|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ratujcie Szymona - uwaga!!! - drastyczne!!!
Ehh, co to sie dzieje na tym swiecie
![]() Nie jestem w stanie przesluchac do konca tych nagran, to po prostu straszne... Bede sledzic, jak ta sprawa sie zakonczy. Poki co podpisalam petycje... chociaz tyle...
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Niektore osoby powinny miec zakaz posiadania dzieci... to co przezywa ten chlopiec jest nie do opisania. On ja wrecz blaga, zeby go nie bila! Male dziecko blaga! To jest patologia do potegi, a matka to frustratka ktora nadaje sie tylko do leczenia. Masakra.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwile bedzie o tym w "Wydarzeniach"...
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: RATUJCIE SZYMONA - uwaga!!! - drastyczne!!!
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
A najgorsze jest to że Szymon chce zostać z tym potworem (bo matką jej nazwać nie można) i jak go się zabierze to jego mały świat runie, nie wyobrażam sobie co on będzie przeżywał, ale mam nadzieję że otoczą go kochający ludzie i nikt nigdy już go nie uderzy !
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, on nie chce zostać... on jest tak nastawiony. Tutaj jedynie badanie psychologiczne by dało obraz prawidłowy przy którym z rodziców lepiej się czuje Szymon. Szymonek by wtedy narysował, bo zazwyczaj poprzez rysunki się bada.
Tak mi się wydaje. A to, że dziecko tam się "stawia" matce, to jest taki wiek... jakby ktoś nie wiedział. Mówienie na przekór czegoś - w taki sposób dziecko uczy się życia. Jest to kolejny etap. Z resztą Szymonek jest w tzw "złotym wieku", czyli jest zainteresowany wszystkim, ciekawski, słucha i rozumie już wiele, zadaje wiele pytań, stawia się - tak się uczy. Więc tutaj nie ma interpretować słów małego, tu jedynie może go zbadać psycholog i wtedy będzie jakiś realny obraz, bo mały się przy takiej osobie otworzy, bo zaufa i poczuje się bezpiecznie. Teraz tylko pozostaje czekać na rozwój wydarzeń, na jakieś konkretne kroki
|
|
#67 |
|
korzonek
|
1. Dlaczego ojciec tam nie wparuje i nie ucieknie z synem, tylko bawi się w umieszczanie filmików na jutubie i użeranie się z niepoważną prokuraturą?
2. Kto robił te nagrania? 3. Ojciec mieszka z matką i dzieckiem? W zasadzie nie słyszałam o tej sprawie, może dlatego, że jestem odcięta od tv. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Wysłuchałam jedno nagranie do momentu, gdy dziecko zaczyna płakać. Dalej już nie mogłam. Rozwaliłabym tą matkę. |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: RATUJCIE SZYMONA - uwaga!!! - drastyczne!!!
Cytat:
a skąd takie info ? |
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
2. ojciec podłożył w domu dyktafon 3. Nie ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- STATYSTYKI
|
||
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
nie doszukuj się, tylko patrz na realia. Spotkałaś się z sytuacją gdzie dziecko po rozwodzie zostaje z ojcem a nie z matką?
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ps rozwodzący się rodzice muszą zdecydować z kim zostaje dziecko, jednak rzadko kiedy matka na to pozwoli, by dziecko szło do ojca i tak powstaje konflikt. O tym z kim zamieszka dziecko zdecyduje sąd. Jednak patrząc nawet na to jak opieka społeczna potrafi do takich spraw podejść - czyli jak w tej sprawie "wszystko dobrze, dziecko uśmiechnięte, wzorowe warunki mieszkalne itd" - przyznają dziecko matce. Jednak gdyby dziecko zbadał psycholog... to może padłoby inne światło na to wszystko i nie patrzyliby tylko na warunki mieszkaniowe
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez wiem jakie sa realia
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma paragrafu na to
ale wiadomo jak jest naprawdę...
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
Ja wiem o co pytałaś, statystyki czyt. realia
, co z tego że wg prawa jest jak jest gdy w życiu w 90% przypadków matka ma większe prawa? A te 10% to matka musi być na prawdę patologiczna. |
|
|
|
|
#75 | |
|
korzonek
|
Cytat:
Oskarżenie oskarżeniem, nieważne. Albo, że ja mam jakiś dziwny pogląd, ale wydaje mi się, że po pierwszym takim nagraniu, na którym słyszałabym, że moje dziecko jest bite, płacze i błaga żeby go nie bito, to wpadłabym w jakąś furię i nie zwracając uwagi na to co będzie później zabrałabym dziecko daleko daleko. Później zastanawiałabym się co dalej robić, ważne, że dziecko byłoby bezpieczne. |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moim zdaniem te wszystkie dyskusje "czemu on nie zabrał dziecka" "a może on jest taki sam jak matka" są bez sensu. Najważniejsze to zabrać ofiarę od oprawcy... Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-03-09 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
tego się nie da oglądać jestem centralnie w szoku
|
|
|
|
|
#78 |
|
na drugie mam Irena
|
wczoraj w uwadze mówili że już wkrótce sprawa Szymona to chyba o tego Szymona chodziło
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętacie sławetny film TATO??? Przecież to taka m/w sytuacja. Sąd oskarżyłby tatusia o porwanie choć niby ojciec i matka mają takie same prawa w tym kraju. Chore ale prawdziwe. Pierwszy raz chciało mi się poświęcić czas i podpisałam petycje i maila też wysłałam na podane adresy! A co! Jak się zaśmieci skrzynkę "władzą" może w końcu ktoś się ruszy!!!! |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie mnie zaraz zbluzgacie - no ale trudno...
jest wiele wypowiedzi w stylu: "dlaczego on nic nie robi, dlaczego nie zabrał dziecka, jak mógł słuchać tego płaczu, ja bym nie dała rady i od razu po pierwszym nagraniu zabrała dziecko....." - otóż dlatego, że faceci mają inną psychikę, jak dziecko ma 38 st gorączki to matka biega spanikowana i po nocach nie śpi bo zaczyna się coś dziać i dziecko zaczyna chorować - a ojciec w tym czasie mówi: spokojnie, po co się denerwujesz, zachoruje to go wyleczymy... - my odchodzimy od zmysłów a facet zachowuje się tak jakby nic się nie stało. ten ojciec z pewnością bardzo to przeżywa, ale mimo wszystko postępuje mądrze. Kobiety działają impulsem, faceci zanim coś zrobią to się zastanowią. Nie można go osądzać, on robi co może, zgodnie z prawem niestety... a prawo mamy do d*** o czym wszyscy wiemy
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
petycję podpisałam i przesłałam dalej.
W głowie mi się nie mieści jak można być taką s*uką dla własnego dziecka i jak dziecko musi być straszone i nastawione przeciwko ojcu, ze mimo, że matka go bije, to on i tak chce z nią zostać, tragedia.
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z jakiegos powodu ojciec dziecka nie zrobil tego ... pisal o jej szerokich znajomosciach itd. , oni nie mieszkaja w metropoli ,wiadomo jak jest w malych miejscowosciach zreszta tutaj tak naprawde nie chodzi o rodzicow , ale o dziecko i pomoc jemu a oni to i lby moga sobie pozniej pourywac
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
http://kontakt24.tvn.pl/temat,sprawa...82bfcb70497d53
jest na tym materiale wypowiedź matki Szymona, co za pusta idiotka. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matka? Dziwie sie, ze twarz pokazala, powinni ja w psychiatryku zamknac. |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem ta kobieta powinna się leczyć, bo coś z nią nie tak...
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
A słyszeliście to
'JAK SIĘ DZIECKO SZARPIE TO RÓŻNE GŁUPOTY GADA" no może nie dokładny cytat ale sens jest ten sam czy ta baba wie co mówi? przecież przyznaje się sama do winy! a potem chrzani coś o ząbku zaryczane dziecko mówi "czemu mnie pobiłaś"??? to też od ząbka??? |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to smutne,że jest małe zainteresowanie tym wątkiem.A jak było o maltretowaniu głupiego sierściucha,to odzew byl większy.....
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Buc
|
Cytat:
zgadzam się. a co da większy odzew na wątku? nakręcanie się jaki ten świat straszny i ble? odpowiednie służby się tym zajęły, ludzie działają i o to chodzi a nie żeby pisać, co by tej parszywej babie zrobić.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

nie lubię jak mi sie kit wciska. 

, co z tego że wg prawa jest jak jest gdy w życiu w 90% przypadków matka ma większe prawa? A te 10% to matka musi być na prawdę patologiczna.