|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
Tak, przybede z miła chęcią. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
ja rzucam ostatnia propozycje.
http://www.donmarcomanchester.co.uk/ - Don Marco. czekam do 16 na odzew a potem bukuje. nawet jak mi nikt nie odpowie, to podejme tę męską dezycje i zabukuje stolik gdziekolwiek ![]() ![]()
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
ajj, chcialam dokonac swojego porannego rytualu i obejrzec nowe 'Szpilki', a tu mi sie Ipla zacina
![]() luca- w takim razie bukuj ja! ja jestem na TAK ![]()
![]() |
#693 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Milego dnia dziewczyny! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Luca, jestem ZA i ja
![]()
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, ja jestem zakopana w pracy po uszy i nie mam czasu doslownie na nic.
Widze ze zmiana planow ![]() EDIT: Sorry, na slepote nic nie poradze ![]() ![]() Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2011-03-04 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
nie moge otworzyc Menu w don marko, chcialam zobaczyc jakie maja ceny
![]() a co z tym weatherspoon? tam maja tanie drinki ![]()
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
aajjjj, jeszcze tylko 3,5 godzinki iiii... WEEKEND!
![]() Coprawda w tym tygodniu sie zbytnio nie napracowalam, bo przez swoje chorobsko pierwsze trzy dni spedzilam w lozeczku, niemniej jednak perspektywa dwoch dni wolnych niezmiernie mi sie podoba ![]()
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Luca ja jestem za. I pomysl Gasienicy tez mi sie podoba - kazde spotkanie w innym miejscu wybrane przez kogos innego
![]() a w tym don Marco ceny sa calkiem przystepne . ale ja mam prosbe, czy mozemy sie spotkac w jakims miejscu strategicznym i pojsc tam wszystkie razem? bo ja sie zgubie na bank ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Dobra baby, wlasnie zabukowalam stolik w Don Marco na 11 osob (Denise kliknela ankiete ze nie idzie). Czyli nas 8 i opcjonalnie 3 dodatkowe osoby. Stolik zamowiony na 16:30. Mozemy sie spotkac o godzinie 16 np pod Arndale i stamtad pomaszerowac (to powinno byc jakies 15 minut) do knajpy.
Jezeli chodzi o hane_sakure (Kasia). Ja moge po Ciebie wyjsc pozniej, jezeli nie zdazysz na 16 ![]() ![]() Czy odpowiada wam taka opcja, moje kochane? Agia* - malo znam Manchester i nie orientuje sie komu jest blizej a komu dalej, do pewnych miejsc ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze pod tym wejsciem naprzeciwko Boots'a?? ![]()
![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Chyba sobie obejrze na street view hehe
![]() a jak sie poznamy? moze jakis charakteryczny ubiór? spodnie jednego koloru, dzinsy, moze w sukienkach, spódnicach?? moze uczesanie??
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
Hej
Ciesze sie, ze mamy stolik! A moze spotkamy sie pod pomnikiem na picaddilly gardens. Picaddilly to punkt centralny (tramwaje dojezdzaja i autobusy) gdzie pewnie z roznych czesci Greater Manchester sie dziewczyny zjada. I tam jest taki pomnik, kolo tych fontant, tam gdzie jest ta trawa i latem wszyscy siedza. Kolo Arndale pelno ludzi bedzie sie szwedac i mysle, ze kolo pomnika najlepiej. Zalaczam zdjecie. A jak sie poznamy... ja nie mam za duzego doswiadczenia w takich spotkaniach, wiec nie wiem.. Opiszemy siebie mniej wiecej? I jak zobaczycie kogos podobnego pod pomnikiem stojacego to sie podejdzie i zgada czy z wizazu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze niech kazda z nas trzyma w prawej rece mala butelke wody mineralnej? ![]() Swoja droga, smiac mi sie zachcialo na mysl o 12 dziewczynach stojacych pod Arndalem z butelkami mineralki ![]()
![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
ta woda mineralna nie jest głupim pomysłem.
a kto tam bedzie zwracał uwage pod pomnikiem co w rece trzymamy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
no to ...
spotykamy sie o 16:00 pod pomnikiem na picaddilly gardens (kolo fontanny, zdjecie wyzej) z butelka wody mineralnej w prawej rece |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
mnie sie podoba!!!!!!!!!
juz nie moge sie doczekac ![]() a teraz troche prozy życia ![]() czy tylko mi sie wydaje, czy jedzenie poszło ostatnio w góre?? robie zakupy online i kurde klikam klikam i juz 60 funtow mi sie robi ![]() pare miesiecy temu za ta sume to kurde kupilo sie sporo, a teraz to jakos niespecjalnie... ech jak ja kocham podwyzki na dodatek moj TZ pochlania kurde dwa obiady ![]() a moze znacie jakies tanie przepisy na emigrancki portfel??
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Kasiu a ty sie wyrobisz na 16? Jak nie to moze dasz swoj numer telefonu to do jednej zadzwonisz i potem po ciebie wyjdziemy? Ta restauracja jest przy hotelu Hilton na deansgate. czym dojezdzasz z Salford Quyas?
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- kurcze.. ja tez zauwazylam, ze wszystko podrozalo, mam kuzyna w miejscowosci 40 min pociagiem od Manchesteru i jeszcze w listopadzie bilet w dwie strony kosztowal 10 funtow, teraz jest juz 14.... loty tez zdrozaly bo patrzylam na te chrzciny pod koniec maja.. a wiadomo transport w gore to i ceny zywnosci w gore.. a czemu pensje nie wzrastaja tak szybko jak ceny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
przepraszam kochane, mialam wam juz odpisywac i mnie TZ zagadal
![]() postaram sie wyrobic na 16. jesli mi sie nei uda, to postaram sie tam trafic, bo ode mnie mozna pod hiltona tramwajem dojechac, przystanek jest przy samiutenkim Deansgate. ale na wszelki poprosze do ktorejs numer telefonu, jak sie zgubie bede dzwonic ![]() ale sie ciesze!! oj jak was poznam, to juz sie ode mnie moje drogie nie odpedzicie, co chwile bede na kawke i ploty was wyciagac ![]() co do jedzenia i podwyzek, zdecydowanie macie racje! nie wiem co sie dzieje, to samo jest w PL. jak bylam we wrzesniu w domu i pojechalam z rodzicami na zakupy, to nie moglam oczom uwierzyc jak wszystko poszlo w gore...niestety to samo dzieje sie tutaj i to mnie bardzo martwi... nic tylko czekac na wygrana w totolotka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, spotkanie przy Picadilly Gardens jest idealnym dla mnie rozwiazaniem
![]() ![]() ![]() Takze pomysl o spotkaniach w innych miejscach wybranych przez kolejne osoby jest bardzo fajny, ale to mozemy przedyskutowac pozniej - po pierwszym spotkaniu ![]() Oj tak, ceny wszystkiego podskoczyly do gory niestety. Jesli chodzi o zakupy spozywcze to teraz zawsze stram sie przemyslec, co jest naprawde potrzebne, a co nie i nie kupowac nic, co potencjalnie moze sie zepsuc zanim to zjemy. Co do tanich przepisow jest kilka watkow na wizazu na podforum 'Moje gotowanie', ktore zawieraja tanie przepisy. Z takich szybkich dan, ktora mi osobiscie smakuja to chinskie zupki, ale z dodatkami salatek. Same chinskie zupki sa dla mnie zbyt malo 'konkretne', wiec wlewam tyle wody, by zostal sam makaron, a nie zupa i mieszam z duza iloscia warzyw (poszatkowana kapusta/salata, papryka, ogorek, duza ilosc ziol prowansalskich i przypraw do smaku, ewentualnie kawalki zoltego sera) - dla mnie pychota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
jak chcecie fajne przepisy, niektore naprawde banalne i tanie, to ja polecam dwie stronki puszka.pl i wielkiezarcie.com
pierwsza zawiera same wegetarianskie przepisy, ale zawsze mozna je urozmaicic i dodac jakiegos zdechalaka jak ktos lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja wlasnie z kina wrocilam i ide spac, kolorowych snow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Ja strone puszka.pl rowniez bardzo polecam
![]() Z takich mega tanich i mega prostych to ja jeszcze uwielbiam ziemniaki smazone (pociete w talarki, smazone na oleju) lub ziemniaki z maslanka lub smietana... az zglodnialam piszac o tym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj tak, albo taki z tartymi jablkami i smietana... ![]() ![]() dziewczyny!!!no i sie skusilam.zaczelam ogladac Hotel 52 i co? i juz 5 odcinek z rzedu ogladam!3 w nocy a ja z geba w laptopie "no jeszcze tylko jeden...no ale to juz ostatni" mowilam ze tak bedzie... ![]() Gasienica a na czym bylas w kinie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogladalam wczoraj 'Szpilki'- dlaczego daja tylko jeden odcinek na tydzien??;( Odcinki 'Hotelu' tez niedlugo mi sie wyczerpia i co ja wtedy bede ogladac? ![]() ![]() Podpinam sie pod pytanie ![]() Ja wybieram sie dzis z TZ-em na 'Unknown'- czekalismy na to od dwoch miesiecy, bo film wyszedl dopiero wczoraj, wiec naprawde sie ciesze!! ![]() Jutro nasze spotkanko! ![]()
![]() |
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wczoraj w kinie bylam na 'Uknown'. Jak dla mnie ciekawy ale bez rewelacji. Na kino akcji srednio trzymal mnie w napieciu, ale to osobista uwaga. Podobala mi sie postac Giny. I nie pisze nic wiecej bo anyolek idzie na to, a reszta dziewczyn tez wspomniala, ze czekaja na ten film. Ja osobiscie troszke zaluje, ze nie poszlismy na 'the adjustment bureau' zMattem Damonem. ale to moze dzis wieczorem nadrobimy a jak nie to w tygodniu, cos mi sie w koncu z okazji dnia kobiet nalezy ![]() Milego dnia, zeby wam szybko zlecial i zeby byla juz niedziela godz 16 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my zawsze mamy przeznaczona kwote na zakupy i staram sie jej nie przekraczac, ale wczoraj to jakas masakra. nie kupilam jakis strasznie dziwnych rzeczy i kurde sie nie obejrzalam i trzeba zakupy konczyc. to sie TZ zdziwi, ze juz nie ma ciasteczek, chipsow i innych duperelkow. ale co ja poradze ze on ma zoladek jak krowa i pochlania dwa obiady po przyjsciu z pracy. i tlumacze mu ze nie wydolimy z pieniedzmi jak on tak bedzie jadl, bo porcja ktora ja mu gotuje na kolacje to spokojnie by normalnej osobie starczyla na dwa dni. a on mi mowi ze to moja wina bo ja tak dobrze gotuje i mu smakuje. no i wez tu badz madry i pisz wiersze. wiec chyba dzis bedzie mial szoka niezlego ze zakupy sa skromniejsze. musi sobie tez zoladek skurczyc, bo cala jego skromna pensja bedzie szla tylko na zarcie niedlugo. Cytat:
w sensie odcinek wrzucany w czwartek, w czwartek leci w TV. wiec no, nie moga uprzedzac faktow, bo by nikt TV nie ogladal tylko na Ipli siedzial ![]()
![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
luca, ja wiem, chodzilo mi raczej o to, dlaczego kreca te odcinki tak rzadko
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.