|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() pranie chemiczne w domu??
nie wiem czy dobrze umieszczam wątek- spróbuję...
kupilam niedawno biały zakiet dobrej firmy i dzis z przykrością stwierdzilam że nadaje sie on tylko do prania chemicznego. czy moge to zrobic jakos domowym sposobem czy musze za kazdym razem placic kaske w pralni- kilka takich pran i kupie sobie drugi zamiast tego! moze zaryzykowac pranie reczne w plynie do delikatnych tkanin? proszę o pomoc. pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pranie chemiczne w domu??
to zalezy czy chodzi o pranie chemiczne poniewaz material z ktorego jest zrobiony zakiet nie moze byc np. zamoczony. pranie chemiczne to specjalny rodzaj prania. a po za tym przeciez nie pierzesz takiego zakiety kilkadziesiat razy w roku a pranie nie jest takie drogie. przeczytaj dokladnie metke. bo jesli nie mozna go prac w pralce tylko recznie mozesz to zrobic sama ale jesli w gre wchodzi tylko pranie chemiczne to nie masz innego wyjscia
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja sobie raz kupilam marynarke. na metce byla informacja o praniu chemicznym ale taka usluga u mnie kosztuje kolo 20 zl a marynarka kosztowala 6 zl wiec postanowilam zaryzykowac praniem w pralce i nic sie nie stalo. wypralam ja juz kilka razy w pralce i marynarka dobrze sie trzyma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Magdagrz ja kilka rzeczy wyprałam mimo iż pisało, że można je tylko czyścić chemicznie. Kilku ubraiom nic się nie stało, ale trzy rzeczy totalnie mi się zniszczyłu - więc jeśli to drogi żakiet to lepiej nie próbuj
![]()
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Piorąc w domu z dodatkiem wody nie chodzi tylko o materiał wierzchni ale rownież to co zostało zastosowanew środku ......np.fliselina.podcza s prania odkleja się i nie mozna jej uformować bo nie mamy dostępu do srodka.Są jeszcze zastowowane inne usztywniacze które pod wpływem wody kurczą się.ja ze swej strony moge polecić pianę z dobrego płynu .....moze nawet szamponu do włosow i ta pianą szybko wyczyścić i zaraz sucha ściereczką wytrzeć.To taki doraźny sposób.Kiedyś dostalam od znajomej która przywiozła z wojaży zagranicznych proszek.Na zabrudzoną powierzchnię posypywało sie i brud znikal.To było wiele lat temu.Być może jest juz coś takiego u nas.
Pozdrowienia wakacyjne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam, ale nie znalazłam innego. Ostatnio wyprałam marynarkę i niestety zrobiły się na niej białe plamy od proszku. Zamoczona już była w wodzie z dodatkiem płynu do płukania, na ok. 2 dni, ale to też nie pomogło. Czy znacie jakiś sposób na pozbycie się tych plam????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.