Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 10:43   #871
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A o jakich koszyczkach mowa???/Niech doda ktoras linka
takie wiklinowe, wszelkiego rodzaju http://allegro.pl/koszyki-68679

ja akurat zerkam za takimi do pokoiku
oraz do lazienki na moje kosmetyki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:45   #872
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wanilia to mamy to samo :/ normalnie mam opory i nie zrobię, większej potrzeby nie zrobiłam nigdy np na uczelni nie ma mowy..a siku, trzymam ile się da..ale teraz jak ciąża i plan nie raz 8-18 to się nie dało, więc też na małysza bo nakładek musiałabym mieć ze 100 ale do szpitala wezmę..

deneb to ja zrobię to z papierem ściernym
Ja tez tak mam...nawet u znajmoych czy w moim rodzinnnym domku na MALYSZA

MONTIIIIIIII do lazienejk to sa takie fajne stojace po trzy przewaznie stawiasz w kat i stoja....nie takie osobne i sa bardziej praktyczniejsze :P

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
takie wiklinowe, wszelkiego rodzaju http://allegro.pl/koszyki-68679

ja akurat zerkam za takimi do pokoiku
oraz do lazienki na moje kosmetyki
Acha teraz juz wiem,ja mam taki jeden zamykany na moje kosmetyki...a wy chcecie dla dzidzi na kosm.tak??? czy jeszcze do czegos innego???

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:47
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:46   #873
diatoma
Zadomowienie

witam o poranku
ja dziś na raty spalam,
tż pojechał z długą listą do ikei i po wanienke ze stojakiem. zobaczymy z czym wroci
dziś zaczynam 31 tydzień

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:48   #874
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ahhhh dziewczyny
dowiedziałam się, że moja siostra postanowiła się starać o dzidziusia

ale nikomu nie mówcie

Oby starania nie trwały długo

Izabelaa śliczna sukienka

Ewelqa co u Ciebie, czy będziesz tez rodziła w Żeromskiem?

Po porodzie ja bedę używała Tantum Rosa to płukania i Szare Mydło do mycia, które ma właściwości przeciwzapalne i rana się szybciej goi.
Po pierwszym porodzie dopiero zaczęłam używać w domu Tantum z irygatorem , nie było to zbyt przyjemne, ale skuteczne

Córka dalej ma temperaturę wczoraj az 39,5, bidulka meczy się i nie może jeśc za bardzo, to juz 3 dzień.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:48   #875
Montii
Zakorzenienie

diatoma

trzyrazyi - wiesz co nie wiem nawet po co mi one kupię dopiero jak ogarnę pokoik.. ale na jakieś takie drobiazgi ;-) wiadomo na początku wszystko masz uporządkowane, na swoim miejscu..a później, przynajmniej u mnie ;-) dobrze jak coś jest pod ręką, na początku segregowałam moje kosmetyki, a teraz powrzucałam do koszyczka wiklinowego żeby mieć w jednym miejscu wszystko..więc pewnie rzeczy Fabiankowe..teraz będą posegregowane a później powrzucam do koszyczków żeby były w zasięgu wzroku ;-) chociażby na małe grzechotki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:50   #876
aja1
Zakorzenienie

Nuna a byłaś u lekarza?? i co powiedział

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:55   #877
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nuna a byłaś u lekarza?? i co powiedział
U lekarza nie byłyśmy, bo nie ma innych dolegliwości oprócz temperatury, nie chce zeby złapała cos innego w poczekalni.
8 abs

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 10:56   #878
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
diatoma

trzyrazyi - wiesz co nie wiem nawet po co mi one kupię dopiero jak ogarnę pokoik.. ale na jakieś takie drobiazgi ;-) wiadomo na początku wszystko masz uporządkowane, na swoim miejscu..a później, przynajmniej u mnie ;-) dobrze jak coś jest pod ręką, na początku segregowałam moje kosmetyki, a teraz powrzucałam do koszyczka wiklinowego żeby mieć w jednym miejscu wszystko..więc pewnie rzeczy Fabiankowe..teraz będą posegregowane a później powrzucam do koszyczków żeby były w zasięgu wzroku ;-) chociażby na małe grzechotki
O takie mi chodzi http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/st...hTerms=8330590

http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/st...hTerms=8330466

Sa rozne kolorki i wogole
Stary 2011-01-29, 10:56   #879
aja1
Zakorzenienie

Nuna A po przeciwgorączkowym jej schodzi?? Ile w ogóle ma lat, bo nie pamiętam??

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-29, 10:58   #880
Ewelqa1985
Zadomowienie

iza za siostre

wanilia i laseczka ja pracuej w aptece ktora jest jedna z najtanszych w Krakowie i stad takie ceny

w nocy bolal mnie brzuch zaraz pod zebrami ale probowalam to przespac niestety bez rezultatu wlasnie sie i co za ulga juz nie boli a tesciowa wkrecala mi ze akcja porodowa sie zaczyna bo ona tak miala mozecie wyobrazic sobie mojego stracha dostalam nospe i juz jest troche lepiej a zaszkodzilo mi szpitalne żarcie i lekarz zlecil diete
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:59   #881
trzyrazyi
Zadomowienie

Kurde dziewczyny ale sie wystrachalam dostalam biegunke co prawda raz tylko ale masakra nie pamietam co to biegunka.......a tu taka historia jakby kran odkrecic sory za wyrazenie :Pciekawe od czego:P jak nie sraczka to urok

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
iza za siostre

wanilia i laseczka ja pracuej w aptece ktora jest jedna z najtanszych w Krakowie i stad takie ceny

w nocy bolal mnie brzuch zaraz pod zebrami ale probowalam to przespac niestety bez rezultatu wlasnie sie i co za ulga juz nie boli a tesciowa wkrecala mi ze akcja porodowa sie zaczyna bo ona tak miala mozecie wyobrazic sobie mojego stracha dostalam nospe i juz jest troche lepiej a zaszkodzilo mi szpitalne żarcie i lekarz zlecil diete
No to ladnego stracha mialas...wspolczuje:brzyd al:
Stary 2011-01-29, 11:00   #882
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Nuna A po przeciwgorączkowym jej schodzi?? Ile w ogóle ma lat, bo nie pamiętam??
Ma 12 lat, tak po Apapie jej spada, dzisiaj już troszkę lepiej, teraz 37. Mysle, że najgorsze za nami
8 abs
Stary 2011-01-29, 11:02   #883
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ma 12 lat, tak po Apapie jej spada, dzisiaj już troszkę lepiej, teraz 37. Mysle, że najgorsze za nami
E takiej pannicy to już inne lekarstwa możesz dawać

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-29, 11:02   #884
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
A o jakich koszyczkach mowa???/Niech doda ktoras linka
Ja jestem uzalezniona od koszykow, pudelek i wszelkiego rodzaju przechowywania. Tyle, ze ja mam bzika na punkcie ukaldania, przekladania i ulepszania i szafe mam jak w sklepie prawie, z linijka wszystko pukladane Koszyki tez mam osobny do lekow, kosmetykow, smoczkow, drobiazgow typu lyzeczki. Mam tez osobne koszyki do skarpetek, rekawiczek, czapek. Teraz wlasnie robie szuflady z takich miekkich koszy wiklinowych. Tak wiec zboczenie na calego

Cytat:
U lekarza nie byłyśmy, bo nie ma innych dolegliwości oprócz temperatury, nie chce zeby złapała cos innego w poczekalni.
Wiesz co moze lepiej jakbys jednak do lekarza podjechala z nia, bo goraczka to bardzo niebezpieczna sparwa, organizm jest wtedy znacznie oslabiony i wszelkie dziadostwo sie przyczepia.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:04   #885
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mam juz meble eh teraz znow trozeh sprztania ale od poniedizlaku przynajmije rusze jzu z praniem i prasowaniem

Cytat:
miałam podobne myśli
wiesz co ja poduchę biorę swoją mam taką termoplastyczną bez niej nie zasne, ale tż mi dowiezie ją, jak sie zacznie akcja to ja jej brać nie będę
i myślałam o wc szpitalnym, ja nie umiem zrobić siku ani nic większego w nie swoim domu.... wczasy, hotele .. po prostu nie. siku przemęcze ale...
o tak ja tez sie tym martwie ze bede zaciskac nog boemnie bedize blokowalo isc siasc a na szpitalnym kibelku

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
na początku chciałam Inflancką, ale potem się naczytałam o noworodkowym i w końcu stawiam na Madalińskiego, okaże się, czy mnie odeślą, postaram się nie przyjeżdżać za wcześnie niby o żadnym szpitalu nie ma wyłącznie pozytywnych opinii, więc wybieram "mniejsze zło"
a co o Inflanckiej dowieidzlas sie na nie?? boja rozwazm ten szpital

[QUOTE=Jok3r;24699776]W Jysku sa mega promocje i koszyki o 50% przecienione, jest spory wybor. Dzis wlasnie ide, bo sobie wymyslilam, ze kupie takie wieksze i porobie w szafce z nich szuflad[y/QUOTE]

o podeslij jak kupisz za ile wyhaczylas to sie tez przejade do tej nowej szafki na kosmetyki malego chcilam kupic 2szt
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:13   #886
Ewelqa1985
Zadomowienie

nuna zdrowka dla mlodej bede rodzic w zeromskim jednak zdecydowlam sie po rozmowie z moja kuzynka ktora rodzial tu w grudniu 2010
Stary 2011-01-29, 11:14   #887
diatoma
Zadomowienie

IZabela ty to masz liczną rodzinę powinniście dostać nagrodę!!! ze tak wzorowo dużo dzieciaczków od Was

Trzyrazyi kiedyś się człowiek cieszył jak go przeczyściło porządnie po tych wszystkich wzdąciach i zaparciach, a teraz byle nie za wczesnie

Ewelqa biedaku się umęczyłaś. jak ja słucham tych pouczeń teściowych to mnie krew zalewa. bo jak ona tak miala to ty tez bedziesz. wg mojej nic nie powinnismy do tej pory miec, bo wszystko jest w sklepie i w kazdej chwili mozna kupic!!!

Montii dzięki no z tym załatwianiem to jest dyskomfort. ja mam bzika na punkcie chusteczek wilgotnych, zawsze mam w torbie przy sobie, w domu w kazdym pokoju leza i obowiazkowo w wc jest cale pudelko. i czest o uzwyam zamiast papieru toilet. juz takie spaczenie, a w szpitalu to cala deske oblozylam tymi chusteczkami jak juz mi sie zebralo po 4 dniowym zaparciu...poza tym mam bzika na pukcie mycia rąk. ale to mi chyba na zdrowie wychodzi, obawiam sie paranoji zeby sie u mnie nie ujawnila jak sie dzidzi urodzi , a potem podrosnie i czegos dotknie. i bede je ganiac i wycierac te rączki
Cieszę się z każdego dnia, bo to zwiększa szansę na donoszenie mojej ciąży

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-29 o 11:19
Stary 2011-01-29, 11:18   #888
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak kładziecie materacyk gryką czy kokosem do góry? Gdzieś czytałam, że na początku dziecko powinno leżeć na kokosie bo jest twardszy.
nam położna mówiła że gryka na początek... ja tam się tego trzymać będę

Cytat:

mam pytanie kiedy chcecie chrzcic wasze malenstwa ??
my najpierw myśleliśmy że gdzieś we wrześniu dopiero jak mały już będzie miał te pół roku ale stwierdziliśmy że skoro chrzciny w restauracji mają być to lepiej jak dziecko mniejsze bo wtedy śpi sobie w wózku a takie półroczne już trzeba bardziej że tak powiem się nim interesować tzn już tak nie pośpi na przyjęciu także planujemy tak gdzieś maj-czerwiec

Cytat:
A to moj bebol w 31tc<teraz jestem w 33>a jutro 34zaczynam
no superowo ale taki malusi

Cytat:
pa

Kurczę dziewczyny czy te brzuchy są jednakowe?? znaczy wielkościowo??
Bo zastanawia mnie cały czas czy przy Kaśce nie miałam większego brzucha, a są to zdjęcia akurat robione w tym samym okresie ciąży.
aja śliczny brzuszek to raz a dwa - mi się wydaje że takie same hehe chociaż ten po prawej tak nieznacznie może większy ale to może być to że pod innym kątem zdjęcie robione

Cytat:
MONTI snilas mi sie dzisiaj a wlasciwie snilo mi sie,ze wyslalas zmi czopek ten co odchodzi przed porodem zeby mi pokazac jak wyglada i zaczelas dokladnie tlumaczyc co i jak :PP
ach te nasze sny...

Cytat:

i myślałam o wc szpitalnym, ja nie umiem zrobić siku ani nic większego w nie swoim domu.... wczasy, hotele .. po prostu nie. siku przemęcze ale...
jejku ja też... jak leżałam w szpitalu miałam takie zaparcia że leki mi dawali a i tak dopiero w domu zrobiłam swoje kiedyś 9dni nad morzem wytrzymałam bez dwójeczki bo po prostu nie potrafiłam u kogoś

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ahhhh dziewczyny
dowiedziałam się, że moja siostra postanowiła się starać o dzidziusia

ale nikomu nie mówcie
nikomu nie powiemy ale to super

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dziś zaczynam 31 tydzień
no to gratulacje twoje zdrówko

diatoma moja teściowa jak powiedziałam że mnie pod cyckami kłuje prawe żebro to powiedziała że ona też tak miała i bliźniaki były więc u mnie też tak może być

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-29 o 11:19
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:18   #889
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
IZabela ty to masz liczną rodzinę powinniście dostać nagrodę!!! ze tak wzorowo dużo dzieciaczków od Was

Trzyrazyi kiedyś się człowiek cieszył jak go przeczyściło porządnie po tych wszystkich wzdąciach i zaparciach, a teraz byle nie za wczesnie

Ewelqa biedaku się umęczyłaś. jak ja słucham tych pouczeń teściowych to mnie krew zalewa. bo jak ona tak miala to ty tez bedziesz. wg mojej nic nie powinnismy do tej pory miec, bo wszystko jest w sklepie i w kazdej chwili mozna kupic!!!

Cieszę się z każdego dnia, bo to zwiększa szansę na donoszenie mojej ciąży
powiem szczerze ze bylam przerazona wedlug mojej tesciowej i mamy to powinnismy teraz w luty / marcu kupowac rzeczy dla malej
a u ciebie bedzie cesarka ?? czy sn

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 11:22   #890
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Wiesz co moze lepiej jakbys jednak do lekarza podjechala z nia, bo goraczka to bardzo niebezpieczna sparwa, organizm jest wtedy znacznie oslabiony i wszelkie dziadostwo sie przyczepia.
Zadzwonie do znajomego lekarza

Prosiłam ciotke która mieszka 300 m od nas, żeby przyszła na chwile to wyskoczę do sklepu coś kupić na obiad, to nie bo ona sprząta, ale jak ona cos chce to ja jej nigdy nie odmawiam. Szlag mnie trafia, wie że jestem sama
8 abs
Stary 2011-01-29, 11:26   #891
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
diatoma moja teściowa jak powiedziałam że mnie pod cyckami kłuje prawe żebro to powiedziała że ona też tak miała i bliźniaki były więc u mnie też tak może być
Ta a na USG robią sobie jaja i jedno za drugie się chowa, zeby potem niespodzianka była

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-29, 11:26   #892
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Zadzwonie do znajomego lekarza

Prosiłam ciotke która mieszka 300 m od nas, żeby przyszła na chwile to wyskoczę do sklepu coś kupić na obiad, to nie bo ona sprząta, ale jak ona cos chce to ja jej nigdy nie odmawiam. Szlag mnie trafia, wie że jestem sama
To nastepnym razem jej nie pomagaj
Stary 2011-01-29, 11:29   #893
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
Ta a na USG robią sobie jaja i jedno za drugie się chowa, zeby potem niespodzianka była
ha ha ha dobre.... mój teściu tak mi ciągle dogaduje, że bliźniaki... to ja mu na to owszem urodzę dwójkę... Filipa i łożysko

właśnie ksiądz był u mnie... masakra jak ja tego nie lubię... ale okazało się, że fajny młody przyszedł i nie było tak źle... a swoją drogą taki fajny i na księdza poszedł...
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:33   #894
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
powiem szczerze ze bylam przerazona wedlug mojej tesciowej i mamy to powinnismy teraz w luty / marcu kupowac rzeczy dla malej
a u ciebie bedzie cesarka ?? czy sn
u mnie jak narazie sn. ale zobaczymy co wyniknie, mam troche czasu jeszcze, bynajmniej mam taką nadzieje dobrze ze net jest, bo od grudnia jestem uziemiona z lezeniem, to nie wiem w jaki kosmiczny sposob mialabym w ogole zrobic te zakupy!!! paranoja z tym.

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-01-29, 11:43   #895
n.ik.a
Zadomowienie

Hej dziewczyny zaglądam do was tylko na chwilkę bo kończę gotowac obiad, jadę męża odebrać z pracy i rusza,y na zakupy do ikei i agaty trzymajcie kciuki żebyśmy nie wrócili z niczym. Szukamy biurka, bo to stare trzeba wyrzucic co okropnie duże...szukamy czegoś małego, żeby Niuni w pokoiku nie przeszkadzało

a zobaczę co tam jeszcze ciekawego mają może coś się jeszcze kupi

a wczoraj zajrzała do mnie moja dobra koleżanka i przyszła z kocykiem dla Małej a ja już strafiłam nadzieję, że znajdę taki fajny grubszy a tu masz ci niespodzianka

i jeszcze Jok3r kupiłam mydło Biały Jeleń i wymyłam nim wczoraj brzuszek. Swędzenie trochę przeszło a i krostki zaczynają powolutku znikać

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-29 o 11:44
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:44   #896
Jok3r
Zadomowienie

No, a ja nie dosc, ze lapka bede miala w szpitalu to jeszcze net wiec bedziecie mialy relacje na zywo hehe.
Stary 2011-01-29, 11:50   #897
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jak narazie sn. ale zobaczymy co wyniknie, mam troche czasu jeszcze, bynajmniej mam taką nadzieje dobrze ze net jest, bo od grudnia jestem uziemiona z lezeniem, to nie wiem w jaki kosmiczny sposob mialabym w ogole zrobic te zakupy!!! paranoja z tym.
o kurcze ale tylko lezec musisz ?? zadne spacerki itd. nie mowie o zakupach w sklepie

jok3r ja sobie nie wyobrazam pobytu tutaj bez laptopa i neta maskara jeszcze sama zostalam na sali a rodzina po poludniu bedzie

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-29 o 11:52
Stary 2011-01-29, 11:57   #898
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze ale tylko lezec musisz ?? zadne spacerki itd. nie mowie o zakupach w sklepie

jok3r ja sobie nie wyobrazam pobytu tutaj bez laptopa i neta maskara jeszcze sama zostalam na sali a rodzina po poludniu bedzie
Jak pierwszy raz poszlam lezec na 3-4 dni juz nie pamietam to kumple meza chcial mi wlasnie podrzucic lapka z netem ale trafilam na super laski i w sumie caly czas gadalysmy, wiec mialam co robic. Jednak teraz jak wiem, ze pojde lezec na troszke dluzej i byc moze trafie na pojedyncza sale czego bardzo bym chciala to bedzie mi sie nudzilo, wiec kompik i necik i jestem jak na wczasach
Stary 2011-01-29, 12:03   #899
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja kupiłam dwa koszyczki mniejszy i wiekszy w tesco za całe 18 zł
są w dwóch kolorach teraz w promocji ciemnoczekoladowe (czyt. prawie czarne) i jasniutkie takie miodowe

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=84&ty=61
takie o tylko ja mam czekoladowy

i znow kupiłam małej ciuszki
a obiecałam sobei nic wiecej nei kupie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:04   #900
aja1
Zakorzenienie

Kurde blaszka znów mi spuchły kostki i mimo, ze mam gołe nogi to "pocą mi się łapy"

Mój Aniołek 30.12.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości