|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: odchudzamy się żeby w wakacje wyjsc w stoju kąpielowym :)
Hej Dziewczyny
. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko. Ważę 44kg przy 155 cm wzrostu. Niby mało...BMI pokazuje delikatną niedowagę, a na brzuchu i biodrach tłuszcz. Chcę kręcić się pół godziny dziennie na hh, do tego 100 brzuszków wieczorem, raz w tygodniu sauna i basen. Jak narazie tyle..wiosną dojdzie rower i może bieganie Trzymajcie kciuki, bo samej to ciękoooo....
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy takiej wadze to chyba chudnąć nie powinnaś, wystarczą Ci ćwiczenia i tłuszczyk zniknie ![]() Cytat:
![]() a ja już dzisiaj znów zaliczona godzina ćwiczeń |
||
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Nie
żadnej diety....i tak bym nie wytrwała . Wyrzucam tylko słodycze, bułki słodkie i większość napojów gazowanych. Mam nadzieję, że to wystarczy
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważysz tyle, ile ja bym chciała tylko że ja mam 159 cm wzrostu ![]() dziewczyny słodzicie kawę? ile? |
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczenia powinny przynieść takie efekty jak chcesz, tylko wiadomo potrzeba trochę czasu![]() Cytat:
i jak już piję to słodzę normalnie tzn 2łyżeczki, bo inaczej mi nie smakuję.Z herbat piję tylko zieloną i czerwoną i tego nie słodzę ![]() więc jak lubisz kawę z cukrem to słódź tak jak lubisz, dieta nie może być katorgą
|
||
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
ogólnie też rzadko piję kawę, a jak już to również słodzę 2 łyżeczki bo inaczej nie idzie, ale byłam ciekawa
|
|
|
|
|
#188 |
|
Idiotka
|
Ja uwielbiam kawę, nie słodzę...
I piję 3 dziennie, wiem,że to za dużo, ale...
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jakoś nigdy nie korzystałam z tego typu forum, ale odkąd wskazówka na wadze pokazała przerażające 68 kg, postanowiłam dołączyć
Cytat:
Walkę zaczynam od dziś!!! ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Dziewczyny, o której jecie ostatni posiłek? Ja się właśnie zastanawiam nad tym aby najpierw jeść ostatni posiłek o 19:00 a następnie przyzwyczaić organizm, że ostatnie kalorie dostaje o 17:00 (przynajmniej na czas póki nie schudnę 10 kg ). Mój znajomy kiedyś na początku jadł ostatni posiłek o 15:00 i schudł bez żadnej diety ponad 10 kg. Jadł wszystko i nie ograniczał kalorii. Później już był dla siebie bardziej litościwy i ostatni posiłek jadł ok. 18-19:00.
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem 19-20
kolacje powinno się jeść 2-3h przed snem ja mam trochę dłuższą przerwę bo późno chodzę spać, ale nie ma sensu się męczyć i jeść do 17
|
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Jeju mam dziś takiego doła!! Także tylko bym chodziła ścieżką od lodówki do szafki z ciastkami....Wrr na szczęscie jutro już koniec weekendu to jakoś może zbiorę się w sobie.
|
|
#193 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam rozciąganie, 30 min orbitrek, 20 min hh
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
ja jem ostatni posiłek o 18
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
według mnie ostatni posiłek o 17 to stanowczo za wczesnie.. Chyba, że chodzisz spac o 20:P ja staram się by były to 3 godziny przed snem
jesli będziesz miała zbyt długą przerwę w 'niejedzeniu' to nic dobrego z tego nie wyjdzie..---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- jutro wchodzę na wage! A Wy kiedy? |
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
mozna się do was przyłaczyć?
od dzis chciałąbym troszkę schodnąc - czyli z 61,5 na 58,5 , czyli 3 kg. Tak naprawde to waga dla mnie ni jest ważna ale żeby wchodzić w spodnie w rozmiarze 38 ![]() dzis juz zrobiłam postęp - nie zjadłam szarlotki którą ubóstwiam. ale jest jeszcze 3/4 blachy wiec mam nadzieje, ze jutro tez wytrzymam. Niestety nie mam czasu na dodatkowe cwiczenia jak silownia ... - matura w tym roku. ale codziennie rano 5 minut rozgrzewki jest. |
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
ewcia392 jasne, ze mozesz
![]() Kurcze dziewczyny mam problem.. W pierwszym tygodniu schudłam 1,4kg, a teraz w drugim tlyko 0,2kg. I stąd moje pytanie. Jem poniżej 1000kcal (nie robilam tego specjalnie, pod koniec dnia jak podliczalam wychodzilo ok 800-1000kcal) i czy jest możliwe, że mniej chudłam, bo za mało jadłam? Wydaje mi się, że to własnie tym jest spowodowany niższy spadek wagi.. |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym na samym początku najszybciej się chudnie, potem już coraz wolniej to idzie |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
hmm powoli ale 0,2 w tydzien to bardzo powoli;P no ale lepiej ze chociaz troszke schudłam niz jakbym miala byc na plus:P
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to w sumie dlatego,że często mi się jakieś grzeszki zdarzały bo a to jakaś impreza, a to pizza z TŻ itd i mało ćwiczyłam przez chorobę dlatego teraz znów się ostro wzięłam, pilnuję się i codziennie ćwiczę ![]() zresztą wiesz, lepiej chudnąć powoli bo wtedy jest mniejsze ryzyko jojo
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
no tak. Tylko, że ja nie ćwiczę i to pewnie dlatego..
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
no ćwiczenia na prawdę dużo dają
ja odkąd się odchudzam nie schudłam zbyt dużo, ale różnica jest spora i to właśnie głównie dzięki ćwiczeniom. Zresztą mięśnie też więcej ważą, dlatego pewnie u mnie nie ma jakiś wielkich spadków kg ![]() ale różnica jest duża, widzę,że mam wzmocnione mięśnie, generalnie całe ciało mi się ujędrniło itd także nawet jak Ci się nie chcę to się zmobilizuj i ćwicz
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie
więc będę ćwiczyc!![]()
|
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym się dołączyć do grona odchudzających się. Ja w tym zakresie mam już pewne doświadczenie ale niestety raczej negatywne czyli szybkie odchudzanie i jeszcze szybsze wracanie do poprzedniej wagi. Wczorajszy dzień to katastrofa. Tyle zjadłam, że wstyd pisać, oczywiście dziś wskazówka wagi poszła w górę. A stan na dzień dzisiejszy jest taki: wzrost 168 cm, waga 56 kg, a jeszcze trzy miesiące temu było 50 kg. TRAGEDIA
![]() : prosi:
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra witaj
no już na podstawie tego co dzisiaj zjadłaś widać, że nigdy się rozsądnie nie odchudzałaś i stąd jojo ![]() najlepsze jest MŻ. Jeść wszystko ale rozsądnie, unikać słodyczy, fast foodów itd. 5 posiłków dziennie, regularnie, co 3-4h, bez podjadania pomiędzy. I porządne śniadanie. Jabłko to nie jest posiłek, to najwyżej może być przekąska I do tego więcej ruchu ja już dzisiaj znów godzinka ćwiczeń zaliczona |
|
|
|
|
#206 |
|
Uzależnienie
|
Ja już 2 tygodnie na diecie a waga ani drgnęła
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
A ja wczoraj 4 posiłki i nawet śniadanie-jak nigdy
. Do tego pół godziny hh, półtorej godziny basenu, pół godzina sauny i 50 brzuszków. Na więcej nie miałam siły |
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pilnuj jedzenia śniadania bo to podstawa dnia. Trzeba zjeść porządne śniadanie a z tymi ćwiczeniami to poszalałaś
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Śniadania jadam zwykle tylko w weekendy... Nie potrafię się przemóc. A to może mieć jakieś znaczenie w powolnym zrzucaniu wagi? Czesem mam tak, że pierwszy posiłek jem dopiero koło 15...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko. Ważę 44kg przy 155 cm wzrostu. Niby mało...BMI pokazuje delikatną niedowagę, a na brzuchu i biodrach tłuszcz. Chcę kręcić się pół godziny dziennie na hh, do tego 100 brzuszków wieczorem, raz w tygodniu sauna i basen. Jak narazie tyle..wiosną dojdzie rower i może bieganie
Trzymajcie kciuki, bo samej to ciękoooo....

Zaraz lece na śniadanko
. Wyrzucam tylko słodycze, bułki słodkie i większość napojów gazowanych. Mam nadzieję, że to wystarczy 

W pierwszym tygodniu schudłam 1,4kg, a teraz w drugim tlyko 0,2kg. I stąd moje pytanie. Jem poniżej 1000kcal (nie robilam tego specjalnie, pod koniec dnia jak podliczalam wychodzilo ok 800-1000kcal) i czy jest możliwe, że mniej chudłam, bo za mało jadłam? Wydaje mi się, że to własnie tym jest spowodowany niższy spadek wagi..