Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 20:43   #3931
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
A my z Synkiem już się żegnamy i mówimy dobranoc wszystkim Mamusiom i brzusiom
Dobranoc
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:51   #3932
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

ja sobie nie wyobrazam tych podpasek trzymać udami jakoś to dla mnie takie nie naturalne
mam nadzieję że po porodzie będę mogła jak najszybciej do domu pojechać i nie będą mnie zbyt długo trzymać

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

zmykam spać miłego wieczoru

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:52   #3933
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrazam tych podpasek trzymać udami jakoś to dla mnie takie nie naturalne
mam nadzieję że po porodzie będę mogła jak najszybciej do domu pojechać i nie będą mnie zbyt długo trzymać

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

zmykam spać miłego wieczoru
Ja też nie boję się samego porodu, co pobytu w szpitalu. Nie wyobrażam sobie tego jak na razie szkoda że zaraz po nie idzie się do domu

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:53   #3934
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

no właśnie miejmy nadzieję że nie spodoba im się nasze towarzystwo i wypuszczą nas od razu po

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:01   #3935
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no właśnie miejmy nadzieję że nie spodoba im się nasze towarzystwo i wypuszczą nas od razu po
2 doby to standard...miejmy nadzieję że żółtaczka maluszków nas ominie, bo wtedy to tydzień...

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-05, 21:04   #3936
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
2 doby to standard...miejmy nadzieję że żółtaczka maluszków nas ominie, bo wtedy to tydzień...
A czym idzie to , że dziecko ma żółtaczkę albo jej nie ma ?? Bo ja się kompletnie na tym nie znam. I jak można to rozpoznać ??
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-05, 21:05   #3937
asiak1981
Rozeznanie

andziot- ja też tam nie zaglądałam,bo bałam się widoku. A o krwiaku powiedziała mi położna jeszcze w szpitalu i ona doradziła nasiadówki w szarym mydle

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 21:06   #3938
Martulka000
Raczkowanie

Przepraszam za takie głupie pytania, ale nie wiem nic na temat żółtaczki u noworodka...
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-05, 21:13   #3939
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Przepraszam za takie głupie pytania, ale nie wiem nic na temat żółtaczki u noworodka...
No wygląda na opalone Ale to już lekarze się tym zajmą jakby co (odpukać),ale to taka żółtaczka fizjologiczna, nic groźnego, schodzi po paru dniach,teraz naświetlają lampami.

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-05, 21:25   #3940
katarzynka00
Zakorzenienie

Spice, miej je, może tobie się przydadzą.Ja w swoje xxl i tak się nie mogłam wbić
Inne dziewczyny nosiły, ale po obchodzie.
A żółtaczka wyjdzie w krwi.Chyba na 2dobę po porodzie jakoś.Lepiej jak w szpitalu dostanie, niż po wypisie i powrocie do domu, bo wtedy dziecko idzie na oddział do innego szpitala i można je tylko odwiedzać-przynajmniej na Polnej tak jest.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:26   #3941
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Spice, miej je, może tobie się przydadzą.Ja w swoje xxl i tak się nie mogłam wbić
Inne dziewczyny nosiły, ale po obchodzie.
A żółtaczka wyjdzie w krwi.Chyba na 2dobę po porodzie jakoś.Lepiej jak w szpitalu dostanie, niż po wypisie i powrocie do domu, bo wtedy dziecko idzie na oddział do innego szpitala i można je tylko odwiedzać-przynajmniej na Polnej tak jest.
Aha Idę się zaraz położyć spać. Czekam na odzew ze strony Twej.

Zęby Hanusi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 21:27   #3942
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Hey Mamuśki i Brzuszki
W końcu Was nadrobiłam po kilku dniach nieobecności.
Wszystkie macie super brzuszki, super ciuszki kupujecie .
Gratuluję poznania płci. Widzę, że laseczki doganiają chłopaków

Widziałam ciekawe tematy typu kościół... Do tego nawiązując - mam małe pytanko. Bo nie mam bierzmowania ( nie chodziłam na religię, bo nie chciałam) i nasuwa mi się do głowy pytanie czy jak nie mam ani bierzmowania ani tym bardziej ślubu kościelnego to czy mogę normalnie ochrzcić dziecko?? Dodam jeszcze, że chłopak wybrany na chrzestnego ma ten sam problem co ja (ani bierzmowania ani ślubu) z tym, że on tylko tu pracuje w wojsku, a mieszka w lubelskim... Nie wiem czy to się chwyta kupy, ale chyba zrozumiale mniej więcej napisałam

U mnie już po urodzinkach... Czuję się staro . Bo to ostatnie naście już . Byłam u mamuśki i TŻ przyjechał do mnie z kwiatami z samego rańca... Nie było mnie z nim to pisał, dzwonił non stoper i pytał co u mnie i dzidziusia. W końcu na cholerne urodziny się przełamałam i wróciłam. Dzień wcześniej miałam mieć badania. Okazało się jednak, że nie zrobią mi ich, bo nie ma pieczątki lekarza. Więc następnego dnia wyłudziłam od mamuśki trochę siana i poszłam sobie zrobić płatnie. Miała mi odebrać wyniki i przysłać pocztą... Zobaczymy kiedy dojdą .

A co do szpitali to tu jest jeden w którym można rodzić. Moja kumpela rodziła w grudniu i miała takie siatkowe gacie. Nie wiem czy jednorazowe czy jakie. U mnie problemu z torbą raczej nie będzie. Pomimo, że uznają mnie za wariatkę i wiochę jak 150 to będę się wybierała z torbą na kółkach. Małą i zgrabną. Tylko zupełnie nie wiem co trzeba i w jakiej ilości do niej włożyć.

Pozdrawiamy
kochana przykeo mi, ale bez bierzmowania nie ochrzcisz dziecka
u mnie przynajmniej tak jest
a do tego nie macie slubu koscielnego, to drugi powazny problem

no chyba, e dacie ksiedzu w lape, o ile sie zgodzi

a ja obejrzalam street dance 3d i poprostu masakra!
ta muzyka, ten taniec
ale niunia szalal
Stary 2011-02-05, 21:35   #3943
moria44
Wtajemniczenie

Haaa, ja dopiero zajrzałam a tu mi się towarzystwo spać rozeszło

Mary - to wszystko Twoja wina bo czytałam o tym EDM Zamówiłam 6 próbek podkładów, 3 maty, 3 intensivy i chyba jeden róż acha i pędzel flat

Poza tym robimy w TŻ porządki w pokoju Iguśki i dziś mi się aż ryczeć zachciało, bo ja to się tak przyzwyczajam, że w tej półce to mam to i to a dziś trzeba było się jakoś upchnąć w mniejszej ilości szuflad, bo biurko wyrzucamy no i się wkurzyłam, bo nie mam w ogóle miejsca na moje pierdółki, takie które się w biurku trzyma
Nie wiem jak my się pomieścimy, chyba trzeba będzie kupić jakieś półki wiszące do sypialni, większość moich książek powędrowała w kartonie do schowka No nic, jakoś musimy dać radę.

Dobra, ja też uciekam, szybko pod prysznic i spać bo mnie wszystko od tych porządków boli.

Do jutra

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:43   #3944
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Poza tym robimy w TŻ porządki w pokoju Iguśki i dziś mi się aż ryczeć zachciało, bo ja to się tak przyzwyczajam, że w tej półce to mam to i to a dziś trzeba było się jakoś upchnąć w mniejszej ilości szuflad, bo biurko wyrzucamy no i się wkurzyłam, bo nie mam w ogóle miejsca na moje pierdółki, takie które się w biurku trzyma
Nie wiem jak my się pomieścimy, chyba trzeba będzie kupić jakieś półki wiszące do sypialni, większość moich książek powędrowała w kartonie do schowka No nic, jakoś musimy dać radę.

Do jutra
Ja cały czas szukam nowych miejsc do chowania różnych różności
Życzę dobrej nocy wszystkim mamom. Mam nadzieję, że po śnie przestanie mnie boleć głowa.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:52   #3945
anula_81
Zakorzenienie

ja tez sie zegnam tylko, podczytalam i zbieram sie do spania
moria my na razie sypialnie przemeblowalismy, pokoj dla malej jeszcze nie gotowy, bo pewnie sie tam przeprowadzi najwczesniej jak bedzie miala pol roku, ale tez wywalimy biurko
na szczescie kupilismy wielka polke z szufladami pod TV i tam wywedrowaly rzeczy z malego pokoiku- szafa ktroa tam stoi, ktora kupilismy moze pol roku temu bedzie idealna dla dzieciaczka, natomiast nasze ubrania poszly do garderoby(mamy takie dodatskowe pomieszczenie) i TZ zbudowal tam garderobe na bazie wszelakich systemow ikei wiec szafa z sypialni idzie do kosza a w jej miejsce w marcu wedruje....lozeczko)
ale juz wiem, ze jak sie pojawi dzidzia trzeba bedzie zdjac mnostwo moich bzdurek sentymentalnych z polek bo sa tylko siedliskiem kurzu
Moria jutro sobie odpocznij koniecznie po tych porzadkach
katarzynkoo milo cie znowu u nas widziec, pozdrawiam
spice nie boj sie pobytu w szpitalu to nic strasznego, ja szpitale zwiedzam od malego, bylam mega chorowita i naprawde znam wiieeele szpitali, nic strasznego, pomysl o tym jak o pobycie w tanim hoteliku

caluje was mocno na dobranoc brzuchatki
ps. ja jutro sie biore za pranie dziecinnych ciuszkow

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 22:19   #3946
matallewar
Zakorzenienie

Przerażacie mnie

Ja na razie rzeczy małego trzymam w pudłach z Ikea, zupełnie nie wiem, co ja z nimi zrobię...
Siostra się wyprowadza w połowie kwietnia najwcześniej, trzeba będzie pomalować, poustawiać meble, poprzekładać rzeczy...
Ja nie wiem, jak damy radę... Wszystko na raz. Święta, przeprowadzka wujka, przeprowadzka siostry, remont pokoju, brakuje tylko żebym zaczęła w tym samym czasie rodzić

No i co ja zrobię, jak farba jeszcze nie wywietrzeje, a my z Edzikiem już będziemy w domu? Przecież mały się nie może na dzień dobry nawdychać... I jak ja w pierwszych dniach mam ogarniać jego pokój? Rzeczy układać...

Mam tylko nadzieję, że tż dostanie chociaż kilka wolnych dni i pomoże mi to ogarnąć...

A tymczasem dobranoc

Aaa... Mama mi przywiozła pieluchy z Lidla, ale oprócz tego:
1 rajstopki,
2 śliniaki,
i ręczniczek z myjką

Wszystko niebieskie z Lidla Ilość rzeczy rośnie, a miejsce w pudłach się kończy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:25   #3947
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dobrej nocki Mamusie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:27   #3948
agus87
Zakorzenienie

to ja tez ide spac

rano do ikei i na basen do wroclawia
wiec bede po poludniu/wieczorem

nie naskrobcie za duzo
Stary 2011-02-05, 22:38   #3949
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
cześć ...........

sielanka się skończyła.

jestem po wizycie - z małym na szczęście wszystko w porządku i tego się trzymam. lekarz mnie zaskoczył jak nagle na swoim usg przerzucił się na format 3d i pokazał nam bąbla.
jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).

całe szczescie powiedzial lekarz ze jest duzy, bo ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec, nie mogę siedzieć i robić nic co by go uciskało w dół, mam L4 ( popracowałam cały miesiąc od poprzedniego - moi szefowie będą zachwyceni...), nast wizyta za 3tyg, czyli 25 lutego. aha i mały dalej obrócony pośladkowo - jesli sie to nie zmieni w ciągu tygodnia to czeka mnie cesarka, bo będzie już za duży żeby się obrócił.
zero seksu. TZ przerazony - nie brakiem seksu tylko bardziej tym, że ja sie uryczałam na tym usg. aha - wdała mi sie jakas infekcja czy cos - mam gynalgin i tardyferon, bo hemoglobina mi spadła - tak jak eweska pisała.
najgorsze, a właściwie jedno z najgorszych rzeczy to że 3 tyg bede na L4 w nie swoim mieszkaniu - wyprowadzilismy sie bo miesiac bedzie u nas trwal remont .

nie wiem kiedy mały bede sie pchał na świat - za miesiąc skończy się remont, potem musimy zacząć wszystko pokupować, miałam mieć powtórzone echo serca z dopplerem, czekała mnie konsultacja neurochirurgiczna (mam zjechany kresgosłup szyjny) a teraz? nie wiem czy z czymkolwiek zdążę.

lekarz powiedział, żeby jeszcze te 500g - żeby do 2kg to bedzie wszystko ok. od ostatniej wizyty mały przybrał na wadze 700g, 7 stycznia ważył 700 a dzisiaj 4 lutego 1445, więc conajmniej miesiąc ma tam jeszcze siedzieć! najlepiej dwa. ja od początku ciąży mam +6.

dziewczyny - jeszczem szczerze podłamana tym jego pośladkowym ustawieniem i krótką szyjką - tym bardziej.

czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec.

poniżej mój synuś.
Zdjęcie Szymona śliczne Bardzo ci współczuje kochana Teraz nie pozostaje ci nic innego, jak tylko słuchać lekarza i leżeć. Trzymam kciuki, żeby synek jeszcze jak najdłużej się wstrzymał z wychodzeniem na świat

Siasiek piękny filmik i zdjęcia.

Dziewczyny piękne macie te wasze brzuszki

Lolka 1212 ja biorę do szpitala właśnie taką walizkę na kółkach, którą się jako bagaż podręczny do samolotu bierze i nikt mi nie wmówi, że to obciach Jest wygodna i tyle, a jak komuś na mój widok ma się pojawić uśmiech na twarzy, to proszę bardzo Mam taką ładną granatową w wielkie kolorowe grochy Moim zdaniem taka torba jest idealna. Można wsunąć pod łózko, albo postawić pionowo obok. Można zamknąć na kłódeczke

Mary poziomkowa mam takie samo zdanie na temat parafiny i nie używam kosmetyków, które ją zawierają. Już moja babcia mnie uczyła, że potem się skóra tylko jeszcze bardziej i szybciej przesusza.

Wreszcie was nadrobiłam i teraz mogę spokojnie iść spać

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 06:21   #3950
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Lolka 1212 ja biorę do szpitala właśnie taką walizkę na kółkach, którą się jako bagaż podręczny do samolotu bierze i nikt mi nie wmówi, że to obciach Jest wygodna i tyle, a jak komuś na mój widok ma się pojawić uśmiech na twarzy, to proszę bardzo Mam taką ładną granatową w wielkie kolorowe grochy Moim zdaniem taka torba jest idealna. Można wsunąć pod łózko, albo postawić pionowo obok. Można zamknąć na kłódeczke

jestem "za" przelamywaniem reklamowkowych stereotypow.

ja juz na nogach od 6tej, chociaz wam powiem ze jakos musze pogadac z ginem, i na studiach zeby sobie ograniczyc siedzenie tam, bo nie jestem juz w stanie wysiedziec w jednej pozycji tyle czasu. wczoraj mialam nogi jak balony, takie popuchniete,
zbieram sie, milego dnia
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 07:40   #3951
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Bedziesz zadowolona moria z EDM, pędzle są niezniszczalne wręcz z dożywotnią gwarancją A zamawiałas ze strony w USA ?
Bo faktycznie, chyba od 3 moze 5 msc do Polski nie wysyłaja pojecia nie mam dlaczego, dlatego obeszłam to w ten sposób, że paczka poszła do kolezanki z pracy mamy, mieszkającej w stanach, a on dopiero nadała paczuszkę dla mnie.
Koniecznie daj znać potem jakie wrażenia, a rewolucją w domu sie nie przejmuj.. prawie każdą z nas to dotyka ale pomyśl sobie, że w szczytnym celu
U nas też jako jedne z pierwszych poleciało biurko.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jestem "za" przelamywaniem reklamowkowych stereotypow.

ja juz na nogach od 6tej, chociaz wam powiem ze jakos musze pogadac z ginem, i na studiach zeby sobie ograniczyc siedzenie tam, bo nie jestem juz w stanie wysiedziec w jednej pozycji tyle czasu. wczoraj mialam nogi jak balony, takie popuchniete,
zbieram sie, milego dnia
Agnieszka, a co tak wczesnie wstałas? Ja do 8 spałam A ze szkołą mam podobny problem (tyle, ze ja podyplomówke robie, wiec co 2 tyg na szczescia szkoła pt-sob) jednakże takze mi sie nie chce. 3 wpisów nie miałam, więc na zasadzie ctrl+c, ctrl+v naskrobałam 3 maile, pisząc, ze moja absencja spowodowana była złym samopoczuciem z powodu ciąży i wszyscy zgodnie odpisali, że proszę przyjść z indeksem po wpis, pani nieobecność jak najbardziej uzasadniona Niestety tylko obrona w czerwcu mnie nie minie

U Was dziewuszki też nadal tak brzydko, szaro i pochmurnie ? Ja juz bym wiosnę chciała Miłego dnia dla Was

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-06, 07:53   #3952
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dzień dobry
Wczorajszy ból głowy zmusił mnie do szybkiego pójścia spać, dziś troszkę lepiej ale nadal boli.
Moniqac leż kochana, dasz radę a przecież to ogromnie ważne żeby dzidzia jak największa się urodziła i jak najstarsza. Teraz się umęczysz ale potem będzie lżej tzn. im dłużej zostanie w Twoim brzuszku tym łatwiej i bezpieczniej będzie jak się urodzi.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-02-06 o 07:55
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:01   #3953
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Kochane
Dobrze,że poruszyłyście wczoraj temat majtasów i podpasek bo ja również nie miałam zielonego pojęcia jak to wygląda. No cóz,nie uśmiecha mi się trzymać tego udami, ale w związku z tym,że mam je dosyc "duuuże" to myślę,że nie będę mieć z tym problemu No nic, jakoś te pare dni przeżyjemy
a żółtaczka u noworodków, znika po paru dniach. Z tego co wiem,to jeszcze z nią wypisują do domu (przynajmniej tak zrobili z moją siostrą a raczej jej synkiem, innej znaomej syn też miał żółtaczkę i jeszcze "opalony" wrócił do domu

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:07   #3954
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Doczytałam Was i widzę, że wczoraj był na tapecie temat majtek poporodowych Właśnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z koleżanką która niedawno urodziła i np. u nas w szpitalu lekarze generalnie każą wietrzyć i leżeć na podkładach, aby się szybko goiło. Dziewczyny zakładały te siateczkowe majteczki do wc, albo jak wstawały i używały ligniny takiej dużej, lub tych wielkich podpasek. Tak więc myślę, że chociaż jedna paczka majtek się przyda
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:26   #3955
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Doczytałam Was i widzę, że wczoraj był na tapecie temat majtek poporodowych Właśnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z koleżanką która niedawno urodziła i np. u nas w szpitalu lekarze generalnie każą wietrzyć i leżeć na podkładach, aby się szybko goiło. Dziewczyny zakładały te siateczkowe majteczki do wc, albo jak wstawały i używały ligniny takiej dużej, lub tych wielkich podpasek. Tak więc myślę, że chociaż jedna paczka majtek się przyda
dokładnie tak samo każa wietrzyc, tu gdzie ja chce rodzić

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-06, 08:30   #3956
andziot
Zakorzenienie

helllllooooo

szukam tej promocji pampersów w auchanie i nie mogę znaleźć
któraś wie gdzie to pisze i od kiedy, bo Zośce zapas się kończy

żółtaczka noworodków i długość pobytu w szpitalu zależy od poziomu bilirubiny, Zosia też miała podwyższoną ale jeden dzień naświetlań wystarczył i poszliśmy do domu
jak jest wysoko i nie spada to wtedy dłużej się leży, aż poziom będzie ok

ciepło dziś
szkoda tylko że tak ponuro ...

my niedziele jak zwykle od sprzątania zaczynamy
(mężu z Zosia właśnie robią ziuziu, czyt. odkurzają )

miłego dzionka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:40   #3957
caffelate05
Rozeznanie

cześć Mamusie

Czy któreś z Was zdarzyło się, że zdrętwiał Wam kawałek brzucha?
Ja normalnie nie wiem co jest grane. Kawałek brzucha niewielki, może wielkości mandarynki, wysoko u góry, prawie że pod prawą piersią. Skóra w dotyku jest zdrętwiała, ale kolor ma normalny, nie boli, nie swędzi, nie ma zgrubień. Co to za czort i czy powinnam się martwić?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:10   #3958
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czesc moje kochane chciałam tylko do was kuknąć na chwile nie mam niestety czasu na nadrabianie na razue bo i 11 mam egzamin a jeszcze leze w łózku i jem sniadanko
wczoraj dwa egzaminy i dzisiaj jeden i koniec stresów dla mnie i mojego skarba
mam w grupie kolezanke w ciazy miesiac wyzszej niz moja i po ostatnch egzmainach lezała tydzien w szpitalu bo skurczy dostała, chyba z nerwów. masara dobrze ze ja sie nie denerweuje egzaminami
a z kolei druga kolezanka rodxiła 6 stycznia i wczoraj jak ja zobaczyłam! w obcisłej blujzecce zero brzuszka zwisajacego nic. i sie ptytam jak ona to robi. a ona ze dziecko ma takie kolki ze jest na scisłej diecie praktycznie chleb z masłem, bo cały czas wyje.... masakra taka wymeczona byla
bede pozniej milego

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

cafelate ja raz miaam takie dziwne uczxucie takie jak opisujesz, ale to bbylo tak jakby dziecko byl od razu pod skora. przeszlo po chwili. nie martw sie
Stary 2011-02-06, 09:15   #3959
bzyczka1
Zakorzenienie

Matall wydaje mi się że jeżeli pomalujecie w połowie kwietnia albo nawet pod koniec a Edward zechce przyjść na świat w terminie to już niczego się nie nawdycha. Bo przecież teraz te farby pokojowe żadnego zapachu nie mają, a jak kolor się utlenia to nie jest to toksyczne, na śnieżce barwy natury kiedyś wyczytałam że kolor utlenia się do miesiąca czy dwóch więc wiesz, zaszkodziłoby to i dorosłemu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:17   #3960
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
cafelate ja raz miaam takie dziwne uczxucie takie jak opisujesz, ale to bbylo tak jakby dziecko byl od razu pod skora. przeszlo po chwili. nie martw sie
to nie Julek niestety, bo to za wysoko jest i że tak powiem "pojawia się i znika"

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości