![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Ja mam zespół 5-osobowy,ale nie mają stronki www.Słyszeliśmy ich 3 razy na różnych imprezach i fajnie grają.Biorą koło 4 tys.
I raczej nie grywają biesiady ani disco polo. Ze starszych kawałków to raczej w stylu Abby czy Beatlesów, a dużo jest nowszych piosenek. Natomiast jak ktoś sobie zażyczy "Jesteś szalona" to też mogą zagrać ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-03-08 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Raczkowanie
|
ja mam singer band, grali u brata wszyscy sie fajnie bawili, co kto lubi
![]() najprawdopodobnie będę w sobote w tych palowicach wiec mam nadzieje,ze faktycznie to tak jest ze zaliczymy caly kurs przed małżeński z dniem skupienia w ciagu tej jednej soboty, jak widziałam na stronce trwa to od 14.30 do 16 wydaje mi sie to jakos za krótko ![]() jest trwały makijaż, P Basia ma utrwalacze, i tez przed makijaz nakłada cos by sie tak nie swiecic, ale musze zmienic kolorystyke makijażu na granatowo filoletowy bo kwiaty będą czerwone
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-03-08 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Rozeznanie
|
No niestety, dobry zespół, który gra muzykę na żywo, to jest dość duży koszt- w Częstochowie to około 4000-5000. Dla nas to trochę za dużo, dlatego też również zdecydowaliśmy się na DJ.
#4924 |
Zakorzenienie
|
Jak zespół bierze mało,a składa się z 3 osób wzwyż to możecie mieć pewność,że lecą z podkładu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Rozeznanie
|
I to jest niestety przeważająca większość zespołów.
#4926 |
Raczkowanie
|
ja zamawiałam ich 1,5 roku temu, zamiast 5 powiedzialam ze chce 3 osoby i mam cene 2.8 a nie spiewaja z playbacku
#4927 |
Raczkowanie
|
no to ja też dołączam. Ślub 13.08.2011
kościół 16 w parafi NSPJ na koszutce (Katowice) sala: restauracja Marcepan w Katowicach fryzjer i makijaż- zarezerwowane w Bonadea suknia: morri lee http://www.wholesaleweddinggowndress...-2177-191.html hotel do noclegów poszukiwany obrączki w fazie decyzji i tu właśnie mam pytanie czy któs może mi coś powiedzieć o jubilerze Apatyt? Ceny maja ciekawe i dużo wzorów do wyboru pytanie jak to potem w rzeczywistości wyglada. |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A suknia bedzie z takimi wstawkami bordo?
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja znajoma ma wesele w Marcepanie ale jesienią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Raczkowanie
|
tak z takimi stawkami. Tren jest podpinany ale po podpięciu te czerwone wstawki też zostają. Teraz martwię się jaki bukiet do tego pasuje ale na szczęście jest trochę czasu jeszcze.
the rock fajnie że w ten sam dzień bierzemy my wybralismy te datę ze względu na długii weekend bo gości mamy z daleka i przynajmniej odsapna jak wrócą do domów. A ty w Katowicach bierzesz czy gdzieś indziej? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ślub będzie w Dąbrowie Górniczej. Ja nie jestem z Katowic.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4932 |
Raczkowanie
|
Oj marzyła mi się sala w Dąbrowie Górniczej - Shuma ale wszystko było już zajęte i ceny trochę nie na moją kieszeń. A ty masz na tymi stawami salę? Na pogori? Ja też nie jest tak jakby z Katowic mieszkam tu dopiero 4 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi sie shuma. Już bardziej catamaran ale sale sa nie w moim klimacie. Miałam śliczną salę w Sosnowcu ale z przyczyn losowych musiałam szukać czegoś innego i teraz mam zwykłą restauracje maxim. No ale cóż, życie...
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknie mam już zamówiona, wkleję zdjęcie w załaćzniku. Tylko nie bede mieć tej szarfy. A co do tortu to mam zamówiony w jednej cukierni w Częstochowie, bo jedliśmy raz na weselu od nich tort i był super ale zastanawiamy się jeszcze czy nie zmienić na gryca. Jak bede mieć chwilę to może do nich podjadę, bo przez tel to jest daremna rozmowa ![]()
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
podczytuję was od niedawna i chciałam się w końcu przywitać
![]() ślub biorę 02.06.2012 więc jeszcze trochę czasu salę mamy zarezerwowaną w Żędowicach - "U Brondera" zespół: Golden Mix jesteśmy na etapie szukania fotografa i kamerzysty i obecnie przechodzę mały kryzys bo nie wiem na kogo się zdecydować ![]()
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakiego foto rozważacie?
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Na razie myślimy o Damianito z TG http://www.damianito.pl/
ale TŻ uważa, że jego sesje zdjęciowe są bez szaleństw - chociaż wg mnie to zależy także od młodych, nie każdy chce sesje w wodzie/tarzanie się po sianie myślałam jeszcze nad p. Agnieszką Karpiel http://www.karpiel.com.pl/ , tez z TG, wydaje sie być bardzo miłą i dbającą o klienta osobą ale zniechęciło mnie parę zdjęć z galerii z wesela, np takie jak w załączniku trochę mnie dziwią takie zdjęcia w galerii,widziałam podobne nie tylko u p.Agnieszki , każdemu się pewnie zdarzy takie zrobić, ale żeby je dodawać na stronę ![]() a ja zamiast pisać licencjata szukam fotografów ![]() muszę przeszukać ten wątek i pooglądać kogo wy wybrałyście ![]()
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ma Agnieszkę Mandal z Katowic.
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogę zapytać ile płacicie?
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Za przygotowania, kościół, weseli + plener w innym dniu 4,5tyś.
#4944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A może, któraś z Was była na weselu w tym lokalu albo zna kogoś kto był? W prawdzie nic nie wzbudza mojego niepokoju ale opinia naocznego świadka jest cenna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie byłam w tym lokalu więc nie pomoge.
![]() |
#4947 |
Raczkowanie
|
niut0 dla mnie najważniejsze są zdjęcia z ceremonii i na te najbardziej zwracałam uwagę przy wyborze fotografa. Co do pleneru, to masz rację, dużo zależy od PM, ale fotograf też musi potrafić wyłapać emocje. No ale jak para nie jest szalona, to zdjęcia też nie będą.
Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, jak wkleję tu sobie listę z Waszymi zespołami? Dużo mi to pomoże w uporządkowaniu kto, co i potem w poszukiwaniu zespołu/dj-a na nasze wesele: JennyAniolek - początkowo Impuls z Rybnika (3 os., 2700 zł), ale potem dj (brak nazwy) (1 os., 1000 zł) Butterfly20 – zespół (brak nazwy) (5 os., ok. 4 000z ł). Sweetbe - Singer band (3 os., 2800 zł) Niuto – Golden Mix (brak składu i ceny) Ja sobie zdaję sprawę z tego, że wiele (zwłaszcza małych) zespołów korzysta z "półplejbeku". Przecież kilka osób nie jest w stanie zastąpić całej orkiestry. Zwykle puszczają podkład i do tego dogrywają na żywo i śpiewają na żywo. Ważne, żeby śpiewali czysto i potrafili zabawić gości. My szukamy małoosobowego zespołu, bo nie dość, że wtedy usługa kosztuje mniej, to za "talerzyki" też się mniej płaci. A pozatym my robimy małe wesele, o czym już pisałam. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-09 o 01:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=betterw;25603076]niut0 dla mnie najważniejsze są zdjęcia z ceremonii i na te najbardziej zwracałam uwagę przy wyborze fotografa. Co do pleneru, to masz rację, dużo zależy od PM, ale fotograf też musi potrafić wyłapać emocje. No ale jak para nie jest szalona, to zdjęcia też nie będą.
Nie wiem jak to wygląda w Waszych parafiach, ale w Częstochowie bardzo często ksiądz pyta fotografa o zaświadczenie z ukończenia kursu dla fotografów, bez niego zabrania np. wchodzenia na ołtarz, co jest konieczne by zrobić zdjęcie Parze z przodu. Myślę, że warto na tą sprawę zwrócić uwagę.
#4949 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o fotografa ja wybrałam Krzysztofa Praśniewskiego z Gliwic, zdjęcia na jego blogu (gdzie można obejrzeć wiele zdjęć jednej pary i zobaczyć jak wygląda prawie cały oddany materiał) zauroczyły mnie
![]() W ogóle to na naukach dowiedzieliśmy się, że w naszej parafii jest wymagane zaświadczenie od fotografa o ukończeniu kursu, bez niego ksiądz może nawet zabronić całkowitego fotografowania w kościele - na szczęście nasz fotograf go ma. Poza tym ksiądz powiedział, żeby goście nie fotografowali w kościele, co nam odpowiada, bo taki zapis też mamy w umowie, bo inaczej fotograf nie bierze odpowiedzialności za zdjęcia z kościoła (pewnie chodzi o błyski fleszy, ludzi wałęsających się pod ołtarzem i zasłaniających wszystko itd) Edytowane przez anonietka1984 Czas edycji: 2011-03-09 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
99% fotografów ślubnych ma taki kurs skończony i praktycznie księża w ogóle tego nie sprawdzają. Mi się do tej pory tylko jeden ksiądz trafił który chciał abym okazał pozwolenie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.