![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Znieczulenie w każdym szpitalu? Czy to możliwe?
Cytat:
Wiele kolezanek robilo cc, nawet wielokrotnie i zadna nie narzeka. Tylko ze zaplacily duzo a jedna wezwali do sadu bo robila w Niemczech ale na NFZ. Musz- bez kitu, rozciecia do odbytu, najlepiej wszystkie 3 bo studenci musza pocwiczyc, rozwalona cewka moczowa, dlugo wymieniac ;/ szwy tez chyba studenci zakladaja Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-02-05 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czemu służyć ma takie usilne obrzydzanie naturalnego porodu i gloryfikowanie cc.
Nie można wszystkiego sprowadzać do złych warunków w naszych szpitalach i konowalów w nich pracujących. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Psychicznemu zdrowiu matki i fizycznemu zdrowiu dziecka, temu. Ale jak ktos nie chce to nie, ale nie demonizujmy niepotrzebnie bo to tez jest opcja. Poza tym Vix, co do wlasnie konowalow, najbardziej mnie to denerwuje ze co innego mowia w panstwowych szpitalach a co innego w prywatnych. By sie zdecydowali.
Jest tez takie cos, ze sie podlacza elektrody do plecow, i jak idzie skurcze do one wysylaja impulsy elektryczne do nerwow i sie nie czuje skurczu, fajna rzecz tez, tylko szpital musi to miec. I nie ma wtedy gadania ze sie dziecko truje znieczuleniem, ze sie wydluza porod. Bo wlasnie przy zzo slyszalam ze sie konczy zwykle uzyciem kleszczy, trzeba dziecko sila wciagac ;/ Tylko ze ta petycja sama sobie nie poradzi, ostatnio okazuje sie ze kluczem do tysiecy podpisow jest fejsbuk, umie ktos tam tworzyc aplikacje? Takie jak byly te o psie rozjechanym przez pociag. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-02-05 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzasz?
Większość kobiet, które znam, rodziły naturalnie i jakoś żadna traum na psychice nie ma. A traumy czy choćby złe wpomnienia są często spowodowane chamskim zachowaniem lekarzy czy położnych, więc znów szwankuje elementarny czynnik ludzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Znam duzo takich co maja traume, dra sie na dzieci, wypominaja ciagle ze 'bo ja cie urodzilam'. A jak siadaja przy kawie 20 lat po fakcie dalej wypominaja sobie ktora miala wieksza rzeznie na porodowce. Ale sa tez takie co tak nie maja, wiec po prostu musi byc wybor, a nie faworyzowanie tylko jednej strony, cc nie robimy bo musi bolec/Biblia nie pozwala/bla bla. Na zachodzie jest na zyczenie i tak powinno byc.
Ale chociaz by podawali to miejscowe przed nacinaniem ;/ zwlaszcza jesli to robia studenci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Paula- jesli szpital ma taki sprzet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie twierdzę, że złych porodow nie ma, ale jak pisałam, najpierw należałoby zacząć od podstaw, dobrych szkół rodzenia, dobrych warunków na salach porodowych, uprzejmego i kompetentego personelu, bo myślę, że gdyby tak było na naszych porodówkach, to mniej kobiet marzyłoby o CC. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przeciez daja znieczulenie przed nacinaniem ,nie trzeba o to prosic i za to płacić ekstra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
hihihi a moja koleżanka po porodzie sadzała pupsko w dziurze wielkiego dmuchanego koła kąpielowego tak ją pozrywało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Jaki ?
znieczulenie ? maja bo zzo podaje sie nie tylko co porodu ktg tez ma kazdy szpital pytanie czy kazdy szpital ma anestezjologa. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
cięcie też może boleć ale lepiej byc nacietą w odpowiednia strone niż rozerwaną w nieodpowiednią. teraz sa takie specjalne kółka do siadania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Podpisałam
![]() Co do znieczulenia to jest tak ze jeśli za nie płacimy to jest to nielegalne , a znieczulenie powinno być podawane przez lekarza z tak zwanym wskazaniem(ale kurcze tak naprawdę czy je dostaniemy czy nie zależy od humoru i "widzi mi się " lekarza) była niedawno afera ze skontrolowano ileś tam szpitali i odkryto( o matko jakie zdziwienie i czemu sie tak dzieje) ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-02-05 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Musz- moja babcie w latach 50 porozrywalo
![]() Nie daje sie do naciecia znieczulenia tylko sie czeka na skurcz bo wtedy sie skupiasz na skurczu a nie na nacieciu ![]() Fajnie by tez bylo miec prywatny pokoj bezplatnie, ale na to chyba nie ma szans. Ale w sumie, narzekamy na Polske, slyszalam tez niezle historie z Anglii.... Nie jestesmy koncem swiata wcale ;/ To umie ktos zrobic na fejsie aplikacje? Taka 'lubie to' najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Spójrz ile kasy co miesiąc oddajesz na składki zdrowotne i nie mów mi ,że nfz ma ograniczone środki a pod koniec życi spójrz w wstecz i policz ile razy korzystałaś z szpitalnych zabiegów/sprzętu/rehabilitacji .
Gdzie sa te pieniądze ? skoro co roku szpitale dostaja sprzęt z naszych pieniedzy wydanych na WOŚP . 10 lat temu wpisano mi w ksiazeczke poród naturalny 1550 zł + 3 dni na oddziale położniczym ,ile to miesięcy opłacania składek ?pól roku,pewnie nawet nie. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mozecie sie smiac, ale juz mam na koncie 3 tysiace na ewentualny porod xD Nawet mi nie jest blisko do ciazy, ale moge miec na wszelki wypadek odlozone, chociaz jeszcze musze ze 2 zebrac. Po skurczu pewnie juz czuc naciecie xD No w tamtych czasach 6/10 umieralo, chociaz tyle dobrze ze teraz to pojedyncze przypadki. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-02-05 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź przestań paula bo uszy więdną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
paula ja to napisałam w senie jak tłumacza to w telewizji i nie miało wyjśc tak ze ja ich tłumacze moze źle napisałam, ja bardzo dobrze wiem ile płacimy na składki i ile z tego tak naprawde wykorzystujemy(to miało wyjśc troche inaczej niz zrozumiałaś mój błąd bo źle to opisasłam )
ja ogólnie jestem wściekła ze płace a jak potrzebuje to i tak musze iśc prywatnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
a po moją mamę nie chce przyjechać karetka od kilku dni. jedyne co udało się zorganizować to płatną pielęgniarkę która przychodzi robić zastrzyki przeciwbólowe, plus tramadol od lekarza. wiecie "nie ma bezpośredniego zagrożenia życia" a mama leży i wyje z bólu nie mogąc ruszyć ręką. nikt nie wie co jej dolega, bo nie ma zrobionych badań, nie ma zrobionych badań bo nawet nie może ręki podnieść co dopiero wstać i iść do szpitala. także wiecie, ehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero jakichkolwiek instrukcji co powinna zrobić itd na drugi dzień zjawiła sie pielęgniarka z hospicjum (mama dzwoniła tam po porade i z zapytaniem o możliwośc przyjęcia) i jak zobaczyła tate to była w szoku ze go tak zostawili i w 10 minut przyjechała karetka z hospicjum gdzie zabrali ojca aby był pod stałą opieka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Musz- w szpitalu po operacji jak chcesz zeby ktos czuwal przez noc to trzeba placic i to duzo
![]() aa2- o kurcze, a ja myslalam ze od razu biora z czyms takim do szpitala wbrew woli i nie wypuszczaja do domu nawet na prosbe ;/ bo z czyms takim mialam do czynienia kiedys. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-02-05 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
tak vixen, jasne, dzwonimy przy pielęgniarce która mówi że nie widzi innego wyjścia
-nie nie, to nie jest nagły wypadek ona mówi że powinni przyjechać, bo je sobota rano, do poniedziałku kupa czasu nie wiadomo co się będzie dziać -a co my poradzimy ![]() aa2 specjalnie mnie to nie dziwi, takie sytuacje się zdarzają :/ to straszne jest po prostu jak nic się nie ruszy to w poniedziałek odstawię teatrzyk pt "jestem z patologicznej rodziny, tata pije, nie mam co z mamą zrobić bo idę do pracy" w ogóle to najlepiej podam ją do telefonu to może ktoś się zlituje. ostatecznie wyniesiemy ją z domu na desce do prasowania. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-02-05 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
t0 dziwne że w ogóle przyjeżdżają, bo u mnie już dwa razy nie mieli zamiaru.
znaczy się tak, za pierwszym razem w dzień powszedni zadzwoniliśmy, to rozumiem że nie przyjechali. dostaliśmy instrukcję żeby skonsultować się z lekarzem pierwszego kontaktu. no przyjechała, ale co ona kobiecina może, żadnych badań w warunkach domowych nie zrobi, przepisała tramadol zastrzyki domięśniowo i różne inne. no ale to nic nie zmienia, spustoszenie wątrobowe, przyczyna bólu nieokreślona, pielęgniarka ręce załamuje. ech, patola. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Moze kłamcie? Zee zalamala te reke, bol w klatce piersiowej. Tylko wtedy moga kare wlepic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
offtop to na szaro zrobię :P
No ja mówię, jak nie przejdzie do poniedziałku to odstawię szopkę, bo chodzi o to że się kąpała, podczas wykonywania typowych czynności poczuła niesamowity ból w kręgosłupie. Spałam, usłyszałam tylko krzyk i tata na rękach wynosił ją z wanny. I tak jak położył, tak została do tej pory. Także wiesz, może coś jej na nerwy uciska, może dysk wypadł, może nie wiem. Nie wiem, po prostu nie wiem. Powiem że spadła z drabiny jak wieszała firanki i boję się że złamała kręgosłup to może wpadną. Bo rodzina osiąga szczyt desperacji bo tacie kończy się urlop. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie jest wcale takie proste. To co dzieje się z dzieckiem podczas naturalnego orodu, te wszystkie przeciążenia, ściskania, ma wbrew pozorom bardzo pozytywny wpływ na nie. N ajego ukłąd hormonalny. Tak jak w trakci naturalnego porodu uwalniające się hormony pobudzaja akcję porodową i naturalnie znieczulają, tak i u dziecka zachodza takie procesy a dawka hormonów stresu od matki pobudz ajego funkcje zyciowe. Jeszcze więcej powiedzieliby psychologowie, i tez byłoby to za. Ja po 2 naturalnych porodach nie mam nic popcięte do odbytu (się nie ciacha w ta stronę, nie wiem skąd pomysł w ogóle- na dodatek mozna się umówić z połozną że się chce bez cięcia- tyle że ja osobiście ... odradzam) i ani 1 studenta przy porodzie nie widziałam. No i nie rodziłam aż tak dawno, a widziałam róznicę- ja po naturalnym normalnie funkcjonowałam od razu a babki po CC jakoś tak nie bardzo funkcjonowały, a nawet bym rzekła że leżały jak zwłoki a otem łaziły w tempie pół metra na 10 minut zgięte w pół. ![]() Pewnie że są porody ciężkie i pewnie ze kobieta powinna mieć wybór. Miałam lekko, rodziłam bez znieczulenia bo nie było potrzebne, ale miałam jednak komfort psychiczny, ze jakbym zachciała to natychmiast by mi je podano. Ale też nie ma co demonizować naturalnego procesu, IMO, porody sa przereklamowane. A własnie przez takie głupie straszenie nimi: siądze 5 co nie rodziło i opowiadają horrory o porodach jak wędkarze o wielkości ryb, im później tym większa ryba i bardziej krwawa jatka porodowa ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.