|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
hej
![]() prunelle, szymelka dziekuje ![]() Krusiak a to mężul niedobry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aja skarbie wpisz mi imię na pierwszej stronie wreśśścieee ![]() BOSTI TRZYMAJ SIĘ KOCHANA!!!!ZACISKAMY KCIUKI!!!! ciekawe co z Czarną , juz sie nie moge doczekac wieści od niej ![]() ![]() robi się już tu luz za to na odchowalni coraz tłoczniej ołłł jeaaa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
bosti
trzymamy kciuki ![]() i za czarną też ![]() szaramyszka byłaś dzielna ![]() ![]() Pieluchy wyprane, teraz ciuszki się piorą, trzecia pralka pościel+kocyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś trochę pozwiedzialam okolice, bo od przeprowadzki jakoś nie miałam okazji-pogoda/rwa/praca. Prawdziwe wyprawy się zaczną już z wózeczkiem i dzidzia na jego pokładzie.
#1174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wiem że on chce żebym ładnie wyglądała ale jakby mi powiedział że mam przestać jeść bo będę gruba to bym zabiła. albo przestałabym jeść (albo udawała że nie jem) przy nim. ciekawe co by zrobił Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
mój to mi ciągle coś przynosi do jedzenia, sam jest chudy jak tyczka i teraz ważę więcej od niego, ale co tam. kiedy przekroczyłam 15 kilo na plusie, to miałam taki klimat, ze dieta itp, ale mi się zaczęło tak niedobrze robić, cukier mi spadał, nie miałam siły w ogóle, ze stwierdziłam- kij z tym, jeszcze się nadietuje do wyrzygania potem
![]()
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładne imię ![]()
![]() |
#1177 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję skarbie
![]() u mnie w domu zdania podzielone bo była na tapecie Wiktoria jeszcze i za nią była większość i ja sama nie wiedziałam już które imię. w końcu TZ zdecydował sam w USC i dobrze. ja bym myślała pewnie przez następny miesiąc ![]() ![]() ale dziś sliczna pogoda ![]() ![]() Malwinka spi a ja sie najnormalniej w świecie nudze ![]() wiecie że ja lepiej sie teraz wysypiam niż przez ostatni miesiac w ciazy ![]() dzisiaj otworzyłam oczy 8.10 ![]() ![]() oby tak dalej pfu pfu żeby nie zapeszyć ![]() iza dziekuje ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-14 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Castia, imię śliczne
![]() ![]() a Twoja córcia to chyba aniołek, skoro tak grzecznie śpi ![]() U nas też jeszcze nie ma ostatecznej decyzji co do imienia.... ![]() dziś lecę na 16 do gina, ciekawe co mi powie ![]() stopy mam jak dwa balerony.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Wtajemniczenie
|
no to super
![]() Cytat:
![]() odpoczywaj póki możesz, bo później podobno dzieci coraz mniej śpią ![]() ![]() ale fajnie, ja też już chceee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja buszuje po allegro jednak ciuszków to nigdy za wiele!!!!!! naprawdę ![]() ![]() no ale dobrze ze istnieje all gdzie ja bym co kupiła teraz ![]() mój catering musi być non stop w domu jak narazie - mam narzucony szlaban na samotne wyjścia ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-14 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
faktycznie na tym wątku tłok sie rozładował
![]() na odchowalni dziewczyny za to szaleją. co do tych dbających facetów ![]() ![]() ![]() iweczka ja w 1 ciąży też miałam balerony.Kapcie ciązowe i baleriny to mi się chlapały na nogach po porodzie ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Castia popatrz jeszcze na mojeciuchy i szafka.Na all czasem przebitka duża jest a na tych mniejszych portalach można fajne ubranka znależć
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam zamiar zabrać się dzisiaj za porządki,
moze by to trochę Małą do wyjścia zmobilizowało, i nic z tego, przeziębiłam się ![]() nie mam na nic siły ![]() czuje się kiepsko.
#1183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno mam mało pajacy, bo chyba z 5 szt., śpiochów mam z 7 szt. i dużo body i kaftaników mam chyba z 10 par spodenek, ale to takie bardziej na jesień, a takie półśpiochy to tylko ze 3 pary ostatnio kupiliśmy trochę bluz i dresików, bo były w promocji, ale to też na później i boję się że mam za mało wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |||
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny !!!
od rana coś załatwiam i dopiero teraz usiadłam do kompa. byłam u mamy - hmmm może ostatni raz przed porodem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bostii czekamy na rozwój akcji !!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to leż w łóżeczku, herbatka z malinką i sen, bo przeziębiona, to chyba nie będziesz miała siły rodzić, musisz wyzdrowieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |||
Wtajemniczenie
|
Castia, należy Ci się za te wszystkie bóle i nieprzespane noce, przynajmniej teraz się wysypiasz, super
![]() ja to śpię jak kamień całą noc, tylko raz w nocy wstaję na siku, więc pewnie swoją dawkę odbiorę po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak mojemu mężowi się zdarzy coś głupiego powiedzieć (no tak to mi jeszcze nie powiedział, ale czasem nie pomyśli i coś chlapnie), to do niedawna mu mówiłam, że idzie spać na wycieraczkę - wycieraczki nie mieliśmy, więc go do sąsiadów takich dziwnych z dołu wysyłałam ![]() A teraz kupiliśmy wycieraczki i muszę coś nowego wymyślić ![]() i potwierdzam, na mojeciuchy często można fajne rzeczy znaleźć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny. Glowa mnie boli ze szok z tego wszystkiego. Moze to nie jest jakis wielki powod do kłótni ale sie przejelam. Czuje sie tak depresyjnie, brzydko i wrecz oblesnie Wiem,ze mógł palnac glupote ale to nic nie zmienia i nie poprawia mi humoru. Nie mam zamiaru sie do niego odzywac jak nawet bedzie chcial zalagodzic po pracy mam to w nosie-nastepnym razem pomysli co gada
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
krusiak, nic dziwnego, kobiety w ciąży zazwyczaj są bardziej wrażliwe na punkcie wyglądu i swojej kobiecości, wiec takie słowa bardziej bolą, szczególnie, ze w zaawansowanej ciąży nie możną się już jakoś specjalnie ruszać, ćwiczyć czy w diety bawić.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-14 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też zawsze w marcu choruje takze tylko czekać jakiegoś dziadostwa ![]() połozna tez zaleciła mi poczekać ze spacerkiem bo marzec bardzo zdradliwy jest a nie chce przeziebic odrazu małej. kisić też jej nie bede w domu ale jednak poczekam jeszcze z wyjsciem na spacer Cytat:
![]() ![]() półspiochow mam tylko 2 pary - mało!!! pajacyków mało!!! nie lubie kaftanikow i spiochow bo sie podwijają i niewygodnie mi przebierac bo musze całe zdejmowac bo wiekszosc nie odpinana w kroku a ona tego nie znosi a tego mam mnostwo bo dostałam w spadku od szwagierki ![]() nie mam małych spodni na spacer a mam taka bluze polarową super i nie mam co do niej zalozyc, znaczy mam ale Malwinka sie w nich topi dosłownie, za duze są. i w ogóle wszystko jest na nią za dużeeee ![]() bluzeczke malenka musze kupic jakąs bo te co mam to oczywiscie za dużeeee. po jednej sztuce takich maciupeńkich rzeczy musze dokupic ![]() nie wiecej bo ona rosnie ale teraz nie mam jej w co ubierac ![]() bodziaków mam pod dostatkiem- chociaż tyle ![]() wlasnie duzo dresow, spodni, sweterkow ma na pozniej.teraz jak ktos przychodzi do nas to tez przynosi ubranka tak na 74 ![]() Cytat:
![]() no to umykam na mojeciuchy póki mała jeszcze śpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Rozeznanie
|
szymelka sliczna twoja coreczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana serdeczne gratulacje ![]() ![]() Cytat:
bosti kochana ty się nie załamuj bo to jest najgorsze co teraz możesz zrobić, najlepiej nastawić się pozytywnie ![]() życzę szybkiego porodu ![]() olusia śliczny brzuszek czarna trzymam kciuki żeby w końcu ruszyło ![]() ![]() szymelka śliczną masz córcie ![]() Cytat:
noo nareszcie ![]()
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
Od kilku dni mam takie uczucie jakby kłucia w szyjce, szczególnie to nasila się wieczorem. Czy macie moze coś takiego? Wiecie co to może być?Co to może oznaczać?
Wyprałam trochę ciuchów sprzed ciąży. Wyobraźcie sobie, że nie wchodzę w żadne jeansy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zrobilam sobie spacerek do spzitala, zeby odebrac wyniki, zajelo mi to 30 min. Oczywiscie babki stwierdzily ze sa busy i nie maja czasu, ale powiedzialam ze potrebuje teraz bo za godzine mam spotkanie z polozna i jakos znalazla doslownie 30 sec zeby wydrukowac... normalnie straszny problem, glupia baba;p Wszystko mam w normie:P Pozniej pojechalam do kliniki zobaczyc sie z polozna, jak zwykle sprawdzila siuski, cisnienie(90/60-jakos niskie, normalnie mam 120/70:P), posluchalysmy serduszka malej, powbijala paluchy w brzuch i niby mala ciagle glowka w dol, zmierzyla brzuch niby ma 38cm co dziwne bo po 36 tyg powinno isc w dol, wiec ona stwierdzila ze mam dluuugie dziecko. Zreszta ostatnie usg pokazalo, ze moja mala ma nozki dluzsze o 4 tygodnie;p. Kupilam troszke owock0w, zjadlam banana i kawalek bagietki z nutella i lece umyc naczynia, a pozniej zrobie bolognaise i chlebek czosnkowy ![]() Aha mam spotkanie z polozna za 2 tygodnie, mam nadzieje ze jej nie zobacze bo to bedzie pare dni po terminie;p. Jesli chce karmic butla to musze wziac wlasne butelki, sterylizator i mleko... musze jakos dopakowac;p. U mnie w szpitalu mozna miec epidural za darmo, ale poniewaz biora tylko ludzi z ciaza o niskim ryzyku, nie robia tam cesarek, no i teraz mam rozkminke... bo jak cos bedzie nie tak i bede potrzebowala cesarke??Oni wtedy transportuja do innego spzitala, ktory jest 7-10min od tego... ale kurde jak bedzie za pozno... Moge rodzic w ktorym szpitalu chce tzn jednym z tych dwoch obydwa sa blisko, tzn jeden 3-5min samochodem od domu i jest mniejszym szpitalem i pewnie bedzie miejsce i drugi spzital10-13min od domu, ale to duuuzy szpital izdaza sie ze nie ma miejsc i czeka sie na korytarzu, ostantio tz czytal w gazecie ze ktos urodzil na korytarzu, poza tym moja managerka tam rodzila, baaaardzo niezadowolona... i kurde nie wiem.... ok lece;p
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukalam w necie odpowiedzi, ale jakos nic nie znalazlam, wszedzie czytam ze to normalne, ale ja sobie wciskam ze szyjka sie skraca i otwiera eheh
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Stysia, pod koniec ciąży człowiek puchnie i to zostaje właśnie w nogach, wiec się nie dziw, ze nie wchodzisz, ja na szczęście mam te dżinsy i sztruksy biodrówki z gumka w pasie, które nakupowałam na początku ciąży i one się nadają i na ciążę i na po ciąży. materiał maja rozciągliwy, wiec się do moich puchnących kulaskow i rozrastających bioder dostosowały. A od początku ciąży przytyłam więcej od ciebie.
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
prunelle, a jaka ja ciekawa jestem co mi lekarz powie
![]() castia, ja też mam full bodziaków ![]() ![]() ![]() ![]() stysia, ja na wyjście naszykowałam leginsy i golf-tunika. a kłucie w szyjce też mam, czasami aż podskakuje tak mnie zakłuje ![]() ja mam jedne male rajstopki na 56 ![]() ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-14 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dostałam przed chwilą sms od czarnej87. Kroplówka nie podziałała i leży z powrotem na patologii. za 2-3 dni spróbują ponownie a potem ona sama nie wie - pewnie cc jej zrobią. biedna się namęczy... i jeszcze miałam napisać jedziemy dziś na spotkanie z naszą położną ze szkoły rodzenia dzwoniłam do niej zapytać czy praktykuje coś takiego żeby do porodu przyjechać do mnie i zadzwoniła że wytłumaczy nam wszystko jak się spotkamy dziś ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-14 o 13:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.