|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
ja już po obiedzie kluski śląskie modra kapusta i rolada wieprzowaz serem i oliwkami
![]() pychotka ![]() wracam do czytania lektury
#1652 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że mi przypomniałaś, bo miałam się na 15 lutego do endo zapisać i przesunę wizytę na 8. Tak w ogóle to muszę się z Siasiek dogadać, bo może zabiorę ją po drodze. No chyba, że ma inne plany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z któraś z Was będzie kupowała Monitor oddechu dla dziecka. Jeśli pyt. już było proszę o odpowiedź tych których pytanie nie zirytowało?
#1655 |
Zakorzenienie
|
ja na pewno nie bede. moim zdaniem zbedny wydatek.
#1656 |
Wtajemniczenie
|
ja się bardzo nad tym zastanawiam już w sumie wybrałam taki angel care ac300 kosztuje ok 330zł i myślę że lepiej zainwestować niż potem odpukac w niemalowane żałować że się go nie miało
#1657 |
Zadomowienie
|
No własnie Vanes też intensywnie nad tym myślę. Jak urodził się pierwszy syn to mieszkaliśmy w jednym pokoju teraz mamy dom góra i dół no i gdyby dziecko miało spać u góry to może coś takiego by się przydało. Chodzi o sen w dzień bo w nocy będę w tym samym pokoju. Rozważam też umiejscowienie jednego łóżeczka na dole jednego na górze. Sama nie wiem bo nawet jak łóżeczko będzie też na dole to jednak będzie dość duży gwar. Mam salon otwarty z kuchnią na dole. Kurcze muszę to poważnie przemyśleć.
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda może by się przydał na wyjazd do teściów, bo oni mają dom, ale to najwyżej potem o tym pomyślimy, może uda się od kogoś pożyczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
co do monitorow oddechu
uzywa sie ich w przypadku, gdy w rodzinie stwierdzono smierc lozeczkowa jesli ktos tego uzywa tak profilaktycznie, to moim skromnym zdaniem, zbedny wydatek wole kupic wybajerowana nianie, ktora musi u mnie byc, ze wzgledu na isdtnienie firmy w domu i jego metraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam wszystkie mamusie, brzusie i dzidziusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
no cóż taka niania czy monitor oddechu to nie jest wydatek paru złotych więc trzeba to poważnie przemyśleć ja ze strony swojego partnera nie mam pod tym względem żadnego wsparcia bo on uważa że na wszystko jest czas i połowa rzeczy jest nie potrzebna
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- czyżby wszystkie na spacerku??? ja już skończyłam pisać wyprawkę swoją do szpitala i dla dzidzi no i akcesoria które będą potrzebne w domku ![]()
![]() |
#1662 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że ja już po obiedzie i czekam na szarlotkę więc się mocno nie uśliniłam ale chętnie uskutecznię oba dania w przyszłym tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie to SIDS występuję b. rzadko bo wg badań w zachodniej Europie 2-3 na 1000 dzieciaczków ale dla mnie to i tak jest na tyle duże zagrożenie, że muszę mieć ten monitor ![]()
![]() |
#1663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja miala ok 320 g pokroilam w kostke taka wieksza, ok 2x2, albo kapke wieksza 2 lyzki stolowe ostrej musztardy, lyzeczka miodu, slodka papryka, delikat do mies, ziola prowansalskie, sol i pieprz tak na oko tych przypraw sypalam, probowalam marynaty i jak smakowala, to dosc wymieszalam ta poledwice w tej marynacie i odlozylam a noc do lodowki pozniej smazylam na patelni na oleju smaz na malym ogniu, bo miod sie karmelizuje i sie troszku spali, niektore kawaleczki mialam lekko podjarane, ale taki urok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Wtajemniczenie
|
70dag wieprzowiny
15dag wędzonego boczku 1-2ogórki konserwowe 1 duża cebula 2łyżki musztardy 1 szklanka bulionu 1łyżka mąki 1/2 szklanki śmietany ser oliwki sól pieprz cebule ser boczek oliwki ogórki kroimy w kostke wieprzowinę tłuczemy jak na kotlety smarujemy musztardą doprawiamy do smaku, farsz nakładamy na wieprzowinę i zawijamy w roladkę.obsmażamy na patelni zalewamy bulionem i dusimy. do niewielkiego naczynia wlewamy śmietane solimy dodajemy mąkę mieszamy i hartujemy sokiem mięsnym z patelni wlewamy to na patelnie i powoli mieszamy gotujemy wraz z roladkami ok 10 minut na koniec możemy włożyć do mikrofalówki i kładziemy plasterek sera smacznego ![]()
#1666 |
Zakorzenienie
|
my po spacerku ...
słońce świeci, ale ciepło to nie jest ![]() co do niani i monitora oddechu to nie kupuje !!! gotuje pomidorówkę na jutro i obiad dla Zosi no i znów mam ochotę na płatki z mlekiem ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Anulinko, z tego co widziałam, to można naprawdę fajne rzeczy dostać na tym spotkaniu. Chociaż okaże się
![]() ![]() Mamooptymistko, ja nie kupuję ani niani, ani monitora, więc moja wiedza zerowa ![]() Moria, wierz mi, że bez przejrzenia informacji na temat chust nie kupowałabym niczego. Tę chustę kupuję świadomie, zdając sobie sprawę ze wszystkich zagrożeń, jakie niesie ze sobą stosowanie chust. Dobra, Kochane. Dziś uciekam chyba na dobre. Życzę Wam cudownej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam info że SIDS w Polsce to ok. 2 przypadków na 1000 urodzeń więc jeśli w 2009 roku urodziło się ok.420 tys dzieci to z powodu SIDS zmarło 840 dzieci idąc dalej ok. 2 dzieciaczków dziennie. "Dość powszechnie uznaje się, że układanie niemowlęcia do spania w pozycji na brzuszku znacznie zwiększa ( nawet dwukrotnie ) prawdopodobieństwo wystąpienia śmierci łóżeczkowej. Dlatego w krajach zachodnich już od kilku lat zaleca się pozycję na plecach, ewentualnie na boku. Należy też unikać przegrzewania dziecka. Zbyt wysoka temperatura w pomieszczeniu, w którym ono śpi czy też nadmierne okrywanie kocami, zbyt ciepłe ubieranie może zwiększać poziom ryzyka SIDS."
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-30 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Anulinko, no to my tydzień wcześniej, więc damy znać, co tam nam robili
![]() Mamooptymistko, dla uściślenia dodam, że nie kupuję ani niani, ani monitora, ani POŚCIELI Z BALDACHIMEM ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy znacie już godzinę spotkania?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie ??? kiedy ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Anulinko, no właśnie nic. Mają wysyłać jakieś potwierdzenia, ale jeszcze niczego nie dostałam, nie wiem, jak pozostałe Mamuśki
![]() Dobra, ja uciekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Wtajemniczenie
|
15 lutego w Katowicach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Andziotku, jest, pytaj Siaśka, Anulinki, albo Eweski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
Same pychoty dzisiaj pichciłyście na obiad.
U mnie standardowo w niedziele rosołek a na drugie dziś było,bitki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniaczkami i sałatka z sałaty lodowej,pomidora i sosu koperkowego. My mamy tylko 2 pokoje więc ani niania ani monitor nie jest nam potrzebny. Pościel z baldachimem również nie potrzebna,baldachim to zbieracz kurzu. Monia jak mały jest ułożony miednicowo to tak ja Moria słabo bedziesz czuła ruchy.Nie stresuj się kochana ,dziewczyny też Ci już pisały .
#1678 | ||||||||
Zakorzenienie
|
a my po spacerku i pierwszy raz od dawna po drodze zawitalismy do kosciola.
przygotowalam obiadek, starlam kurze i przygotowalam obiadek. TZ ma gor obic dalej jak przyjdzie i poodkurzac oraz umyc lazienke, bo ja mam zakaz ![]() OGLADAM WIDEO ZE SLUBU I WESELA ![]() ![]() Cytat:
wyslesz mi prosze Moria linka do tego AngelCare ktory ty kupujesz? ja tez moze jestem panikara, ale chcialabym miec, wiem ze to pierwsze dziecie i dlatego kupuje wszystko co popadnie, ale sprawia mi to ogromna radosc i nikt i nic mnie chyba od tego nie odwiedzie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i zrobilas mi smaka na szarlotke, dobfzre ze mam biszkopt z owocami w lodwce bo bym sie uslinila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide jesc , a tu dalej wesele na DVD leci ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
a jest jakaś strona ???
są wolne miejsca jeszcze ?? ![]() (myslalam ze tylko w wawie takie cuda) |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rożek i ochraniacz i prześcieradełko.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.