|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3991 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Vitality's 6/64 + 7/44
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
ladnie, widac ze podkresla cere
![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem bardzo zadowolona, o wiele lepiej czujê siê w takich tonach i odcieniach ciemniejszych (nigdy wiêcej nic powy¿ej 6) ni¿ pomarañczowych i póki co s³yszê, ¿e zmiana na lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 37 011
|
Hej! Mam do was pytanie drogie wiza¿anki. Chcia³abym swoje blond w³osy zafarbowaæ na rudo ale nie chcê by to by³a marchewka. W poszukiwaniu farby natknê³am siê na Garnier 764 Miedziana czerwieñ oraz 746 Czerwona mied¼. Mo¿ecie mi powiedzieæ czym one tak naprawdê siê ró¿ni±? Mam wra¿enie ¿e ta pierwsza jest bardziej czerwona a ta druga bardziej pomarañczowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 827
|
Pyta³am siê jakie¶ 3 tygodnie temu Was o szamponetkê koloryzuj±c± i poleci³y¶cie mi Delie. W³a¶nie mamy j± z kole¿ank± na g³owach i mamy nadziejê, ¿e jednak bd siê mog³y pokazaæ jutro na uczelni ;p
Mam do Was pytanie. Czy ona zostaje na skórze? Za jakies pó³ godziny powiem Wam jak nam posz³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Wtajemniczenie
|
melina grunt to wiedziec czego sie nie chce na glowie
![]() ![]() magdutka i co?? co sadzicie o tym?? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1 kupilam w piatek ich odzywke miodowa i nie wiem czy bedzie dobra, ale teraz zaluje, ze nie szukalam tamtej ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | ||
Zakorzenienie
|
Melina,
Bardzo ³adny kolor ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
7.64 blond czerwono miedziany, tu przewa¿aæ bêdzie czerwieñ. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3998 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Dziêkujê za odpowied¼. Dzisiaj by³am w Rossmanie i Naturze w poszukiwaniu farb. Zauwa¿y³am ¿e jest niewielki wybór je¶li chodzi o Garnier 100% color. Rudych w ogóle nie widzia³am. Dobrze ¿e jeszcze jest takie cu¶ jak sklepy internetowe ![]() Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2011-02-27 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 827
|
N o i jestem RUDA ;p W sumie taka marchewkowa. Moja kole¿anka jest trochê ciemniejsza ode mnie. Jeste¶my obie zadowolone. Musia³y¶my tylko u¿yæ 2 szamponetek, bo po jednej kolor nie z³apa³ tak intensywnie jak chcia³y¶my
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() |
#4001 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4003 |
Konto usuniête
|
By³am dzisiaj u fryzjera podci±æ koñcówki. Kobita mi 10 minut maca³a w³osy dopytuj±c siê co to za farba i jak to taka tania i jak z tymi olejkami
![]() ![]() ![]() ![]() Btw, farbowa³am w³osy u rodziców i nie maj±c tam moich odzywek nawali³am na w³osy maskê wi¶niow± Joanny. Kiedy¶ j± kupi³am, u¿y³am 2 razy, stwierdzi³am, ¿e o dupê rozbiæ i da³am mamie. A teraz niespodzianka: bardzo fajnie zadzia³a³a, w³osy g³adkie, miêkkie i zapach trzyma siê od wczoraj. Chyba, ¿e to te¿ zas³uga Vitality's bo kiedy u¿ywa³am wi¶ni wcze¶niej farbowa³am Ducastelem... Potestujê j± przez tydzieñ i dam znaæ bo gdyby siê dobrze sprawdza³a to by³oby mi³o: tania jak barszcz i ten zapach ![]() W ogóle ciekawa jestem jak siê bêdzie zmywa³ i zachowywa³ mój nowy kolor. Ca³y czas siê gapiê w lustro, bo jeszcze nigdy czego¶ takiego na g³owie nie mia³am. Mam nadziejê pochodziæ z nim kilka miesiêcy, tylko nie wiem co bêdzie potem, bo planujê ci±¿ê co równa siê powrotowi do br±zu, narazie wypieram my¶l o tym, czy co¶ mi pokryje obecny kolor ![]() ![]() Ale walnê³am elaborat. Ale czekam a¿ mnie dentysta przyjmie i mi siê nudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Melina,
Dla kobiet w ci±¿y jest w³a¶nie Vitality's Tone bez amoniaku (te¿ zawiera olejki), zerknij na kolorki na np. Allegro - (do tego bardzo du¿o w³a¶nie czerwonych rudo¶ci) do tego minimalna ilo¶æ chemii, do farbowania potrzebna jest oryginalna woda - poniewa¿ te¿ nie zawiera amoniaku. My¶lê ¿e dla ciebie to dobre rozwi±zanie. Powiem ci ¿e moje w³osy te¿ zdrowe i b³yszcz±ce - rosn± d³ugie i nie ma rozdwojonych koñcy. Kolor ³adnie siê utrzymuje - teraz po 3 tygodniach od farbowania kolor zja¶nia³, mam naprawdê piêkny jasno-rudy kolor w którym jest mi bardzo do twarzy i rozwa¿am farbowanie samego odrostu, a po ca³o¶ci tylko od¿ywki espresso albo ce-ce, w przypadku farbowania innymi farbami nigdy tak nie mia³am ![]() ![]() ![]()
#4005 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() Co do farbowania w ci±¿y, je¶li faktycznie nam siê uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Melina,
My¶lê ¿e pokryje bez problemu - w tym przypadku powinna¶ wybraæ z gamy kolorów naturalnych np. 5 lub 6, naturalne odcienie na ogó³ maj± du¿o lepsze krycie. Pod ¶wiat³o bêdzie siê wydobywa³ ciep³y refleks.
#4007 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Wtajemniczenie
|
Melina co niby takiego jest zlego w farbie?? wiele razy slyszalm jak lekarz mowil , ze to bzdura bo nawet farba z amoniakiem moze byc bo nikt nigdy nie dowiodl jej szkodliwosci dla plodu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Mam do Ciebie pytanie. Czy jak kupujesz profesjonaln± farbê i nie zu¿yjesz ca³ej tubki to resztê wyrzucasz czy zostawiasz do nastêpnego farbowania? Na farbach drogeryjnych zawsze jest napisane ¿e nie wolno przechowywaæ resztek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Rozumiem, ¿e dla kogo¶ kto widzi siebie tylko w rudo¶ciach/blondach by³by to problem, sama te¿ post±pi³abym inaczej gdybym nie widzia³a siebie w br±zach. Ale ja bardzo dobrze czujê siê w br±zowych, ciemnych w³osach, wiêc dla mnie bêdzie to po prostu jaka¶ odmiana ![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-02-28 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Wtajemniczenie
|
Melina dzieki za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kathy fotki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4013 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przepraszam za offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4014 |
Wtajemniczenie
|
Melina dobrze, ze akceptujesz siebie to bedzie dobre tez dla Twojego dziecka
![]() ![]() ![]() moje wlosy z natury sa kasztanowe, ale nie widzialam ich calych od hmm 13 r.z. ![]() ![]() ![]() ![]() a ja w ciemnych wygladam na conajmniej 20 lat wiecej weic niee tego sobie nie zrobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Konto usuniête
|
Co s±dzicie o farbach firmy Elgon? U¿ywa³a która¶ z was? Znalaz³am dzisiaj stronê internetow± z ich kosmetykami do w³osów http://elgon.pl/sklep/index.php Tak sobie my¶lê czy by rzeczywi¶cie nie przerzuciæ siê na farby profesjonalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 134
|
![]()
Kathy579 a jakiej firmy utleniacza u¿ywasz? Bo robi³am symulacje zamówienia u radka i najtañsz± ma joannê ale po tym co powiedzia³a¶ o specjalnych utleniaczach(bez amioniaku, z odpowiedni± dawk±, itp.) do Vitalitys Tone zaczê³am siê zastanawiaæ czy nie lepszy dla w³osów by³by ichniejszy 6%.
Btw by³am ostatnio w Aptece Cosmedica obejrzeæ farby Biokap, niestety paleta kolorów uboga, a koszt opakowania( a wiec jednego farbowania) to 43,95z³ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Art jest z obni¿on± zawarto¶ci± amoniaku ![]() Je¶li chodzi o Tone, farba jest bez amoniaku i woda te¿ musi byc bez amoniaku - koniecznie z tej samej serii, dla twoich w³osów 4% -to najwy¿sze stê¿enie z tej serii. Tone nie ma 6% ![]() Wybra³a¶ kolor? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-28 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale trzeba przyznaæ, ¿e marchewka Tone 7/40 bardzo mi siê podoba. Z Art wybiorê chyba 8.44 na pocz±tek, zobaczê jak bêdzie siê zmywa³o a je¶li za szybko to zastosujê tak± sam± mieszankê jak Ty. W takim razie kupiê równie¿ oryginalny oksydant do Art. Uf, zawik³ane te moje wynurzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4020 |
Wtajemniczenie
|
Oczywi¶cie tylko, ¿e pomyli³am opakowania
![]() Chyba o obni¿onej zawarto¶ci amoniaku a nie jak Tone, bez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.