|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
MalgosiaM8 - ja w pierwszej ciazy czytałam za dużo tego co o ciązy piszą w necie... W efekcie rozdmuchiwałam mini watpliwości do wielkości mega problemów
teraz dałam sobie spokój, taki sters bardziej może zaszkodzic maluszkowi niż cokolwiek innego... Ja bym się cieszyła gdyby mi dolegliwości choć na chwilke ustapiły tak jak tobie na pewno nic złego się nie dzieje ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- cotynato - ja ostatnio dorwalam się do wit c w tabletakch, to był smak nie do opisania ![]()
|
|
#1562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do kwaśnego tez tak miałam, szczególnie do zelków kwasnych- tonami mogłam, a teraz słodycze górą u mnie
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to jeszcze nerwus jestem i biedne maleństwo pewnie ze mną wariuje haha.
|
||
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej staraj się nie stresowac, to juz zawsze coś Ja sobie zawsze tlumacze, że to dla dobra dzidzi i troszkę sie zawsze tym uspokajam ![]() Tak czytam o tej witaminie c i się doczytalam, że kobiety w ciazy mają po prostu na nią wieksze zapotrzebowanie, więc pewnie stąd nasz pociąg - organizm sam sie upomina A jej nadmiar po prostu jest wydalan z moczem, więc nie powinien zaszkodzic...
|
|
|
#1566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie różnica była 0,5 cm w ciągu trzech dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Alem się dzisiaj zdenerwowała u gina W sobotę w szpitalu pani doktor kazała mi odpoczywać, a w poniedziałek podejść do gina lub rodzinnego po L4. Tak się złożyło, że mój lekarz prowadzący ma w tym tygodniu urlop, musiałam więc znaleźć jakiegoś innego. Mieszkam na wsi, nie mam auta, do miasta autobusem nie chciałam się telepać, więc wymyśliłam, że wkręcę się do najbliżej położonej przychodni do lekarza do którego kiedyś chodziłam (nie byłam z niego super zadowolona, ale na coroczne kontrole i cytologię to wystarczyło, tym bardziej że bezpłatnie). Wczoraj ten lekarz nie przyjmował, ale wyjaśniłam pani w rejestracji co i jak i ona mi doradziła, że nie ma problemu, żeby we wtorek mi wystawił L4 od poniedziałku. Idę dziś do tego pi..., a ten mnie potraktował jakbym symulowała prawie. L 4 nie chciał mi wystawić, bo teraz nic się nie dzieje, no przecież krwawiłam w sobotę, a teraz nie to o co całe halo Pytam, czy choć na dziś i wczoraj mi to zwolnienie wystawi, to zrobił oczy jak pięć złotych. Mówi mi "to czemu pani nie poszła wczoraj do pracy?". No nie poszłam, bo mi lekarka z oddziału kazała leżeć i załatwić L4! To on nie rozumie, czemu ja nie poszłam do innego lekarza, na pewno jakiś przyjmował w poniedziałek. Tak się wkurzyłam, musiałam się prosić o wystawienie L 4 na te dwa dni, zostałam potraktowana jak symulant. Jeszcze mnie palant tak zbadał, jakby mi chciał szyjkę ukręcić no i nie zgadniecie, zrobił mi kolejne usg (oczywiście wiedział o wszystkich poprzednich) Tym razem przez brzuch, wow, co za odmiana Jak ktoś jeszcze zamierza panikować z tego powodu, to niech wspomni mnie, tą co ma już 6 na liczniku w 10 tygodniu
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj przechodzi samo ale raz musiałam wziąć tabletkę![]() Zmobilizowałam się i ogarnęłam tą kuchnię Nawet jakiś obiad zrobiłam A o 16 zaczynam mój ostatni tydzień pracy |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska-to widzę że obie trafiłyśmy nieźle. ja to jednak wolę prywatnie, przynajmniej się zapłaci i oni czują się zobowiązani. Współczuję przeżyć i mam nadzieję że masz to L4 , czy trzymał się twardo do konca ?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-15 o 13:47 |
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Agnyska - co za palant z tego gina
Całe szczęście, że juz do niego nie chodzisz, zreszta po dzisiejszym dniu pewnie i tak już nie chcesz go oglądać... Ale wystawił Ci w końco to zwolnienie?19nastaka88 - mi nie daje zyc ból glowy To od jutra będziesz już odpoczywać w domku
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do końca tygodnia planuję sobie posiedzieć w domu na zaległym urlopie wypoczynkowym.No ja też chodzę prywatnie, tylko teraz mój lekarz na urlopie i akurat takie coś się przytrafiło. Oby temu NFZetowemu wypustka uschła ![]() Magducha, a ja Cię chyba z listy usunęłam, bo nam zniknęłaś, a teraz znowu muszę liczyć Twoje "haha", żeby dobrze napisać ![]() A tak gwoli wyjaśnienia - lekarz ma na nazwisko Ćwiok i zawsze mi się jakoś z ćwokiem to kojarzyło, widać słusznie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-02-15 o 13:55 |
|
|
|
|
#1571 |
|
kosmitka
|
Ja już jestem na L4 3 tydzień i nie miałam z tym problemu, co za masakra jakaś. Teraz lekarze często sami pytają, czy pacjent chce zwolnienie, a nie jeszcze traktuje jak symulantkę. To jakiś palant.
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
ja też miałam podobnie, pracuje w sklepie więc chciałam pojsc na L4, wiadomo ludziska smarkaja prychaja wszystko na ciebie leci, dzwiganie i tego typu sprawy, a gin do mnie ze nia daje bo wszystko ok, powiedzialam jaka mam prace, a ona ze nie i juz ( darla sie) a ja ze jak cos sie stanie to wtedy tak - ona,ze wtedy jak najbadzej (!!!)
tego samego dnia byłam juz u innego - na L4 juz 4 tyg.
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agnyska81 - pasuje mu to nazwisko
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Rozeznanie
|
ale to co ona mi nerwów przyspozyla to juz moje
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
no cóż dziewczyny, są lekarze i lekarze
ale żeby jakieś głupie awantury robić?? niedoczekanieco do częstego usg, to nie szkodzi maleństwu, także spokojnie ![]() Ja byłam na ostatnim usg w piątek, fasoleczka miała 7 mm i juz było na szczęście widać serduszko. Na następnej wizycie za tydzień zakłada mi lekarka kartę ciąży ![]() Co do leków, to jak coś boli, chyba lepiej coś wziąć, niż się męczyć. Apap podobno można spokojnie, chodź żeby nie nadużywać. Mnie ostatnio męczy ząb ;/ i muszę szukać jakiegoś dentysty. Aha -agnyska - na pierwszej stronce zmień na 1 października, bo raz tak wychodzi z usg raz siak, z OM mam na 1 właśnie.
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Jenyy mam taką ochotę na to czego nie ma teraz, albo o co teraz ciężko, ale to normalne. Zawsze najlepiej smakuje to co ciężko zdobyć haha
![]() Tak bym zjadła ogórka gruntowego, śliwkę albo arbuza |
|
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
ja arbuza ostatnio kupiłam, w biedronce dostalam nawet dojrzaly był - 3kg naraz zjadłam
teraz zeby mi tylko ochota na te slodycze przeszla i bedzie super.
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Moja fasola ma już 2,3 cm
Jak byłam pierwszy raz u gina 4 tygodnie temu to miała tylko 0,7 mm ![]() Agnyska - haha, wystarczy magducha no nie dziwię się, że mnie usunęłaś - napisałam jednego posta i tyle mnie ![]() 19nastka - haha, cos mi oczy padło, przeczytałam, że ostatni dzień ![]() cotynato - nie mów przy mnie o arbuzach, bo skonam, szukam bezskutecznie od kilkunastu dni ![]() Jeny, musze obiad jakiś zrobić, to dla mnie koszmar, te zapachy, mięso itp ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
Ale np. slonecznik swiezy bym zjadła
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam ostatnio w cefurze,ale boję się tych arbuzów poza sezonem
![]() Kiedyś trafil mi się zepsuty i mam uraz psychiczny hahah ![]() Tak samo ogórki, kupiłam w foli poleżał dzień, i na końcu zrobil się lekko brązowy, spróbowałam z drugiej strony i myślałam że ![]() Wyślę dzisiaj tż po arbuza do biedronki skoro dobry bo nie wydolę |
|
|
|
#1581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na pierwszym miejscu marzą mi się świeżo zebrane truskawki
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
o tak, truskawki też
ale takie nasze, z pola, a nie te chemiczne...
|
|
#1583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez myslalam, ze zepsuty bedzie, wiec poprosilam o przekrojenie )truskaweczki tez bym zjadla i czeresnie z drzewka takie odrazu
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - przestańcie o tym żarciu bo przestane tu zaglądać
![]() Mdłości jakby mniejsze- po pirydoksynie- co by nie zapeszać. Ale dalej jem gł. chleb z masłem. Wczo. byłam na 1 usg- wychodzi na 7-8 tydz. i nasz maluszek ma 7mm, było widać nawet serduszko Szok!!!!!!!!!! Dalej nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne macie zachcianki
Dobrze, że mi starczy kwaśny sok albo pomarańcza. Acha, ostatnio mam fazę na kokosy, jeden w tygodniu musi być ![]() Archinta, Kate, gratuluję udanych usg
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-02-15 o 14:26 |
|
|
|
#1587 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na mięso też robię nie ciekawą minę... szczególnie smażone, czy z sosem. Zjeść już lepiej, chociaż jak ostatnio robiłam spaghetti to musiałam porządnie zgłodnieć, bo nie mogłam nawet na nie patrzyć. Cytat:
i ja też jeszcze nie wierzę W 1 ciązy jakoś łatwiej było to sobie uświadomić ![]() Cytat:
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam zwolnienie do niedzieli. :/ Głównie na to przeziębienie... No a po następne pójdę przecież dopiero w poniedziałek, jak mi wtedy nie da to będę mieć problem. :/
Lekarkę (pierwszego kontaktu) mam sypmatyczną, fajną itd., ale zwolnienie krótkie dała. Dziewczyny... chyba nie mamy tego samego TŻ, bo ja też dostałam wczoraj rafaello? ![]() Dopiero teraz udało mi się go spróbować. |
|
|
|
#1590 |
|
kosmitka
|
Reklamują promocję na rafaello w lidlu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

teraz dałam sobie spokój, taki sters bardziej może zaszkodzic maluszkowi niż cokolwiek innego... Ja bym się cieszyła gdyby mi dolegliwości choć na chwilke ustapiły tak jak tobie
na pewno nic złego się nie dzieje 

W sobotę w szpitalu pani doktor kazała mi odpoczywać, a w poniedziałek podejść do gina lub rodzinnego po L4.
Pytam, czy choć na dziś i wczoraj mi to zwolnienie wystawi, to zrobił oczy jak pięć złotych. Mówi mi "to czemu pani nie poszła wczoraj do pracy?". No nie poszłam, bo mi lekarka z oddziału kazała leżeć i załatwić L4! To on nie rozumie, czemu ja nie poszłam do innego lekarza, na pewno jakiś przyjmował w poniedziałek.
Tym razem przez brzuch, wow, co za odmiana
zazwyczaj przechodzi samo ale raz musiałam wziąć tabletkę

ale żeby jakieś głupie awantury robić?? niedoczekanie
55kg