|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
kobieta za ladą
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i slonik.
Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej! wszystkiego najlepszego Julka!!!!
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie tym odrzutowcem zmartwiłaś, bo wszędzie piszą, że cicha ![]() A powiedz mi jeszcze: czy jest jakaś taka opcja np. na pół wsadu? Boi my często pierzemy, ale mamy np. pół wsadu. Gdybyśmy mieli czekać na cały, to byśmy nie mieli w czym chodzić ![]() I o co chodzi z tym eco? 2,5h brzmi mało eco Cytat:
Na pewno droga, ale pomarzyć można
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo wywołałyście mnie jak pisałam
telepatia?
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
tzn. to nie jest tak, że oni dyktują warunki. Problem jest taki, że nasze wesele, jest duże ( coś koło 150 os) i sporo sal odpada. No i drugi najważniejszy problem jest taki, że jeśli wybierzemy salę z cateringiem to więcej zapłacimy, a jak weźniemy kucharki to im też trzeba pomóc...więc MUSIMY mieć pewnosć, że obie rodziny wyrażą chęć pomocy. Bo ja się mogę uprzeć na kucharki (chcę kucharki) ale sama nie ogarnę tego i MUSZĘ MIEĆ WSPARCIE OBU RODZIN... i w tym jest problem
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, powiem Ci że sporo to 10000 za remont łazienki. Nie sądziłam, że aż tyle to wszystko może wyjść.
|
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Aaby jak wrócę do domu to sprawdzę i dam znać
![]() Ijaa no sporo, sporo ale jak się do tego zabierać to porządnie, myślę ze 10tyś za łazienkę i wc, zważywszy na to że musieliśmy wymienić rury i dosłownie wszystko na nowe, a ekipa remontowa była sprawdzona ale wcale nie najtańsza to się niestety tyle nazbiera pewnie i dałoby się taniej ale chcieliśmy zrobić raz a porządnie, bo wiedzieliśmy że kolejny remont to pewnie za dziesiątki lat Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2011-01-31 o 13:21 |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy pralkę ładowaną od góry z mastercooka, wybralismy ją bo była do konca roku promocja, że przedłużają gwarancję
![]() nasza pralka ma super programy dwa szybie (30 min i 45 min) oprócz tego, przy innych działa ta opcja, że dopasowuje się poziom wody do ilości prania ... jest opcja dodatkowego płukania, opóżniony start, pranie wstepne... mamy tą http://www.euro.com.pl/pralki/mastercook-pte-125.bhtml braliśmy w euro i bralismy na raty na 10 rat, i oprócz ceny pralki tyko 5 gr jest doliczone więc supermi się moja praleczka podoba, fajnie pierze, nie jest cicha, ale podobno wszystkie nowe nie są ciche, bo te nowe silniki są trwalsze, ale glośniejsze...
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas rodzice finansowali remont mieszkania, ale to my je urzadziliśmy wg naszego gustu i jakby miałobyć inaczej nie skorzystałabym z tej pomocy ![]() lece do fryzaaa ! |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#461 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Heja
Po pierwsze witam i chwale sie 5 z dzisiejszego egzaminu Jeszcze tylko 3 przede mna. Zaliczyłam też fizykę na 3, ale patrząc na średnią ocen(maks 4) i ilość osób, które zaliczyły to jestem z niej bardzo dumna![]() Kash bardzo gustowna łazienka, choć ja nie wyobrażam sobie życia bez wanny. Może tak z dzieciństwa przyzwyczajona jestem. Paulinko wszystkiego naj dla Julci, aby jak najmniej marudziła, zdrowo rosła, pomagała i umilała czas mamusi .Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie nieraz usiąść i poczytać, tym bardziej,że nie obchodzimy rocznic i chociaż po ilości kartek wiem ile to już lat nam minęło![]() ![]() Cytat:
Zrobilam kartki z poleceniami i plansze, do tego świeczki kolacyjka. TZ do dzis to wspomina jako najlepszy prezent.Cytat:
A co to przyjaciół. Ja mam jedną bliską przyjaciółkę od gimnazjum. Często się spotykamy w czwórkę parami lub same gdzieś ruszamy na kawkę, ploty lub zakupy. Mam tez pare znajomosci z pracy, nawet w tym momencie bliskich, ale to czas wyegzekwuje czy zostaną na dłużej. Fajnie jest gdzieś wyjść ze znjomymi, bardzo popawiają relacje w związku takie wypady. Żałuje, że TZ teraz nie ma nikogo bardzo bliskiego oprocz braci i mnie, fajnie jakby miał dobrego kolegę, z którym mógłby czasem wyjść na piwko i odpocząć ode mnie ![]() A co do belki, to jesli problem tak się przedstawia, to rzeczywiści duże koszty poniesiecie. Auto to ciągła skarbonka. Nasz dobrze chodzi a i tak TZ mowi, że coś tam trzeba juz wymienić. Dobrze, że się na tym zna i sam większość zrobi, więc na robociżnie oszczedzamy. Cytat:
Zdaj relacje z nauk![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A po drugie powinniście określić czego wy chcecie, oczywiście uwzględniając zdanie rodziców. Nam też rodzice dokładają, ale ustalamy wszystko my, jednak licząc się z ich zdaniem i konsultując, aby czuli, że doceniamy ich pomoc.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||||||||
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŚLICZNA ŁAZIENKA |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
ja również własnie wróciłam ze sklepu i 23zł nie ma
kupiłam mleko, serki, jogurty, czosnek i jedną bułeczkę
|
|
|
|
#464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje w imieniu Juleńki Marcia gratuluje Ale mała daje mi dzisiaj w kość. Ale to jej dzień jakoś wytrzymam
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2011-01-31 o 13:45 |
|||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję 5 i fizyki ![]() kartki też sobie zawsze kupowaliśmy ![]() co do przyjaciół to ja się jeszcze nie wypowiadałam ![]() Chyba najbliższa i taka, którą najdłużej znam to Agnieszka, razem się wychowywałyśmy, chodziłyśmy razem do podstawówki i gimnzajum potem nasze drogi się rozeszły ale z racji z tego, że mieszkamy w jednym bloku w jednej klatce i na jednym piętrze to zawsze jak przyjeżdzam z Warszawy to się widujemy ile chcemy ![]() mam jeszcze dwóch przyjaciół jednen z nich jest na studiach w Lublinie więc z racji odległości widujemy się sporadycznie ale wiem, że zawsze moge na niego liczyć a drugi jest w Radomiu i ostatnio w piątek się widzieliśmy to 4h przegadaliśmy ![]() Tż ma dwóch przyjaciół, czasem się widujemy razem ale zazwyczaj to oni sami się widują i dubią przy autkach albo jeżdżą na giełdę
Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2011-01-31 o 13:52 |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobne zdanie odnośnie wanny, wolę się pobyczyć w wannie , niż postać pod prysznicem , to pewnie będzie prysznic, ale chciałabym też wannę!!!
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
sikoreczka i ja dlatego powtarzam, że ślubu nie będzie póki my z tż nie będziemy mogli sami za niego zapłacić albo choć większej części żebym JA MOGŁA ZDECYDOWAĆ a ni eten kto daje kasę, więc sobie poczekają trochę.
A najlepiej by było jak już mają się wtrącać żeby w ogóle nie dawali a jak chcą dać to niech dadzą w kopercie jako prezent, a ja przynajmniej nie będę wysłuchiwać tekstów typu " ale wesele urządziliśmy dziedzicom" "ile my to zapłaciliśmy" itp. itd. wolę chuchać na zimne. |
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaby - możliwe, że jak się ma równą podłogę i dobrze wypoziomowaną pralkę to jest cichsza niż nasza, ale z drugiej strony nie mam porównania z naprawdę cichą pralką, jak dla mnie wszystkie są głośne przy wirowaniu, 1000 obrotów to niestety ale hałas musi robić. czytałam też te opinie na necie i z głośnością się nie zgodzę. moja jest - w łazience i przy wirowaniu - dość głośna. ale na pewno są jeszcze głośniejsze
np. polar mojej mamy program ekonomiczny to wg producenta najbardziej oszczędny i najbardziej wydajny ze wszystkich, biorąc pod uwagę zużycie prądu i wykorzystanie proszku. dla tego pr. są podawane dane zużycia prądu i wody przy praniu w 60 st. - 49 l i 0,94 kW. inne programy mogą zużywać trochę mniej lub więcej prądu, mniej lub bardziej efektywnie wykorzystywać proszek itp. (jeśli pranie całe trwa te 30 min. to pompowanie wody i wirowanie zajmuje 15 min, a samo pranie w proszku 15 min. czyli w sumie nawet nie zdąży się rozpuścić, a co dopiero coś z plamami podziałać, a zużycie prądu na grzanie wody takie samo jak przy praniu na 3 h bo i tak się musi nagrzać, czyli gorzej doprane pranie, w sumie zmarnowana porcja proszku i tylko trochę mniej kW zużyte niż przy praniu na 2 h- czy naprawdę mniej nie wiem, jak kupimy miernik zużycia prądu to Wam powiem, bo to też mam w planach). z tego co czytałam na necie to najwięcej prądu zużywa w pralce grzałka i wirowanie. samo pranie czyli ruchy bębna niewiele w porównaniu z resztą. i bardziej opłaca się na dłuższe pranie niż króciutkie, lepiej małe porcje odmoczyć w misce i na samo wirowanie wrzucić (wszystko podobno, bo to nie moja opinia a internetu )tyle wiem. mi na eco wyprało idealnie wszystko, co do programu 30 minut mam zastrzeżenia, bo koszulki P. były niedoprane z kulki, co wyszło przy prasowaniu. na pół wsadu jest program z TM - 2,5 kg. opis - syntetyczne (temp prania - zimna woda - 60 st), max obroty 900/min, - tkaniny syntetyczne, bielizna, ubrania kolorowe, koszule które nie wymagają prasowania, bluzki. - jak dla mnie można prać wszystko, bawełnę też, do tego ustawiasz sobie stopień zabrudzenia i czas prania z TM, i temp. do 60 st. proszku oczywiście też odpowiednią ilość a nie normalna dawka. czas prania - najkrótszy chyba 25 minut, najdłuższy 1,5 godziny, a może dłużej? nie pamiętam. idę do garów, ale zaglądać będę ![]() a tak w ogóle to miałam Was opitolić za produkcję... od rana siedzę i czytam zaczęłyście nową część beze mnie, nie spodziewałam się, że wykończycie w 4 dni stary wątek
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia gratuluję zdanego egzaminu.
![]() Ja też nie wyobrażałam sobie życia bez wanny,a mój tż bez prysznica więc mamy i wannę i prysznic.
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w weekend było tak naprawde pierwsze spotkanie odnośnie wesela, więc może nie będzie tak źle
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy wczoraj od babci, paczka niestety będzie dopiero za 2 tygodnie, ale się przejechaliśmy chociaż
![]() dostałam od babci 4 schaby, mielone, trochę karkówki, trochę szynki, 3 worki bigosu i 3 kapusty ![]() także obiady na tydzień mam z głowy ![]() tzn. pewnie wszystkiego w tym tyg nie zużyję, bo dokupię co innego, ale 1 1/2 szuflady w zamrażalce pełna
|
|
#472 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mi tez strasznie żal tej wanny i będzie mi jej na pewno brakować
ale musieliśmy zdecydowac się na prysznic bo wanna zajmowała za dużo miejsca i po prostu nie zmieścilyby się w tej lazience wszystkie rzeczy jakie są tam teraz niestety coś kosztem czegoś
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia - gratuluję zdanych egzaminów
swoją drogą chyba zapiszę się na jakieś studia bo jakoś tak mi źle bez tych sesji, egzaminów Jeśli chodzi o ślub - to my nie chcieliśmy korzystać z pomocy rodziców i wzieliśmy kredyt, mino to jednak jakiegoś wsparcia nam udzielili - moi rodzice wzięli na siebie moje ubranie, przybranie kościoła, a mama TŻ dała na alkohol na imprezę a o znajomych to się tez wypowiem - a co mi tam ![]() ja mam jedną koleżankę i 3 kumpli-przyjaciół, zawsze mnie wspierają, zawsze służą mi pomocą/ramieniem i to są tacy koledzy którzy naprawdę rzucą wszystko i mi pomogą (z wzajemnością zresztą, chociaż teraz jak mam dziecko to już nie koniecznie "wszystko" zostawię żeby im pomóc), mój TŻ ma z kolei paczkę znajomych którzy też na jedno jego słowo wszystko zostawią by tylko mu pomóc no ale za to w rodzinie to już nie specjalnie mamy na kogo liczyć - także i w tym przypadku (jak wyżej pisze Kash) coś kosztem czegoś z tymi przyjaciółmi nie spotykamy się co weekend, no ale mamy pewne daty, kiedy tradycyjnie do tych spotkań dochodzi ![]() my mamy kabinę prysznicową( wielkośc łazienki) ale jak już zmienimy kiedyś mieszkanie to bardzo bym chciała wannę, zawsze można wstawic panel prysznicowy i zasłonę prysznicową
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-01-31 o 14:17 |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezłe masz zapasy teraz.
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę do lekarza, trzymajcie kciuki żebym dostała L4 aby się pożądnie wygrzać w domku zamiast męczyć się w pracy..
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki w takim razie podzielisz mój los.
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kash 10 000 za łazienke to taki standard chyba, bo wiem, że kuzynka też tyle płaciła. My za nasza klitke dalismy 5000 zł, tzn mama dała
![]() Lili witaj , fajnie gdy ktos nas wspomaga np mięsnie ![]() Co do wesela, to moja mama pow, że połowe da i tyle, nie będzie się wtrącać, jak juz to pomoże, za to teściowa ciagle " planuje" ślub za nas, chociaż wiem, że nawet nam grosza nie dorzuci. Wyprałam niebieskie pranie teraz piore małego rzeczy. Mały zjadł 2 pyrki z serkiem, ja zjadłam pierś w ziołach i surówkę( lubię z biedro taka koperkową). I tak sobie teraz mysle, czy czasem nie zaniechac diety na rzecz większego rowerkowania. Czekam na rady dziewczyn, które sie na tym znają, bo ta moja dieta troche kosztowna, a tak bym jadła normalnie tylko mniej no i unikała bym słodyczy, cukru, masła i ograniczyłabym pieczywo do 1 raza dziennie. I unikałabym smażonych rzeczy i tłustych. A rowerkowałabym np godzine czy półtora dziennie?? To da jakis efekt?? Bo boje się, że jak zamienie diete na diete MŻ to przytyje znowu
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że już wróciłaś a powiedz jak tam Oliwka??Moja właśnie zasnęła także idę ogarnę troche kuchnie bo nudzi mi się strasznie takie nic nie robienie
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2011-01-31 o 14:39 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to w zasadzie nigdy nie byłam na diecie, ale od kiedy mam pieska(od września), to nie zauważyłam, żeby mi się odkladało. Tak to przychodzilam po pracy i często już nie wychodziłam z domu, a teraz mam przymusowe spacerki( nie zawsze przymusowe ) i to mi zastępuje wszystkie fitnesy , no i na świeżym powietrzu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

jeśli mogę to się wypowiem
: obroty 1000 wystarczają w zupełności, pranie praktycznie suche wyciągam, myślałam wcześniej że może za mało będzie, ale jednak nie, jest idealnie
- swetry P. czy moje też w niecały dzień. (na niższych obrotach już jest więcej wody, ale jeszcze jest ok. i też ładnie schnie)
póki co czekam na podliczenie ile wyszedł cały remont, ale sądze że kwota ok 10tyś jest realna, bo tez mieliśmy rury do pochwania itd no i 2 pomieszczenia w sumie