|
|
#61 |
|
Moderatozaur
|
Dot.: Wątek dopingujący
No, tylko mi takich głupot tu nie gadać, bo
![]() ![]() I pokazuję efekty wczorajszego siedzenia do póóóóóóóźnej nocy nad frywolitkami. Marne początki, ale jakoś idzie.
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
![]() o widzisz jak ładnie ![]() Ja dziś nic nie mówię, bo wykańczam swój sweter
|
#63 |
|
Moderatozaur
|
A ja się nudzę, bo moje mulinki przyszły nie na ten adres
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam sweter, jutro założę do pracy
![]() Dziękuję za doping i czekam na oklaski
|
#66 |
|
Moderatozaur
|
Brawo
, brawo![]() Pokaż koniecznie jakieś zdjęcia
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem kolejna zdopingowana: zamówiłam na urodziny wrzeciono
|
|
#68 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Strasznie mnie ciekawi ta przędza
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: jejka jakaś ty posłuszna ,zdyscyplinowana ,co nieco dopingu i proszę ,nowa kreacja do pracy na jutro.A pochwalisz się sweterkiem nam tutaj ,bardzom ciekawa jak to twoje cudko wygląda .
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Justynko - to jeszcze dłuuugo, ale jak mi coś wyjdzie to bankowo się pochwalę
![]() właśnie dostałam sms od synia, że już kupił wrzeciono na allegro
ula.borek@wp.pl Edytowane przez Ulenka56 Czas edycji: 2011-02-16 o 23:24 |
|
|
|
#71 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka pokaż pokaż
![]() ![]() klask i: za skończenie dzieła![]() Ulenka super,że wrzeciono już jest |
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
wow wrzeciono
Moje jest zrobione z mątewki kuchenne zazdraszczam niniejszym. A nie powinnam bo mam kołowrotek.Sweter jak najbardziej pokażę, ale w sobotę gdyż Zakontraktowany pracuje na drugą zmianę a sama sobie nie zrobię zadowalającej fotografii. Aczkolwiek sweter wyszedł mi przynajmniej o rozmiar za wielki i nie wiem czy nie pójdzie do prucia. Jest ogromny.
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wrzeciona :teraz dopiero zaczynam się bać czy sobie poradzę
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja równiez będę Was dopigować, a mnie doping też sie przyda, bo od roku nie moge skończyć córce obrazu krzyżykowego
![]() Swoja droga ciekawa jestem tej przędzy, bo ja też mam pieska, może nie jest tak puchaty,ale trochę kłaczków można wyczesać, do tej pory je wyrzucałam, ale może zacznę zbierać ![]() A to moja psina
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę dać przysłowiowego "kopa" na zapęd W takich sprawach najgorzej,jak człowiek odpuści sobie na kilka dni...przedłuża się i przedłuża,a potem problem z dokończeniem![]() A jaki dokładnie robisz obraz?[z wyszywaniem skończyłam w podstawówce ]
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Obraz Pana Jezusa modlącego się , mam już połowę, ale zawsze coś mi przeszkodzi i odkładam na póżniej, a dziecko traci cierpliwość, bo nie może sie doczekać
|
|
#79 |
|
Moderatozaur
|
Szydełkomaniaczko, co za przesłodki psiak!
Aninko, dobrze wiedzieć, że paczuszka dotarła. Jak tylko dorwiesz aparat pokaż nad czym teraz siedzisz
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczny psiak, ja jeszcze nigdy nic nie wyhaftowałam
![]() W zasadzie xxx to w ogóle nie moja bajka ... trudne to?
|
#81 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
ale czy mi potrzebny kolejny majdan ?
Chyba nie. Jakoś żyłam bez tej wiedzy do tej pory, pożyje jeszcze trochę. Chociaż znalazłam coś , co mnie zmusiło do zastanowienia się nad haftem o TAKIE woreczki, chyba nie trzeba być mistrzem, żeby sobie taki napis wyhaftować..?
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-02-17 o 18:45 |
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu fajnie dopingujecie, że się chyba przyłączę
![]() Justynko - mnie też do frywolitek ciągnie strasznie i chciałabym, żeby moje początki wyglądały jak Twoje, ale do tego jeszcze długa droga, bo tu gdzie jestem na wygnaniu, frywolitki to prawie przekleństwo, a jak w pasmanterii chciałam czółenka, to mnie piii ... do obuwniczego wysłała ![]() i wcale nie żartuję. No to się wyżaliłam
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asienczyk ale mnie rozbawiłaś swoim wpisem hahahahahaha A czółenko możesz zakupić na Allegro -trafiają się nawet super ceny czy w sklepach -pasmanteriach nettowych.Więc wcale droga długa nie musi być
|
||
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam
mój TŻ zamówił sobie w podobnym stylu etui na laptopkaJak uda mi się sprawić,żeby mój telefon łaskawie zechciał przerzucać zdjęcia na komp (tj.jak poproszę TŻa),to wkleję zdjęcie. |
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Widzę że fajny wątek tu stworzyłyście, mi też przyda się nieraz mały kop do pracy ( a czasami większy) Obecnie szydełkuję głównie ozdoby na wielkanoc (koszyki, serwetki jajeczka, itp), ale potrafię też na drutach (choć mnie to zbyt nie pociąga). Wyszywam krzyżykami (mam kilka mniejszych obrazów na koncie i jeden zaczęty czekający na natchnienie), również richelie (ale trochę nierówne mi ściegi wychodzą więc rzadko). Robótki ręczne robię przeważnie zimą - bo tylko wtedy mam czas - a co robię to zależy na co mnie weźmie. Zawsze podobały mi się frywolitki i mimo że moja mama robiła kiedyś jak miała lepszy wzrok, to nigdy nie wzięłam się za to - to za trudne i żmudne dla mnie. W ogóle wszystkich robótek nauczyłam sie od Niej i to od najmniejszych lat. Teraz nazwoziłam trochę swetrów od teściowej i mamy do prucia aby mieć materiał do pracy, zawsze to jakaś oszczędność, ale na przędzenie to nikt mnie nie namówi, chyba że już będe na emeryturze Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona |
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wszystkiego co umiem uczyłam od babci i sama douczałam moja mamusia nawet do przyszywania guzika mnie zapędza
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się-mam zdjęcia: dowód,że coś robiłam
To nic specjalnego-taki nibyworeczek na kłębki i druty, robiony bardziej dla zabicia czasu niż z prawdziwej konieczności
|
|
|
|
#89 |
|
Moderatozaur
|
O, super, że jest nas coraz więcej
Asiu, zacznij frywolitki, to się będziemy razem męczyć A panie w pasmanterii to czasem takie pracują, że daj spokój... Chciałam kiedyś zrobić coś z zagranicznej gazetki no i oczywiście nie sposób zdobyć tu takiej włóczki jakiej tam użyli więc sobie spisałam wagę i długość nitki w motku i pomyślałam, że dobierzemy z panią coś podobnego... A pani mi na to, że ona nie może mi powiedzieć, czy jest coś o podobnej grubości, bo nie mam ze sobą próbki. Takie liczby to jej nic nie mówiąAninko, super woreczek! Ostatnio lubię bardzo kolor czerwony
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Just-in dziękuję
Jutro zamiast zacząć swoją tunikę,zrobię coś podobnego jako etui na laptop TŻcika-zasłużył sobie no i tak ładnie się dopomina ale pokażę moje wytęsknione włóczki rzecz jasna![]() Też strasznie się cieszę,że nas coraz więcej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

klask i:

A panie w pasmanterii to czasem takie pracują, że daj spokój... Chciałam kiedyś zrobić coś z zagranicznej gazetki no i oczywiście nie sposób zdobyć tu takiej włóczki jakiej tam użyli więc sobie spisałam wagę i długość nitki w motku i pomyślałam, że dobierzemy z panią coś podobnego... A pani mi na to, że ona nie może mi powiedzieć, czy jest coś o podobnej grubości, bo nie mam ze sobą próbki. Takie liczby to jej nic nie mówią