|
|
#2851 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Z tej strony jestem bardzo zadowolona.Zauwazyłam w grudniu szczegolnie jak mocne moge miec paznokcie zadna sila ich nie chciala złamac hehe ale ostatnio cos slabna mi . Cera oczywiscie rowniez zareagowała. Był wysyp konkretny ale ja mam problemy z twarza wiec wiesz..Biore rowniez skrzypvit od 10 listopada wiec pewnie to tez ma swoje wcisniete '3grosze' w efekty Polecam Ci dolaczyc skrzyp naprawde Ja pije to razem.Rano w wielkim kubku skrzyp z pokrzywą, potem jak mam czas to sama pokrzywa i wieczorem kolo 22 znowu wielki kubek skrzypu z pokrzywą
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za soczystą odpowiedź ddiamentowaaaa. Włosy jak włosy, ale moja cera to płata mi nieziemskie figle. 2 mies temu rzuciłam palenie i..pogorszył mi się stan buzi
Liczyłam na poprawę i tu mam pytanko, na które wiele dziewczyn chciałoby znać odpowiedź: co robić gdy.....ma się cerę tłustą i wyskoczy kilka krostek a przy okazji buzia jest przesuszona (od tych wszystkich mrozów i kaloryferów)? Chodzi mi o to, co nałożyć na buzię na noc? Konkretną warstwę kremu nawilżającego/odżywczego czy odpowiedni specyfik na wypryski? Czy może jedno i drugie? Mam z tym spory kłopot, bo następnego dnia na przesuszonej buzi puder wygląda tragicznie a przecież "niespodzianek" też na pastwę losu nie zostawię.. |
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
Ja robie tak, że differin nakladam na noc a rano tak odrazu po przebudzeniu ogarniam twarz ze akneroxid i krem i az do wyjscia samego prawie trzymam krem potem go jakby chusteczka wklepuje w twarz i na to fluid
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Bo mogłam sie zaszyć w swoim pokoju i jakby co mnie nie bylo zeby nie straszyć ludzi
a jak sie mieszka w akademiku trzeba wygladac w ciagu dnia bo zawsze ktos moze niespodziewanie wpasc
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny moje kochane dawno sie nie udzielałam, eh nie miałam czasu na nic
teraz na szczescie wsyztso wraca do normy mam pytanie czy ktoras z was uzywala excipial u hydrolotion?? bo kupilam go dzis bo mi go aptekarka wcisnela a teraz sie zastanawiam czy to bylo dobre pouniecie... macie jakies doswiadczenia z nim?
|
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
A to nie jest jakaś nowość przypadkiem ? na poczatku myslalam ze chodzi Ci o fluid ten excipial. Szukałam informacji o tym Twoim mleczku ale albo źle szukałam albo nie ma nic konkretnego o nim
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I już nie mogę się doczekać, kiedy zrobię badania i mam nadzieję, będę mogła zacząć kurację Izotekiem, Roa, czy czymś podobnym!
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie i to jest wada mieszkania w akademiku jak sie ma ..taka;/ twarz. Ehh co zrobic innego wyboru nie miałam. Kurcze ja mialam juz taka gładka twarz oczywiscie w przebarwieniach ale gładka ale zachcialo mi sie pizzy i wywalilo mi 5 prycholi ;( ajjj ;(
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( i teraz nie wiem cy go uzywac czy nie..
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Sprobuj
moze okazac sie Twoim kosmetykiem nr 1 ;d hehe uzywaj go z 2tyg i zadecydujesz czy warto dalej stosowac czy nie
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
*
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny
Nie było mnie tu jakiś czas (sesja w toku ), w międzyczasie parę razy urządziłam sobie pole bitwy na twarzy, ach, nie wiem, o co tu chodzi, ale sprawy się chyba pogarszają, codziennie wychodzą mi duże ropne pryszcze na policzkach Rozumiem, że muszę dać czas temu antybiotykowi, ale mógłby choć trochę zadziałać Davercin wysusza okropnie, a tego mazidła do zmiksowania w końcu nie kupiłam, bo jak już znalazłam aptekę, a której mogą je zrobić, okazało się, że recepta jest przeterminowana i zamiast 5 zł musiałabym zapłacić ponad 70 A jak się dowiedziałam, jaki palnik dermatolożka mi chciała zgotować (siarka, spirytus salicylowy, antybiotyk, kto wie, co jeszcze), włos mi się na głowie zjeżył i nawet się cieszę, że tego nie kupiłam. Ta demoniczna kobieta chyba chce mi wypalić skórę do kości... Przy następnej wizycie powiem jej, co o tym myślę![]() Muszę sobie obciąć łapki przy łokciach, żeby nie maltretować paszczaka
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
Hej Hej
) moja sesja jest takim bezprzypalem ze znajduje czas na wizaz u mnie jako tako dolaczylam do stosowania differinu i akneroxidu l olejek z drzewa herbacianego.oby cos pomogloo kurcze mam dosc tych przebarwien ( mam taki dyskomfort przed tz ze masakra ;( niechce zeby mial taka oszpecona dziewczyne ;/
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
Przebarwienia, skąd ja to znam
Mam malownicze sine i czerwonawe ślady na policzkach, ale dla mnie to teraz drugorzędny problem, bo w dalszym ciągu zmagam się z pryszczami... Wiem, że sama sobie szkodzę, babrając w tym pazurami, no ale same powiedzcie, co zrobić z taką ropną banią? Przecież sama nie zniknie A nawet jakby ktoś miał anielską cierpliwość i pozwolił takiej wyschnąć na wiór, to przecież odpadnie i i tak będzie dziura.Mój problem z facetem polega na tym, że nie muszę się wstydzić mu pokazywać, bo żadnego nie mam
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
duzo takich malych,teraz slonce wychodzi i mi to wszystko widac,az niechce nigdzie z tz wychodzic na spacery ;/ masakra straszna a niechce robic tony podkladu bo wyjde na pudernice jakas.juz wolalam ta zime jak bylo ciemnoo przynajmniej az tak nie bylo tego widac.
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
po solarium to się nie dziwię ,że z przebarwieniami się męczycie...
|
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie chodze, ostatnio byłam moze z rok temu, napisalam ze mam dopiero zamiar
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Solarium to zuuuo, nie idź, diamentowa
Ja nigdy nie byłam, ani się nie wybieram, słońca też unikam i jak na razie dobrze na tym wychodzę, a i w przyszłości to zaprocentuje^^ Jak już czujesz, że musisz nabrać koloru, może pomyśl o jakimś dobrym samoopalaczu
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
A mi wlasnie lekarz powiedzial ze moja skora dobrze reaguje na slonce itd.no przemysle to przemysle jeszcze
a samoopalacze to ja sie boje ;d ze zle rozsmaruje czy coss :P hehe
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Co to znaczy, że dobrze reaguje? Że słońce niby łagodzi trądzik? Potem zwykle jest jeszcze gorzej
Aha, i jeszcze jedno, bardzo ważna rzecz - nie wiem, jak to dokładnie wygląda z Twoimi lekami, ale zazwyczaj przy stosowaniu takich trzeba unikać słońca i solarium. Przeczytałaś dokładnie ulotki? Żeby Ci dopiero nie przemalowało buźki![]() To nie musi być samoopalacz, ale np. jakiś krem brązujący, działa delikatnie, trudno z nim przesadzić
Am I bovvered? Edytowane przez lauryn Czas edycji: 2011-02-03 o 00:49 Powód: dopisek |
|
|
|
#2874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.poszukam jakis brazujacych kremow ale zeby nie byly zapychaczami to chyba trudno znalezc taki ;/
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi tu dziwnie pachnie, jak dermatolog mówi, żeby opalać buzię - to trochę jak z tą moją doktorką, co kremów zakazała używać
![]() Ech, ale armia wykwitła mi na prawym policzku
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
szukałam czegoś na KWC tylko tak sobie pomyslalam jak ja to wprowadze w swoje życie kremow masci plynow narazie sie wstrzymam,bede bardziej intensywnie o tym myslec jak pojawi sie to slonce Lauryn a co do Twojego policzka to nie jest jedyny ;( mi tez cos powyskakiwało ;/
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Solarium utrwali przebarwienia potrądzikowe, nie wspominając już, że przyczyni się do powstania nowych. Ok, może przez miesiąc będzie wydawało się, że jest lepiej, ale potem wysuszona skóra zacznie produkować sebum ze zdwojoną siłą i wiadomo co będzie dalej. "Leczenie" trądziku za pomocą słońca/solarium praktykowane było 20 lat temu! Obecnie nikt (prawie nikt ) tego nie stosuje, bo przynosi dużo więcej szkody niż pożytku dla trądzikowej cery (zresztą solarium nie jest polecane dla żadnej cery).
|
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze temat o swieceniu pojawia sie tu bardzo czesto ale moze ktoras z was wynalazla jakis dobry srodek,metode podkład?
ja mam dosyc! twarz wyglada ok a po 2 godzinach sie swieci jak wracam do domu ze szkoly to juz jest taka nieswieza czuje poprostu to ze jest tlusta dopiero po umyciu wraca do normy;p
Edytowane przez gogela Czas edycji: 2011-02-04 o 19:09 |
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Z tej strony jestem bardzo zadowolona.Zauwazyłam w grudniu szczegolnie jak mocne moge miec paznokcie
zadna sila ich nie chciala złamac hehe
. Cera oczywiscie rowniez zareagowała. Był wysyp konkretny 
Liczyłam na poprawę i tu mam pytanko, na które wiele dziewczyn chciałoby znać odpowiedź: co robić gdy..

), w międzyczasie parę razy urządziłam sobie pole bitwy na twarzy, ach, nie wiem, o co tu chodzi, ale sprawy się chyba pogarszają, codziennie wychodzą mi duże ropne pryszcze na policzkach
Rozumiem, że muszę dać czas temu antybiotykowi, ale mógłby choć trochę zadziałać
Davercin wysusza okropnie, a tego mazidła do zmiksowania w końcu nie kupiłam, bo jak już znalazłam aptekę, a której mogą je zrobić, okazało się, że recepta jest przeterminowana i zamiast 5 zł musiałabym zapłacić ponad 70
A jak się dowiedziałam, jaki palnik dermatolożka mi chciała zgotować (siarka, spirytus salicylowy, antybiotyk, kto wie, co jeszcze), włos mi się na głowie zjeżył i nawet się cieszę, że tego nie kupiłam. Ta demoniczna kobieta chyba chce mi wypalić skórę do kości... Przy następnej wizycie powiem jej, co o tym myślę
Żeby Ci dopiero nie przemalowało buźki
szukałam czegoś na KWC