![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cześć babeczki
A ja się dziś też coś niespecjalnie czułam, miałam temperaturę 35,9 ![]() ![]() Maluśna współczuję wyjca dzisiejszego ![]() My rano też byliśmy na spacerku, ale moje dziecię ostatnio to już szały odstawia,że... ![]() ![]() Ja słyszałam z ta ulga ze za dwa lata, ale moze to faktycznie chodzilo o to ze w tym roku jest po raz ostatni. moja mama brala na mojego brata do 25-go roku zycia a my wezmiemy na dziecko do 2.go roku zycia. Normalnie na nasz kraj to juz szkoda slow, im tysiace co miesiac do kieszeni i niczego nie zabieraja a szarym ludziom ciułającym kazdy grosz wyszarpac chca wszytsko ![]()
#2372 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
Wczoraj był lekarz. Angina wyleczona, za to ropa naciekla na oskrzela i tam teraz badziewie siedzi. Dostal kolejny antybiotyk i leczymy dalej. Ale juz po 1 dawce wyrazna poprawa. Rano obudzil sie bez goraczki, a w koncu tez wesoly byl do samego wieczora. Apetyt juz ma, narazie tak na pol gwizdka. Kupki jedynie luzne z racji leku. Podaje za namową wersty trilac, bo mam go w domu a przeciec to jeden kit. Po co kupowac acidolac za prawie 20zl ![]() Iga cudnie wygladala jako dama muchomorkowa ![]() No i jak widac biedronka tez moze byc ![]() Piotrka ciagnie na dwor, ale niestety szlaban... ![]() Echh trzymajcie kciuki, by szlo juz ku lepszemu ![]() Wlasnie sie relaksuje przy winku ![]()
#2373 |
Zakorzenienie
|
ja też przy winku,dziś znów jakiś film obejrzymy.
u znajomych super było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||||
Zadomowienie
|
http://www.fakt.pl/Zabiora-ulgi-poda...y,84870,1.html
Proszę możemy sie trochę powkurzać:/ Paranoja co to się wyprawia znając życie zrobią tak żeby na ich wyszło.
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() eee tam sie wkurzacie z samego rana ![]() ![]() ![]() pospałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2377 |
Zakorzenienie
|
A moze tak zabrali by sobie troche pensni i dodatkow i calej reszty wygod?? Od razu dziura bylaby zalepiona!!
![]() ![]() ![]() Cześć. My wczoraj tez bylismy u znajomych, dojechalismy dopiero na 20, masakra tz nie dal rady wczesniej auta skonczyc...wrocilismy o 2 i niedawno mnie tz tel. obudzil ![]() U Was tez tak ladnie za oknem? Wszystko mamy oszronione, drzewa tak ladnie wygladaja, a do tego sloneczko pieknie swieci. ![]() Dzis znowu mamy w planach shopping, tz nie kupil butow ostatnio wiec dzis mamy plana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Fiuuuu... to widzę, że Piter ma przebieg choroby taki jak u mnie
![]() ![]() Ach ten nasz wspaniały kraj, nic tylko dzieci sobie narobić i życie jak w Madrycie ![]() ![]() Rząduś sobie z michy nie ubierze - przecież oni tacy biedni... za to łapki jeszcze zacierają na odebranie mundurowym i górnikom wcześniejszych emerytur ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
hello
rząd Tuska chyba będzie najbardziej znienawidzony przez wszelakie grupy społeczeństwa dziwi mnie fakt, że jego doradcy mówią tak tnijmy, a zupełnie inaczej wypowiadają się naczelni ekonomiści RP, raczej krytykują takie cięcia na najuboższych ![]() u nas zimno, wstrętnie , mimo tylko minus 5, ale nikomu nie chce sie na zewnątrz wychodzić cos ostatnio dopadają mnie poranne spotkania z muszlą sedesową, żołądek odmawia posłuszeństwa, dziwne na tym etapie ciąży ![]() ![]() ![]() Jowisz tylko sie nie obraź ale w ramach oszczędności to potrzebna byłaby reforma w służbach mundurowych jestem za tym żeby i mundurowym odciągać składkę emerytalną , jak szarakom, a nie po 15 lata idą na wcześniejsza, małą emeryturę ale płaci państwo, bo mundurowy przez lata pracy nie dołożył ani złotówki na tę emeryturę Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-01-30 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? jak tak się stanie, tzn. zabiorą ulgę, przysięgam wszem i wobec, nigdy więcej nie pójdę zagłosować, bo wszystko jedna jaka banda siedzi przy żłobie, każdy chce dokopać społeczeństwu, a sobie kabzę napchać.
U nas też ładna pogoda i mróz ![]() ![]()
#2381 |
Zakorzenienie
|
A to mundurowi całą, czystą pensyjkę dostają? Bez złodziejskich zusów-srusów, ściągających pół uciułanej kasy? Fajniusio
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
mundurowym chyba ,
![]() potrącany jest podatek plus składki na ubezpieczenie zdrowotne bez reszty emerytalnej (składek na ubezpieczenie społeczne) ogólnie mniej obciążeń pensyjnych mają , w porównaniu ze zwykłymi pracownikami |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
ua nas to by sie przeydała jakas rewolucja chyba zeby sie cos zmieniło, i chyba jestesmy na dobrej drodze bo społeczenstwo tez ma granice wytrzymałości. Ja tam akurat na Tuska głosowałam , lepszy on niz Pisowcy, a sprawa ma głębsze dno bo przeciez to nie ten rząd narobił tyle długów
![]() wiecie co, bo zaraz sie rozpęta wojna polityczna na naszym wątku, proponuje olac sprawę i zająć sie fajniejszymi sprawami ![]() co mamy dzis robic? TZn ja z Wiki bo TZ juz nie ma. Do lasu nie pojedziemy bo sama po lesie sie boje chodzic ![]()
#2384 |
Zakorzenienie
|
wojskowi z pensji mają ściągane tylko ubezp. zdrowotne, a społecznych nie.
jak komuś się to podoba to niech wstępuje,ja tam bym wolała żeby małż był w cywilu ![]() małż zabrał Idźkę na spacer, ja szukam szczoteczki elektrycznej to do wtorku dojdzie. jutro o 17.30 będę już zadrutowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym nigdy nie nie twierdziłam, że jest tu aż tak sielankowo, no bez przesady ![]() Wiecie co, straszliwie mnie wkurzają, jak w kreskówkach postaciom dzieci użyczają głos dorosłe baby, które do tego tak skrzeczą i piszczą, zeby udawać dzicięce głosiki ![]() Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2011-01-30 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
No... to nie ładnie
![]() Rozumiem wcześniejszą emeryturę jak się pracuje w trudnych warunkach. Ale takie bonusy z jakiej okazji? ![]() Dżizas co za kraj... |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że nikt nikomu nigdy nie bronił pracy w straży, policji, wojsku, na kopalni... jak jest tak miodnie to śmiało można sprawdzić jak się czuje żona faceta który może nie wrócić do domu wykonując swoje obowiązki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mundurowych - wiadomo, pewnie łatwo nie jest ALE.... daleki kuzyn mojego tż poszedł SPECJALNIE do szkoły policyjnej, zrobił jednocześnie jakieś studia prawnicze czy jakieś... potem wczesna emeryturka, na której wykonuje dobrze płatny zawód ![]() ![]() Poza tym kurna... wiecie co, wiele jest takich kwiatków i każdy patrzy ze swojej perspektywy. A z mojej, to mega bulwersujące jest np. przepaść między lekarzami, a personelem laboratorium. Moja Mama za dyżur 24 h dostaje 200 zł... lekarze coś koło 2000 ![]() ![]() Jasne, że lekarz to szczególny zawód, jasne że są cudowni lekarze, ALE.... no własnie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego moim zdaniem prawo do pracy, i dorabiania ma każdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli ktoś przepracuje 10 lat za biurkiem na komendzie czy w WKU, wypełniając papierki, potem pójdzie na wcześniejszą emeryturkę i dalej sobie pracuje - to już nie jest fair. Chyba, że takim się nie należą te gratyfikacje ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Jeśli tylko tak jest, to dobrze. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- wiecie co? Trochę mi się nerwy rozładowały. ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Zresztą ja nie jestem z tych, co uważają, ze wszystkim trzeba zabierać (wcześniejsze emerytury, przywileje), tylko chciałabym, żeby poprawić sytuację tych co nie dostają kasy zgodnej ze wartością ich pracy. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- No i nie mogę spać.... miota coś mną, chyba za bardzo się rozemocjonowałam ![]() Jeśli chodzi o tą ulgę na dziecko, to wiecie - coś za coś.... skoro państwo zarabia na tym, że ja rodzę dziecko, (podatki do artykułów dziecięcych, w przyszłości obywatel płacący podatki, składki itp.) to powinno mi jakoś ułatwić tą sprawę. Nie chcę ulgi "w prezencie" za urodzenie dziecka... Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2011-01-30 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo,że praca jednego wojskowego drugiemu nie równa, w każdym zawodzie tak jest. ale tu też są piloci,saperzy, no takie prace gdzie różne sytuacje mogą się wydarzyć. jak ktoś za biurkiem siedzi wysoko to git ![]() ![]() ![]() tylko mój teść takie wspaniałe pomysły miał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
hm
nie pisałam o pełnej emeryturze po 15 latach ,tylko o jej namiastce , na którą musi wybulić z budżetu państwo w chwili zero, bo nie ma na nią rezerwy w zusie ![]() niemniej jednak to 1000 zł ma zagwarantowane plus nowy etat pełnopłatny wedle życzenia ale nie o to chodzi każdy wybiera co mu pasuje, a jak nie to może sie zwolnić ![]() takie moje zdanie ale jeszcze trzeba pamiętać, bo coraz więcej żołnierzy wraca okaleczonych z wojen, że jednak potrzebne byłyby jakieś świadczenia dla nich, więc wiecej składek też by sie przydało niemniej zamiast szukać środka do załatania dziury w podatkach bezpośrednich potrzebne inne reformy, branie przykładów z innych krajów, na tuska też głosowałam bo się boję lewicy, ale kto wie jakby czerwoni porządzili przecież to nie czasy ubecji ![]() jak już kiedyś pisałam tusk dba o tu i teraz, dobre sondaże , tabelki na dłuższą metę tak się nie da Takuśna, widomo że rząd tuska przejął berło zadłużeń po poprzednikach, niemniej jednak jakoś słabo idzie mu utrzymanie długu publicznego i pkb na odpowiednich poziomach,wszystko się rypie, to dla mnie oznaki złych rzadów bo lecimy cały czas w dół boję się żeby nie doszło do publicznych wystąpień, rewolucji , bo ludzie już mają dość obiecanek, nawet stagnacja jest lepsza niż następująca u nas recesja no dziś mamy niedzielę polityczną ![]() cos plotkowego ![]() coraz więcej coming out-ów ![]() http://www.orange.pl/kid,4000166029,...a,article.html niedługo wyjdzie że co drugi polak to gej lub lesbijka ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-01-30 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie. Jestem. Zaraz poczytam co tam u was.
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Przeczytalam tylko te strone i pisze, bo moze mi sie dziecie ktores zaraz obudzic i bedzie po wizazu.... ![]() Jejku, widze, ze Piterek znow anginowiec. Biedaczek. Jak bylam ostatnim razem to tez byl chopry, biedny mis.... calusy od moich chlopakow. Moi odpukac od tej wiosny chorzy byli tylko raz. Gino mial grype zoladkowa i chawtowal non stop przez 3 dni.... a Jimmy mial raz trzydniowke. Za to ja cos zakatarzona od 3 dni chodze, mam nadzieje, ze sie nie rozwinie... Piszecie o pomocach socjalnych w Polsce i o emeryturze. We Francji i w Szwajcarii pomoce sa dla wszytskich, ktorzy maja dzieci, a czym mniej zarabiasz tym wiecej dostajesz, szczegolnie we Francji. Z kolei my jak na razie nie mozemy liczyc na zadna emeryture, bo w zadnym kraju jak na razie nie pracowalismy wystarczajaco dlugo.... moze wreszcie teraz sie uda, skoro juz to sie zatrzymalismy (jak narzie.... ![]() Tz wlasnie startuje do najwiekszej szkoly w Genewie. Wyniki naboru maja byc w polowie marca, trzymajcie kciuki ! Poza tym nic nowego. Jimmy zaczyna chodzic. Nie chce raczkowac, tylko juz na stojaka. W tym tygodniu postaram sie wam sfotografowac mieszkanie, bo juz jako tako zaczyna wygladac. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Wow Iga - muchomorek, urodzona modelka ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-01-30 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Wtajemniczenie
|
A, i jeszcze jedno, udalo mi sie odpieluchowac Gina, ale zakladam mu jeszcze pieluche na noc. I rano zawsze jest mokra. Pytanie : czy wazse dzieci na noc tez juz nie maja pieluchy ? Jezeli tak, to jak dlugo jeszcze mialy w nocy, jak juz w dzien byly bez i jak sie pozbyc tej pieluchy nocnej ? On sika wieczorem przed snem zanim go klade, ale w nocy i tak zawsze cos tam zrobi, wiec jak mam go budzic czy co ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
Heh, też jestem za takim rozwiązaniem, niech pozwalniają się robotnicy fizyczni i zasiądą na stołeczkach grzać ciepłe posadki
![]() A tak na poważnie... bo to o to właśnie chodzi, żeby przywileje mieli Ci którzy faktycznie ryzykują swoje zdrowie i życie. A nie wszyscy jak leci, bo dostał się do pracy w straży czy na kopalni, a siedzi przy biurku i wybiera się na wcześniejszą emeryturkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak na razie to mu ta pieluche w nocy zostawiam, bo jako, ze obydwaj mi przesypiaja teraz cala noc, to wreszcie sie wysypiam i nie chce znow tego stracic..... ![]() Wow, widzialyscie co sie w Egipcie dzieje..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.