|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
musze uciekac
![]() ![]()
![]() |
#1532 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
trochę was spapugowałam i założyłam sobie galerię brzuszkową w moim albumie
![]()
#1533 |
Wtajemniczenie
|
Andziot kienka jest piekna
![]() SilLee brzunio rosnie. Sliczniutki jest ![]() Vanes no to mnie tez zaskoczylas. W zyciu bym sie nie spodziewala takiego przedzialu w naszym PKP ![]() ![]() Kasiu do jutra ![]() Dziewczonka ja dzisaj tez fryteczki, ale z Maca ![]() ![]() Dzisiaj KSW na polsacie ![]() ![]() A i tez kupilam dwa paczki... zbudyniowane ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Vanes wysylam zaproszonko ![]()
#1534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja choruje na feretti i kupie feretti z ochraniaczem to ok 190 zl do tego druga na zmiane ok 80 zl ![]() Cytat:
![]() wrocilam z makro kupilam kocyk rozowy z piszczalka z barankiem za 19 zl do tego wanienke taka jasniutka zielen disneya z termometrem i odplywem proszek do prania lovela 5 kg za 39 zl melona i SWIEŻE TRUSKAWKIIIII ![]() ![]() i inne pierdy ![]() i wlasnie skonczylam palaszowac salatke z mc donalda z grilowanym kurczakiem ![]() ale bym mc flury zjadla ![]() tz chcial mi juz zamawiac, ale zmusilam go, ze nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
oczywiście przyjmuję zaproszenie
a jeśli chodzi o wychodek to korzystałam 2 razy w ciągu całej podróży i o dziwo był osobny właśnie w tym przedziale dla kobiet w ciąży może nie było rewelacji ale autentycznie nie śmierdziało jak zawsze. także jestem mile zaskoczona
#1536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem w szoku ![]() Cytat:
ale trudniejsza w obsłudze, dla mnie jednak zdrowie dziecka jest najważniejsze !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
a właśnie chyba nie napisałam że w realu była dzisiaj mega wyprzedaż i była pościel 100bawełna z kubusiem puchatkiem i tygryskiem jakaś dziewczyna z tąd miała na tym punkcie bzika także mówię no i nie droga bo 35zł
jechałam intercity
![]() |
#1538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- aha i zapytam raz jeszcze... macie jakis sprawdzony sklep internetowy dla dzieci*? gdzie moge zamowic jakies drobiazgi i zaplacic karta?? bo nie chce z tego tututu.pl w ciemno kupowac.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wrzuciłąm do albumu zdjęcia mojego brzuszka dla tych zainteresowanych
![]() i chyba za bardzo nie urósł ![]() idę się wykompać i odstępuję bratu komputer miłego wieczorku i spokojnej nocki życzę
#1540 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Dziewczyny
![]() vanes ale mnie zaskoczyłas z tym miejscem. Maskara i to w polskim PKP ![]() ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
podoba mi się ten zestawik
![]() http://allegro.pl/7-pack-body-anglia...417997093.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne!! naprawde nie znacie zadnego internetowego sklepu dziewczyny? na allegro nie mam jak bo chcialabym kupic duzo rzeczy na raz i zaplacic karta nie przelewem, nie mam polskiego konta plus zeby wszystko bylo dostarczone do tesciow na raz, zeby nie mieli ciaglych dostaw przez nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() Naprawdę miałam dziś dzień pełen wrażeń ![]() Wiecie, ja już tak trzeci dzień słabiej czułam małą i nie chciałam panikować bo tak jak piszecie raz dzidzia mniej, raz bardziej aktywna ale teraz do za długo trwało no i wyczuwałam ogromną różnicę między jej szaleństwami jeszcze na początku tygodnia gdy z TŻ się śmialiśmy ze skaczącego brzucha a tym co się działo teraz, że nawet to co ją zawsze pobudzało nie działało... ja nawet jak teraz sobie przypominam dzisiejszy poranek to ryczę, bo to było okropne a jeszcze jak widziałam TŻ'ta który nerwowo dotykał mi brzuch z każdej strony i mówił do brzucha a później to już krzyczał i te żelki mi wpychał na siłę... no okropieństwo. Do ginka weszłam sama na usg a jak wyszłam to TŻ cały blady siedział i mówił, że już miał pędzić do wc wymiotować bo tak się stresował... No a jak już wiedzieliśmy, że jest wszystko dobrze, to po prostu jakby mi stukilogramowy kamień spadł z serca, pojechaliśmy na zakupy, zrobiliśmy sobie w domu pyszne kanapki ze świeżego chleba, sera żółtego i kiełków i obejrzeliśmy dwa filmy leżąc pod kocem ![]() Weszłam do Was tylko na chwilę, napisać że jest ok a później się relaksowaliśmy po takich porannych przeżyciach. Właśnie próbuję zmienić format filmiku aby wrzucić gdzieś do sieci ale muszę pokombinować bo to DVD jest i muszę jakoś podzielić pliki i przerobić, może się uda to Wam wstawię moją małą baletnicę ![]() Lolka ja wolę chustę bo można ją tak zamotać, że mniej obciąża kręgosłup. Acha i piękne brzuszki wstawiłyście ![]() ![]()
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze juz wszystko dobrze i ze odpoczeliscie sobie troche, my zaraz tez sie z TZtem wpakowujemy pod kocyk i bedziemy ogladac moj ukochany film Pursuit to Happiness Droga do szczescia wPL sie nazywal chyba, z Willem Smithem, zawsze na nim rycze totalnie- Dziekuje za komplement, to nosidelko ma specjalne usztywnienie na plecach plus pasy na biodra(dla ludzi z problemami z kregoslupem) zeby odciazyc kregoslup. Kurcze tu lekarze polecaja nosidelka, co drugi rodzic uzywa tu tego nosidelka BabyBjorn, no nic kupione ![]() kurcze chcialam juz pozamawiac te wszystkie bzdurki, ale dalej nie moge znalezc takiego sklepu gdzie byloby prawie wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |||
Zakorzenienie
|
nie, takie normalne paluszki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wyprawiłam mego ukochanego do pracy i siedze ![]() tv nam sie zepsuł, tzn cyfra nie chce sygnału złapac;/ i pozostał mi tylko niecik i Wy ![]() ale pewnie za chwile pouciekacie sie prazytulac pod kocyki:P
![]() |
#1547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam wywiad z jego synkiem dot. tego filmu: http://www.youtube.com/watch?v=P8JBQrmmDic Ja w ogóle jestem fanka całej rodziny Smithów ![]() A co do nosidełka, to widzisz nawet nie wiedziałam, że są takie które chronią kręgosłup ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Wcześniej leżała główką do dołu i wyraźnie czułam ruchy a ostatnio musiała się obkręcić ![]()
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
a własnie ja jestem kompletnym laikiem co do chust i nosidełek. ale jakos chusta na pierwszy rzut wyglada mało bezpiecznie... nie wiem dlaczego takie obawy we mnie budzi.
a była kiedys taka afera ze kilkanascie dzieci zmarło przez chusty. ale nie pamietam. chyba to na pudelku czytałam, wiec średnio wiarygodne źródło:P czyli chusta zdrowsza niz nosidło? ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
a wiecie ze cała rodzina wila smitha to scjentolodzy? oni maja taką śrubę, że w czasie porodu nikt nie moze sie odzywać, a matce nie wolno krzyknąć! nawet z bólu. i potem chyba 7 dni nie widzi swojego dziecka bo oni wierza w reiunkarnację i ze dusza wchodzi do ciała w czasie porodu... john trawolta tez do tego nalezy, i tez na pudelku (wiecie nudy w pracy:P) czytałam artykuł o tych 'CICHYCH PORODACH' i powiem szczerze zbulwersowana jestem. http://www.pudelek.pl/artykul/28529/...cichy_porod/6/
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-29 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moria dobrze ze wszystko ok, bo tu wszystkie drzaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zadomowienie
|
Anula, Andziot i Moria dziękuję za podpowiedzi co co chust/nosidełek
![]() Czytając na ten temat najczęściej spotykałam się z opinią, że chusta najlepsza dla noworodka, małego dzidziolka, ale przy większym, takim które bez problemu trzyma sobie główkę i samo sobie siedzi, lepsze nosidełko.. Co o tym myślicie? Powiedzcie prosee ![]() ![]() Anullka, a właśnie jeśli chodzi o babybjorn naczytałam się o nim super opinii.. jesli chodzi o nosidełka, nie spotkałam się, żeby pisało inaczej niż w samych supertatywach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wroce pewnie do was po filmie, zaczyna sie za 15 minut konczy przed polnoca, wiec pewnie wroce cala splakana, o ile nie zasne bo zasypiam ostatnio notorycznie na filmach ![]() tych nosidelek jest mnostwo a BabyBjorn ma cal serie dostosowana do roznych potrzeb. Cytat:
![]() dobra uciekam zaraz bo 21:30 sie zaczyna a TZ juz przekaski nam przygotowuje ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-01-29 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, że dziecko w tym wieku nie powinno być noszone W OGÓLE w pionie, bo nie ma siły utrzymać kręgosłupa, ledwo głowę trzyma a co dopiero cały tułów !
ooo, tyle powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
ja juz jutro te rzeczy pozamawiam chyba na spokojnie, bo normalnie juz zwariowalam i sama nie wiem co mi potrzebne a co nie
![]() dzidzia kopie w zeberka az milo ![]() ide ogladac juz naprawde teraz bo zaraz przegapie poczatek ![]() milego wieczorku |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny na Piekielnych klientach przeczytałam taką historyjkę
[J]a w zaawansowanej ciąży stoję przy kasie pierwszeństwa. Przede mną człowiek płaci za zakupy. Nagle czuję uderzenie z koszyka i jakaś [K]obieta również w ciąży przepycha się przede mnie. [J]z oburzeniem: Przepraszam, ja też jestem w ciąży! [K]: Ale ja mam większy brzuch i większe prawa i pani musi mnie przepuścić! Już wiemy, jak się zachować - Ja mam większy brzuch i koniec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no tak to wypadało by dokonać pomiaru ktora ma wiekszy i ktora powinna byc pierwsza;p
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
jak dziecko jest większe to i cięższe i prawdę mówiąc rzadko się widzi większe dzieci w nosidłach ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, może mi się uda ten filmik wrzucić ale jeśli nie to wrzucam Wam printscreen z filmu gdzie widać, że mała ma stópkę ma czole
![]()
#1558 | |
Zakorzenienie
|
kilka razy widziałam na prawde maleńkie dzieci włozone do nosideł i było mi ich szczerze zal, bo takie jakies umeczone były bidulki, pewnie trzymaniem postawy pionowej. zgłupiałam troche juz;/
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() tez bym juz chciala isc na usg i zobaczyc malucha ![]()
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i faktycznie tak ułożona, że nóżki ma przy główce ![]() Weredka Jakaś masakryczna ta druga kobieta... :| Może i miała większy brzuch, ale przecież to wcale nie oznacza, że była w bardziej zaawansowanej ciąży ani że jej było ciężej, czy coś ![]() Ostatnio jak byłam w sklepie, to jak próbowałam podejść do kas, to chyba do trzech z rzędu jak szłam, to ktoś na mnie patrzył i przyspieszał, żeby zdążyć przede mną ![]() Więc szłam do kolejnej, żeby tyle nie czekać, bo sama byłam i już zmęczona, a tu znów... I znów ![]() Dopiero do czwartej chyba nikt się nie wcisnął ![]() Porażka normalnie...
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A firma chusty ma znaczenie? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.