwa tyg. ciekawe od czego mam to uczulenie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:33   #4383
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

ja też mam karuzelę Tiny Love - Symfonia w ruchu .
a oto link gdzie można posłuchać i pooglądać :
http://www.marko-zabawki.pl/pliki/of...d_demo_po.html

a dziś zaczynam 29 tc
DZIĘKUJĘ !!! właśnie czegoś takiego szukałam jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a w tym snie byla jeszcze izabela i ona rodzila w damianie za 10 tys
nie moge wieczorami wchodzic na wizaz bo potem sni mi sie wszystko
Montii
Stary 2011-01-23, 14:37   #4384
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Buuu, a ja chora. Katar, gardło, głowa....
Leżę cały weekend, mam nadzieję, że domowe sposoby pomogą.

och biedactwo zdrowiej szybciutko
Stary 2011-01-23, 14:40   #4385
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ !!! właśnie czegoś takiego szukałam jesteście kochane
proszę

a my już po obiadku mała szaleje w brzuszku - podskakuje mi brzuszek - i kopie jak szalona . ostatnio bardzo aktywna się zrobiła

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:42   #4386
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
iizabelaa ja kupuję normalne rozmiary ale chciałabym w nich wyglądać tak jak powinno być:/ obawiam się jednak, że ciężko będzie wrócić do formy po urodzeniu...tabliczki pochłanianej czekolady nieźle dają mi w d...

ada32 muszę jutro iść do apteki, bo już nie mam wapna...wizyta dopiero za dwa tyg. ciekawe od czego mam to uczulenie
ostatnio najadłam się orzeszków ziemnych i odziwo nigdy nie byłm uczulona a tu buzia cała w bąblach i czerwona jak burak... tak sie domyśliłam tylko że to orzechy chyba że w połączeniu z mandarynkami mi tak zadziałały
Stary 2011-01-23, 15:05   #4387
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
proszę

a my już po obiadku mała szaleje w brzuszku - podskakuje mi brzuszek - i kopie jak szalona . ostatnio bardzo aktywna się zrobiła

a ja leżę i słucham właśnie tych pioseneczek z karuzeli mały coś tam się kręci.... chyba też słucha. i powiem wam że podoba mi się ta karuzela

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 15:11   #4388
ada32
Wtajemniczenie

o prosze...Adam spadł ze skoczni ...
Stary 2011-01-23, 15:14   #4389
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

ach, szpilki z Ryłko, rozmarzyłam się muszę sobie na wiosnę jakieś ładne kupić!
prunelle ja tez muszę się rozejrzeć za jakimiś bucikami dla siebie, bo wszystko dla niuni kupuje a ja sama na wiosne nie wiem czy będe miała co na dupke włożyć....

tajka, super ciuszki. ja uwielbiam takie małe buciki, ale w sumie żadnych jeszcze swojej niuni nie kupiłam......musze to nadrobić
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:28   #4390
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
a ja leżę i słucham właśnie tych pioseneczek z karuzeli mały coś tam się kręci.... chyba też słucha. i powiem wam że podoba mi się ta karuzela
tak z tej firmy karuzele uważam że są super chociaż najpierw chciałam z FP z projektorem ale później zdecydowałam sie na tą. ja mam model z magicznym dyskiem i lampką i jestem bardzo zadowolona

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 17:30   #4391
Thorgal1980
Zadomowienie

boszszsz dziewczyny jak wy duzo piszecie... ;( nie sposób tego przeczytac jak ma się kilka dni przerwy. szukam wlasnie jakiegoś fajnego niedrogiego sklepu internetowego coby kupić wyprawkę, najlepiej byloby wszystko na raz, w jednym sklepie. ubranka w sumie mam, i takie wieksze rzeczy jak wózek, łóżeczko, przewijak, wanienka, laktator, podgrzewacz, a potrzebuję takie rzeczy jak: kosmetyki wszelkie dla dziecka i dla mnie na piersi, pieluchy, chusteczki, podkłady na przewijak, termometr, gruszka i inne akcesoria toaletowe, do wózka karuzelka, moskitiera, parasolka, proszek do prania, termometr do wody, majtki jednorazowe, ceratka pod prześcieradło, opakowania na pokarm do zamrażarki. mozecie mi podpowiedziec gdzie najlepiej to byłoby kupić?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 17:44   #4392
megi2015
Zadomowienie

własnie myślę co mi jeszcze brakuje jeżeli chodzi o wyprawkę i już wiem doskonale co kupię

1. jeszcze jedna koszule dla mnie do szpitala
2. papmersy - wybiorę na początek pampers newborn 2-5 kg
3. chusteczki nawilżane - mam już z nivei i jeszcze jakieś, ale dokupię dla sprawdzenia cleanic dzidziuś SKIN CARE i Pampers Clean&Play
4. Krem na każda pogodę z Nivei
5. Sudocrem do pupci
6. krem SOS z Nivei - taki uniwersalny w zasadzie do wszystkiego

dziś w nocy źle spałam. w sumie jakoś pobolewał mnie brzuszek. mąż rano wyciągnął torbę z szafy, bo się przeraził i poprosił grzecznie żebym się pakowała powoli bo nigdy nie wiadomo....a on biedny stwierdził że jakby mnie miał pakować sam to byłaby tragedia....
także jutro może zacznę przygotowywać rzeczy tak powolutku, bo nigdzie mi się nie śpieszy haha

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
boszszsz dziewczyny jak wy duzo piszecie... ;( nie sposób tego przeczytac jak ma się kilka dni przerwy. szukam wlasnie jakiegoś fajnego niedrogiego sklepu internetowego coby kupić wyprawkę, najlepiej byloby wszystko na raz, w jednym sklepie. ubranka w sumie mam, i takie wieksze rzeczy jak wózek, łóżeczko, przewijak, wanienka, laktator, podgrzewacz, a potrzebuję takie rzeczy jak: kosmetyki wszelkie dla dziecka i dla mnie na piersi, pieluchy, chusteczki, podkłady na przewijak, termometr, gruszka i inne akcesoria toaletowe, do wózka karuzelka, moskitiera, parasolka, proszek do prania, termometr do wody, majtki jednorazowe, ceratka pod prześcieradło, opakowania na pokarm do zamrażarki. mozecie mi podpowiedziec gdzie najlepiej to byłoby kupić?
spróbuj poszukać na allergo. jednak wydaje mi się że sprzedawcy sa jednak podzieleni. ktoś sprzedaje np. tylko wózki i akcesoria do wózków, a inny skupia się na kosmetykach, proszkach, ceratkach, majtkach i takiech pierdołkach. dużo rzeczy ma do zaoferowania użytkownik - podaje link
http://allegro.pl/show_user_auctions...view=1&p=1&p=0

jest sprawdzony również przeze mnie jak i przez inne dziewczyny z forum i jest ok godny polecenia
Stary 2011-01-23, 17:51   #4393
iweczka
Zakorzenienie

megi moja torba stoi i czeka ........na pakowanie, ale mi też się nie spieszy żeby to zacząć.....
do kupienia tak naprawdę została mi wanienka+stojak, pieluszki dla małej i proszek do prania oraz oczywiście zrobienie prania.....

Stary 2011-01-23, 17:56   #4394
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
megi moja torba stoi i czeka ........na pakowanie, ale mi też się nie spieszy żeby to zacząć.....
do kupienia tak naprawdę została mi wanienka+stojak, pieluszki dla małej i proszek do prania oraz oczywiście zrobienie prania.....
no ja własnie też musze jeszcze kupić proszek do prania i wszystko poprać. własnie szukam czy w jakimś markecie w gazetkach nie ma promocji na Lovele
Stary 2011-01-23, 18:00   #4395
iweczka
Zakorzenienie

a ja się zastanawiam czy Lovelę czy Jelp?? i czy tez kupować płyn do płukania????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 18:02   #4396
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
a ja się zastanawiam czy Lovelę czy Jelp?? i czy tez kupować płyn do płukania????
ja płynu do płukania nie kupuję. i chce na początku wypróbować lovele. jak zrazi mnie zapach czy coś to kupię jelp.
Stary 2011-01-23, 18:02   #4397
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
kupilam w koncu deske do prasowania wiec od poniedzialku moge zaczac powoli prasowac czy mamy marcowe z data z pocztaku marca zaczely prac i prasowac ?? komode(do malej do pokoju) bede miec dopeiro po 15.02 wiec musialabym to u nas wcisnac moze poczekam ??
Ja właśnie wczoraj skończyłam prać i prasować. Mam już wszystkie ubranka dla Malutkiej poukładane w komodzie. Zmaltretowałam też Męża, żeby skręcił łóżeczko. Zostało nam jeszcze powieszenie półki i zamontowanie lampki.

Najgorsze jest to, że zupełnie nie moge sie zmotywować do spakowania torby. Ten pobyt w szpitalu (nie tyle sam poród) mnie tak przeraża, że podświadomie spycham to pakowanie na dalszy plan i robie jakieś mniej istotne rzeczy. Chyba mam syndrom białego fartucha. Mam nadzieję, że jak już będę miała Olenkę w ramionach to ten "potwór" szpital przestanie mnie wreszcie straszyć.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:18   #4398
deneb3
Zadomowienie

Mamy już złożone łóżeczko!
fajne jest, dobrze wykonane, materacyk super.
No a ta pościel

wklejam zdjęcia

mam jeszcze przewijak ale wietrzy się na balkonie bo śmierdzi nowością i ceratką fuj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko_1.jpg (51,4 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko_2.jpg (38,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko_3.jpg (33,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko_4.jpg (24,5 KB, 22 załadowań)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:20   #4399
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że zupełnie nie moge sie zmotywować do spakowania torby. Ten pobyt w szpitalu (nie tyle sam poród) mnie tak przeraża, że podświadomie spycham to pakowanie na dalszy plan i robie jakieś mniej istotne rzeczy. Chyba mam syndrom białego fartucha. Mam nadzieję, że jak już będę miała Olenkę w ramionach to ten "potwór" szpital przestanie mnie wreszcie straszyć.

a ja pobytu z mała w szpitalu jakoś nie widzę
nie mogę sobie wyobrazić tego, że pierwsza kąpiel będę musiała zrobić w szpitalu, obcym miejscu, a obca baba będzie mi patrzeć na ręce,
i nie wiadomo czy będzie spoko czy może jakaś wredna się trafi

albo, że ona będzie płakać a ja w tym obcym miejscu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 18:27   #4400
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
No a ta pościel

wklejam zdjęcia

mam jeszcze przewijak ale wietrzy się na balkonie bo śmierdzi nowością i ceratką fuj
Śliczna ta pościel
Też mam łóżeczko z tej serii tylko zamiast misia i chmurek mam gwiazdki i księżyc

Wreszcie semestr skończony i następny zjazd już w nowym semestrze pod koniec lutego. Został mi tylko jeden egzamin ale termin dopiero za dwa tygodnie

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:30   #4401
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość

szara myszka, mam bardzo podobnie, okropnie boję sie pobytu w szpitalu. poprostu ich nie cierpie, nigdy nie byłam pacjentką, ale mam mega stracha przed pobytem tam......
Stary 2011-01-23, 18:42   #4402
Montii
Zakorzenienie

ja nigdy nie bylam w szpitalu nie wiem co i jak, jakie panuja zwyczaje i w ogole

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:24   #4403
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja od wczoraj mecze sie z bolem gardla a dzisiaj jeszcze katar doszedl robie co tylko moge, syrop z cebuli ,mleko z miodem, herbata z cytryna, herbata z lipy z miodem ale ciezko strasznie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 19:43   #4404
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. ja od wczoraj mecze sie z bolem gardla a dzisiaj jeszcze katar doszedl robie co tylko moge, syrop z cebuli ,mleko z miodem, herbata z cytryna, herbata z lipy z miodem ale ciezko strasznie
uuuuuu bidulko, to do łóżeczka i wygrzewać się!!!
ja na gardło brałam tantum verde, przeszło ale męczyłam się tydzien a z katarem walczyłam chyba 2 tygodnie
Stary 2011-01-23, 19:47   #4405
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej dziewczynki

ja dzis umieram cały dzien, leze caly czas w łóżku i nei umiem wytrzymać juz

nie wiem co sie stało ale potwornie spuchły mi obie dłonie znaczy sie lewa bardziej niz prawa ale obie bolą pieką i potwornie drętwieją i mrowią
i to tylko dłonie

juz robie okłady z zimnego okładu trzymam w górze ale to nic nie pomaga
miałyście kiedyś takie coś?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:47   #4406
gosiawolna
Rozeznanie

ja i tak leze caly czas od tego jak wrocilam ze szpitala. niewiem gdzie mnie zlapalo mi tata kupil homeovox niby mozna brac ale i tak sie jakos bronie i staram naturalnie dojsc do zdrowia
Stary 2011-01-23, 19:47   #4407
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
No a ta pościel

wklejam zdjęcia

super to wygląda
Stary 2011-01-23, 19:50   #4408
gosiawolna
Rozeznanie

ja nigdy nie mialam. jak na razie nic mi nie puchnie jeszcze a koncze 28 tc
Stary 2011-01-23, 19:51   #4409
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
witajcie weekendowo

Który nika? Bo ja mam w sumie 3 tp. 17.04 z ostatniej miesiaczki, 21.04 z moich obliczen kiedy moglo dojsc do zaplodnienia i 26.04 wg pierwszego usg. Jednak ponieważ czasem na usg wychodzi tez 21.04 to bardziej mu ufam.

ale najgorsze jest to ze caly czas czuje ze urodze wczesniej tylko mam prosbe do Franka zeby to bylo po 1.04.

siadanie na kawie wydaje sie latwiejsze niz masowanie, ktore jakos mi nie idzie, bo w sumie masuje chyba za"plytko"
Ciekawi mnie jednak co jest takiego w tej kawie ze tak uelastycznia..

Zaba mi sie zdaje ze Franek tez zminil pozycje i lezy w poprzek bo ostatnio czulam go po dwoch bokach, a wczesniej juz byl glowką w dół.

Ciekawi mnie jak się ocenia tą dojrzałość łożyska, mi gin na razie pisze 1 stopnia.

To ja mam dokladnie to samo. A najbardziej boli przy wstawaniu. i taki nacisk jakby na krocze, mam nadzieje, ze to nie prowadzi do problemow Montii

Ja bym nie byla w stanie stresowac ciezarnej Jak mialam ostatnio studentke w ciazy, to nawet jej podnioslam ocene o pol ze tak dzielnie chodzila na zajecia mimo ze byla w 9 ms... taka solidarnosc

we wrzesniu? w 3 miesiacu ciazy? eeee to wklejaj aktualny. Co nam po brzuchu z wrzesnia.

A moj mąż tak jak Wam kiedys pisalam obiecal, ze bedzie pstrykal brzuch co tydzien No i zaczynamy 29 tydzien i liczba zdjec ..0wiec dzis pstryknelam sobie telefonem zeby miec chociaz cokolwiek jakby moj maz nie zdarzyl.
I tak sobie mysle, ze mam chyba nisko brzuch, ale raczej nie tak jak Montii...

kupilam wczoraj staniczek ten z bravado i jest cudowny Choc co dziwne rozmiar m na biust do 70f byl na mnie dobry kremowy, a ten rozmiar ale czarny i cielisty byl za maly a juz l, byla za duzo pod biustem sporo. Wiec zamiast z czarnym wyszlam z kremowym.

Rano byli rodzice meza z siostrą zobaczyc mieszkanie, no i znow padlo 10 pytan tesciowej, ze Bartek to takie ladne imie i czy da sie to jeszcze zmienic, zeby nie byl Franciszek No i ze ona rozumie, to nasz wybot ale niech się Mój J. jeszcze zastanowi, bo jednak Bartek brzmi lepiej A ja tlumacze jej ze to nie mozliwe, bo nasz syn ma na imie Franek a nie Bartek i jak bardzo chca, to może siostra tz bedzie miala Bartka - niech się najlepiej od zaraz zabiera do pracy w koncu ma juz 26 lat jak ja wiec niech zrobi mamie przyjemnosc i da jej Bartka

Dzis siadam do all i mam zamiar kupic wanienke ze stojakiem.

No i w zalaczeniu brzucho z Frankiem przez duze F
kochana ale ja na tym zdjeciu tylko olszy połki chciałam pokazac a nie brzuch brzuch to przez przypadek

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:00   #4410
diatoma
Zadomowienie

postanowiłam poszukać karuzeli, i stosunkowo dużo jest takich z projektorem, co o tym myślicie? mi się ta spodobała http://allegro.pl/c0108-karuzela-z-m...421130454.html

anika222 mnie też się jeszvze nie zdarzyło żeby cos mi puchło, jedynie dziewczyny z pracy stwierdziły że na twarzy jestem spuchnieta, ale ja tego nie zauwazyłąm. ale wiesz co to bardzo ci te rece spuchly jak oklady musisz robic. moze skonsultuj to z ginem albo inny m lekarzem.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości