Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 12:02   #4051
peggy_blue
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja tak mam z lakierami Ja też mogę ściągać lakier z płytki jakby to była co najmniej taśma klejąca... I często mam tak, że na podkładzie gorzej mi się trzyma niż bez. Lakiery z Essence to już w ogóle dramat u mnie Poza tym drażni mnie, że zmieniają barwę po pomalowaniu paznokcia - ciemnieją, np. z koloru szarego robi się brązowy Z tego co zauważyłam, nie jest to tylko moja opinia.
z essence mam podobne doświadczenia, może za wyjątkiem lakierów z brokatem, których z kolei nie da się zmyć
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:26   #4052
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

A ja w ogóle nie maluję paznokci, bo jak ogarniam mieszkanie, to cały mój wysiłek idzie na marne dla mnie czekanie, aż lakier wyschnie jest mocno męczące
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:32   #4053
oOoWataoOo
Przyczajenie

Mam u siebie książkę " Piękne Paznokcie" napisaną przez Ji Baek, która prowadzi własny salon kosmetyczny, w niej również znalazłam :

czy to nie wystarczający dowód?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1687.jpg (107,6 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1688.jpg (83,0 KB, 61 załadowań)
oOoWataoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:40   #4054
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez oOoWataoOo Pokaż wiadomość
Mam u siebie książkę " Piękne Paznokcie" napisaną przez Ji Baek, która prowadzi własny salon kosmetyczny, w niej również znalazłam :

czy to nie wystarczający dowód?
Nie no, ja widzę, że dużo kosmetyczek używa tego sformułowania. Aczkolwiek nadal nie wiem, skąd jest ten tłuszcz na nich. Bo na pewno sama płytka nie ma gruczołów
Spotkałam się raczej ze stwierdzeniem, iż budowa błony komórkowej może zawierać większą, bądź mniejszą liczbę lipidów.
To, że ktoś ma salon :P nie przekonuje mnie zapytam dermatologa.

Ale to był taki mały OT ja z natury ciekawskich, szukam dalej odpowiedzi

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2011-02-19 o 12:42
Stary 2011-02-19, 12:42   #4055
oOoWataoOo
Przyczajenie

Wiesz łój to tak naprawdę tłuszcz, a wydaje mi się, że paznokcie rzeczywiście "wydalają" coś takiego, tylko nigdzie nie ma wytłumaczenia, jak to się dzieje.
oOoWataoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:55   #4056
Kadunia
Zakorzenienie

W szale zakupów maski Queen Helene ja też się na nią skusiłam... Jednak maseczka nie pod pasowała mi, więc może któraś z was ma ochotę na wymiankę? Bo użyłam jej tylko 3 razy i szkoda żeby taka wielka tuba mi się zmarnowała

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:01   #4057
muszynianka
Zakorzenienie

KUDFS,AO4R23Q0W4REWQAsda$ qwar(_
di napisałam długiego posta i go skasowałam, zaraz się zabiję.

chodziło o to że dziękuję wam wszystkim za drązenie tematu, Kayako dziękuję za kondolencje przydadzą się lakiery essence są takie tanie i śliczne

Vampi_z_piekla_rodem koleżanka mi sugeruje że to może być od zaburzen hormonalnych, myślałaś o tym? ja zaczęłam chociaż u siebie tego nie zauważam. dobrze że nie jestem z tym sama

dobra, włączyło mi się pogrubienie i nie wiem jak wylączyć, whuhuhu ;(((

dzisiaj spróbuję przejechać po płytce paznokcia pilnikiem by byla troszczkę chropowata, potem szpirytus i damy radę.

co do bazy używalam dwóch jedna lovely druga bodajże golden rose ale głowy nie daję no i odbyło się bez szału
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:25   #4058
peggy_blue
Zakorzenienie

co do zaburzeń hormonalnych, to może coś w tym być, bo ja się leczę na niedoczynność tarczycy jak przeżyjesz tę kurację pilnikowo spirytusową, to daj znać
Stary 2011-02-19, 13:28   #4059
muszynianka
Zakorzenienie

dobra, po umyciu i ułożeniu dziś włosów postaram się zająć mymi pazurkami, jestem skłonna zrobić wiele ;p
Stary 2011-02-19, 13:32   #4060
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez oOoWataoOo Pokaż wiadomość
Wiesz łój to tak naprawdę tłuszcz, a wydaje mi się, że paznokcie rzeczywiście "wydalają" coś takiego, tylko nigdzie nie ma wytłumaczenia, jak to się dzieje.
Biorąc pod uwagę, że na dłoniach i stopach nie ma gruczołów łojowych, to faktycznie ja wiem co to łój, miałam z tego egzamin po części

Nie ma co wątku zaśmiecać lecimy dalej z filmami

Potrzebuję dobrego kremu do rąk kupiłam nawet krem z witaminą a i e, bez wymysłów za 8 zeta i niiiiiiiiiic... jak mnie skóra piekła, tak piecze nadal...

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2011-02-19 o 14:03
Stary 2011-02-19, 14:15   #4061
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Ja też mam zaburzenia, a konkretnie zapalenie tarczycy. Pamiętam jak niedawno pisałam w tym wątku, że udało mi się wygrać walkę z utratą włosów.. No to niestety- nie udało się. Po 2 miesięcznej niesamowitej poprawie wróciłam do stanu początkowego.

Mój lekarz mówi, że leczenie tarczycy i przyjmowanie hormonów jest ważniejsze niż wypadanie włosów, więc na razie przyjmuje euthyrox i staram się nie myśleć o tym, że moja kitka jest "grubości" porównywalnej do kilku nitek makaronu..

A wraz z zaburzeniami tarczycy dostałam również całkowicie wysuszoną skórę ciała oraz sporadyczne suche placki na twarzy ( bo cerę mam tłustą, mieszaną- zależy)..

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:19   #4062
muszynianka
Zakorzenienie

Wiem Vampi, czytałam twoją historie, bardzo mi przykro że walka z włosami się tak zakończyła... Wierzę że będzie lepiej
Stary 2011-02-19, 14:20   #4063
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wiem Vampi, czytałam twoją historie, bardzo mi przykro że walka z włosami się tak zakończyła... Wierzę że będzie lepiej
Właśnie zwróciłam uwagę na Twój podpis... widzę, że frustracja sięgnęła zenitu
Stary 2011-02-19, 14:24   #4064
muszynianka
Zakorzenienie

tak, po prostu krew mnie zalała po piątej takiej reklamie podczas przeglądania filmików na joemonsterze
Stary 2011-02-19, 14:25   #4065
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Jakoś daję radę i nie tracę wiary.

A wracając do tematu paznokci - ja po prostu zrezygnowałam z malowania Staram się mieć je po prostu ładnie opiłowane i przycięte

W ogóle to jest takie niesprawiedliwe - niektórzy rodzą się z bujną czupryną, piękną cerą i zębami.. a ja o wszystko muszę walczyć i jakoś efektów nie widzę ( no poza aparatem, który wyprostował mi zęby).

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:29   #4066
muszynianka
Zakorzenienie

Nie martw się, też znam ten ból w kwestii zębów. Musiałam wyrwać cztery zdrowe, zostały jeszcze cztery (wszystkie ósemki). Dni pełne bólu i zapalenie zębodołu i kilka tysięcy potem mam uśmiech jak człowiek. Serce mnie bolało po prostu bo dla innych jest to normalne.
Stary 2011-02-19, 14:30   #4067
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam zaburzenia, a konkretnie zapalenie tarczycy. Pamiętam jak niedawno pisałam w tym wątku, że udało mi się wygrać walkę z utratą włosów.. No to niestety- nie udało się. Po 2 miesięcznej niesamowitej poprawie wróciłam do stanu początkowego.

Mój lekarz mówi, że leczenie tarczycy i przyjmowanie hormonów jest ważniejsze niż wypadanie włosów, więc na razie przyjmuje euthyrox i staram się nie myśleć o tym, że moja kitka jest "grubości" porównywalnej do kilku nitek makaronu..

A wraz z zaburzeniami tarczycy dostałam również całkowicie wysuszoną skórę ciała oraz sporadyczne suche placki na twarzy ( bo cerę mam tłustą, mieszaną- zależy)..
o nie, ja zażywam euthyrox od kilku tygodni, to po tym mi tak zaczęły wypadac włosy? ale przynajmniej widzę poprawę, nie chodzę jak zombie, i mam siłę wstać rano z łóżka
Cytat:
Jakoś daję radę i nie tracę wiary.

A wracając do tematu paznokci - ja po prostu zrezygnowałam z malowania Staram się mieć je po prostu ładnie opiłowane i przycięte

W ogóle to jest takie niesprawiedliwe - niektórzy rodzą się z bujną czupryną, piękną cerą i zębami.. a ja o wszystko muszę walczyć i jakoś efektów nie widzę ( no poza aparatem, który wyprostował mi zęby).
piąteczka
Stary 2011-02-19, 14:52   #4068
tobb
Raczkowanie

http://www.youtube.com/user/PoznajSingapur

Nowy kanał Azjatyckiego Cukru, znaczy kanał bardziej chyba jej męża. Choć na filmiku są oboje.

Uwielbiam takie filmiki - można się wiele dowiedzieć o innych krajach
tobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:52   #4069
Kayako
BAN stały

A propos zębów - miała ktoś z Was usuwane chirurgicznie? To się chyba tak nazywa... Chodzi mi o rozcięcie dziąsła i wyciągnięcie zęba, a nie chamskie wzięcie go w objęcia i wyrwanie z kawałkiem mięcha.

Nudy na YT. Nudy w serialach. Nudy w animcach. Nudy w książkach.
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:54   #4070
muszynianka
Zakorzenienie

ja mam miałam mieć ale za każdym razem coś szło nie tak - to moja miesiączka, to lekarz na urlopie, potem mi skończyły się wolne dni i muszę czekać do wakacji. bo ja wiem że u mnie to będzie gruba impreza i to nie będą tylko dwa dni wolnego. boję się szalenie, ale jak trzeba to trzeba.
Stary 2011-02-19, 14:58   #4071
LalkaNatalka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
DRODZY SPECE OD MARKETINGU, jeżeli jeszcze raz reklama snickersa gdzie grają w football wyskoczy mi i zasłoni całą przeglądarkę, jak Boga kocham przestanę kupować te batoniki.
Zamiast się denerwować, zainstaluj Adblocka. Ja nie widzę żadnych snickersów.

Edytowane przez LalkaNatalka2
Czas edycji: 2011-02-19 o 15:00
LalkaNatalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 15:09   #4072
muszynianka
Zakorzenienie

-_- dobra, pozostawię to bez komentarza, dziękuję, nie wiem jak ja sobie bez ciebie wcześniej radziłam
Stary 2011-02-19, 15:20   #4073
LalkaNatalka2
Raczkowanie

Uwielbiam takie komentarze bez komentarza. Nie wiem o co Ci chodzi, bo Twoja dramatyczna stopka wskazuje na to, że jednak sobie nie radziłaś z reklamami.
LalkaNatalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 15:20   #4074
Kayako
BAN stały

A czego się boisz, jeśli można wiedzieć? Bólu po prostu, czy wiesz coś o tym, czego ja nie wiem? Przybliż mi proszę trochę temat.
Stary 2011-02-19, 15:23   #4075
muszynianka
Zakorzenienie

Bólu po zabiegu, za każdym wyrwanym zdrowym zębem miałam zapalenie zębodołu - po prostu mam do tego tendencje. Wiem że i tym razem nie obejdzie się bez powikłań. Mam problemy z krzepliwością krwi, nawet biorę tabletki anty (które powinny krew zagęszczać) ale i tak dupka, zawsze wszystko co może z moimi zębami idzie nie tak. Ja już wiem co mnie czeka dwa dni po zabiegu. I panika mnie ogarnia :/ zbiorę zapas zaldiaru i zakopię się w łóżku...
Stary 2011-02-19, 15:27   #4076
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
A propos zębów - miała ktoś z Was usuwane chirurgicznie? To się chyba tak nazywa... Chodzi mi o rozcięcie dziąsła i wyciągnięcie zęba, a nie chamskie wzięcie go w objęcia i wyrwanie z kawałkiem mięcha.
Ja miałam ;-) ósemki, wszystkie cztery, ale usuwałam po jednej. z jednej strony minimalnie wyrżnięte, ale rozcinać i chirurgicznie się babrać trzeba było za każdym razem, przy 3 zębach udało się panu doktorowi (swoją drogą chyba trafiłam na świetnego w tym fachu, bo nie cierpiałam zbytnio, żadnych powikłań i ładnie pozaszywał) wyciągnąć całego, więc te 3 nawet mam na pamiątkę, 4 trzeba było kawałkami no ale był dziwnie ułożony i głęboko schowany ;p
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 15:34   #4077
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez tobb Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/user/PoznajSingapur

Nowy kanał Azjatyckiego Cukru, znaczy kanał bardziej chyba jej męża. Choć na filmiku są oboje.

Uwielbiam takie filmiki - można się wiele dowiedzieć o innych krajach
Ale ma fajny lakier do paznokci w tym filmie (żeby urodowo było )
Stary 2011-02-19, 15:42   #4078
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Ja miałam ;-) ósemki, wszystkie cztery, ale usuwałam po jednej. z jednej strony minimalnie wyrżnięte, ale rozcinać i chirurgicznie się babrać trzeba było za każdym razem, przy 3 zębach udało się panu doktorowi (swoją drogą chyba trafiłam na świetnego w tym fachu, bo nie cierpiałam zbytnio, żadnych powikłań i ładnie pozaszywał) wyciągnąć całego, więc te 3 nawet mam na pamiątkę, 4 trzeba było kawałkami no ale był dziwnie ułożony i głęboko schowany ;p
Ja mam jedną całkiem już widoczną, jedna się przebija dopiero, ale czuję dziada i go nie chcę
Boję się tego orcowania kawałkami żelastwa w mojej buzi, kurde Ale jak nie zrobię z tymi ósemkami porządku teraz, to one kiedyś zrobią porządek ze mną

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Ale ma fajny lakier do paznokci w tym filmie (żeby urodowo było )
Takiego różu to pół światu Ja chcę niebieski teraz
Stary 2011-02-19, 15:46   #4079
muszynianka
Zakorzenienie

no, ja wiem że na dole nie ma problemu, natomiast u góry gdzie miałam dużo gorsze stłoczenie będzie bardzo trudno wyjąć te zęby :/
Stary 2011-02-19, 15:59   #4080
lupinka
Zadomowienie

u mnie właśnie po usunięciu dolnych było 2-3 dni bólu i utrudnione jedzenie, ale górne bardzo szybko, sprawnie, sam zabieg może 10-15 minut, a plus znieczulanie to może po pół godziny zawsze siedziałam w fotelu. ale to oczywiście znów jest sprawa bardzo indywidualna i wiele aspektów się na to składa, także nie ma co gdybać i jak trzeba to iśc usunąć, ja z perspektywy czasu (2-3 miesięcy) bardzo się cieszę, że to zrobiłam, bo już przynajmniej z tym problemów mieć na przyszłośc nie będę ;-) no ale tak jak mówię, jedni mogą mieć gorsze wspomnienia inni lepsze
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości