|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
hana_sakura podziwiam hehe
ja jestem len jezeli chodzi o sprzątanie, ale lubie miec czysto ot taka hiporyzja ![]() ![]() co do osobnych wyjazdów, to moj TZ beze mnie nie wyjedzie chocbym go osobiscie w samolot włożyła proponowałam mu to, a jakże, ale stwierdził ze nigdzie nie leci sam, ze mnie w zyciu tutaj samej nie zostawi, ze bedzie sie martwił czy mi nic nie jest i ta dalej. kiedys mi obiecal ze nie spedze nigdy zadnej nocy sama, myslałam ze to takie romantyczne pierdoły, ale jak widać dotrzymał słowa jezus maria jak mi sie nie chce isc do praaaacy, masaaaakra ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Hana_sakura (Kasia jak mnieniemam z twojego foto bloga), piękne zdjecia!!!! oj chyba cie wykorzystam, strzeż się ![]() Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
fajnie ze sie podobaja
wykorzystuj, wykorzystuj. potrzebuje rozbudowac troche portfolio, bo aplikowalam na studia, ale cos mi motywacji brak....![]() w takim razie kochana jedzcie na tydzien, wiem ze to zawsze na wariackich papierach wyjazd, ale przynajmniej bedziecie mogli sobie jeszcze gdzies pojechac.wchodzi taka opcja w gre? milego dnia dziewczynki ![]()
|
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Popieram !!! Lucaa zwijaj tyleczek na Sycylie , tu sie nie ma nad czym zastanawiac
![]() hana_sakura piekne fotki , a czy robisz tez sesje slubne? Na pewno wkrotce Twoje portfolio stanie sie pokazniejsze , juz ja sie o to postaram , a gdzie takich przystojnych polskich mezczyzn znalazlas do sesji ? |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mowiac to nigdy sesji slubnej nie robilam i troche sie boje, bo to duza odpowiedzialnosc w sumie jest...ale jakbys na przyklad po slubie juz sie do mnie zglosila, to ja bardzo chetnie zrobie sobie taka sesje dla praktyki.wy bedziecie miec dodatkowe foty za free a ja poszerze swoje fotograficzne horyzonty
co do przystojniakow to ma sie ten swoj urok i zrodla ![]() pan w okularach to moj TŻ ukochany, tyle zdradze ![]() a znacie moze kogos kto chcialby zrobic sesje dziecku? bo planuje zalozyc swoje studio i rozwinac sie wlasnie w kierunku fotografii dzieciecej i potrzebuje chetnych
|
|
|
|
|
#215 | ||
|
Raczkowanie
|
Czesc, i jak wam dzien minal? W Manchesterze dzis sloneczko swiecilo i jakos dzisiaj tak weselej na swiecie
Poza tym zostalam dzis poproszona na chrzestna przez bardzo dobra kumpele i bardzo milo mi sie zrobilo Musze tylko sie teraz dowiedziec jakie formalnosci trzeba pozalatwiac. Cos dzis pelna pozytywnej energii jestem, wiec ide sobie jeszcze na silownie. Cytat:
Cytat:
Lucaa i jaka decyzje podjelas? Buzki |
||
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje kochane
a pogoda w Manchesterze, faktycznie, byla cudna! az mnie wywialo na spacerek i kawke gasienica, a tak z ciekawosci, w jakiej czesci Manchesteru mieszkasz?
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sprawie dzieci popytam , a mam takie pytanie , czy sama rowniez zajmujesz sie retuszem zdjec , czy masz swojego grafika?
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
niestety jeszcze nie doszlam do etapu wyreczania sie innymi
![]() a kiedy slub?
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
hana sakura ja mam coreczke w wieku 2 latek i bardzo chetnie zgodze sie na jej sesje
chcialam ja zabrac na profeske ale za drogo dla mnie a jednak to fajna pamiatka to kiedy sie umawiamy ?gdzie jestes w Manie dokladnie? pozdrawiam a foteczki fajne fajne
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co, jutro bede w pracy to sprawdze swoj grafik, a tobie kiedy pasuje? jesli pogoda pozwoli to ja bym sie juz na przyszly tydzien pisala ![]() a mieszkam przy Salford Quays, a ty? |
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
hana sakura ja mieszkam w Eccles niedaleko Trafford Centre
w nast tygodniu mi pasuje jeszcze nie pracuje wiec jestem dostepna caly tydzien tylko tak do ok 5pm czy cos specjalnego "wymagasz" ? ale fajnie dzieki z gory.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie babki
![]() ja tez chce na sejse nie ma ze boli !! tak myslalam ze to byłby dobry pomysł na walentynki, mógłby byc nawet spozniony, ja sie dostosuje ![]() Kasia, dawaj namiary na siebie i to juz! a co decyzji, to nigdzie sie nie wybieramy, ale moj kochany TZ pieprzy coś ze jakis planach, ze on juz wymyslil i nigdzie w tym roku nie pojedziemy bo on ma pomysl na biznes. no kuzwa nie wiem o co mu chodzi, wali fochy jak baba normalnie. ale ja nie załuje decyzji bo wiem ze pieniadze ktore miałam zabrac do PL, to wydam w Ikei fajnie ze sie watek rozkreca!! mam taka delikatna sugestie, moze poznamy swoje imiona? ja jestem Łucja (ale nie znosze tego imienia), ale wszyscy mowia na mnie Lucy albo Luca (przez C)
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
dobry pomysl Luca! ja, jak juz wczesniej wspomniano, mam na imie Kasia
muaa - fantastycznie!! to mega bliziutko do mnie, jak sie ladnie usmiechne do TŻ to mnie jeszcze podrzuci wymagac nic nie wymagam koncepcje jest taka,ze robimy zdjecia na swiezym powietrzu, wiec jedyne czego potrzebuje to wzglednie ladna pogoda, no ale to juz nie od nas zalezne jak pisalam wczesniej, zorientuje sie jak pracuje w przyszlym tygodniu i dam znac na priv ![]() luca - taki prezent to dobry na kazda okazje jest jak wyzej, musze sie rozeznac w grafiku i bedziemy sie umawiac a Ikea to swietne miejsce na wydanie pieniazkow, jakbym mogla to wykupilabym pol sklepu
|
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
pół sklepu ostatnio wykupiłam, jak jechałam tylko obejrzeć rame do łożka
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
hana sukra spoko bede czekala na wiadomosc
no bliziutko bliziutko fajny pomysl aby zrobic sesje na walentynki o tym nie pomyslalam moze jakies nude ![]() hihih najpierw trzeba o figure u mnie zadbac hihihih ![]() ja jestem Agnieszka ale mowcie Aga ja tez lubie ikee zreszta ja prawie wszystkie sklepy lubie ale jak mam kase
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
no tak to wlasnie wyglada, jedziesz po jedna rzecz a kupujesz 40 innych ![]() na cale szczescie my mamy malusienki samochod, wiec musimy sie hamowac
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wygląda nasz samochod jak sie jedzie "tylko obejrzeć"
to niebieskie cos na przednim siedzeniu to moja noga
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
no to pieknie wam poszlo 'ogladanie'
to co wy tam nakupowaliscie, chwal sie?!;> |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co fajnego kupiliście?Faktycznie dziś piękne słoneczko, ale podobno do końca tygodnia ma już padać . Jeszcze tylko 3 dni i weekend Jakby ktoś pytał to na imię mi Jagoda
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda
a co do zakupów w Ikei, to łatwiej wymienic czego nie kupilismy to było na dwa tygodnie przed przeprowadzka wiec kupilismy wiekszosc mebli do nowego domu łozko, dwie szafy, stolik pod telewizor, pełno pierdól typu naczynia, wok i tak sie jakoś nazbierało. dobrze ze nas zadna policja nie zatrzymała, bo to chyba było średnio legalne ![]() wczoraj była piękna pogoda, po raz pierwszy od długiego czasu nie musiałam grzac rano
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Jagoda, jakie sliczne imie
Luca, to jestes usprawiedliwiona, jak do nowego domu to same potrzebne rzeczy a ja docienilam swoje mieszkanie w bloku,bo praktycznie przez cala zime nie uzywalismy ogrzewania, a jak bylo nam zimno to jeden grzejnik wystarczylo wlaczyc i juz bylo ciepelko ale i tak juz bym wiosne chciala....
|
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ta wiosna!! ja jestem stworzenie ciepłolubnym wiec wszelkie zimy, czy tez jesienie staram sie omijac szerokim łukiem. perspektywa zycia na wyspach była calkiem znosna i nawet deszcze nie przeszkadzały, tylko jak sypnęło w tym roku sniegiem jak kozie z d..y (za przeproszeniem), to juz mi sie UK zaczęło mniej podobać.
smierc zimie!
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
ja mam na imie Magda i mieszkam niedaleko centrum od strony Victoria Station (M4)
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie mi tez sie to przestalo podobac, chociaz do polskiej zimy to jeszcze Anglii duzo brakuje
ale ja i tak mysle o przeniesieniu sie w jakies cieplejsze rejony ![]() Madziu, jakos mialam wrazenie ze w moich salfordzkich okolicach mieszkasz, nie wiem czemu
|
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to chyba zaczne studiowac mape manchesteru bo ja nie wiedziec o czym do mnie mówic
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
po takiej mroznej zimie to moze nas upalne lato czeka! ide wstawic pranie bo mojemu tz sie przypomnialo, ze potrzebuje spodnie na jutro. rece opadaja
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eee tam, zadna rewelacja ten Manchester Victoria to jedna z wiekszych stacji kolejowych, a Salford to takie bure misteczko co niby jest czescia Greater Manchester czy jakos tak. ogolnie to ja mialam o tyle szczescie ze udalo mi sie dorwac miekszanko w bardzo przyjemnej czesci salford i chyba w jednym z najprzyjemniejszych miejsc w calym Manchesterze, ale ogolnie Salford jest straaaaaaszne, i niefajne, i niebezpieczne, i smierdzi i w ogole bleeee ![]() a w Chester macie fajne Zoo
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, w Pradze widziałam lepsze hehe
ale nie powiem w Chester jest fajnie w sobote po 22 ja to juz teraz nie mieszkam w Chester, tylko 8 mil od Chester w małej walijskiej wiosce, gdzie cisza spokoj i ptaszki spiewaja. Madziu - moj TZ tak samo, jak sobie cos przypomni za wczasu to witki leca momentalnie w dół. z praniem juz nie mam siły sie szarpać piore tylko kiedy mnie poprosi ( w sensie widzi, ze z kosza sie wylewa). niech wie ze elfy lesne tego nie zrobia, a on nie jest skory do pomocy. jezeli widzi ze czegos potrzebuje to mnie prosi zebym wstawiła pranie ale ja i tak robie to sama z siebie, w koncu w brudnych nie bedziemy łazic ale tak dla zasady, ze "samo" to sie wszystko nie robi ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- zmykam spac kochane ![]() dobrej nocy ;*
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
na mnie tez juz pora, kolorowych snow
|
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce mam jeszcze włoski pozniej, to juz w ogole nie wiem jak ja tam wysiedze. na dodatek nie czuje dzisiaj absolutnie zadnej weny na nauke, echh zycie
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

ja jestem len jezeli chodzi o sprzątanie, ale lubie miec czysto ot taka hiporyzja 

wykorzystuj, wykorzystuj. potrzebuje rozbudowac troche portfolio, bo aplikowalam na studia, ale cos mi motywacji brak....