Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 19:34   #2371
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cześć babeczki

A ja się dziś też coś niespecjalnie czułam, miałam temperaturę 35,9 i jakaś taka byłam jakby mnie coś brało,ale teraz chyba mi lepiej, więc mam nadzieję że jutro będę jak młody bóg

Maluśna współczuję wyjca dzisiejszego

My rano też byliśmy na spacerku, ale moje dziecię ostatnio to już szały odstawia,że... mianowicie jeszcze się jej pogorszyło to trzymanie się mojej spódnicy. Wdepnęłam do sephory (przykład z dziś) dziecko z ojcem stoi pod sephorą a ja na szybko psik psik na grabę i pasek a ta wyyyyyyyyyyyyyyyyyyje, czerwona, spazmy wszystkie panie sephorzanki na mnie, ja łup flakonem i do dziecka. Tata sobie rady nie daje, a ona wrzeszczy bo na 15 metrów odeszłam no nic, panie w przedszkolu bede mialy szkole zycia, ja osiwieje a dziecko straci glos.

Ja słyszałam z ta ulga ze za dwa lata, ale moze to faktycznie chodzilo o to ze w tym roku jest po raz ostatni. moja mama brala na mojego brata do 25-go roku zycia a my wezmiemy na dziecko do 2.go roku zycia. Normalnie na nasz kraj to juz szkoda slow, im tysiace co miesiac do kieszeni i niczego nie zabieraja a szarym ludziom ciułającym kazdy grosz wyszarpac chca wszytsko

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:35   #2372
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

hej dziewczyny,

Wczoraj był lekarz. Angina wyleczona, za to ropa naciekla na oskrzela i tam teraz badziewie siedzi. Dostal kolejny antybiotyk i leczymy dalej. Ale juz po 1 dawce wyrazna poprawa. Rano obudzil sie bez goraczki, a w koncu tez wesoly byl do samego wieczora. Apetyt juz ma, narazie tak na pol gwizdka. Kupki jedynie luzne z racji leku. Podaje za namową wersty trilac, bo mam go w domu a przeciec to jeden kit. Po co kupowac acidolac za prawie 20zl

Iga cudnie wygladala jako dama muchomorkowa
No i jak widac biedronka tez moze byc

Piotrka ciagnie na dwor, ale niestety szlaban...

Echh trzymajcie kciuki, by szlo juz ku lepszemu

Wlasnie sie relaksuje przy winku

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:43   #2373
jowisz
Zakorzenienie

ja też przy winku,dziś znów jakiś film obejrzymy.

u znajomych super było Iga się wyszalała w zabawkach 3-letniej koleżanki. Krótko posiedzieliśmy 17-20,no ale trzeba dziecko spać położyć na szczęście z psiółą się widzę już 12 lutego na babskim zlocie w weekend w W-wie. doczekać się nie mogę jak się stąd sama wyrwę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 21:16   #2374
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

http://www.fakt.pl/Zabiora-ulgi-poda...y,84870,1.html
Proszę możemy sie trochę powkurzać:/
Paranoja co to się wyprawia znając życie zrobią tak żeby na ich wyszło.
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 22:01   #2375
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
http://www.fakt.pl/Zabiora-ulgi-poda...y,84870,1.html
Proszę możemy sie trochę powkurzać:/
Paranoja co to się wyprawia znając życie zrobią tak żeby na ich wyszło.
nie no - szlag jasny mnie trafia........ co za grrr.....
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 09:04   #2376
taka sobie
Zakorzenienie

witam

eee tam sie wkurzacie z samego rana przeciez juz dawno o tym bębnili wg mnie to przesądzone bo nie wierze zeby sie cud stał

pospałam od 22 do 8 czuje sie jak nowonarodzona choc w sumie mózg chyba sie za bardzo nie zregenerował bo pomysłow na dzis mi brak wychodze do pracy o 17 wiec pewnie gdzies wybędziemy....tylko gdzie

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 09:18   #2377
ver_ona
Zakorzenienie

A moze tak zabrali by sobie troche pensni i dodatkow i calej reszty wygod?? Od razu dziura bylaby zalepiona!!

Cześć.
My wczoraj tez bylismy u znajomych, dojechalismy dopiero na 20, masakra tz nie dal rady wczesniej auta skonczyc...wrocilismy o 2 i niedawno mnie tz tel. obudzil na szczescie sie wyspalam. Ogarnelam mieszkanie i teraz kaffke popijam. Chlopaki jeszcze spia.
U Was tez tak ladnie za oknem? Wszystko mamy oszronione, drzewa tak ladnie wygladaja, a do tego sloneczko pieknie swieci.
Dzis znowu mamy w planach shopping, tz nie kupil butow ostatnio wiec dzis mamy plana.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 10:15   #2378
Cestia
Zakorzenienie

Fiuuuu... to widzę, że Piter ma przebieg choroby taki jak u mnie Współczuję mu OGROMNIE Wiem czym to pachnie.

Ach ten nasz wspaniały kraj, nic tylko dzieci sobie narobić i życie jak w Madrycie Sosenko, kiedyś coś pisałaś o tym, że przesadzam z oceną naszego uroczego, sielankowego, prorodzinnego kraju

Rząduś sobie z michy nie ubierze - przecież oni tacy biedni... za to łapki jeszcze zacierają na odebranie mundurowym i górnikom wcześniejszych emerytur Posłać sk.... do woja albo kopalni, tylko nie na stołeczek żeby znowu kraść mogli, zaraz by się odwidziało Normalnie szlag trafia.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:17   #2379
anka1900
Zakorzenienie

hello

rząd Tuska chyba będzie najbardziej znienawidzony przez wszelakie grupy społeczeństwa
dziwi mnie fakt, że jego doradcy mówią tak tnijmy, a zupełnie inaczej wypowiadają się naczelni ekonomiści RP, raczej krytykują takie cięcia na najuboższych

u nas zimno, wstrętnie , mimo tylko minus 5, ale nikomu nie chce sie na zewnątrz wychodzić

cos ostatnio dopadają mnie poranne spotkania z muszlą sedesową, żołądek odmawia posłuszeństwa, dziwne na tym etapie ciąży nawet delikatne śniadanie mu nie służy

Jowisz tylko sie nie obraź
ale w ramach oszczędności to potrzebna byłaby reforma w służbach mundurowych
jestem za tym żeby i mundurowym odciągać składkę emerytalną , jak szarakom, a nie po 15 lata idą na wcześniejsza, małą emeryturę ale płaci państwo, bo mundurowy przez lata pracy nie dołożył ani złotówki na tę emeryturę

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-30 o 10:21
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:24   #2380
Kasiulka22
Zakorzenienie

Wiecie co? jak tak się stanie, tzn. zabiorą ulgę, przysięgam wszem i wobec, nigdy więcej nie pójdę zagłosować, bo wszystko jedna jaka banda siedzi przy żłobie, każdy chce dokopać społeczeństwu, a sobie kabzę napchać.

U nas też ładna pogoda i mróz mróz mi nie przeszkadza, oby śnieg nie padał bo jeżdżę sobie cały czas magicem

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:38   #2381
Cestia
Zakorzenienie

A to mundurowi całą, czystą pensyjkę dostają? Bez złodziejskich zusów-srusów, ściągających pół uciułanej kasy? Fajniusio
Stary 2011-01-30, 10:45   #2382
anka1900
Zakorzenienie

mundurowym chyba , o ile dobrze pamiętam to tylko
potrącany jest podatek plus składki na ubezpieczenie zdrowotne
bez reszty emerytalnej (składek na ubezpieczenie społeczne)
ogólnie mniej obciążeń pensyjnych mają , w porównaniu ze zwykłymi pracownikami
Stary 2011-01-30, 10:49   #2383
taka sobie
Zakorzenienie

ua nas to by sie przeydała jakas rewolucja chyba zeby sie cos zmieniło, i chyba jestesmy na dobrej drodze bo społeczenstwo tez ma granice wytrzymałości. Ja tam akurat na Tuska głosowałam , lepszy on niz Pisowcy, a sprawa ma głębsze dno bo przeciez to nie ten rząd narobił tyle długów

wiecie co, bo zaraz sie rozpęta wojna polityczna na naszym wątku, proponuje olac sprawę i zająć sie fajniejszymi sprawami

co mamy dzis robic? TZn ja z Wiki bo TZ juz nie ma. Do lasu nie pojedziemy bo sama po lesie sie boje chodzic chyba po parku sie tylko przejdziemy , mówicie ze zimno?

skakanka od 01.03....
Stary 2011-01-30, 10:51   #2384
jowisz
Zakorzenienie

wojskowi z pensji mają ściągane tylko ubezp. zdrowotne, a społecznych nie.

jak komuś się to podoba to niech wstępuje,ja tam bym wolała żeby małż był w cywilu

małż zabrał Idźkę na spacer, ja szukam szczoteczki elektrycznej to do wtorku dojdzie. jutro o 17.30 będę już zadrutowana
Stary 2011-01-30, 10:51   #2385
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
witam

eee tam sie wkurzacie z samego rana przeciez juz dawno o tym bębnili wg mnie to przesądzone bo nie wierze zeby sie cud stał
no ja się wkurzałam wczoraj z wieczora ale do rana mi nie przeszło. Ja wcześniej tego bębnienia nie słyszałam, więc dopiero teraz jestem na etapie bulwersu.

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Sosenko, kiedyś coś pisałaś o tym, że przesadzam z oceną naszego uroczego, sielankowego, prorodzinnego kraju
.
Ja się chyba sprzeciwiałam wrzucaniu wszystkich do jednego wora?? Patrzeniu na cały kraj przez pryzmat czegos tam? zresztą nieważne, jestem ostatni tak nabuzowana, że muszę jakoś swoją złość upuścić, więc mam w dupie racjonalne myślenie i muszę sobie pobluzgać co za głupi kraj, co za głupi politycy, co za głupi naród
Poza tym nigdy nie nie twierdziłam, że jest tu aż tak sielankowo, no bez przesady

Wiecie co, straszliwie mnie wkurzają, jak w kreskówkach postaciom dzieci użyczają głos dorosłe baby, które do tego tak skrzeczą i piszczą, zeby udawać dzicięce głosiki

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2011-01-30 o 10:52
Stary 2011-01-30, 10:53   #2386
Cestia
Zakorzenienie

No... to nie ładnie

Rozumiem wcześniejszą emeryturę jak się pracuje w trudnych warunkach. Ale takie bonusy z jakiej okazji?

Dżizas co za kraj...
Stary 2011-01-30, 10:55   #2387
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hello

rząd Tuska chyba będzie najbardziej znienawidzony przez wszelakie grupy społeczeństwa
dziwi mnie fakt, że jego doradcy mówią tak tnijmy, a zupełnie inaczej wypowiadają się naczelni ekonomiści RP, raczej krytykują takie cięcia na najuboższych

u nas zimno, wstrętnie , mimo tylko minus 5, ale nikomu nie chce sie na zewnątrz wychodzić

cos ostatnio dopadają mnie poranne spotkania z muszlą sedesową, żołądek odmawia posłuszeństwa, dziwne na tym etapie ciąży nawet delikatne śniadanie mu nie służy

Jowisz tylko sie nie obraź
ale w ramach oszczędności to potrzebna byłaby reforma w służbach mundurowych
jestem za tym żeby i mundurowym odciągać składkę emerytalną , jak szarakom, a nie po 15 lata idą na wcześniejsza, małą emeryturę ale płaci państwo, bo mundurowy przez lata pracy nie dołożył ani złotówki na tę emeryturę
No ja akurat tez jestem za tym, zeby mundurowi pracowali normalny wymiar lat. Bo jak widze np sasiada, strazaka, 35letniego na emeryturze, to az mnie bierze. Bo do cholery jest wiecej ciezszych zawodow, przy ktorych ludzie musza pracowac te 30 czy iles tam lat. Pozatym wiekszosc z nich pozniej (na emeryturze) tez idzie do pracy...takze chyba moga pracowac. Dla mnie powinno tak byc, jak chca isc na emeryture, to nie moga pracowac, a jak chca pracowac, to zabieraja im emeryture...niestety takie mam zdanie
Stary 2011-01-30, 11:04   #2388
Cestia
Zakorzenienie

A ja uważam, że nikt nikomu nigdy nie bronił pracy w straży, policji, wojsku, na kopalni... jak jest tak miodnie to śmiało można sprawdzić jak się czuje żona faceta który może nie wrócić do domu wykonując swoje obowiązki.
Stary 2011-01-30, 11:09   #2389
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
ua nas to by sie przeydała jakas rewolucja chyba zeby sie cos zmieniło, i chyba jestesmy na dobrej drodze bo społeczenstwo tez ma granice wytrzymałości. Ja tam akurat na Tuska głosowałam , lepszy on niz Pisowcy, a sprawa ma głębsze dno bo przeciez to nie ten rząd narobił tyle długów

wiecie co, bo zaraz sie rozpęta wojna polityczna na naszym wątku, proponuje olac sprawę i zająć sie fajniejszymi sprawami

co mamy dzis robic? TZn ja z Wiki bo TZ juz nie ma. Do lasu nie pojedziemy bo sama po lesie sie boje chodzic chyba po parku sie tylko przejdziemy , mówicie ze zimno?
No ja też na Tuska głosowałam, no i dalej go uważam za rozsądniejszego niż takiego np. Jarosława K. (swoją drogą on powinien na prawdę się leczyć, bo piszę to bez złośliwości, nie zachowuje się normalnie), co nie znaczy, że mu bym do zada nie nakopała.

Co do mundurowych - wiadomo, pewnie łatwo nie jest ALE.... daleki kuzyn mojego tż poszedł SPECJALNIE do szkoły policyjnej, zrobił jednocześnie jakieś studia prawnicze czy jakieś... potem wczesna emeryturka, na której wykonuje dobrze płatny zawód fajosko

Poza tym kurna... wiecie co, wiele jest takich kwiatków i każdy patrzy ze swojej perspektywy. A z mojej, to mega bulwersujące jest np. przepaść między lekarzami, a personelem laboratorium. Moja Mama za dyżur 24 h dostaje 200 zł... lekarze coś koło 2000 a taki laborant też jest po studiach wyższych, kursach, robi mega odpowiedzialne badania, bez których lekarze by nie beknęli i leczyli na nosa. A potem jak w nocy np. dzwoni na izbę z wynikami jakiś badań, to pielęgniarki mówią, że przekażą doktorowi rano, bo boi się go budzić

Jasne, że lekarz to szczególny zawód, jasne że są cudowni lekarze, ALE.... no własnie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 11:16   #2390
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość

Co do mundurowych - wiadomo, pewnie łatwo nie jest ALE.... daleki kuzyn mojego tż poszedł SPECJALNIE do szkoły policyjnej, zrobił jednocześnie jakieś studia prawnicze czy jakieś... potem wczesna emeryturka, na której wykonuje dobrze płatny zawód fajosko
ale przecież jak poszedł tak szybko to nie dostaje 100% emerytury, tak samo mają obostrzenia, im dłużej służysz tym więcej ci się należy. nikt nie ma pełnej emerytury jak po 15latach idzie do cywila.
i dlatego moim zdaniem prawo do pracy, i dorabiania ma każdy
Stary 2011-01-30, 11:54   #2391
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
A ja uważam, że nikt nikomu nigdy nie bronił pracy w straży, policji, wojsku, na kopalni... jak jest tak miodnie to śmiało można sprawdzić jak się czuje żona faceta który może nie wrócić do domu wykonując swoje obowiązki.
No wiesz, są szczególnie niebezpieczne sytuacje: żołnierze w Afganistanie, górnicy pod ziemią, policjanci z pierwszej linii zdarzeń i to powinno być szczególnie nagradzane, a każdy powinien mieć wybór czy decyduje się na ryzyko czy nie.

Ale jeśli ktoś przepracuje 10 lat za biurkiem na komendzie czy w WKU, wypełniając papierki, potem pójdzie na wcześniejszą emeryturkę i dalej sobie pracuje - to już nie jest fair.
Chyba, że takim się nie należą te gratyfikacje

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ale przecież jak poszedł tak szybko to nie dostaje 100% emerytury, tak samo mają obostrzenia, im dłużej służysz tym więcej ci się należy. nikt nie ma pełnej emerytury jak po 15latach idzie do cywila.
i dlatego moim zdaniem prawo do pracy, i dorabiania ma każdy
pocieszasz mnie... dobrze wiedzieć, bo być może faktycznie to krzywdzące jest takie przekonanie, że wcześniejsza emerytura to niesprawiedliwe dobro.
Jeśli tylko tak jest, to dobrze.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

wiecie co? Trochę mi się nerwy rozładowały. Chyba idę spać, bo rodzina na spacerze, a ja cierpię.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Zresztą ja nie jestem z tych, co uważają, ze wszystkim trzeba zabierać (wcześniejsze emerytury, przywileje), tylko chciałabym, żeby poprawić sytuację tych co nie dostają kasy zgodnej ze wartością ich pracy.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

No i nie mogę spać.... miota coś mną, chyba za bardzo się rozemocjonowałam

Jeśli chodzi o tą ulgę na dziecko, to wiecie - coś za coś.... skoro państwo zarabia na tym, że ja rodzę dziecko, (podatki do artykułów dziecięcych, w przyszłości obywatel płacący podatki, składki itp.) to powinno mi jakoś ułatwić tą sprawę. Nie chcę ulgi "w prezencie" za urodzenie dziecka...

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2011-01-30 o 11:19
Stary 2011-01-30, 11:55   #2392
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, są szczególnie niebezpieczne sytuacje: żołnierze w Afganistanie
ale uwierz,że są żołnierze,którzy na misje wyjeżdżają niekoniecznie ze swojej własnej woli,ale dlatego,że wywierane są na nich różne naciski w jednostkach..
wiadomo,że praca jednego wojskowego drugiemu nie równa, w każdym zawodzie tak jest. ale tu też są piloci,saperzy, no takie prace gdzie różne sytuacje mogą się wydarzyć.
jak ktoś za biurkiem siedzi wysoko to git ale dla przykładu, u mnie ojciec wojskowy, mąż siostry mojej mamy również. ja mam brata, wujek dwóch synów i żaden w wojsku nie jest a wręcz by im odradzali gdyby któryś z braci na taki pomysł wpadł (jeden miał szczególne predyspozycje, i chęci by się na pewno znalazły ale ciotka chyba by padła trupem )
tylko mój teść takie wspaniałe pomysły miał.
Stary 2011-01-30, 11:56   #2393
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, są szczególnie niebezpieczne sytuacje: żołnierze w Afganistanie, górnicy pod ziemią, policjanci z pierwszej linii zdarzeń i to powinno być szczególnie nagradzane, a każdy powinien mieć wybór czy decyduje się na ryzyko czy nie.

Ale jeśli ktoś przepracuje 10 lat za biurkiem na komendzie czy w WKU, wypełniając papierki, potem pójdzie na wcześniejszą emeryturkę i dalej sobie pracuje - to już nie jest fair.
Chyba, że takim się nie należą te gratyfikacje[COLOR="Silver"]
no wlasnie o to mi chodzi, praca pracy nie rowna... jest tez wiele innych zawodow, ktore sa ciezkie,a nie maja mozliwosci isc na szybsza emeryture, a nie moga
Stary 2011-01-30, 12:52   #2394
anka1900
Zakorzenienie

hm
nie pisałam o pełnej emeryturze po 15 latach ,tylko o jej namiastce , na którą musi wybulić z budżetu państwo w chwili zero, bo nie ma na nią rezerwy w zusie
niemniej jednak to 1000 zł ma zagwarantowane plus nowy etat pełnopłatny wedle życzenia
ale nie o to chodzi
każdy wybiera co mu pasuje, a jak nie to może sie zwolnić
takie moje zdanie
ale jeszcze trzeba pamiętać, bo coraz więcej żołnierzy wraca okaleczonych z wojen, że jednak potrzebne byłyby jakieś świadczenia dla nich, więc wiecej składek też by sie przydało
niemniej zamiast szukać środka do załatania dziury w podatkach bezpośrednich potrzebne inne reformy, branie przykładów z innych krajów,
na tuska też głosowałam bo się boję lewicy, ale kto wie jakby czerwoni porządzili przecież to nie czasy ubecji
jak już kiedyś pisałam tusk dba o tu i teraz, dobre sondaże , tabelki
na dłuższą metę tak się nie da
Takuśna, widomo że rząd tuska przejął berło zadłużeń po poprzednikach, niemniej jednak jakoś słabo idzie mu utrzymanie długu publicznego i pkb na odpowiednich poziomach,wszystko się rypie,
to dla mnie oznaki złych rzadów
bo lecimy cały czas w dół
boję się żeby nie doszło do publicznych wystąpień, rewolucji , bo ludzie już mają dość obiecanek, nawet stagnacja jest lepsza niż następująca u nas recesja

no dziś mamy niedzielę polityczną

cos plotkowego
coraz więcej coming out-ów
http://www.orange.pl/kid,4000166029,...a,article.html
niedługo wyjdzie że co drugi polak to gej lub lesbijka

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-30 o 12:55
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:49   #2395
poulette
Wtajemniczenie

Czesc mamusie. Jestem. Zaraz poczytam co tam u was.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Przeczytalam tylko te strone i pisze, bo moze mi sie dziecie ktores zaraz obudzic i bedzie po wizazu....

Jejku, widze, ze Piterek znow anginowiec. Biedaczek. Jak bylam ostatnim razem to tez byl chopry, biedny mis.... calusy od moich chlopakow.
Moi odpukac od tej wiosny chorzy byli tylko raz. Gino mial grype zoladkowa i chawtowal non stop przez 3 dni.... a Jimmy mial raz trzydniowke.
Za to ja cos zakatarzona od 3 dni chodze, mam nadzieje, ze sie nie rozwinie...

Piszecie o pomocach socjalnych w Polsce i o emeryturze.
We Francji i w Szwajcarii pomoce sa dla wszytskich, ktorzy maja dzieci, a czym mniej zarabiasz tym wiecej dostajesz, szczegolnie we Francji.
Z kolei my jak na razie nie mozemy liczyc na zadna emeryture, bo w zadnym kraju jak na razie nie pracowalismy wystarczajaco dlugo.... moze wreszcie teraz sie uda, skoro juz to sie zatrzymalismy (jak narzie.... )
Tz wlasnie startuje do najwiekszej szkoly w Genewie. Wyniki naboru maja byc w polowie marca, trzymajcie kciuki !

Poza tym nic nowego. Jimmy zaczyna chodzic. Nie chce raczkowac, tylko juz na stojaka.
W tym tygodniu postaram sie wam sfotografowac mieszkanie, bo juz jako tako zaczyna wygladac.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Wow Iga - muchomorek, urodzona modelka !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:49   #2396
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Czesc mamusie. Jestem. Zaraz poczytam co tam u was.
no to u nas na tapecie polityka

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2011-01-30 o 14:33
Stary 2011-01-30, 13:51   #2397
poulette
Wtajemniczenie

A, i jeszcze jedno, udalo mi sie odpieluchowac Gina, ale zakladam mu jeszcze pieluche na noc. I rano zawsze jest mokra. Pytanie : czy wazse dzieci na noc tez juz nie maja pieluchy ? Jezeli tak, to jak dlugo jeszcze mialy w nocy, jak juz w dzien byly bez i jak sie pozbyc tej pieluchy nocnej ? On sika wieczorem przed snem zanim go klade, ale w nocy i tak zawsze cos tam zrobi, wiec jak mam go budzic czy co ?
Stary 2011-01-30, 13:54   #2398
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
każdy wybiera co mu pasuje, a jak nie to może sie zwolnić
Heh, też jestem za takim rozwiązaniem, niech pozwalniają się robotnicy fizyczni i zasiądą na stołeczkach grzać ciepłe posadki Samo się zrobi.

A tak na poważnie... bo to o to właśnie chodzi, żeby przywileje mieli Ci którzy faktycznie ryzykują swoje zdrowie i życie. A nie wszyscy jak leci, bo dostał się do pracy w straży czy na kopalni, a siedzi przy biurku i wybiera się na wcześniejszą emeryturkę.
Stary 2011-01-30, 14:01   #2399
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
A, i jeszcze jedno, udalo mi sie odpieluchowac Gina, ale zakladam mu jeszcze pieluche na noc. I rano zawsze jest mokra. Pytanie : czy wazse dzieci na noc tez juz nie maja pieluchy ? Jezeli tak, to jak dlugo jeszcze mialy w nocy, jak juz w dzien byly bez i jak sie pozbyc tej pieluchy nocnej ? On sika wieczorem przed snem zanim go klade, ale w nocy i tak zawsze cos tam zrobi, wiec jak mam go budzic czy co ?
nie,nie budź raczej sam w końcu przestanie, tak myślę. najważniejsze,że w dzień trzyma i woła 1 siku w nocy,co to jest, niektóre dzieci i do 3ciego roku życia potrzebują pieluchy w nocy. myślę,że tym się nie trzeba przejmować.
Stary 2011-01-30, 14:23   #2400
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
nie,nie budź raczej sam w końcu przestanie, tak myślę. najważniejsze,że w dzień trzyma i woła 1 siku w nocy,co to jest, niektóre dzieci i do 3ciego roku życia potrzebują pieluchy w nocy. myślę,że tym się nie trzeba przejmować.
No czasmi jeszcze mu sie zdarzy male siusiu w majtki, ale tylko czasami.
No jak na razie to mu ta pieluche w nocy zostawiam, bo jako, ze obydwaj mi przesypiaja teraz cala noc, to wreszcie sie wysypiam i nie chce znow tego stracic.....

Wow, widzialyscie co sie w Egipcie dzieje.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości