TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 20:42   #1171
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

gmyrelka ale zes dala z ta pufa;/ hehe siedze i kombinuje jak ja zrobic... wlasnie guzikow do niej szukam...:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:43   #1172
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Ania ja wiem że Daria to OPTYMISTKA, ale kilka postów wyżej stwierdziła że chyba jest pesymistką stąd ten mój post - taka ironia

P0P
leciałaś od 1 strony i na kartce spisywałaś kto ile ma postów ?? Na którym miejscu się plasuję?? Mam cichy i ambitny plan prześcignąć anakazar

A może zamiast pisać tu to każda napisze tej osobie której zachowanie Jej się nie podoba pw?? Ja lubie klarowne sytuacje i sama jestem szczera do bólu (wiele osób ma mi to za złe i uważa że ja wredna jestem)

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
gmyrelka ale zes dala z ta pufa;/ hehe siedze i kombinuje jak ja zrobic... wlasnie guzikow do niej szukam...:P
Traktuję to jako komplement Ukryć się nie da że jest zacna A swoją drogą... myślałam że nie masz miejsca na pufę

CAROLAJKA to chyba nie do mnie? Marci krostek nie ma i ja nic o tym nie pisałam hehehehe I właśnie się głowiłam czemu nam wiek Ferrou tak podajesz a to przecież nie Jej a Ali

Ja chyba też już muszę iść spać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 20:46
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:46   #1173
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
darusia ładnie a jakie Oliwka ma już długie włoski jak sprawdza się u was kojec?jest stabilny czy mało wytrzymały raczej? bo chcę kupić małej zamiast łóżeczka i włożyc materac z łóżeczka dodatkowo bo łóżeczko ma spód od materaca pęknięty i blaszka przybita tylko a zebrac się nie mozemy zeby wyumienic
Ja nie Darusia, ale Ci powiem , bo mam dwa i kojec i drewniane ,że żałuję że dwóch kojców nie kupiłam (bo mam na gorze i na dole łóżeczka) w drewnianym albo gdzieś noga mu sie zaklinuje albo się wciśnie po skosie i tez się cały zaklinuje a w kojcu śpi jak król jak chce albo wzdłuż albo w szerz jest szersze od drewnianego i nigdzie głową nie przywali bo ścianki się naciągają a w dzień odpinam ściankę bo jest tam takie wyjście ,zarzucam koc na górę , robimy domek i jest super zabawa.
Także ja Ci z czystym sumieniem polecam kojec

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
aaaaa i jeszcze... chcialam Wam podizekowac za polecenie ksiazki "byc kobieta i nie zwariowac" caly czas teraz o niej mysle i mam wieksze poczucie wlasnej wartosci i jakas taka dume z bycia kobieta i czlowiekiem
Yoonka przeciez Ty psycholog , myślałam że już wszystko znajesz o ludzkiej psychice ,no ale człowiek uczy się całe życie
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A u was sprawdzają książeczki ? Bo dzieci i tak mają opiekę choć by dwoje rodziców nie pracowało mi w życiu dzieciaków nie sprawdzali
u nas na przykład to sprawdzają wszędzie i za każdym razem
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

a czy tę książkę "być kobietą i nie zwariować" to można skądś ściągnąć? Krucho z kasą więc kupować nie będę

Ania mi ta frajerska służba zdrowia sprawdza książeczki dzieci (tzn teraz już nie bo przeniosłam dzieci) a przecież do 18 r.ż. opieka zdrowotna w Polsce jest bezpłatna .... ehhhhh Polska.... To tak jak laski w ciąży i w połogu mają za free opiekę, a na dzień dobry jak rodzić zaczęłam na izbie przyjęć pokazywałam dokumenty że ubezpieczona jestem
zaloguj się na chomiku i ściągaj co chcesz masz tam na początek coś na chomikowym koncie później możesz smsem doładować za grosze
Tak opieka zdrowotna w polsce dla dzieci bezpłatna ale kiedyś pytałam lekarki jak to właściwie jest to mówiła że owszem ale oni muszą stertę papierów później wypełnić także to pokazywanie ubezpieczenia dla ich wygody jest bo numer spiszą zamiast stosu wniosków.

Dusiaka i Ferrou , MĄKA ZIEMNIACZANA!!!! i przy każdej zmianie pieluchy mycie wodą i zwykłym mydłem i zejdzie.
Ja nie mam w domu żadnej maści tylko mąkę stosuję.

Co do dnia szczerości to myślę że wniesie więcej zamętu niż pożytku, ja tam do nikogo nic nie mam co miałam to napisałam ,Aśkę do psychologa wysyłałam , Cigi nieraz napisałam że zwariowała albo że przesadza i to Tyle .Przeprosiłam jeśli sie poczuły urażone.
Dajmy sobie juz spokój !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aneczka faktycznie niepotrzebnie napisałaś że ktoś tam coś i Madziwnia też że są takie osoby i takie .
Jesli na prawdę ktoś ma potrzebę napisać coś komuś to niech to zrobi bez "ktosiania "a jesli nie to niech nic nie piszę .
I przestańcie z tym podziałem.To tyle więcej już nic nie dodam.
CIGI WRACAJ NIE RÓB SCEN!!!
i INNE DZIEWCZYNY CO SIĘ NIE ODZYWAJĄ ,PISZCIE !!!
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:48   #1174
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania zapytam na pewno!!!! a wiecie ze ja glupia zawsze im to dowozilam.

Aneczka ja nie bede owijac w bawelne-wal o kogo chodzi!
Po pierwsze jestem ciekawa o kogo chodzi a po 2 moge byc to ja i teraz kazda z nas mysli!
Nikt sie nie obrazi- jestem tego noooo prawie pewna:P

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

gmyrelka nie dasz rady ja ane juz gonie! ja jej dam diamentowa klwaiature przyslugujaca mnie ;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:52   #1175
P0P70
Zakorzenienie

W załączeniu ranking. Dziewczynki to sie samo liczy wystarczy wiedzieć gdzie zajrzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wykaz.jpg (34,4 KB, 49 załadowań)

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:54   #1176
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
W załączeniu ranking. Dziewczynki to sie samo liczy wystarczy wiedzieć gdzie zajrzeć
Matko jedyna kochana - toż mnie nawet w pierwszej 10 nie ma!! Skandal
Kurka mam wrażenie że tak dużo tu piszę, a ja ledwo 1/3 postów anakazar mam Teraz poszła spać to Ją gonię <cwaniak>

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 20:56
Stary 2011-03-01, 20:56   #1177
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

Traktuję to jako komplement Ukryć się nie da że jest zacna A swoją drogą... myślałam że nie masz miejsca na pufę

ale jak poduchy do tego znalazam to i miejsce sie znalazlo :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 20:57   #1178
libra777
Zakorzenienie

Ja się ni obrazę na pewno ,dużo mi trzeba zeby mnie obrazić, jak ktoś mnie wkurzy to mu nawtykam i za chwilę moge normalnie gadać dla mnie jakies obrażanie to dziecinada.
O u Adasia w klasie dziewczyny się obrażają
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Darusia ja też znam świetny sposób na rzucenie petów,tzn.teoretyczny,bo brzydzę się papierosami i nigdy nie paliłam.
Przelicz sobie miesięczną kasę jaką wydajesz na fajki i co w zamian mogłabyś fajnego mieć...Mi by podziałało od razu na wyobraznie
też tak robiłam postawiłam skarbonkę i wrzucałam kasę przez jakiś czas , sporo się nazbierało.Paliłam 2 paczki dziennie i to mocnych inne były dla mnie za słabe , nie palę od sierpnia 2004 pamiętam że to sierpień bo juz na 1 września w szkole mi smierdziało od rodziców.
Rzuciłam z dnia na dzień po prostu nastawiłam się psychicznie do tego że od tego i tego dnia nie palę i wstałam rano już bez fajki w zębach.Ale paczkę nosiłam w kieszeni.I udało mi się i powiem że znacznie łatwiej jest rzucić fajki niz schudnąć odmówić sobie jedzenia.
Stary 2011-03-01, 20:57   #1179
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ale jak poduchy do tego znalazam to i miejsce sie znalazlo :P
To te które pokazywałaś?? I też je szyjesz?? Czy kupujesz?? Ja to beztalencie więc wolałabym kupić i odżałować hehehehehe Absolutnie uwielbiam połączenie takiego właśnie fioletu i popielu żałuje że ścian na popiel nie pomalowałam... ale niebawem zrobię remont hehehe

Stary 2011-03-01, 21:01   #1180
Darusiaaaa
Zakorzenienie

koniecznie musisz nadrobic.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

libra mi bylo znacznie latwiej schudnac...
A.Camus
Stary 2011-03-01, 21:02   #1181
mloda1989
Zakorzenienie

nie sama szyc nie bede tez do tapiecera dam... chyba ze znajde takie poduchy co mi podpasuje...to je przeszyje i guziki doszyje bo chcialabym w roznych rozmiarach podobno np 3 kadratowe sa bardzo nie mode lepiej ksztaly mieszac..... a chcialabym zeby byly w tym samym odcieniu co pufa.... material juz znalazlam ciekawe ile to wyjdzie
Stary 2011-03-01, 21:04   #1182
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
koniecznie musisz nadrobic.

Laski - Help! Umiera mój fikus. Normalnie liście to już prawie wszystkie zgubił, a te które zostały są suche. Bartek mówi żebym Go wywaliła bo straszy Ale mi go tak szkoda! Ma taką warkoczową "łodygę" i taki był ładny.... Ja to chyba nie powinnam mieć kwiatów bo moje dwa storczyki tylko liście mają zero łodygi i kwiata. Czy ten fikus jest do uratowania?? Where is Lawenda&Ignaś??

mloda a gdzie znalazłaś taki materiał? Bo ja też chcę dać babeczce żeby mi uszyła pokrowce na poduchy na sofie, bo pomarańczowych już nie chce ...

A fasolka&Hania gdzie???????????????????? ????????

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:07
Stary 2011-03-01, 21:04   #1183
libra777
Zakorzenienie

Zmiana tematu .
Wiecie po ile jest cukier? u nas juz po 4,80
Jutro wysyłam tżta do miast niech kupi chociaz z 30 kilo ponoć można tylko 1 zgrzewkę wziąć, bo więcej nie sprzedają w marketach a że są 3 to w każdym kupi po 1 zgrzewce bo ma dojść do 9 zł.
Stary 2011-03-01, 21:06   #1184
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

a co to za ranking??? P0P
??

Ja tylko sie usmiechałam.. bo jakos tak na powaznie nie mogłabym tego co wy wypisujecie.. no baby jedne nakrecacie same sibie...

absolutnie o ilośc postów i aktywnośc mi nie chodzi.. niee

zauwazyłam ponownie że nie bede nic wiecej tumaczyc co i jak.. bo moje sowa napisane zostały inaczej zrozumiane.. wiec uważam że koniec tematu z mojej strony. no chyba że sie spotkamy na zywca na tym sexweekendzie.. TO SOBIE POGADAMY.... jak bedzie czas

Dziecinada uciekać z watku , jejku ale może każdy ma inne odczucia.. ja naparwde biore wszytsko ostatnio pozytywnie.. czytając te wypowiedzi smiałam sie.. no przepraszam ale jakos tak reaguje ostatnio..

Prosze brac ze mnie przykład.. i koniec..

wyjasniam JAD.. tu chodziło mi o cigi i yoonke!!
Jechałyście równo.. a akurat czytac miedzy wieraszmi to ja doskonale potrafie.. MAM TZW 6 ZMYSŁ.... i bliskie mi sa te tematy... mozna było łatwo odczytac jak pieknie do siebie pisałyście

no ale na szczęście tutaj PoP i kilka innych kobitek.. widze ma to w nosie jak ja .. i super!!! ja tylko chciałam byc na bierząco.. jednym postem... i koniec.. buziaki

PS. Zrobiłam dzis 9 woreczków obiadków dla Michasi.!!!
od 16-20 w kuchni potem kolacja T. i kanapki do pracy i niedawno wyszłam od garów

Michalina potrafi pokazać jak sie spytasz
"gdzie zegar? tu i wskazuje
gdzie lampa gdzie okno
rozróźnia misia , lale hipcia, patataj- zebek, piesek chauchau,
świnka-chudzinka
żabka -rerekumkum

jak tak do niej mówie to odrazu wskazuje wszystko1.. takie skojarzenia..

A od wczoraj pokazuje ptaszki.. bo jak siedzi ze mna w kuchni na wprost okna widzi karmik .. i pełno ptaszków.. i jak sie spyta "Jak robia ptaszki" to macha raczkami fru fru....

Aha i pokazuje 1.. mama moja ja nauczyła.. Michasia pokaż 1 i palca wskazującego.. mądra!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:09
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:08   #1185
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Laski - Help! Umiera mój fikus. Normalnie liście to już prawie wszystkie zgubił, a te które zostały są suche. Bartek mówi żebym Go wywaliła bo straszy Ale mi go tak szkoda! Ma taką warkoczową "łodygę" i taki był ładny.... Ja to chyba nie powinnam mieć kwiatów bo moje dwa storczyki tylko liście mają zero łodygi i kwiata. Czy ten fikus jest do uratowania?? Where is Lawenda&Ignaś??
wywal go z donicy wytrzep dokładnie całą ziemię z korzeni , sprawdź czy szkodników nie było jakichś , abo nalotu jakiegoś, donicę wyparz wrzątkiem i daj mu nową ziemie i jeśli zauważyłas jakieś szkodniki to kup coś na nie pałeczki ,tabletki w ogrodniczym Ci powinni poradzić co masz kupić,ewentualnie coś uniwersalnego.
I podlewaj umiarkowanie.Jest szansa jeśli jeszcze żyje
A może on przelany , ma woda odpływ ? bo nie raz widzę że ludzie stawiają donicę z kwiatem w drugą bez dziurek i tam się woda zbiera.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:09   #1186
agnieszka09
Wtajemniczenie

lal jestem w pierwszej 10
GMYRELKA przegonilam i ja Ciebie

na rozluznienie atmosfery....przeczytajci e sobie opis PTYSZY ....cos pieknego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080&page=19

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:11   #1187
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zmiana tematu .
Wiecie po ile jest cukier? u nas juz po 4,80
Jutro wysyłam tżta do miast niech kupi chociaz z 30 kilo ponoć można tylko 1 zgrzewkę wziąć, bo więcej nie sprzedają w marketach a że są 3 to w każdym kupi po 1 zgrzewce bo ma dojść do 9 zł.
What ????????? Ja to chyba przeoczyłam....

A mój Dyź dzisiaj załapał że nogami to trzeba przebierać i jak się Mu da palce to idzie Do tej pory stał jak słup soli a jak chciałam Go postawić to nogi w góre i siad

http://mistrzowie.org/206963/Pomylka Ja dzisiaj w pracy parsknęłam, a szef obok Przeczytajcie komentarz pod szczoteczkami

Libra dzięki!! On stoi w takie zwykłej doniczce z dziurkami i wsadzony jest w osłonkę taką ładną ... Jak ja mam go wywalić z doniczki Toż on sto kilo waży... jutro będę coś myśleć ... Dzięki

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:14
Stary 2011-03-01, 21:11   #1188
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra ja kupowalam tydzien temu po 3.60 , dzis za 4,00
chleb ma 5,20 kosztowac;/
A.Camus
Stary 2011-03-01, 21:13   #1189
mloda1989
Zakorzenienie

na all http://allegro.pl/alacantara-jak-szt...468617852.html tylko musze sie dowiedziec ile materialu potrzeba na to wszystko i jak sie uda to moze w przyszlym miesiacu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:14   #1190
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka dla Dyzia , to juz lada moment podrepcze sam

No cholera nie wiem co się dzieje . ludzie się będą za cukrem zabijać , a wczoraj chciałam kupic sobie kalafiora -7zł (odechciało mi się)
Trza jakieś zapasy robic czy co?
Stary 2011-03-01, 21:18   #1191
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aaaaa i jeszcze kolejne pytanie z puli "domowych" mam... Skąd mam wiedzieć która kołdra jest ok na allegro.... chciałabym taką 220x200cm. I jak poznać dobrą pościel na tę kołdrę?? Chciałabym z satyny bawełnianej więc skąd wiedzieć czym różni się ta za 40zł od tej za 200zł prócz tego że ceną

Aga Tobie wybaczę boś podwójna

A czy fikus mógł opaść z powodu przewiania?? Mój stoi przy oknie, a dość często wietrzymy ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:21
Stary 2011-03-01, 21:20   #1192
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

a ja przyszłam się zameldowac jestem i zyję Mamy się dobrze.
Na krostki używam mąki ziemniaczanej.
Nie udzielam się za często bo trudno jest mi się ''wbic'' hihi ale czytam was codziennie bo lubię wiedziec co u Was i dzieciaczków słychac, a jak mam wene to i coś naskrobię :P

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:23   #1193
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa i jeszcze kolejne pytanie z puli "domowych" mam... Skąd mam wiedzieć która kołdra jest ok na allegro.... chciałabym taką 220x200cm. I jak poznać dobrą pościel na tę kołdrę?? Chciałabym z satyny bawełnianej więc skąd wiedzieć czym różni się ta za 40zł od tej za 200zł prócz tego że ceną

A czy fikus mógł opaść z powodu przewiania?? Mój stoi przy oknie, a dość często wietrzymy ...
za***ista koldre kupilam w ikea heh pozniej tezet dokupil taka sama bo ta jego juz mu nie pasowala wiem ze byla tez chyba taka pojedyncza a co do poscieli to nie mam pojecia;/
Stary 2011-03-01, 21:23   #1194
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - to prawie że mój opis. Tylko mnie nikt o zdanie nie pytała mnie zbadano i od razu na sale zabrano a ja tylko krzyknęłam że mi szew tydzień temu założono. No i mi dziecka nie pokazali i pierwszy raz zobaczyłam ja dopiero po 8 dniach.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:23   #1195
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja kupowalam teraz z satyny bawelnianej, krawcowa moja szyje zaplcilam 50 zl, sprzedawane sa za 160zl. Spi sie cudnie pod nia
A.Camus
Stary 2011-03-01, 21:24   #1196
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra ja kupowalam tydzien temu po 3.60 , dzis za 4,00
chleb ma 5,20 kosztowac;/
ŻartUJECIE??!!1 matko robiłam dzis zakupy ale tylko bułki sojowe.. a cukru nie kupuje nigdy bo nie słodze .. za to mama kupuje ale nie wiem po uile... az sparwdze jutro

Przeczytałam opis jej porodu!! Wzruszający.. podobna historia do PoP i tez w grudniu.. juz 3 przypadek wczesniaka w 29 tyg w grudniu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:25   #1197
mloda1989
Zakorzenienie

aaa taka firane zamowilam... polaczylam to co carodajka pozkaywala z ta co mi sie podobala to moj piekny pogladowy rys dla pani z allegro hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg firana.jpg (23,4 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-03-01, 21:26   #1198
mloda1989
Zakorzenienie

a przy opisie porodu ryczalam... w polowie mialam nadzieje ze jej tyg pomylili i ze to akurat byl czas na tego malucha...
Stary 2011-03-01, 21:28   #1199
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP ja czytam a potem placze...ale dobrze,ze ze szczescia...bo to cud.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:31   #1200
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

no tego na przez alegro nie sprawdzisz ja kupiłam w ciemno i kołdra ok.a posciel ciulowa i chyba tez będę szyła.
Mógł zostać przewiany,mroźnym powietrzem

Ja w sumie też nie słodzę ale chłopaki słodzą i do ciasta też trochę idzie mówię wam masakra z dnia na dzień w górę idzie , ponoć w biedronce po 4 , to u nas na wsi po 4,80

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Chleb tez podrożeje ma dojść nawet do 7 zboża drogie przez te klęski susze , powodzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości