|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
i w ogole co sadzicie o maskach typu brahmi, maka itp? bo chcialam je zamowić. bardzo ąłdnie proszę o opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2011-01-22 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
Blond mógłby zszarzeć lub wpaść w rudy.
Mam kilka blond pasemek na końcach i czasem sa jasno rude, czasem chłodno jasno brązowe, w zależności od tego w jakich proporcjach dodam do Kalpi maki lub amli, bo zawsze dodaję. Edytowane przez Lady Guidette Czas edycji: 2011-01-22 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to tylko konkurencja robi złą opinię. Każde zioła mogą coś tam zawierać.
![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakby ktoras chciala to moge wymienic sie za amle dabur, jak cos to prosze o PW bo rzadko tu zgldam a u mnie sie nie spisala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe też, że Kanadyjczycy sa przeczuleni, bo o przypadkach zachorowań nigdzie nic nie było. Ilość bakterii musi być znikoma, więc paniki nie ma. ![]() Z innej beczki: mam od tygodnia olejek Amla i zapac jeste przecudny, jeśli jest w małym stężeniu. Uwielbiam ciężkie, orientalnie pachnidła... Mmmmm ![]() Edytowane przez Lady Guidette Czas edycji: 2011-01-23 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, zakupiłam dziś sobie amlę z jaśminem (mam rozjaśniane włosy) i Vatikę, chciałabym nabyć jeszcze sesę. Szukałam na allegro i znalazłam o dwóch różnych składach (opakowanie białe i zielone), czy ktoś może jakoś jasno wytłumaczyć mi różnicę pomiędzy nimi?
Skład: * Bhrungraj (Eclipta alba) 3% * Trifala 3% w/v * Brahmi (Saraswathi) (Centella asiatica) 1% w/v * Chameli Pan(Chetika) (Jasminum officinale) 1% w/v * Chanothi (Krishnala) (Abrus precatorius) 0.5% w/v * Dhaturo(Mahamohi) (Datura metel) 2% w/v * Elaychi (Sukshma) (Elettaria cardamomum) 0.5% w/v * Gali pan (kalkeshi) (Indigofera tinctoria) 1.% w/v * Indravama (Gavakshi) (Citrullus colocynthis) 1.% w/v * Jatamansi (Tapasvini) (Nardostachys jatamansi) 0.5% w/v * Karanj Beej (Chirbilvak) (pongamia glabra) 0.5% w/v * Neem Beej (paribhadra) (Azadirachta Indica) 0.5% w/v * Mahendi Pan (Henna) (Lawsonia alba) 0.5% w/v * Mandur (Sinhan) (Ferri peroxi dumrubrum) 4% w/v * Rasvanthi (Rasgarbh) (Berberis aristala) 0.5% w/v * Akkal kara (Anacyclus pyrethrum) 0.5% w/v * Vaj (Jatila) (Aconus Calamus) 0.5% w/v * Yashti Madhu (Mulethi) (Glycyrrhiza glabra) 0.5 % w/v * Milk (Dugdha) 10% v/v * Wheat Germ Oil (Triticum aestivum) 1% Bogate w witaminę E, jako antyoksydant chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV. Zawiera proteiny z ziaren pszenicy. * Lemon Oil (Citrus medica) 1% Bogate źródło witaminy C i antyoksydantów. * Nilibhrungandi Oil 8% Wspomaga porost włosów * Til Oil (Sesamum indicum) 25% (olejek sezamowy) Wzmacnia włosy oraz likwiduje ich wypadanie * Sugandhit Dravya 2% * Coconut Oil olejek kokosowy jako baza Colour : Quinazarine Green SS. Olejek do Włosów Sesa 90ml z Indii a druga: Datura metel ( Mahamohi) 9%, Ecllipta alba (Keshraj) 3%, Triphala 3%, Jasminum officinale ( chetika)2%, Citrullus colocynthis ( Gavakshi) 1%, Indigofera tinctoria ( Kalkeshi) 1%, Centella asiatica ( Saraswathi)1%, Abrus precatorius ( Krishnala) .5%, Berberis aristata ( Rasgarbh) .5, Acorus calamus ( Jatila) .5%, Lawson alba ( Henna) .5%, Glycyrrhiza glabra ( Mulethi).5%, Pongamia pinnata ( Chirbilvak) .5%, azhardirachta indica ( Paribhadra) .5%, Saussurea lappa ( Utpal) .5%, Nardostachys jatamansi ( Tapasvini) .5%, Elettaria cardamomum ( sukshma) .5%, Ferriper oxidumrubrum ( Sinhan) .5%, Dugdha (Milk) 10%, Sugandhit dravya 1.5%. Made sidh with: Sesamum indicum (Til tail) 25%, Nilibrungadi tail 8%, Triticum aestivuum ( Godhuma) oil 1%, Citrus medica ( Nimbak ) Tail 1%, Cocos nucifera ( Sadafal) Tail q.s to 100% Będę Wam wdzięczna za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz wkleic link do Allegro? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej przerwie
![]() Ja nadal używam sesy, ale chyba bez efektów ![]() Jutro idę do fryzjera ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Ja trzeci tydzien wcieram Amle z Khadi i rezultaty super, przez kilka dni ograniczylam sie tylko do wcierania w skalp ale wlosy od razu zaczely tez sie domagac wiec znow i wlosy i skalp na noc
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety aukcja już się skończyła, ale może wystawią ponownie ten produkt |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
Co myślicie o tym olejku?
Czy ktoś używał? ![]() http://helfy.pl/olejek-indyjski-do-wlosow
![]() |
#2054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Ja od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu tego olejku, tylko portfel świeci pustkami :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy jest jakis indyjski/ajurwedysjki/arabski olejek, ktory podkresla rude wlosy?? (jestem naturalnym rudzielcem, ale takze farbuje wlosy na ostre kolory i kiedy stosowalam amle zauwazylam przyciemnienie i jakby oziebienie koloru naturalnego odrostu); wzglednie obojetne dla koloru oleje potrafie znalesc, ale chcialabym taki, ktory podkresli moj kolor.
bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Mam OGROMNĄ prośbę do tych z Was, które stosowały Dabur Amlę Jasmine i są jasnymi blondynkami: możecie mi napisać czy ten olej zmienił (przyciemnił) Wam kolor włosów?
Zastanawiam się nad zakupieniem tego olejku, ale boję się, że przyciemni mi włosy czego bym bardzo nie chciała ![]()
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
weegirl dzięki
![]()
![]() |
#2062 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Julianna - olejki o ktorych mowisz niestety są tworzone glownie z mysla o brunetkach (wiadomo - indyskie czy arabskie kobiety maja zwykle ciemne wlosy), dlatego wiekszosc z nich przyciemnia, poglebia kolor. Ja osobiscie z zadnym typowo dla rudych wlosow sie nie spotkalam. Moze zastanowisz sie np nad cassia bezbarwna? podobno powoduje ocieplenie koloru. Poszukaj moze w innych ziolach na wlosy, oprocz henny. Moja znajoma farbowala keidys wlosy chną - wychodzil jej piekny, ostry rudy, raczej cieply kolor. Chna jest do kupienia w sklepach zielarskich, ale nie pamietam jakim odcieniem ona sie farbowala. Mam nadzieje ze pomoglam chociaz troche... Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2064 |
Wtajemniczenie
|
Maria Elena dziekuje bardzo za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() oleje naprawde rewelacyjnie dzialaja wiec chce je ponownie wprowadzic do stalej pielegnacji ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Przez przypadek na wymiance otrzymałam amlę gold i zakochałam się, moje włosy nigdy nie były takie delikatne, gładkie i dużo łatwiej się prostują
![]() Zakupiłam sobie na allegro amlę i vatikę kokosową i zaczęłam poszukiwać wątku ![]() W koncu trafiłam na swój ideał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Rozeznanie
|
Co myślicie o tym olejku http://www.helfy.pl/leczniczy-olejek...w-ajurwedyjski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda,że nie podają składów. Mam problem z zapamiętaniem, w którym oleju jest olej min. Sesy na allegro nie znalazłam.
![]() |
![]() |
#2069 |
Rozeznanie
|
no właśnie nie ma podanego składu inci, a sesa co jakiś czas pojawia się na allegro, akurat w tej chwili nie ma, bo też sprawdzałam.
Co do tego olejku wyżej wspomnianego, chyba wypróbuję, bardzo lubię olejować włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam amle. Wtarłam w zmoczone włosy. Trzymałam godzinę. Zmyłam 2-krotnie szamponem bez silikonów. I mam tłuste włosy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.