|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
sofciaa, przeczytałam początek bloga - świetny jest
moze też się w końcu zmobilizuję i popiszę coś ...malgosia, podobno w ciąży kategorytcznie nie można myć okien chociaz mnie tez kusi żeby umyć ale nie mozemy się naciągać, a co będzie jak spadniemy z krzesełka i ble ble ble wole sobie dac spokój i zostawić okna tz'towi przynajmniej będe miała spokojne sumienie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-02-10 o 09:20 |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Okien nie można pewnie przez wzgląd na modnoszenie rąk które w sumie w każdym etapie ciąży jest pewnie śrenio mile widziane
![]() A herbaty to mi smakuje tylko czarna.Nigdy mi tak nie smakowała jak teraz a po owocowych albo zgaga albo jeszcze większe mdłości. |
|
|
|
#1203 |
|
kosmitka
|
Z tym podnoszeniem rąk to coś w tym jest. Ja sobie wkręcam, że przy suszeniu włosów podnoszę długo ręce i że to szkodzi
. Ale na okna to się nie piszę. Chociaż nie wyobrażam sobie swojego męża przy myciu okien, pewnie wyglądałyby gorzej niż przed umyciem .Cotynato - o której masz wizytę?
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mdłości i czytałam kiedyś że lepiej jak się je ma bo tzn że ciąża przebiega bez zakłóceń
|
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizytę mam o 16.30 już się doczekać nie mogę ![]() Czemu zdjęc maluszków nie wklejacie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko strasznie mnie wkurza że wszystkie laski sie gapią, czy to takie dziwne, że facet myje okna? ![]() cotynato - za wizyte ja zdjęć nie wklejam bo nie mam i nie będe miała, bo mój lekarz nie ma drukarki ja zmykam powoli do pracy miłego dnia
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to tymi zdjęciami się tak jaram i pamiętam jak na pogotowiu mi nie dali a tam już tyle było widać Idę dzisiaj z tż żeby i on zobaczył jak bije serduszko , już się doczekać nie moge
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
Ooo, ja też z Krk obecnie. Wybieram się do D. Zarotyńskiego / nie znam jeszcze - wybrałam z opinii
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-02-10 o 11:37 Powód: lit |
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że blog się podoba
mam nadzieję, że kiedyś spodoba się również i dziecku (jak nauczy się czytać )---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Ja się właśnie tydzień temu wprowadziłam do nowego mieszkania... i trzeba było okna pomyć... przyjechał mój brat i jakoś razem daliśmy radę bo tż-cik się specjalnie nie palił. Za to powiesił firanki...
|
|
|
|
#1212 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest ich wiecej i czasami sa mega pokrecone![]() super blog Cytat:
moze nie beda tak czyste jak po naszym myciu , ale lepiej nie ryzykowac ![]() Cytat:
![]() juz nie raz czytalam z roznych zrodel , ze duza dawka witaminy A jest niedobra dla dziecka stad ta watrubka tylko raz w tyg.powiem wam , ze ja wyjatkowo mam duzo energii dziwne to troche , ale niektore kobiety tak maja wiec nie stresuje sie ....mdlosci mam tylko poranne , ale tez nie zawsze jedyne co to mecza mnie wieczorem wzdecia
|
|||
|
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() nie podoba mi się tylko czcionka, bardzo ciężko mi się czytało, i jakoś tak bardzo różowo jest też myślałam nad blogiem, ale chyba będę robić pamiętnik ciąży, ręcznie wpisywać, wklejać zdjęcia z USG, a potem można pociągnąć jako kontynuację gdy maluszek przyjdzie na świat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wybrałam dr. Kusia - z polecenia jednej koleżanki i po przeczytaniu opinii na znanylekarz.pl Twojego nie znam, ale wygooglowałam i widzę, że też z Siemiradzkiego, jak i mój ![]() co do mycia okien, u mnie będzie robić mąż, zresztą nie pierwszy raz, całkiem nieźle mu to wychodzi a o wyciąganiu rąk do góry to tylko słyszałam, że w końcówce ciąży jest niebezpieczne, bo jest ryzyko odklejenia łożyska
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam wzdęcia, a dodatkowo problemy w toalecie. Od wczoraj boli mnie cała prawa strona brzucha od żeber aż do kości biodrowej - jak chodzę, albo zmieniam pozycję np. w nocy. Na tyle mocno "zakłuwa" że się budzę
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
archinta co do tych pakietów vision to wejdz na strone inter polska i tam masz wszystko napisane
![]() sofciaa blog super! kurcze strasznie żałuję, że te moje testy wyrzuciłam, bo stwierdziłam,że po co to trzymać, alemogłam chociaż fote zrobić... mam za to wyniki bety ![]() Wzięłam sobie kilka dni urlopu, żeby trochę odpocząć ![]() Milego dnia!!! |
|
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() problemy w wc tez mam
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się obijam, aż mi głupio za siebie
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie nie wiem jeszcze czy będę w krk, zastanawiam się nad pojechaniem do "mamusi" na ten czas. Mój TŻ jest zdecydowanie lepszy w porządkach niż ja. Nie pamiętam kiedy myłam okna Dziewczyny, te w związkach niesformalizowanych - robicie jakieś szybkie akcje ślubne na mniejszą lub większą skalę czy czekacie, czy co? My dotąd, wiele lat żyliśmy w przekonaniu, że nie ma sensu sklejać czegoś co się nie rozpada. Nie byliśmy też praktykującymi katolikami a ślub "urzędowy" do niczego nie był potrzebny. Nawet rodziny się przyzwyczaiły i nie naciskają. Teraz pewnie trzeba będzie od nowa rozważyć kwestie za i przeciw- ubezpieczeniowe i inne. Niedawno moja koleżanka zrobiła własnie taką szybką akcję ślubną - wszystko zorganizowała w 3 tygodnie i w 10 tyg wzieła ślub - twierdziła, że później z dzieckiem to człowiek ju zupełnie innym rytmem będzie żył i nie będzie czasu na takie rzeczy. Ja teraz "na szybko" nic nie będę kombinować na pewno. A jak u Was? |
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam że spaceru z psem, w powietrzu czuć wiosnę ludzie porozbierani, a ja jak eskimos w kurtce na mrozy, kozakach i rękawiczkach i powiem Wam, że najgorsze jest to, że wcale mi za gorąco nie było
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Brida my z tż planujemy
. Po 10 latach wypadałoby a teraz jest ku temu wspaniała okazja . Od dawna planowaliśmy ale jakoś nie mogliśmy sie zmobilizować i zabrać do tego wszystkiego. A teraz dzieciaczek nas zmobilizuje . Cywilny chcemy wziąść. Mam już nawet termin .
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Witam przeszłe mamusie,
Od samego początku śledzę to forum ale jakoś wcześniej bałam się odezwać by nie zapeszyć . Wczoraj minął 8 tydzieńJ, ja o swoim stanie dowiedziałam się w dość nietypowy sposób a mianowicie 5 stycznia byłam na rutynowym badaniu, że to było dokładnie 3 tygodnie po @ wiec się niczego nie spodziewałam. Pani doktor w pewnym momencie mi mówi, że nie pobierze cytologii bo wydaje jej się że ktoś tam zamieszkał i nie będzie „GO” drażnić. Nie bardzo pamiętam jak wychodziłam z gabinetu ale na pewno uśmiech miałam „jak na budyniu”. |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy brali cywilny
co prawda rodzina tż nalega na kościelny ale nie będę szła gruba a później prawie się nie bawiła bo oni tak chcą. W ogóle mnie wkurzają bo już nawet chrzestną sami wybrali
|
|
|
|
#1224 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, nie daj się . Ja chrzestną miałam wybraną już dawno i absolutnie nikt i nic nie ma wpływu na decyzję (chrzestna była wybrana szybciej niż decyzja o dziecku )W temacie ślubów, u nas już ponad 3,5 roku PO.
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Mi pobierała cytologię tylko jakimś innym "sprzetem"
|
|
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
kosmitka
|
Myślałam, że nie można pobierać cytologii, ja już dawno nie robiłam, ale nie wiem, czy mój gin pobiera i robi, zapytam się.
Nawet dostałam wezwanie z NFZ z jakieś pół roku temu do zrobienia cytologii.
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
to ładnie się zaniedbałaś skok cię wzywają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

moze też się w końcu zmobilizuję i popiszę coś ...
chociaz mnie tez kusi żeby umyć
ale nie mozemy się naciągać, a co będzie jak spadniemy z krzesełka i ble ble ble wole sobie dac spokój i zostawić okna tz'towi przynajmniej będe miała spokojne sumienie

czytałam kiedyś że lepiej jak się je ma bo tzn że ciąża przebiega bez zakłóceń
za wizyte
Ja to tymi zdjęciami się tak jaram i pamiętam jak na pogotowiu mi nie dali a tam już tyle było widać 

)