Trądzik - cz. 3 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 11:54   #2851
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez DziewczynaRatownika Pokaż wiadomość
ddiamentowaaaa, widzę, że już długo pijesz skrzyp i pokrzywę. Jakie efekty Ci to przyniosło do tej pory? Ja piję tylko pokrzywę od 4 tygodni (2 razy dziennie), wspomagam się suplementem diety na "włosy, skórę i paznokcie" i poprawa cery jest naprawdę niewielka, na włosach nic nie zauważyłam, za to pazury mam takie mocne, że aż sama się zdziwiłam (bo zawsze miałam takie cieniutkie i słabe)
Efekty są i to duże ale na to musialam czekać i czekać, włosy dopiero teraz zareagowały na to picie moje i mam coraz dłuższe i mniej wypadaja,w listopadzie po kapieli wyciagalam dosłownie garsciami włosy z głowy a teraz to z 3 włoski wypadną Z tej strony jestem bardzo zadowolona.Zauwazyłam w grudniu szczegolnie jak mocne moge miec paznokcie zadna sila ich nie chciala złamac hehe ale ostatnio cos slabna mi . Cera oczywiscie rowniez zareagowała. Był wysyp konkretny ale ja mam problemy z twarza wiec wiesz..Biore rowniez skrzypvit od 10 listopada wiec pewnie to tez ma swoje wcisniete '3grosze' w efekty Polecam Ci dolaczyc skrzyp naprawde Ja pije to razem.Rano w wielkim kubku skrzyp z pokrzywą, potem jak mam czas to sama pokrzywa i wieczorem kolo 22 znowu wielki kubek skrzypu z pokrzywą

staram się jeść tak by nie utyć
ddiamentowaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:24   #2852
DziewczynaRatownika
Raczkowanie

Dzięki za soczystą odpowiedź ddiamentowaaaa. Włosy jak włosy, ale moja cera to płata mi nieziemskie figle. 2 mies temu rzuciłam palenie i..pogorszył mi się stan buzi Liczyłam na poprawę i tu mam pytanko, na które wiele dziewczyn chciałoby znać odpowiedź: co robić gdy..
...ma się cerę tłustą i wyskoczy kilka krostek a przy okazji buzia jest przesuszona (od tych wszystkich mrozów i kaloryferów)? Chodzi mi o to, co nałożyć na buzię na noc?
Konkretną warstwę kremu nawilżającego/odżywczego czy odpowiedni specyfik na wypryski? Czy może jedno i drugie?
Mam z tym spory kłopot, bo następnego dnia na przesuszonej buzi puder wygląda tragicznie a przecież "niespodzianek" też na pastwę losu nie zostawię..
DziewczynaRatownika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 00:52   #2853
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Ja robie tak, że differin nakladam na noc a rano tak odrazu po przebudzeniu ogarniam twarz ze akneroxid i krem i az do wyjscia samego prawie trzymam krem potem go jakby chusteczka wklepuje w twarz i na to fluid

Stary 2011-01-29, 18:18   #2854
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DziewczynaRatownika Pokaż wiadomość
Dzięki za soczystą odpowiedź ddiamentowaaaa. Włosy jak włosy, ale moja cera to płata mi nieziemskie figle. 2 mies temu rzuciłam palenie i..pogorszył mi się stan buzi Liczyłam na poprawę i tu mam pytanko, na które wiele dziewczyn chciałoby znać odpowiedź: co robić gdy..
...ma się cerę tłustą i wyskoczy kilka krostek a przy okazji buzia jest przesuszona (od tych wszystkich mrozów i kaloryferów)? Chodzi mi o to, co nałożyć na buzię na noc?
Konkretną warstwę kremu nawilżającego/odżywczego czy odpowiedni specyfik na wypryski? Czy może jedno i drugie?
Mam z tym spory kłopot, bo następnego dnia na przesuszonej buzi puder wygląda tragicznie a przecież "niespodzianek" też na pastwę losu nie zostawię..
Byłam w identycznej sytuacji i w dzień gdy byłam w domu nakładałam coś na wypryski a na noc krem nawilżający. Podkład dużo lepiej wygląda i lepiej się trzyma gdy buzia jest dostatecznie nawilżona a przez noc najlepiej wchłania się krem.
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:30   #2855
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Byłam w identycznej sytuacji i w dzień gdy byłam w domu nakładałam coś na wypryski a na noc krem nawilżający. Podkład dużo lepiej wygląda i lepiej się trzyma gdy buzia jest dostatecznie nawilżona a przez noc najlepiej wchłania się krem.
O to dobry pomysl, ale jak mieszkalam z rodzicami w domu

Stary 2011-01-29, 20:14   #2856
kotburyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddiamentowaaaa Pokaż wiadomość
O to dobry pomysl, ale jak mieszkalam z rodzicami w domu
a dlaczego teraz już nie? ;p
kotburyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:29   #2857
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Bo mogłam sie zaszyć w swoim pokoju i jakby co mnie nie bylo zeby nie straszyć ludzi a jak sie mieszka w akademiku trzeba wygladac w ciagu dnia bo zawsze ktos moze niespodziewanie wpasc

Stary 2011-01-29, 22:03   #2858
kalaaga
Raczkowanie

Dziewczyny moje kochane dawno sie nie udzielałam, eh nie miałam czasu na nic teraz na szczescie wsyztso wraca do normy mam pytanie czy ktoras z was uzywala excipial u hydrolotion?? bo kupilam go dzis bo mi go aptekarka wcisnela a teraz sie zastanawiam czy to bylo dobre pouniecie... macie jakies doswiadczenia z nim?
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 22:23   #2859
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

A to nie jest jakaś nowość przypadkiem ? na poczatku myslalam ze chodzi Ci o fluid ten excipial. Szukałam informacji o tym Twoim mleczku ale albo źle szukałam albo nie ma nic konkretnego o nim

Stary 2011-01-29, 22:47   #2860
kotburyy
Raczkowanie

Cytat:
Bo mogłam sie zaszyć w swoim pokoju i jakby co mnie nie bylo zeby nie straszyć ludzi a jak sie mieszka w akademiku trzeba wygladac w ciagu dnia bo zawsze ktos moze niespodziewanie wpasc
Ach, no całkiem logiczne. Dlatego ja nawet nie biorę pod uwagę mieszkania w akademiku I już nie mogę się doczekać, kiedy zrobię badania i mam nadzieję, będę mogła zacząć kurację Izotekiem, Roa, czy czymś podobnym!
kotburyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 22:54   #2861
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

No wlasnie i to jest wada mieszkania w akademiku jak sie ma ..taka;/ twarz. Ehh co zrobic innego wyboru nie miałam. Kurcze ja mialam juz taka gładka twarz oczywiscie w przebarwieniach ale gładka ale zachcialo mi sie pizzy i wywalilo mi 5 prycholi ;( ajjj ;(

Stary 2011-01-30, 11:18   #2862
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
A to nie jest jakaś nowość przypadkiem ? na poczatku myslalam ze chodzi Ci o fluid ten excipial. Szukałam informacji o tym Twoim mleczku ale albo źle szukałam albo nie ma nic konkretnego o nim
Nie mam pojęcia.. Nigdy sie z tym hydrolatem nie spotkalam.. ale myslalam ze moze ktoras z was go zna bo na necie rzeczywiście skąpo na jego temat( i teraz nie wiem cy go uzywac czy nie..
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:24   #2863
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Sprobuj moze okazac sie Twoim kosmetykiem nr 1 ;d hehe uzywaj go z 2tyg i zadecydujesz czy warto dalej stosowac czy nie

Stary 2011-02-01, 20:17   #2864
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

*

Stary 2011-02-01, 21:21   #2865
lauryn
Raczkowanie

Cześć, Dziewczyny Nie było mnie tu jakiś czas (sesja w toku), w międzyczasie parę razy urządziłam sobie pole bitwy na twarzy, ach, nie wiem, o co tu chodzi, ale sprawy się chyba pogarszają, codziennie wychodzą mi duże ropne pryszcze na policzkach Rozumiem, że muszę dać czas temu antybiotykowi, ale mógłby choć trochę zadziałać Davercin wysusza okropnie, a tego mazidła do zmiksowania w końcu nie kupiłam, bo jak już znalazłam aptekę, a której mogą je zrobić, okazało się, że recepta jest przeterminowana i zamiast 5 zł musiałabym zapłacić ponad 70 A jak się dowiedziałam, jaki palnik dermatolożka mi chciała zgotować (siarka, spirytus salicylowy, antybiotyk, kto wie, co jeszcze), włos mi się na głowie zjeżył i nawet się cieszę, że tego nie kupiłam. Ta demoniczna kobieta chyba chce mi wypalić skórę do kości... Przy następnej wizycie powiem jej, co o tym myślę
Muszę sobie obciąć łapki przy łokciach, żeby nie maltretować paszczaka
Stary 2011-02-01, 22:00   #2866
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Hej Hej ) moja sesja jest takim bezprzypalem ze znajduje czas na wizaz u mnie jako tako dolaczylam do stosowania differinu i akneroxidu l olejek z drzewa herbacianego.oby cos pomogloo kurcze mam dosc tych przebarwien ( mam taki dyskomfort przed tz ze masakra ;( niechce zeby mial taka oszpecona dziewczyne ;/

Stary 2011-02-02, 05:03   #2867
lauryn
Raczkowanie

Przebarwienia, skąd ja to znam Mam malownicze sine i czerwonawe ślady na policzkach, ale dla mnie to teraz drugorzędny problem, bo w dalszym ciągu zmagam się z pryszczami... Wiem, że sama sobie szkodzę, babrając w tym pazurami, no ale same powiedzcie, co zrobić z taką ropną banią? Przecież sama nie zniknie A nawet jakby ktoś miał anielską cierpliwość i pozwolił takiej wyschnąć na wiór, to przecież odpadnie i i tak będzie dziura.
Mój problem z facetem polega na tym, że nie muszę się wstydzić mu pokazywać, bo żadnego nie mam
Stary 2011-02-02, 10:56   #2868
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauryn Pokaż wiadomość
Przebarwienia, skąd ja to znam Mam malownicze sine i czerwonawe ślady na policzkach, ale dla mnie to teraz drugorzędny problem, bo w dalszym ciągu zmagam się z pryszczami... Wiem, że sama sobie szkodzę, babrając w tym pazurami, no ale same powiedzcie, co zrobić z taką ropną banią? Przecież sama nie zniknie A nawet jakby ktoś miał anielską cierpliwość i pozwolił takiej wyschnąć na wiór, to przecież odpadnie i i tak będzie dziura.
Mój problem z facetem polega na tym, że nie muszę się wstydzić mu pokazywać, bo żadnego nie mam
Ja mam czerwone tylko ale jestem blada i wyglada jak..wrrr, pojde na solarium,musze pojsc.ja nie mam pryszczy jako takich tylko krostki duzo takich malych,teraz slonce wychodzi i mi to wszystko widac,az niechce nigdzie z tz wychodzic na spacery ;/ masakra straszna a niechce robic tony podkladu bo wyjde na pudernice jakas.juz wolalam ta zime jak bylo ciemnoo przynajmniej az tak nie bylo tego widac.

Stary 2011-02-02, 13:22   #2869
19agusia91
Zakorzenienie

po solarium to się nie dziwię ,że z przebarwieniami się męczycie...
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:02   #2870
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

No właśnie nie chodze, ostatnio byłam moze z rok temu, napisalam ze mam dopiero zamiar

Stary 2011-02-02, 15:16   #2871
lauryn
Raczkowanie

Solarium to zuuuo, nie idź, diamentowa Ja nigdy nie byłam, ani się nie wybieram, słońca też unikam i jak na razie dobrze na tym wychodzę, a i w przyszłości to zaprocentuje^^ Jak już czujesz, że musisz nabrać koloru, może pomyśl o jakimś dobrym samoopalaczu
Stary 2011-02-02, 15:41   #2872
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

A mi wlasnie lekarz powiedzial ze moja skora dobrze reaguje na slonce itd.no przemysle to przemysle jeszcze a samoopalacze to ja sie boje ;d ze zle rozsmaruje czy coss :P hehe

Stary 2011-02-03, 00:48   #2873
lauryn
Raczkowanie

Co to znaczy, że dobrze reaguje? Że słońce niby łagodzi trądzik? Potem zwykle jest jeszcze gorzej Aha, i jeszcze jedno, bardzo ważna rzecz - nie wiem, jak to dokładnie wygląda z Twoimi lekami, ale zazwyczaj przy stosowaniu takich trzeba unikać słońca i solarium. Przeczytałaś dokładnie ulotki? Żeby Ci dopiero nie przemalowało buźki
To nie musi być samoopalacz, ale np. jakiś krem brązujący, działa delikatnie, trudno z nim przesadzić

Edytowane przez lauryn
Czas edycji: 2011-02-03 o 00:49 Powód: dopisek
lauryn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 00:54   #2874
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauryn Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że dobrze reaguje? Że słońce niby łagodzi trądzik? Potem zwykle jest jeszcze gorzej Aha, i jeszcze jedno, bardzo ważna rzecz - nie wiem, jak to dokładnie wygląda z Twoimi lekami, ale zazwyczaj przy stosowaniu takich trzeba unikać słońca i solarium. Przeczytałaś dokładnie ulotki? Żeby Ci dopiero nie przemalowało buźki
To nie musi być samoopalacz, ale np. jakiś krem brązujący, działa delikatnie, trudno z nim przesadzić
On mówił, że dzieki temu nie widać przebarwień, jak mu pokazałam filtr jaki kupilam i spytalam czy moze byc to sie mnie spytal"lubisz byc blada?opalaj buzke nie bedzie widac przebarwien przynajmniej"no wlasnie czytalam ulotki ale pamietam ze kiedys jak stosowalam differin bylam mloda i glupia i chodzilam raz na kilka tyg na solarium i nic sie nie dzialo, moze dlatego teraz mnie tak kusi dransko.poszukam jakis brazujacych kremow ale zeby nie byly zapychaczami to chyba trudno znalezc taki ;/

Stary 2011-02-03, 02:21   #2875
lauryn
Raczkowanie

Coś mi tu dziwnie pachnie, jak dermatolog mówi, żeby opalać buzię - to trochę jak z tą moją doktorką, co kremów zakazała używać Z tymi kremami to nie mam za dużego doświadczenia; kiedyś używałam Garniera, nie pamiętam, żeby jakoś specjalnie zapychał, ale nie ręczę za niego Specjalnie też nie koloryzował, ale może dlatego, że miałam wersję dla jasnej cery, a dziewczyny na KWC polecają wersję dla ciemnej, ewentualnie do stosowania co drugi dzień albo jakoś tak. Miałam też krótką przygodę z L'orealem mojej mamy, pamiętam, że dawał kolorek, ale niestety na temat zapychania też się nie wypowiem. Poczytaj recenzje
Ech, ale armia wykwitła mi na prawym policzku
Stary 2011-02-03, 09:51   #2876
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
On mówił, że dzieki temu nie widać przebarwień, jak mu pokazałam filtr jaki kupilam i spytalam czy moze byc to sie mnie spytal"lubisz byc blada?opalaj buzke nie bedzie widac przebarwien przynajmniej"no wlasnie czytalam ulotki ale pamietam ze kiedys jak stosowalam differin bylam mloda i glupia i chodzilam raz na kilka tyg na solarium i nic sie nie dzialo, moze dlatego teraz mnie tak kusi dransko.poszukam jakis brazujacych kremow ale zeby nie byly zapychaczami to chyba trudno znalezc taki ;/
Ja stosowałam w wakacje bebe, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 ale można go kupić tylko za granicą, chyba że na allegro. Nie zapychał, a opalenizna była nawet ładna, choć za bardzo nie przykładałam się do smarowania, ot, chciałam sprawdzić na ile mi "ukryje" przebarwienia.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:16   #2877
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Dziekuje bardzo szukałam czegoś na KWC tylko tak sobie pomyslalam jak ja to wprowadze w swoje życie kremow masci plynow narazie sie wstrzymam,bede bardziej intensywnie o tym myslec jak pojawi sie to slonce
Lauryn a co do Twojego policzka to nie jest jedyny ;( mi tez cos powyskakiwało ;/

Stary 2011-02-04, 10:26   #2878
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
On mówił, że dzieki temu nie widać przebarwień, jak mu pokazałam filtr jaki kupilam i spytalam czy moze byc to sie mnie spytal"lubisz byc blada?opalaj buzke nie bedzie widac przebarwien przynajmniej"
Matko i córko, co za idiota.
Solarium utrwali przebarwienia potrądzikowe, nie wspominając już, że przyczyni się do powstania nowych. Ok, może przez miesiąc będzie wydawało się, że jest lepiej, ale potem wysuszona skóra zacznie produkować sebum ze zdwojoną siłą i wiadomo co będzie dalej. "Leczenie" trądziku za pomocą słońca/solarium praktykowane było 20 lat temu! Obecnie nikt (prawie nikt) tego nie stosuje, bo przynosi dużo więcej szkody niż pożytku dla trądzikowej cery (zresztą solarium nie jest polecane dla żadnej cery).
Stary 2011-02-04, 19:07   #2879
gogela
Raczkowanie

wiem ze temat o swieceniu pojawia sie tu bardzo czesto ale moze ktoras z was wynalazla jakis dobry srodek,metode podkład? ja mam dosyc! twarz wyglada ok a po 2 godzinach sie swieci jak wracam do domu ze szkoly to juz jest taka nieswieza czuje poprostu to ze jest tlusta dopiero po umyciu wraca do normy;p

Edytowane przez gogela
Czas edycji: 2011-02-04 o 19:09
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:44   #2880
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
wiem ze temat o swieceniu pojawia sie tu bardzo czesto ale moze ktoras z was wynalazla jakis dobry srodek,metode podkład? ja mam dosyc! twarz wyglada ok a po 2 godzinach sie swieci jak wracam do domu ze szkoly to juz jest taka nieswieza czuje poprostu to ze jest tlusta dopiero po umyciu wraca do normy;p
Dobre nawilżanie... pamiętam jak raz wciąż nawilżałam i puder trzymał mi się od rana do wieczora bez poprawek, a po kilkunastu godzinach cera wciąż była świeża. oprócz tego- może skrobia ?

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości