Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 14:20   #2761
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
to skoro już przy przepisach jesteśmy to może ma któraś z was pod ręką przepis na ciasteczka z żurawiną suszoną? Nie odnajdę w starych wątkach a jak bylam na urlopie dziewczynki moje zrobiły w firmowym kompie rewolucję i skasowały mój plik miałam tam parę przepisów z wątku i ooooo... klops
Amarcia ja przepisu an ciasteczka wprawdzie nie mam, ale jeśli jesteśmy przy żurawinie to mogę polecić extra, pyszną sałatkę z żurawiną i brukułami.. Smaczna i szybko się robi
jak ktoś chce przepis mogę wrzucić

Aga_Pe i ja przed chwilką zajrzałam w twój albumik, w celu odświeżenia pamięci.. synuś śliczny! ale co jak co, śliczny jak chłopak.. i głupek ten co może mylić
Stary 2011-02-02, 14:24   #2762
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
to skoro już przy przepisach jesteśmy to może ma któraś z was pod ręką przepis na ciasteczka z żurawiną suszoną? Nie odnajdę w starych wątkach a jak bylam na urlopie dziewczynki moje zrobiły w firmowym kompie rewolucję i skasowały mój plik miałam tam parę przepisów z wątku i ooooo... klops
Amarcia to chyba te ciasteczka http://wkuchni.usagi.pl/9/Cranberry_Noel.html
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:27   #2763
cucciola79
Wtajemniczenie

Drogie mamcie
Nie pisalam wczoraj bo pozno wrocilismy,wizyta udana,nasza niunia ma sie dobrze,pan doktor pobral wszystkie wymiary i jest okbidulka tak sie kreci i wierci ,ze wczoraj na usg wybrala sobie pozycje bananka z glowka do dolu,kto wie czy jest jej tak wygodnie??!!chcielismy zrobic filmik ale nasza chiavetta miala za duza objetosc4Gb i nic z tego nie wyszlo,nastepnym razem zabiore 1Gb.Moja waga juz osiagnela 60kg.
a kochane macie jakis dobry przepis na faworki??tak juz za mna chodza od dluzszego czasu??!!
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:31   #2764
amarcia
Wtajemniczenie

Lolka i z brokułaaaaaaaaami poproszem

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dziewczonka o to chiba to to to dziękować
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:33   #2765
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny melduję się po wizycie. I już się dzielę informacjami:
w moczu mam liczne leukocyty,
morfologia mi spadła:
Hb - 10,8
Ht - 32,2
E - 3,79
L - 7,3
Na poprawienie wyników nic nie dostałam, witaminy jedynie zażywać. Na ten twardniejący brzuch mam brać magnez, a jak to będzie mało to i No-spę. Najdziwniejsza zaś jest moja waga, przed ciążą ważyłam 65 kilo, w 12 tygodniu - 62,5, a dziś na wizycie (23 tydzień) mam 64 kg, tak samo jak w 20 tygodniu. Maleństwo na szczęście rośnie zdrowo, a mnie brzuszek też już nieźle widać. Za dwa tygodnie mam krzywą cukrową (blee) i kolejną wizytę. Mam się też zastanowić czy chcę L4...
Trzymam kciuki na wszystkie mamy, które też mają dziś wizytę.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:34   #2766
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

ale sie dzisiaj nalatalam, najpierw poszlam na poczte, potem pojechalam do banku i 1600zl poszlo "ot tak", no ale rachunki trzeba oplacac niestety....
zmachalam sie strasznie, sapie jak stara baba juz i do tego strasznie zmarzlam bo bardzo zimno dzisiaj

wczoraj do mnie dzwoni kolezanka a ja do niej "(...) bo wiesz moj Tż.." a ona: "ze jak???" a ja:"sorka moj maż" heeeeeeeeeeeeeeee
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:36   #2767
amarcia
Wtajemniczenie

Weredka no faktycznie morfologia ciut poleciała...Ale skoro lekarz nic na to nie dał - nie ma się czym przejmować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 14:37   #2768
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo, ponieważ poprzednim razem gin sugerowała chłopca. Dzisiaj powiedziała tylko, że przy takim ułożeniu płci nie widać. Pewnie następnym razem Szybko zleci.
a kiedy nastepna wizyta ??

Lolka, wow, ale egzotyczne zestawienie ! Dawaj !!
Grazin, uwieeeeelbiam takie ziemniaczki !!!!
Nie spalę jak bede dusiła godzine w 200stopniach ? Bo ostatnio piekłam udka zgodnie z przepisem 45 min, jak wróciłam do piekarnika to skrobałam je ze spalenizny !

Kasia, TŻ hahahahhahahahhahaha

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:38   #2769
amarcia
Wtajemniczenie

24 kasia ja też łapię się na używaniu "wizażanków" - zwrotów wizażowych hitem jest oczywiście "bronchilda" made by t ż morii
Stary 2011-02-02, 14:39   #2770
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mamę to wiem że jest super bardzo mnie wspiera i jest kochana.
co do diety hmm to nie sprawka mojego tż ani też mojego komleksu na temat wagi w ciąży już się z tym pogodziłam że przytyję a jest to sprawa mojego gin który powiedział że w ciągu 2 tygodni 3 kg to dużo i kazał mi ograniczyć takie tłuste jedzenie i słodycze

amarcia kusudama to sztuka składania papieru coś jak origami tylko że trzeba poświęcić więcej czasu i potrzebny jest klej różne piękne rzeczy można zrobić z karteczek
Kochana każdy gin zwraca uwagę ile tyjemy od wizyty do wizyty,w przeciwnym razie nie musiały byśmy się ważyć
Zbyt duza waga nie jest wskazana,wiadomo obżeranie się słodyczami także.Słodkości nic dziecku nie dają są to puste kalorie,a nam d..a rośnie.
Nie przesadzaj z tą dietą,jedz dla dwóch a nie za dwóch i to co jest dziecku najbardziej potrzebne do prawidłowego rozwijania się.
oto 8 najważniejszych rzeczy w menu

1. Jajka

To nieocenione źródło białka, na które twoje zapotrzebowanie w ciąży wzrasta aż o 20%, a także ponad 12 witamin i składników mineralnych, m.in. żelaza, witaminy A i B12. Co ciekawe, jajka wcale nie są tak bardzo kaloryczne - jedno jajko to tylko 90 kcal. Jeśli nie masz problemów z za wysokim poziomem cholesterolu we krwi, możesz zjadać jedno jajko co drugi dzień, a nawet codziennie. Unikaj przyrządzania smażonej jajecznicy i gotowania jajek na twardo, najzdrowsze są jajka na miękko - gotowane około 4 minut.
2. Łosoś

Oprócz tego, że zawiera spore ilości tak cennego dla ciebie białka, to jeszcze jest niezwykle bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Jednocześnie niski poziom szkodliwej rtęci sprawia, że jedzenie łososia jest bezpieczne. Pamiętaj jedynie, by nie spożywać więcej niż 300-400 g ryby na tydzień.
3. Orzechy włoskie

Garść orzechów to wyśmienita przekąska, zwłaszcza jeżeli nie przepadasz za innymi produktami zawierającymi niezbędne białko i kwasy tłuszczowe omega-3, jak jajka czy ryby. Dodawaj orzechy do sałatek albo po prostu przegryzaj je między posiłkami.
4. Jogurt

Zwykły naturalny jogurt dostarczy ci białka, ale przede wszystkim zaopatrzy twój organizm w wapń potrzebny dziecku do budowy kości. Uzupełnianie zapotrzebowania na wapń uchroni cię przed groźnym ubytkiem tego pierwiastka - dziecko bowiem, po wyczerpaniu zapasów wapnia, zacznie czerpać go… z twoich kości i zębów.
5. Pełne ziarno

Czyli pełnoziarniste, ciemne pieczywo, płatki owsiane, musli, kasza jęczmienna, razowy makaron, brązowy ryż…. Wybór masz ogromny, a korzyści nie da się przecenić: produkty z pełnego ziarna są bogate w błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E, białko i składniki mineralne, np. selen.
6. Chude mięso

Wybieraj chude gatunki mięs, czyli np. drób, polędwicę wołową, królika, aby dostarczyć organizmowi odżywczego białka pochodzenia zwierzęcego oraz łatwo przyswajalnego żelaza. Dania z mięsem zjadaj 4-5 razy w tygodniu, w pozostałe dni przyrządź sobie rybę.
Na czas ciąży zapomnij o wątróbce, bo duża zawartość witaminy A może przyczynić się do zaburzeń rozwoju płodu!
7. Zielone warzywa liściaste

Zadbaj o to, by na twoim stole gościły różne, najlepiej surowe warzywa, wyjątkowo cenne są jednak te zielone i liściaste, jak szpinak, sałata i kapusta ze względu na zawartość cennych folianów.
8. Kolorowe owoce

Czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe - różnorodność kolorów owoców oraz warzyw zapewni twojemu dziecku optymalną ilość dostarczanych składników odżywczych. W ten sposób urozmaicana dieta to także uczta dla… oczu.

Grtauluję mamusiom dziewczynek,teraz passa na laseczki
również trzymam kciuki za udane wizyty i koniecznie mamcie dajcie znać co i jak

Aguś można serek brie z pasteryzowanego mleka spokojnie ,smacznego kochana i niech ci już ślinka nie cieknie,bo stół zachlapiesz
Naczytałam się naczytałam a teraz już nie pamiętam co komu miałam napisać
Jeśli komuś nie odpisałam to przepraszam,ale zgadzam się z moimi przedmówczyniami.
Byłam wczoraj jeszcze na zakupach i dokupiłam kaftaniki białe i jeden w kwiatuszki i rampersa w kolorze brzoskwiniowym.
I dla chłopaków też kupiłam bluzeczki bo już mówią ,ze wszystko tylko dla dziecka i po zabawce sobie wybrali więc zadowoleni.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:42   #2771
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
morfologia mi spadła:
Hb - 10,8
Ht - 32,2
E - 3,79
L - 7,3
Na poprawienie wyników nic nie dostałam, witaminy jedynie zażywać. Na ten twardniejący brzuch mam brać magnez, a jak to będzie mało to i No-spę. Najdziwniejsza zaś jest moja waga, przed ciążą ważyłam 65 kilo, w 12 tygodniu - 62,5, a dziś na wizycie (23 tydzień) mam 64 kg, tak samo jak w 20 tygodniu. Maleństwo na szczęście rośnie zdrowo, a mnie brzuszek też już nieźle widać. Za dwa tygodnie mam krzywą cukrową (blee) i kolejną wizytę. Mam się też zastanowić czy chcę L4...
i nie chcesz l4?
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a kiedy nastepna wizyta ??

Grazin, uwieeeeelbiam takie ziemniaczki !!!!
Nie spalę jak bede dusiła godzine w 200stopniach ? Bo ostatnio piekłam udka zgodnie z przepisem 45 min, jak wróciłam do piekarnika to skrobałam je ze spalenizny !

Kasia, TŻ hahahahhahahahhahaha
wiesz co mi sie nic nie stało akurat moze to wina mojego pieca niby jest z termonobiegiem ale ja musze wszytskop dłuzej trzymac wiec sobie kontroluj sytuację i najwyzej skróć czas. ja robiłam długo bo lubie miekka karkówke i poza tym mialam to zalane całe trą marynatą wiec nie mialo sie co spalic bo nie dosc ze było przykryte to jeszcze zalane marynata

dostałam ślinotoku dziewczyny http://wkuchni.usagi.pl/kat9/94/Krok...zpinakiem.html
ech.... zjadłabym cos ze szpinAKIEM, ALE z mrozonego chyba nie bedzie takie pycha . p[oza tym nie wiem czy bez sera pleśniowego bedzie wporzo
co mi zaproponujecie ze szpinakiem?:P
Stary 2011-02-02, 14:46   #2772
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka i z brokułaaaaaaaaami poproszem
Cytat:

2 brokuły (można też dać 1 większy, spokojnie wystarczy)
2 duże czerwone cebule
1puszka kukurydzy
1 szklanka suszonej żurawiny
1 szklanka słonecznika
30-40 dag chudego boczku
2 łyżki cukru
3 łyżki octu winnego
1,5 szklanki majonezu

Brokuły sparzyć, odsączyć i odkroić różyczki. Cebule i boczek pokroić w kostkę, boczek usmażyć na patelni. Wszystkie składniki połączyć w całość, czyli brukuły, cebule, kukurydze, żurawinę, słonecznik i boczek. Podgrzać ocet winny i wymieszać z cukrem, zamieszać z majonezem. Przygotowany sos wymieszać ze składnikami. Doprawić solem i pieprzem do smaku.

Na prawdę polecam, robiłam na święta i sałatka zrobiła furorę u mnie w domu i u męża
Stary 2011-02-02, 14:47   #2773
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Bo te filmy trzeba zrozumieć Mojego bratu się nie spodobał np. bo nie zrozumiał motywów z przechodzeniem przez kolejne poziomy czasu. Wiesz,to jest film fantastyczny, nie można spodziewać się nie wiadomo jakiej głębi po nim i przekazu moralnego...A Shutter jest dobry, daje do myślenia przez cały film i zaskakuje. Wydaje mi się że Ci którzy szli na ten film do kina i oczekiwali porządnego thrillera psychologicznego, to się nie zawiedli. Tak samo jak fani motywów fantasy i podróży w czasie w przypadku Incepcji. Ale jeżeli ktoś nie lubi takich filmów to oczywiście będzie rozczarowany. Może nie dla Ciebie ten gatunek po prostu.
ja rozumiem te filmy
poprostu fabula do d.py
myslalam, ze shutter island bedzie lepszy
naprawde beznadziejny wg mnie
a istota hmm
pomylka
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
amarcia gratuluje coreczki

no wlasnie jaka jest roznica?kto mocniej kopie/kopal?

agnieszka_pe25 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tez juz nie moge sie doczekac USG
ja tez ide 7 na wizyte
bo nie ma gow t ym tygodniu
takze lacze sie z wami
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Kochana każdy gin zwraca uwagę ile tyjemy od wizyty do wizyty,w przeciwnym razie nie musiały byśmy się ważyć
Zbyt duza waga nie jest wskazana,wiadomo obżeranie się słodyczami także.Słodkości nic dziecku nie dają są to puste kalorie,a nam d..a rośnie.
Nie przesadzaj z tą dietą,jedz dla dwóch a nie za dwóch i to co jest dziecku najbardziej potrzebne do prawidłowego rozwijania się.

1. Jajka

To nieocenione źródło białka, na które twoje zapotrzebowanie w ciąży wzrasta aż o 20%, a także ponad 12 witamin i składników mineralnych, m.in. żelaza, witaminy A i B12. Co ciekawe, jajka wcale nie są tak bardzo kaloryczne - jedno jajko to tylko 90 kcal. Jeśli nie masz problemów z za wysokim poziomem cholesterolu we krwi, możesz zjadać jedno jajko co drugi dzień, a nawet codziennie. Unikaj przyrządzania smażonej jajecznicy i gotowania jajek na twardo, najzdrowsze są jajka na miękko - gotowane około 4 minut.
2. Łosoś

Oprócz tego, że zawiera spore ilości tak cennego dla ciebie białka, to jeszcze jest niezwykle bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Jednocześnie niski poziom szkodliwej rtęci sprawia, że jedzenie łososia jest bezpieczne. Pamiętaj jedynie, by nie spożywać więcej niż 300-400 g ryby na tydzień.
3. Orzechy włoskie

Garść orzechów to wyśmienita przekąska, zwłaszcza jeżeli nie przepadasz za innymi produktami zawierającymi niezbędne białko i kwasy tłuszczowe omega-3, jak jajka czy ryby. Dodawaj orzechy do sałatek albo po prostu przegryzaj je między posiłkami.
4. Jogurt

Zwykły naturalny jogurt dostarczy ci białka, ale przede wszystkim zaopatrzy twój organizm w wapń potrzebny dziecku do budowy kości. Uzupełnianie zapotrzebowania na wapń uchroni cię przed groźnym ubytkiem tego pierwiastka - dziecko bowiem, po wyczerpaniu zapasów wapnia, zacznie czerpać go… z twoich kości i zębów.
5. Pełne ziarno

Czyli pełnoziarniste, ciemne pieczywo, płatki owsiane, musli, kasza jęczmienna, razowy makaron, brązowy ryż…. Wybór masz ogromny, a korzyści nie da się przecenić: produkty z pełnego ziarna są bogate w błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E, białko i składniki mineralne, np. selen.
6. Chude mięso

Wybieraj chude gatunki mięs, czyli np. drób, polędwicę wołową, królika, aby dostarczyć organizmowi odżywczego białka pochodzenia zwierzęcego oraz łatwo przyswajalnego żelaza. Dania z mięsem zjadaj 4-5 razy w tygodniu, w pozostałe dni przyrządź sobie rybę.
Na czas ciąży zapomnij o wątróbce, bo duża zawartość witaminy A może przyczynić się do zaburzeń rozwoju płodu!

Zadbaj o to, by na twoim stole gościły różne, najlepiej surowe warzywa, wyjątkowo cenne są jednak te zielone i liściaste, jak szpinak, sałata i kapusta ze względu na zawartość cennych folianów.
8. Kolorowe owoce

Czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe - różnorodność kolorów owoców oraz warzyw zapewni twojemu dziecku optymalną ilość dostarczanych składników odżywczych. W ten sposób urozmaicana dieta to także uczta dla… oczu.

Aguś można serek brie z pasteryzowanego mleka spokojnie ,smacznego kochana i niech ci już ślinka nie cieknie,bo stół zachlapiesz
Jeśli komuś nie odpisałam to przepraszam,ale zgadzam się z moimi przedmówczyniami.
Byłam wczoraj jeszcze na zakupach i dokupiłam kaftaniki białe i jeden w kwiatuszki i rampersa w kolorze brzoskwiniowym.
I dla chłopaków też kupiłam bluzeczki bo już mówią ,ze wszystko tylko dla dziecka i po zabawce sobie wybrali więc zadowoleni.

bardzo fajne o tej zywnosci co napisalas
a agnieszkape pytala o serek brie, nie ja

kupilismy tapete

kupilam swieze truskawkiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiii

jak wy tu piszecie o paczkach i takich tam to ja robie ochoty na truskawki
kutwa 20 zl za kg
ale za 25 dkg duzo juz ich

kupilismy tapete
zielona gladka
i zielono-biala w kwiaty na cala sciane
po remoncie wkleje foty
Stary 2011-02-02, 14:47   #2774
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Grazin dziekuje i jeszcze powiedz z czym to serwowałas
Już wydrukowałam, bedę marynowac a jutro robić

24kasia86 mniaaaaaaam żeberka, kefir... mniam !!!! Melduje sie na stanowisku Kasiu
zapraszam na 17.30

Cytat:
24kasia w Łodzi to sobie same zorganizujemy spotkanko ooooo
no pewnie, czemu nie daleko mieszkasz? ja blisko Łódź-Kaliska

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo, ponieważ poprzednim razem gin sugerowała chłopca. Dzisiaj powiedziała tylko, że przy takim ułożeniu płci nie widać. Pewnie następnym razem Szybko zleci.
oj cierpliwa jestes.... ja mam w pon bedzie to prawie 30tc chyba mi powie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Drogie mamcie
Nie pisalam wczoraj bo pozno wrocilismy,wizyta udana,nasza niunia ma sie dobrze,pan doktor pobral wszystkie wymiary i jest okbidulka tak sie kreci i wierci ,ze wczoraj na usg wybrala sobie pozycje bananka z glowka do dolu,kto wie czy jest jej tak wygodnie??!!chcielismy zrobic filmik ale nasza chiavetta miala za duza objetosc4Gb i nic z tego nie wyszlo,nastepnym razem zabiore 1Gb.Moja waga juz osiagnela 60kg.
a kochane macie jakis dobry przepis na faworki??tak juz za mna chodza od dluzszego czasu??!!
moje dziecie tez lezy z glowka do dolu (tzn.1grudnia), chyba tak musi byc??? tzn. podluznie-glowkowo gratuluje wizyty

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
morfologia mi spadła:
Hb - 10,8
Ht - 32,2
E - 3,79
L - 7,3
na hemoglobinke ci zelaza nie przepisal??? a jak dziecko dobrze sie rozwija waga sie nie przejmuj, a wrecz powinnas sie cieszyc

Cytat:
24 kasia ja też łapię się na używaniu "wizażanków" - zwrotów wizażowych hitem jest oczywiście "bronchilda" made by t ż morii
taaaaaaaaaaaaaaaa ja tez mowie do Tż ze mnie brocholinda boli i nici z seksu ma ze mnie "darcie"
Nikosia

Stary 2011-02-02, 14:48   #2775
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ej! ktora tą srtrone wkleiła??!:P Dziewczonka!!! zamorduje! przez Ciebie bede robić dziś drożdżówki z serem!
http://wkuchni.usagi.pl/kat21/121/Dr...i_z_serem.html
lece po biały ser kochane
Stary 2011-02-02, 14:48   #2776
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

jęśli chodzi o ten bank to mój mąż ma być dyrektorem a kolega pracownikiem ale i tak mają zamiar się dzielić po połowie.
ja go wspieram w tej decyzji ale boję się że to nie wyjdzie i zostaniemy z niczym pytałam go o plan awaryjny i chodzi o to że on go nie ma a wszystkie oszczędności chce przeznaczyć na otwarcie tego banku.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:48   #2777
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(..)dostałam ślinotoku dziewczyny http://wkuchni.usagi.pl/kat9/94/Krok...zpinakiem.html
ech.... zjadłabym cos ze szpinAKIEM, ALE z mrozonego chyba nie bedzie takie pycha . p[oza tym nie wiem czy bez sera pleśniowego bedzie wporzo
co mi zaproponujecie ze szpinakiem?:P
Szpinakkk uwielbiam pod każdą postacią! Wczytuję się w przepis
Stary 2011-02-02, 14:49   #2778
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość

1. Jajka

2. Łosoś

3. Orzechy włoskie

4. Jogurt

5. Pełne ziarno

6. Chude mięso

8. Kolorowe owoce

z tego co mi powiedzial moj gine ryb wedzonych czy surowych nie mozna,poza tym mi zakazal Brie kategorycznie??!!
Stary 2011-02-02, 14:49   #2779
eweska
Moderatoreska

Aaaaaa miałam przymusowy godzinny odwyk od forum
Prąd wyłączyli a co za tym idzie nie działał mi modem i router więc nie mogłam czytć i pisać :/
A najlepsze było to że zadzwoniłam do mężula z pretensjami że coś wczoraj z prądem porobił i się znowu popsuło, bo mój tż jak kuł w ścianie to kabel przebił, ale to naprawił, więc myslałam że znowu cos siadło z jego winy.
ale okazało sie że prądu nie było tez na korytarzu więc o nie była wina mężula
Cytat:

mi sie podoba
My nie chcemy jakiegoś wypasionego łóżeczka, bardziej zwykłe, szczebelkowe bez zbędnych bajerów, to łóżeczko które my planujemy to jest ten sam model tylko inny kolor taki bardziej czekoladowy chcemy z białymi bokami bo takie było u nas w sklepie i nam się podobało, do tego materac 80zł, no i pościel i ochraniacz na szczebelki.

Co do morfologii to mi znowu poleciała w dół, hemoglobina 10,3

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-02 o 14:51
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 14:51   #2780
24kasia86
Wtajemniczenie

kupilam sobie na rynku legginsy ale chyba za dlugo w nich nie pochodze, wygladaly na mega szerokie ale za tydzien lub 2tyg rzuce je w kat

kurde wypilam caly duzy jogurt naturalny z Danone, jakos mnie wzielo
Nikosia

Stary 2011-02-02, 14:52   #2781
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
zapraszam na 17.30

no pewnie, czemu nie daleko mieszkasz? ja blisko Łódź-Kaliska

oj cierpliwa jestes.... ja mam w pon bedzie to prawie 30tc chyba mi powie

moje dziecie tez lezy z glowka do dolu (tzn.1grudnia), chyba tak musi byc??? tzn. podluznie-glowkowo gratuluje wizyty

na hemoglobinke ci zelaza nie przepisal??? a jak dziecko dobrze sie rozwija waga sie nie przejmuj, a wrecz powinnas sie cieszyc

taaaaaaaaaaaaaaaa ja tez mowie do Tż ze mnie brocholinda boli i nici z seksu ma ze mnie "darcie"
tak samomnie to jak zwykle strasza mowia mi ,ze tak dzidzia uklada sie do porodu??!!no ale u nas to chyba za wczesnie??!!gine powiedzial ,ze to takie male wiercipietki i ze to normalne !!!
Stary 2011-02-02, 14:52   #2782
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki jak już przy przepisach jesteśmy to podrzucam wam link do duszonego schabowego z extra sosikiem.. dobre i szybkie do roboty..

http://gotowanie.onet.pl/24339,0,1,s...i,przepis.html

Sprawdziłam i super! Miałam kiedyś dużo schabu, a w panierce nie za bardzo lubię to taki przepisik sobie znalazłam prosty.. ale jaki dobry!
Stary 2011-02-02, 14:55   #2783
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Amarcia ja mam zapisany taki przepisz tutaj z forum http://wkuchni.usagi.pl/9/Cranberry_Noel.html więc może o to ci chodziło??

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:56   #2784
24kasia86
Wtajemniczenie

hehe wiecie ze juz 2dni chodze bez stanika.... powiedzialam Tż ze musi ze mna jechac i kupic nowy bo juz mnie wszystkie cisna
Nikosia

Stary 2011-02-02, 14:56   #2785
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Aguś przepraszam za pomyłkę,mówiłam że już zapomniałam co komu odpisać he he,taka produkcja postów,że pogubić się mozna.
Weredka bardzo się cieszę,że wizyta udana.
Oczywiscie witam nowe mamusie
cucciola ja nie napisałam ,że można wędzone ryby jeść,pisałam o łososiu.
a co do serów brie to z pasteryzowanego mleka można.
Swoją drogą jemy nie takie świństwa nafaszerowane chemią i nawet o tym nie wiemy.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-02-02 o 15:01
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:58   #2786
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
jęśli chodzi o ten bank to mój mąż ma być dyrektorem a kolega pracownikiem ale i tak mają zamiar się dzielić po połowie.
ja go wspieram w tej decyzji ale boję się że to nie wyjdzie i zostaniemy z niczym pytałam go o plan awaryjny i chodzi o to że on go nie ma a wszystkie oszczędności chce przeznaczyć na otwarcie tego banku.
a jakiego banku ta franczyza???

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:00   #2787
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak już przy przepisach jesteśmy to podrzucam wam link do duszonego schabowego z extra sosikiem.. dobre i szybkie do roboty..

http://gotowanie.onet.pl/24339,0,1,s...i,przepis.html

Sprawdziłam i super! Miałam kiedyś dużo schabu, a w panierce nie za bardzo lubię to taki przepisik sobie znalazłam prosty.. ale jaki dobry!
pychota musze schabu kupic
Stary 2011-02-02, 15:02   #2788
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

z tego co mi powiedzial moj gine ryb wedzonych czy surowych nie mozna,poza tym mi zakazal Brie kategorycznie??!!
bo u was są na pewno takie prawdziwe brie Z mleka pasteryzowanego można. Nie przesadzajmy też, trzeba by było zjeść dużo tego sera aby rzeczywiście zaszkodził.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:02   #2789
amarcia
Wtajemniczenie

Lolka... o matko Polko... bomba !

Agnieszka.M to ten, już mam - dziękuję
Stary 2011-02-02, 15:04   #2790
Weredka
Zadomowienie

Grazin, L4 to ja może bym i chciała, ale jest to o tyle kłopotliwe, że mam swoją działalność. Składki opłacam, więc mi się należy, ale jak dostanę L4 z nakazem leżenia, to nie będę się mogła nigdzie ruszyć - a odwożę córeczkę do przedszkola i jeżdżę po nią. A ponoć przedsiębiorcy na L4 mają zaraz kontrolę... Nie chciałabym mieć przez to jakichś nieprzyjemności. Zresztą zamierzam też po szkołach pojeździć i CV poskładać, bo od września bym chciała do takiej normalnej pracy... I dlatego się waham, bo w sumie zysk z tego niewielki - mniejsze składki i jakaś wypłata z ZUSu (opłacam niski ZUS, więc będzie tego mało)

Kasia, żelaza nie dostałam. Ginka zapisała tylko magnez i No-spę. Położna coś tam napomykała o tabletkach, ale potem cisza. Zapytam na następnej wizycie, bo chodzę co dwa tygodnie
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości