|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Ulica strachu"-znacie tą serie???
Tez kocham te ksiązki
Na razie czytałam niestety tylko 4 ![]() 1.weekend w górach 2.podwójna randka 3.złowrogi księżyc 4.cicha noc Najbardziej podobał mi sie "złowrogi ksiezyc" Do dzis jak przygladam sie ksiezycu spiewam sobie te pioseneczki stamtad ![]() Fajne w tym wszystkim jest to ze nigdy nie domyslilam sie zakonczenia ;] |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Nareszcie ktoś kocha Zlowrogi księżyc
Skończyłam złowrogi ksieżyc i teraz znów lecę po nastepne :p U mnie w bibliotece jest dużo egzemplarzy wszystich książek więc często można je dostać. "Złowrogi ksieżyc, dziś spływa na mnie jego blask złowrogi księzyc, nie szczędzi mi tajemnych łask"
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Loczq- oj tak, okladki sa super...I opisy ksiazek (przeczytalam kilka) tez brzmia zachecajaco
Kurcze, w USA od ok.20 lat sie ukazuja te ksiazki...Nie wiem, czemu sa nie przetlumaczone...Chyba ludzi, ktorzy by sie tym zajeli im nie brakuje?
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
100lat temu(
) jak chodziłam do podstawówki byłam wielką fanką tych książek. Pierwsza którą przeczytałam(i jedna z najlepszych z tej serii) to "niebezpieczny wielbiciel" któraś wizażanka pisała że lubi "złowrogi księżyc"-jak dla mnie ta i "weekend w górach" były nudne. Pamiętam też coś o jakiejś zamianie, prawie rozdwojenia jaźni po tym dostałam Ogólnie książki fajne czytałam około piętnastu
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Niech mi dadzą tą książkę po angielsku ! Ja sobie przetłumaczę xD Ale normalnie dlaczego znów musimy być zacofani?? U nas tYYLKO 14
A da się z tamtąd ściągnąć po angielsku te książki? a gdzie ty przeczytałaś coś o tych książkach. Może napiszemy do prezydenta żeby te ksiązki sporowadził? ![]() OjJJ przydałoby się xDD
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Kingkong czytałaś 15???????? Jest tylko 14. Jak nazywa się ta 15??
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie przeczytalam? A na tej stronce
Jak sie najedzie myszka na okladke wybranej ksiazki, to wyswietli sie krotki opis o czym ona jest. Ale taki naprawdem krotki, taki jak czesto jest na okladkach ![]() Nie wiem, czy bym w oryginale przeczytala Sprobowac mozna...A czy da sie je zciagnac? Moze z jakiejs stronki z e-bookami tak, ale nie wiem...
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj przeczytałam niebezpiecznego wielbiciela, tajemnicze wyznanie i koszmarne sny ... ciekawe czy teraz zasnę i nie będę bać się Geny xDD Niech ktoś coś jeszcze wymyśli :PP
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przeczytałam "Co usłyszała Holly" i strasznie mi sie spodobało
![]() TYlko ze tym razem od razu wiedziałam kto był morderca... |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A ja te ksiazki czytalam kilka lat temu i w wiekszosci nie pamietam, kto byl morderca
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
HaHa[!] Nie czytałam od wczoraj waszych nowych odp a tak się składa, że dzisiaj przeczytałam i wypożyczyłam 'Co usłyszała Holyy" ... Tyko że ja to wszystko czytam 2 raz:P a ostatnio ptrzeczyrałam koszmarne sny i bałam się iśc do piwnicy bo tam nie ma światła. Chociaz Tam ta Gena byla na strychu to ja i tak mam stresa xDD
Wiecie, ze w roku szkolnym zaraziłam tymi ksiązkami 15 osób ?? Bo przyniosłam do szkoły Niebezpiecznego wielbiciela. I jakoś tak się rozeszło każdy przeczytał kawalek a na drugi dzień co druga osoba przyszła z Zamianą. Nie wiem czemu akurat z ta książką ale co tam ważne że się zainteresowali xDD A ja zaczynałam od książki "tajemnicze wyznanie". Pamiętam, ze sis mi ją pozyczyła jak jeszcze nie byłam zapisana do publicznej biblioteki a później jak poszłam do sklepu pare razy to pożyczała mi następne xD Pamietam, ze 5 dni całe biegałam po mieście żeby na 6 dziedostac "zabawić się latem" ...O kurde u mnie już zaczyna padac i porządnie grzmiec, więc chyba musze skończyć...
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
czytalam w podstawowce i gimnazjum, calkiem niezla seria, ale nie wiem, czy chcialabym teraz wracac do tych ksiazek, tyle ciekawych rzeczy do przeczytania...
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Ale to są książki które czyta się w jeden wieczór. A reszta dnia pozostaje na ksiązki Paulo Coelho xDD Ja nie za bardzo pamiętam złamane serca. Ale aktuanie nie ma teo w biblitece
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
up!
![]() ja do tej pory przeczytałam "Wyzwanie" "Złamane serca" "Koszmarne sny" "Niebezpieczny wielbiciel" i to jeszcze w podstawówce, czyli dobrych kilka lat temu czy ktoś wie gdzie te książki dostać??
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że podbiłaś mój wątek
![]() Książki są chociażby na allegro : http://www.allegro.pl/listing/search...t=1&category=0
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Wspomnienia ..
![]() Jak każda z Was czytałam w podstawówce czy gimnazjum..po prostu uwielbiałam te bohaterki..sposób pisania R.L Stine'a . Moje ulubione to Złowrogi Księżyc i Zamiana . Po prostu masakra nawet ostatnio po tylu latach przeczytałam sobie i uśmiech sam zagościł na twarzy . Dostępne są pewnie w każdej bibliotece a ja mam kilka , bodajże z wydawnictwa Siedmioróg . |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, były wydane przez Siedmioróg
![]() Mogliby przetłumaczyć jeszcze kilka...
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
OOOOOj tak
|
|
|
|
|
#50 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
tak się zastanawiam czy jakby wydali kolejne części, to bym je teraz przeczytała...
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawości nowe bym przeczytała ![]() Cytat:
I podobnie jak Ty odbierałam te książki Teraz byloby troche inaczej pewnie...
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Nie tylko ją znam ale uwielbiam przeczytałam do tej pory:
1.śmierć uderza z półobrotu 2.zamiana 3.koszmarne sny 4.złowrogi księżyc 5.złamane serca 6.weekend w górach 7.podwójna randka więcej niestety nie ma w mojej bibliotece, a tak mnie pali by czytać więcej i więcej.Szkoda że książek które ukazały się w Polsce jest tylko 14 ;( |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Oj szkoda, szkoda
![]() A ze 2 lata temu pisalam maila do wydawnictwa i pan powiedzial, że w najbliższym czasie ukażą się kolejne książki z serii, bodajże dwie. Dziwne, że do tej pory ani widu ani słychu... A taką chęć miałam...
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Witam a moze macie e-booki ?? byłabym wdzieczna
)
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Oj też bym była zainteresowana...
Tylko gdzie można w necie coś takiego znaleźć? Są specjalne strony z e bookami?
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiałam tę serię jak byłam dzieciakiem
3 lata temu kupiłam wszystkie książki , z sentymentu, przeczytałam i... nie trzeba było tego robić Seria tylko dla młodszych nastolatkow, tak oceniam z perspektywy czasu - ale urocza. Tak jak i "Szkoła przy cmentarzu"
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Boję się tylko, że teraz bym się rozczarowała- chyba jestem na to za stara .
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ojej! jak miło sobie przypomnieć takie rzeczy! Pamiętam, że przeczytałam wszytkie, które mogłam znaleźć w bibliotece. Latałam jak głupia po nie...to były czasy! I też pochłaniałam je w jeden dzien, w sumie to nie dało się za długo bez nich wytrzymać, bo te rozdziały się tak ciekawie kończyły!
A nie pamiętacie może jaki tytuł nosiła ksiażka z rudowłosą Revą i Pamelą i chyba rabunkiem i zabójstwem w supermarkecie? Wydaje mi się, że to było z tej serii moją pierwszą było wyzwanie i pamiętam, że bałam się razem z tą dziewczyną! I zupełnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy ![]() ale chyba i tak większego bzika miałam na punkcie 'Przygód trzech detektywów' Hitchcocka
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I "Szkoła przy cmentarzu" :P.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

któraś wizażanka pisała że lubi "złowrogi księżyc"-jak dla mnie ta i "weekend w górach" były nudne. Pamiętam też coś o jakiejś zamianie, prawie rozdwojenia jaźni po tym dostałam

czy ktoś wie gdzie te książki dostać??