|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Porada:Krówki ciągutki
pytanie do Lejki,lub innych , ktore robily krowki-czy smietana ma byc kwasna czy slodka ? mam straszna ochote na te krowki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Deutschland/Slovenija
Wiadomości: 2 802
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
Ja robie krowki tak: kupuje slodzone skondensowane mleko w puszce, gotuje zamknieta puszke przez 3 godziny, ma byc zanurzona calkowicie w wodzie, nalezy wode dolewac w miare parowania. Po 3 godzinach poczekac az puszka ostygnie, bo inaczej po otwarciu, trzeba bedzie niedoszle krowki zdrapywac z sufitu
![]() Krem ze srodka wylac do jakiejs formy najlepiej wylozonej papierem do pieczenia, coby karmel nie przyrosl do powierzchni ![]() Ten krem (kajmak) nadaje sie rowniez do wafli (MNIAM), mazurka, itd ![]() ![]() I to tyle, krowki gotowe ![]()
__________________
Potłuczydło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
tak do snicersa tez sie nadaje.tylko chcialam wyprobowac te od lejki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
Słodka
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
__________________
Moje życie
![]() http://www.v10.pl Narodowa strona Polaków-> http://www.narzekalnia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
dzieki sliczne.to wlasnie o te krowki mi chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
Stowka proszę podaj ten przepis na krówki
![]()
__________________
12 luty 2008
narodziny mojej cudownej córeczki Sashy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Re: Porada:Krówki ciągutki
__________________
Moje życie
![]() http://www.v10.pl Narodowa strona Polaków-> http://www.narzekalnia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-04
Wiadomości: 191
|
Dot.: Re: Porada:Krówki ciągutki
Ale mi ochotę zrobiłyście dziewczyny...
![]()
__________________
pięknie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 1 158
|
Dot.: Porada:Krówki ciągutki
Nie wiecie może jak zrobić krówki ale nie ciągutki tylko kruche? Gdzieś czytałam że trzeba je trochę dłużej robić ale jakoś w to mi się nie chce wierzyć.. Macie jakieś sposoby na kruchą krówkę?
![]()
__________________
"It's a fun show if you haven't seen it. I can't understand what the devil he's saying, but you know, there's a lot of movement, and it's bright and colorful, it keeps my attention." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2008-09
Lokalizacja: Nibylandia :)
Wiadomości: 720
|
Dot.: Porada:Krówki ciągutki
hej dziewczyny podbijam temat mam problem mi ta masa nie karmelizuje ale robiłam krówki z mleka,macie jakiś sprawdzony przepis?tylko taki krok po kroku
![]() Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 14
|
Dot.: Porada:Krówki ciągutki
Właśnie wczoraj robilam krówkę no i wyszła mi ciągutka.
A robiłam z tego przepisu : pół litra mleka <żeby była ciagutka trochę więcej mleka> szklanka cukru pół kostki masła cukier z prawdziwą wanilią lub esencja waniliowa Wszystkie składniki wymieszaj w garnku z grubym dnem i gotuj na średnim ogniu ok. 30 min, mieszając. Gdy masa stanie się wyraźnie beżowa i zacznie się lekko przypalać, zdejmij garnek z ognia i poucieraj kilka lub kilkanaście minut. Masa będzie coraz chłodniejsza i gęsta. Wyraźnie zgęstniałą masę wylej do formy wyłożonej folią aluminiową. Wstaw do lodówki. Kiedy dobrze stężeje - pokrój. Życze Smacznego ;> ![]() Edytowane przez truskaweczkowa Czas edycji: 2010-11-26 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.