|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
aniaa dzięki.
Czyli był już taki temat? Musiałam przeoczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
chomiczek tam jest taka malutka szafa pisalam ze maz jeszcze drzwi nie dorobil poprostu bylo takie miejsce on chcial je zabudowac a ja kazalam mu zrobic szafe zeby wykorzystac kazdy zakamarek co do uszu kwestia indywidualna ja mialam przebijane jak bylam mala corce tez bym chyba przebila choc pewna nie jestem
co do podtuczania no to kiepsko nam to idzie bo ta mala maruda jesc nie chce
#3154 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z toba jaszczko, ja tez juz mam dosyc siedzenia w tym kartoniku irlandzkim;/ nie ma to jak na swoim byc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- anoxa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna z mam majowo-czerwcowych jest właśnie stamtąd i jej córa miała przebite odrazu. Od nas z wątku karolcia też przebijała Nastce już kawałek czasu temu. Ja osobiście bym córce nie przebijała uszu tylko dlatego, że mnie się to po prostu nie podoba. Ale każdy ma inny gust ![]() Linka - ja tam Sebkowi nic nie majstruję, baaardzo sporadycznie przy kąpieli odciągam kawałeczek coby sprawdzić czy się nie zakleił na amen ![]() ![]() Makabra ostatnio.. Seba wstaje o 7 rano.. drzemkę ma godzinną ok 10.. potem kolejną dopiero około 15 lub nawet 16! I ni cholery nie zaśnie wcześniej. Drze się jak opętany. A na noc zasypia ok 20, 21:00 i śpi do rana. Trochę mnie to wnerwia bo uważam, że powinien więcej spać. Ile w ciągu dnia sypiają wasze dzieci?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
jaszczka ale masz dobrze, ze u was juz tak cieplo, juz tez czekam z utesknieniem na wiosnę. Fajnie, ze mama do was przyjezdza
![]() anoxa śliczny pokoik, bardzo mi sie podoba, super wyglada ta wnęka i kazdy kącik wykorzystany siala moj Oli budzi sie rano ok 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
misiek idzie spac kolo 20. kolo polnocy wstaje na jedzenie i przewaznie godzine jest proba usypiania go. potem budzi sie kolo 4-5 i zdarza sie ze juz nie chce spac. idzie na dzrzemke kolo 6-7 na godzine. potm kolo 10, 14, 17. i te drzemki sa rozne od 20 min do godziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siala Maja zasypia po 20(my przeciagamy, bo im pozniej sie kladzie tym pozniej wstaje) pozniej po 24 papu, nastepnie znow o 3(czasami nie) papu, dalej o 6 znow papu i ok. 7-8:30 wstaje, drzemki ma dwie jedna kolo 10 i rwa 1-2h a druga kolo 16 i jest bardzo krotka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Uhh no to widocznie "ten wiek", że już nie potrzebuje więcej snu za dnia. A jeszcze niedawno miał 3 drzemki godzinne nawet do 2 godzin
![]() Łojezuuu syn mi dorośleje ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
w przychodni nie ma miejsc, jutro będę umawiała na zdrowe, a pewnie się skończy tak, że do urologa pójdziemy prywatnie
jaszczka - Dzieki ; zazdroszczę pogody, u nas zima w pełni; Twój mały ma cudne oczy ola_k11 - dzieki ![]() ![]() anoxa - jakie jogurciki ? te z nestle ? ja kupilam waniliowy (4pak) i po 2 łyżeczkach plucie i wycie było; szybko odbije te pół kg martysek - gratulacje jedynki właśnie czytałam od kiedy jakie owoce i mandarynki w 1szym roku się nie daje; za to od 8mego miesiąca można banana (a my już od 3miesięyc jemy) i można kiwi; kiwi nie próbowałam, jak znajde ładne to mu kupie ja chcę, żeby on jadł owocki |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
Olakola - a wyczytałaś coś na temat arbuza? bo ja znalazłam same sprzeczne informacje
![]()
#3162 |
Zadomowienie
|
jaszczka - tak, że można po 8mym miesiącu;
można też winogrona ![]() wiesz co, myślę, że najlepiej to dac odrobinę i jak nie ma alergii to można śmiało podawac; a u was tak ciepło, że arbuzy już dojrzewają ?? ![]() Edytowane przez olakola Czas edycji: 2011-02-22 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Olakola - śliczny avatarek
![]() hehe jeszcze nie tak ciepło, chociaż wcale bym nie narzekała gdyby tak było... ![]() ech no bo ja już mu dałam kawałek arbuza w taką siateczkę do owoców jak mu pierwszy ząbek rósł - takiego z lodówki - strasznie mu smakował i koił ból dziąsełka.. ale potem wyskoczyło mu paskudne uczulenie ![]() ![]() ![]() nic to, spróbuję znowu jak będzie sezon, bo wiem na pewno, że Patryk uwielbia arbuza tak samo jak jego mamuśka ![]()
#3164 |
Zakorzenienie
|
a w słoiczkach od 4go miesiąca są i banany i winogrona
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Olakola – gratulacje za DADADADA ![]() Nie zawsze: Maja jest wyjątkowa. Wszystkie chyba tak stwierdziłyśmy. Może Pani ortopeda ma staroświeckie podejście… Myślę, że jeśli sama wstaje ( a wszystkie to widziałyśmy) to robi to co jest dla niej najlepsze. Cały czas nie mogę się nadziwić i wszystkim opowiadam o Waszym przypadku J Marta_d1 - trzymam kciuki za akcje z nianią ![]() Jaszczka – jakie długie włosy ma Patryk WOW! I wygląda tak dorosło Olak11- trzymam kciuki za powrót do pracy. Świetnie, że dom „rośnie” Martysek – gratuluje ząbka Linka 24 - ja nie ściągam Anoxa - zazdraszczam pokoiku ![]() Chomiczek - zaczekałabym z przekłuciem uszu. Moja mama zaczekała ze mną do 6 roku życia. W takim wieku wiedziałam, że trzeba uważać na kolczyki itd. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alisa wczoraj w wanience siedziała sobie trzymając się rantów, zaparła się nóżkami i postanowiła wstawać ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2011-02-23 o 08:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Rozeznanie
|
chomiczekoooo do mnie przemawia argument hd związany z kwestią bezpieczeństwa, bo zawsze z uchem coś może się stać i niepotrzebenie narazić na ból małe dziecko. Inne do mnie nie przemawiają.
siala chyba trzeba się pogodzić, u nas jest lepiej tylko o jedną drzemkę, z reguły wszystkie trwają pół godziny, za to noc przeyspiania ciurkiem od 21 do 7, więc nie mam źle ![]() U nas kolejny dzień jęczenia, od poniedziałku, tempki nie ma, paluchów bardzo do buzi nie wkłada, w pon miał gratisowe spanie i jęczał tak samo jak przy mniejszej ilości spania. Czy gdyby to miały być zęby to raczej wkładałby ręce do buzi czy to nie reguła???? Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-02-23 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Misio uwielbia sie kapac chlupie nogami i rekoma tak ze wszystko mokre wokol.. a najbardziej lubi stac w wanience i sprezynowac.0 wtedy taki szczesliwy. siala moj ma tak samo drzemki jak sebek i jak idzie o .15 to potem na noc dopiero wpoldo dziesiatej
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
witam
ale ziiimno ![]() u nas spanie roznie. dzi nocka piekna bo spala bez pobudki od 8 do 6, i po jedzonku dalej kimala. teraz tez spi. zazwyczaj 2x2h ale chce zeby spala 3 razy, raz dluzej a dwa razy krocej. ![]()
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może niech śpi te dwa długie razy i w międzyczasie raz?
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
dzidzia
u nas dluzsza drzemka wchodzi w rachube tylko i wylacznie wtedy kiedy dziewczynki sa w szkole. wracaja 13-14tzn odbieram je. i dwie dluzsze drzemi sie nie zmieszcza
#3173 |
Rozeznanie
|
A u nas spanie wygląda mniej więcej tak :
Około 19 zasypia, budzi się o 20, łobuzuje jakieś 30min, zasypia ok.20.30-20,40 śpi do 23 potem znowu zasypia -karmienie co 1,5-2h. Wstaje ok7. Potem drzemka o 9 - 20-30min, potem o 11 również 20-30min, potem o 13, 15, 17 lub 18. Nigdy nie śpi dłużej niż 30 min.
#3174 |
Zakorzenienie
|
No, ale dotychczas Zosia spała 2 razy tak? A w środku jak wrócą dziewczynki do domu, to nie zmieści się jeszcze jedna krótsza?
#3175 |
Zakorzenienie
|
kasienka
to ciezko musi byc z tymi pobudkami w nocy ![]() dzidzia mam pomarudzic? ![]() ![]()
#3176 |
Zakorzenienie
|
Franek spi ok 2 godzin w południe ( jesli jest na spacerze, bo w domu o wiele krócej) i ok 30 minut o 17. Tyle jesli chodzi o spanie w dzien. W nocy sie nadal budzi dośc czesto. Wstaje na dobre czasem po 7, ale zdarza sie i o 9. Wiec spi mało, ale widać taki jego urok, bo już od dawna tak ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
siala pisalysmy wlasnie o spaniu "na boku" u mnie mlody ma trzy drzemki w ciagu dnia od okolo 40min do 2 godz
olakola dalam mu z nestle malinowy i kupuje tez za rada pediatry te z polskiej firmy jana dalam tez danonka na wszystko reaguje pozytywnie mimo skazy moze juz nam mija? ![]() o takie http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:6,s:0
![]() |
#3178 | |
Raczkowanie
|
Dziękuje wszystkim za odp. Postanowiłam że na razie uszków nie przebijam, ale jescze się z tż muszę skonsultować bo on chyba inne zdanie ma na ten temat
![]() Przy Gabrysi nie miałam takiego problemu, bo jak miała 1 urodzinki to ja akurat byłam w pracy a ona z moją mamą no i wybrały się do chrzestnej w odwiedziny i ta jej zafundowała prezent w postaci dziur w uszach. No dobra,kolczyki też kupiła ładne ![]() dzidzia pytałaś o spanie, u nas mniej więcej tak: *ok. 7 pobudka(bo się z Gabrysią do szkoły zbieramy,może spałaby dłużej) *ok. 9 do 11 drzemka *ok. 13 do 15 drzemka *ok. 17 drzemka czasem godz czasem mniej, zależy. *20-21(zależy o kt wstanie) spanie na noc ostatnio całe nocki przesypia, ale tak to pobudka o 2 i 5 na żarełko(cyc). Korzystając więc z chwili spokoju bo dzieć śpi siedzę sobie na wizażu ![]() Popijam kawkę. Nie macie ciasteczka do kawki? ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Rozeznanie
|
Nie, jakos sie juz przezwyczailam. tylko tyle je maly spi ze mna w lozku, a maz na metrac sie przeniosl. wiec moze to jest ciezkie :/
A w nocy, malemu daje cyca i spimy dalej. Mysle ze bardziej bylabym zmeczona gdyby Wojtek spal w lozeczki i co chwile musialabym wstawac do niego. jeden minuc w tym wszystkim to to jak oduczyc teraz malego od spania ze mna. :P Chomiczek - ja dopiero uczy mialam przebite okolo 8 lat. Juz przed albo po komuni sw. nie pamietam dokladnie. Dzidzia - wojtek jak sie kapie to tez lapie sie rantow i siedzi. A jak lezy w waniece - to tak chlapie ze wszystko wkolo jest mokre.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasienka2607 Czas edycji: 2011-02-23 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
coś na raty dziś czytam i potem pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.