Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 12:01   #2941
agape
Zadomowienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a i co lepsze........
28 marca o 12.30 szczepienie z wizytą, a o 17.40 kontrolne USG. Ciekawe jak to moje biedne kurczątko przetrawi??
ja mam 11 kwietnia usg i w kalendarzu szczepien mam 11 ale pediatra mówiła zeby na szczepienie zapisac na inny dzien zeby darowac małemu tyle "wrazen" jednego dnia

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

a to jakas ciemna jestem juz wczoraj i dzis kilka razy wchodziłam w "kluby" a tam nic czy ja tego moge nie widziec? pisze ze zaproszenie?
są kategorie, Ciekawy klub i Twoje kluby - a tam pusto

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:02   #2942
ligotka
Rozeznanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

slyszalam o tym ciuszku juz ale nie wiedzialam gdzie jest stanislawa :/ teraz juz wiem
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:04   #2943
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja mam 11 kwietnia usg i w kalendarzu szczepien mam 11 ale pediatra mówiła zeby na szczepienie zapisac na inny dzien zeby darowac małemu tyle "wrazen" jednego dnia
ty masz wszystko poukładane a ja mam wrażenie, że u nas wszystko jest na odwrót trudno, już nie będę tego odkręcać, nie mam siły do tych babsztyli w rejestracji

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

a to jakas ciemna jestem juz wczoraj i dzis kilka razy wchodziłam w "kluby" a tam nic czy ja tego moge nie widziec? pisze ze zaproszenie?
są kategorie, Ciekawy klub i Twoje kluby - a tam pusto
a nie masz nowej wiadomości?? kliknij tam i powinno być zaproszenie do klubu
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:13   #2944
monis 1
Raczkowanie

Wiesz ja też tam właśnie wchodziłam i nic nie widzę. Dziewczynki HELP!!!!
monis 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:17   #2945
agape
Zadomowienie

Cytat:
ty masz wszystko poukładane a ja mam wrażenie, że u nas wszystko jest na odwrót trudno, już nie będę tego odkręcać, nie mam siły do tych babsztyli w rejestracji

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a nie masz nowej wiadomości?? kliknij tam i powinno być zaproszenie do klubu
o ja ciemna dzieki, juz jestem członkiem klubu

a baby w rejestracji to prawie wszedzie takie w ciazy u gina powiedziała ze mnie nie zapisze bo juz sa wszystkie miejsca zajete a ostatnio jak dzwoniłam zeby jakis termin umówic to mi mówi ze u niego nigdy sie na terminy nie zapisywało tylko ze pierwsze 16 pacjentek wchodzi bede koczowac zeby sie załapac

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez monis 1 Pokaż wiadomość
Wiesz ja też tam właśnie wchodziłam i nic nie widzę. Dziewczynki HELP!!!!
u góry są: Nowe wiadomości a obok taki pomaranczowy guziczek do rozwiniecia - nacisnij i rozwin liste i tam sa zaproszenia doi klubów

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-03-17, 12:28   #2946
monis 1
Raczkowanie

Jestem ciemna i chyba do Was nie dolącze: whodzę w ustawienie-kluby i nie mam nigdzie wiadomości
Stary 2011-03-17, 12:36   #2947
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Jestem ciemna i chyba do Was nie dolącze: whodzę w ustawienie-kluby i nie mam nigdzie wiadomości
popatrz w prywatne wiadomości u góry po prawej stronie
Stary 2011-03-17, 12:56   #2948
monis 1
Raczkowanie

Cytat:
popatrz w prywatne wiadomości u góry po prawej stronie
weszłam w prywatne wiadomości ale nie mam żadnej nowej wiadomości wiec Mariko proszę o wysłanie jeszcze raz
Stary 2011-03-17, 13:01   #2949
iga9
Raczkowanie

Witam po nocce. Spróbowałam ominąć wybudzanie i karmienie o 23 i mały spał dużo lepiej. Zasnął o 20 a obudził się ok 4, później pieknie spał aż sami obudziliśmy go o 6.45 na karmienie. Tą 8h przerwę gorzej zniosły piersi - a już myślałam, że nie mam z nimi problemu I zamiast pójś wcześniej spać to położyłam się o północy i z wrażenia, że mi dziecko tak pięknie śpi prawie już nie zasnęłam po tej 4 Dziwny ten organizm - wymęczony, za mało snu a spać nie chce...

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Azalia jest właśnie dla karmiących. Poza wypadaniem włosów dziś oczywiście pojawiło się krwawienie... Nie wiem, czy nie poprosić o zmianę tabsów.
Ja też Azalię biorę i gin mi powiedział, że plamienia i drobne krwawienia są przy tych tabsach normalne. Ja jestem w połowie 1 op. i na razie włosy bez zmian. Z tego co wiem to przy karmieniu są tylko jeszcze jedne tabsy - dużego wyboru nie ma.

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Louboutinka
Powiem Ci, że pod wrażeniem jestem Twojego poświęcenia Całą noc nie spać żeby czuwać przy synku. Wiadomo, że gdyby był chory, ale spał w najlepsze
Poczułam się trochę jak wyrodna matka bo ja po szczepieniu poszłam w kimono Zresztą Sara też spała jak reks

No i mam do Was pytanie.....Jak myślicie co mam robić? Sara od tygodnia straszliwie ssie piąstki, być może na zęby, ale widzę też że to ją uspokaja. Jak daje jej smoczek pociągnie chwilę i wypluwa. Czasami to normalnie się z nią siłuję. Nie wiedziałem że niemowlę ma taką krzepę.
Odpycha mnie ręką i ładuje ją do buzi. Kurcze nie chce żeby się przyzwyczaiła bo potem trudno będzie jej z tej piąstki zrezygnować.
Co mówicie pozwolić jej na to? Czy walczyć?
Ja też po szczepieniu spałam i nawet nie zaglądałam Ale młody spał całą noc i nic. A w ogóle czy jak szczepiłam go 5w1 to przy następnym szczepieniu mogę skorzystać z refundowanych szczepionek (ile jest wkłuć przy drugim szczepieniu?), czy muszę już kontynuować?

I też się chętnie posłucham opinii o wkładaniu piąstki do buzi - od jakiegoś tygodnia mój ma to samo co twoja Sara - a już szczególnie jak na brzuszku leży - wtedy niemal cały czas piąstka jest w akcji. Na pleckach preferuje smoka - nie dogodzisz

I ten podział na tematy w klubie to świetny pomysł - też o tym myślałam.

Cytat:
Justine wejdź sobie na stronę DOZ-u i tam poszukaj cen tych szczepionek, bo o ile pamiętam to Infanrix IPV+Hib kosztuje 120zł z groszami tylko trzeba mieć receptę
Za tą szczepionkę ja też w przychodni płaciłam 120 zł.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:02   #2950
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
weszłam w prywatne wiadomości ale nie mam żadnej nowej wiadomości wiec Mariko proszę o wysłanie jeszcze raz
bo to nie jest nowa wiadomosc tylko zaproszenie do klubu to jest nizej niz pryw wiad
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:22   #2951
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:

Takim małym, zwykłym? I nic się nie działo typu odparzenie, wysypka? To było zalecenie lekarza, czy tak po prostu się jej pępek nie podobał. Ile pytań.

Moja ani wcześniak, ani rozwrzeszczana jakoś nadmiernie nie jest. I zalecił to lekarz? Jak duży był synek? Bo nam niby pediatra powiedziała, żeby obserwować, a jak do roku czasu się nie wchłonie to trzeba będzie działać. Nadmieniła też coś o plastrach, ale to od nas zależy. I teraz nie wiem, czy kupować, czy poczekać. Ostatnio wydaje mi się mniejsza, więc jeszcze parę tygodni odczekam.

Kamikek mial jakos 7-8 tyg... plaster niestety odparza, po okolo 2 tyg zdejmuje sie plaster i czeka az skorka wygoi... i nastepny plaster...

babcina metoda u nas sie nie sprawdzila... polozyc na wcisnieta gule zlotówke lub 2 zl... i zabandazowac
Stary 2011-03-17, 13:23   #2952
agape
Zadomowienie

Cytat:
u góry są: Nowe wiadomości a obok taki pomaranczowy guziczek do rozwiniecia - nacisnij i rozwin liste i tam sa zaproszenia doi klubów _________________

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-03-17, 13:35   #2953
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Anka_bzzz po pierwsze podobno przy tych tabletkach jednoskładnikowych bardzo często skutkiem ubocznym jest nieregularne krwawienie lub plamienie - wiem że u jednych jest ono baaardzo rzadko a u innych znowu często i to w sumie mnie w koncu tak odstraszyło, ze poki co odlozylam tabletki do szafki Po drugie, czesto dopiero po 2-3 miesiacach ich brania wszystko sie w miare wyjasnia, organizm przyzwyczaja i dopiero wtedy warto sie zastanowic nad ewentualna zmiana tabletek, bo moze sie okazac ze czeste krwawienie jest tylko na poczatku ich brania a potem jest ok i zmiana nie pomoze. A w ogole to zdaje sie ze jedyna alternatywa jest Cerazette, ale jak tak czytam w necie opinie to chyba Azalie ma lepsze... Ja dostalam recepte na Cerazette i chyba zaczne brac dopiero gdy przestane tak regularnie czesto karmic. Poki co wystarcza mi gumki...
Tylko, że ja być może za 3 miesiące będę mogła zmienić tabletki. Gdyby chodziło tylko o krwawienia to jeszcze bym jakoś zniosła, ale ogólnie czuję się niebardzo.
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
pediatra (bardzo ceniony w okolicy, zeby nie było) tak zalecił [to bylo 22 lata temu wiec moze wtedy nie bylo tych specjalnych plastrów]. młodej od wrzeszczenia wyskoczył pępek.z tego co wiem to obylo się bez komnplikacji, ale zapytam jeszcze mam jak wstanie

osmiornice mam, jest za✂✂✂ista wizualnie, co do zabaw to mały chyba ciut za mały jeszcze [choc pisze 0-24], ale jak się gra tymi łapkami to mu się bardzo podoba. jest ksiazeczka z 3 melodyjkami chyba,a na stronie są dodatkowe
na stronie lamaze piszą ze jest wersja upgrade'owana ale u nas nie spotkalam
Byłabym wdzięczna za bliższe info. Np. jak długo plastrowała i czy cały czas (tj. 24 h).

Mi się bardzo ta ośmiornica podoba, więc jest nadzieja, że zaszaleję.
Jak tylko kasę dostanę

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ten debridat jest na receptę? Bo mój ma problemy z brzuszkiem takie, że pręży się na bączki i kupę...czasami aż cały czerwony się robi, zaczyna płakać - widzę, że chce zrobić kupkę, a nie może...ja od 4 dni podaję mu BioGaję, co prawda kupki robi, ale dalej się pręży...jak powiedziałam pediatrze w przychodni o tym, to stwierdziła, że dzieci taqk mają i że nie ma na to lekarstwa...a czytam tutaj, że Wasze Maluchy też takie problemy miały i po debridacie im przeszło...
Ja dosałam na receptę. I już nie wiem, czy zastosować, bo moja córa się nie pręży, ale nie robi kupek regularnie. A jak zrobi, to nie wiem nawet , w którym momencie.

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Mój mały Chrabąszcz
Śliczny chłopka. I słodki misiak.

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Ja też Azalię biorę i gin mi powiedział, że plamienia i drobne krwawienia są przy tych tabsach normalne. Ja jestem w połowie 1 op. i na razie włosy bez zmian. Z tego co wiem to przy karmieniu są tylko jeszcze jedne tabsy - dużego wyboru nie ma.
Wiem, że nie ma dużego wyboru... I właśnie zostałem bez zabezpieczenia ( nie licząc gumek). Dziś tej tabletki po prost nie wzięłam, bo jak przejechałam dłonią po włosach to garść kłaków mi w ręce została. Jak noszę Alę, to ona ciągle teraz ma na ubranku albo w rączce włosy. Masakra! A przez całą ciążę i po porodzie było super...
Ogólnie czuję się nienajlepiej i jeszcze jakieś żołądkowe problemy mam. Tragedia. Ciekawe, czy to wszystko od tych tabletek...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Kamikek mial jakos 7-8 tyg... plaster niestety odparza, po okolo 2 tyg zdejmuje sie plaster i czeka az skorka wygoi... i nastepny plaster...

babcina metoda u nas sie nie sprawdzila... polozyc na wcisnieta gule zlotówke lub 2 zl... i zabandazowac
To nieciekawie. chyba poczekam... A ile synek miał jak zaczęliście plastrowanie?
Edit. Doczytałam, że 7-8 tyg. To by już wypadało zacząć...

Ligotko - ja z Małą poszłam do pediatry tylko dlatego, że nam się wydawało, że za luźne kupki robi, a dzień wcześniej nam położna się kazała do NFZowskiego zgłosić, bo niby resztki żółtaczki były.
Niestety u nas pediatra rejonowy nie przyjeżdża na pierwszą wizytę.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2011-03-17 o 13:36
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:43   #2954
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Tylko, że ja być może za 3 miesiące będę mogła zmienić tabletki. Gdyby chodziło tylko o krwawienia to jeszcze bym jakoś zniosła, ale ogólnie czuję się niebardzo.

Mi się bardzo ta ośmiornica podoba, więc jest nadzieja, że zaszaleję.
Jak tylko kasę dostanę

Wiem, że nie ma dużego wyboru... I właśnie zostałem bez zabezpieczenia ( nie licząc gumek). Dziś tej tabletki po prost nie wzięłam, bo jak przejechałam dłonią po włosach to garść kłaków mi w ręce została. Jak noszę Alę, to ona ciągle teraz ma na ubranku albo w rączce włosy. Masakra! A przez całą ciążę i po porodzie było super...
Ogólnie czuję się nienajlepiej i jeszcze jakieś żołądkowe problemy mam. Tragedia. Ciekawe, czy to wszystko od tych tabletek...

Ligotko - ja z Małą poszłam do pediatry tylko dlatego, że nam się wydawało, że za luźne kupki robi, a dzień wcześniej nam położna się kazała do NFZowskiego zgłosić, bo niby resztki żółtaczki były.
To zdrowia życzę, bo przy kiepskim samopoczuciu trudniej się dzidzią zajmować Zobaczysz, czy będzie lepiej po odstawieniu. A jak długo brałaś te tabletki?

Ta ośmiornica też mi się podoba - ale poczeka na koniec miesiąca. Przejrzałam też inne przedmioty i fajną mają ramkę: Zdjęcie + odcisk stopy i rączki. Co o tym myślicie - dobra pamiątka? Bo się zastanawiam, czy za 2 lata nie wyląduje w szafie, czy też będę co chwila oglądać i się roztkliwiać jaki był malutki

Powiem wam, że ja też nie miałam domowej wizyty pediatry - nawet tej pierwszej. No ale ja już jestem po jednej zmianie lekarza...
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:44   #2955
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
r

To nieciekawie. chyba poczekam... A ile synek miał jak zaczęliście plastrowanie?
Edit. Doczytałam, że 7-8 tyg. To by już wypadało zacząć...

nie bylo zle bo u nas bylo tylko 1 plastrowanie... czekalam az skorka sie zagoi i pepek sie wkles wiec tylko 2 tyg mordegi

EDIT a tak wogole to jest juz tu watek o przepuklinie pepkowej kiedys to czytalam... moze jakies madre sposoby maja

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-03-17 o 13:45
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 13:50   #2956
achaia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
No i mam do Was pytanie.....Jak myślicie co mam robić? Sara od tygodnia straszliwie ssie piąstki, być może na zęby, ale widzę też że to ją uspokaja. Jak daje jej smoczek pociągnie chwilę i wypluwa. Czasami to normalnie się z nią siłuję. Nie wiedziałem że niemowlę ma taką krzepę.
Odpycha mnie ręką i ładuje ją do buzi. Kurcze nie chce żeby się przyzwyczaiła bo potem trudno będzie jej z tej piąstki zrezygnować.
Co mówicie pozwolić jej na to? Czy walczyć?
Mariko dziękuję za zaposzenie

Pati też od jakiegoś czasu odkryła że ma łapki i postanowiła je zjeść Ssie pięści obgryza palce, non stop rączka w buzi i do tego slini się tak że od pach po mankiety ma mokre ubranko
Pozwalam jej bo to taki etap najpierw rączka a później to co w rączce ląduje w buzi. Juz teraz jak jej coś włożę w łapkę to łapie i pcha do buzi.
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:57   #2957
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
T

Wypadanie włosów jest normalne po ciąży...

Czy u Was też zdarza się, że dziecko po karmieniu nie odbija??? Ja czasem 45 minut noszę i nic Odkładam wtedy do łóżeczka, ale mam straszne wyrzuty sumienia, że będzie go przez to potem brzuszek bolał...
Czy butelki antykolkowe pomagają??? Ja mam z Aventa (niby antykolkowe) i nic, a niby naukowo potwierdzona skutecznośc w eliminacji kolki i ulewania...Może TT lepsze

Muron
wybrałaś jakiś termometr??? Sama szukam takiego do ucha i czoła, więc pytam...

Kurcze, muszę do przychodni zadzwonic i umówic się na szczepienie, bo zapomniałam...też zamierzam szczepic tymi refundowanymi...
Stary 2011-03-17, 14:01   #2958
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Czy u Was też zdarza się, że dziecko po karmieniu nie odbija??? Ja czasem 45 minut noszę i nic Odkładam wtedy do łóżeczka, ale mam straszne wyrzuty sumienia, że będzie go przez to potem brzuszek bolał...
Czy butelki antykolkowe pomagają??? Ja mam z Aventa (niby antykolkowe) i nic, a niby naukowo potwierdzona skutecznośc w eliminacji kolki i ulewania...Może TT lepsze
ja mam antykolkowe TT a moj syn jest jedną wielką kolką
Stary 2011-03-17, 14:04   #2959
achaia
Raczkowanie

Pati nie zawsze odbija ale nie ma tez typowych kolek. Robię tak noszę ją 5 min jak nie odbije do tego czasu to robie "efekt butelki": pochylam się z małą do przodu i znów do góry i tak co troszkę ze 3 razy. Jak wtedy nie odbija to kładę ja do leżaczka ( w dzień) lub spać do łóżeczka w nocy. Czasami po chwili od odłożenia zaczyna się wiercić i wtedy jak ją wyjmuję to odbija a czasami nic więc zostawiam. Nie zauważyłam jakiegoś większego maruda jak nie odbije
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:04   #2960
s_a_j
Rozeznanie

dostałam dziś sab simplex niemieckie, podałam od razu małemu, na razie spokój, zobaczymy, czy to nie cisza przed burzą; po tych wszystkich przebojach jakoś nie bardzo wierzę w skuteczność czegokolwiek...
Stary 2011-03-17, 14:07   #2961
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape a czy ty dostałaś receptę na szczepionkę?? czy później będziesz kombinować??
Stary 2011-03-17, 14:14   #2962
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Pati nie zawsze odbija ale nie ma tez typowych kolek. Robię tak noszę ją 5 min jak nie odbije do tego czasu to robie "efekt butelki": pochylam się z małą do przodu i znów do góry i tak co troszkę ze 3 razy. Jak wtedy nie odbija to kładę ja do leżaczka ( w dzień) lub spać do łóżeczka w nocy. Czasami po chwili od odłożenia zaczyna się wiercić i wtedy jak ją wyjmuję to odbija a czasami nic więc zostawiam. Nie zauważyłam jakiegoś większego maruda jak nie odbije
ja jakbym się z młodym pochylała jak Ty, to on by pewnie ulał albo zwrócił wszystko ale czasem też odkładam i jak się pręży to podnoszę - czasem działa...

Cytat:
dostałam dziś sab simplex niemieckie, podałam od razu małemu, na razie spokój, zobaczymy, czy to nie cisza przed burzą; po tych wszystkich przebojach jakoś nie bardzo wierzę w skuteczność czegokolwiek...
jak będzie skuteczne, to daj znac, sama kupię w razie 'W'
Stary 2011-03-17, 14:24   #2963
MARIKA.S
Zadomowienie

monis1 widzę Cie w zaproszonych a nie potwierdzonych osobach. Nie wiem dlaczego nie masz zaproszenia

muron gdzie jesteś? Bo od wczoraj nie ma Cie na forum

Ciekawe co u werki, jak jej Oliwka
I olbka coś się dawno nie odzywała, chantalle też, ciekawe co u bliźniaczek

kma1982 Sara odbija po każdym karmieniu, jak nie odbije to nie może zasnąć. Ale jej to szybko idzie, 3 minutki i po sprawie. Ale czasami robię tak jak achaia i wtedy po którymś razie odbija jak sama nie może.

achaia te mokre ciuszki to mnie do szału doprowadzają bo mimo, że jej nie przegrzewam i staram się nie ubierać ciepło to jednak w mokrym jest chłodno śliniki to hurtowo idą, zmieniam co 20-25 minut
Mam nadzieję, że szybko jej to minie
A powiedz mi czy Pati chwyta już zabawki? Bo Sara nie a ja głupia matka zaraz się martwię, że się źle rozwija chociaż wiem ze tak nie jest. Ehhhh uroki macierzyństwa

iga9 kiedy dokładnie urodziłaś? Przez CC czy SN? Dodamy Cie do listy

Kurka a mi przez to, że tak wilgotno na dworze się zrobiło znowu wyszło łojotokowe zapalenie skóry....buzię mam całą czerwoną w strupkach...wrrrr a w sobotę chrzciny...muszę się wymazać jakąś maścią. Matko jak ja nienawidzę tej przypadłości. Dobrze że na ślub mi nie wylazło.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:36   #2964
e_rosa
Raczkowanie

Marika co do piąstek srodowiskwiskowa mówiła mi żeby mu dać sobie pogrzebać w buzi, że paluszkami sobie troche poczyści buźkę. Lekarka powiedziała natomiast że lepiej żeby smoczek ssał niż się nauczył palca bo potem może być problem że palce pogryzione i wymuldane. A i lekarka poeidziała że dzieciaczki już mogą czuć na dziąsełkach mrowienie i temu tak pchają ręce. Mój ostatnio strasznie wpycha i do tego zaczoł się ślinić (kurcze znajomemj dzieciaczkowi w 3 miesiącu ząb zaczoł wychodzić) już się zastanawiam czy mu coś nie wychodz

u was też taka pogoda paskudna?

ja mam jeszcze od wczoraj jakiegoś doła, mam wrażenie że tż traktuje mnie jak powietrze, podobno to mężowie czują się oddtąceni jak się dzieko pojawia, a u nas to na odwród jest. I jeszcze w dodatku nie mogą mu na nic zwrócić uwagi bo odrazu obraza majeststu. Eh aż mi się dziś ryczeć chce..
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:37   #2965
agape
Zadomowienie

Cytat:
agape a czy ty dostałaś receptę na szczepionkę?? czy później będziesz kombinować??
właśnie umówiłam Szymka na 13 kwietnia tej DTPa nie mają wiec kiedys skocze tylko po recepte trafiłam akurat na miłą pania w rejestracji

od dzis zaczynam ćwiczenia z Szymkiem, tylko pomijam jedno z podnoszeniem go bo jeszcze główki nie trzyma
wrzucam jeszcze raz linka https://mamotoja.pl/video_artykul,1690.html

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-03-17, 14:39   #2966
monis 1
Raczkowanie

[QUOTE=Enia_;25779122]bo to nie jest nowa wiadomosc tylko zaproszenie do klubu to jest nizej niz pryw wiad[/QUO

Ze mną chyba coś nie tak, ale naprawde nie mam tej ikonki, pod prywatnymi wiadomościami mam napis "gorące linki" i to mogę rozwinąc.
Napiszcie mi proszę po kolei całą "drogę" jak mam tam dotrzeć, bo bardzo bym chciała być razem z Wami w klubie
Stary 2011-03-17, 14:44   #2967
MARIKA.S
Zadomowienie

Dziewczyny wiecie może jak dodawać zdjęcia do postów ale nie jako załączniki tylko w tekście?
Bo taka opcja jest w klubie....kiedyś to umiałam, ale zapomniałam jak to leciało

EDIT
Poradziłam sobie

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:02
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:45   #2968
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
oo a jak z kupkami? bo mati bardzo rzadko robi po pepti :/ co 2 - 2,5 dnia :/ konsystencja ok. pediatra mówi ze ok.
moj na szczescie nie ulewa - sluzy mu to mleko - lepiej spi, lepiej zasypia
kupki są co dzień raczej, czasem się zdarzają po dwie, wydaje mi się że chyba ok takie przetrawione się wydają. Też mi się wydaje że mu to pomogło, tylko mnie zastanawia bo wciąż ma te krosty na brzuchu, praktycznie nie znikły, choć na buzi już nie ma. U was jakieś krosty są? jakie miał objawy że lekarz zdecydował o zmianie mleka?

mój po tym nutritonie też nie ulewa, za to mu się tak odbija że czasem jak beknie to się mało ze śmiechu nie popłacze
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:46   #2969
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
To zdrowia życzę, bo przy kiepskim samopoczuciu trudniej się dzidzią zajmować Zobaczysz, czy będzie lepiej po odstawieniu. A jak długo brałaś te tabletki?

Ta ośmiornica też mi się podoba - ale poczeka na koniec miesiąca. Przejrzałam też inne przedmioty i fajną mają ramkę: Zdjęcie + odcisk stopy i rączki. Co o tym myślicie - dobra pamiątka? Bo się zastanawiam, czy za 2 lata nie wyląduje w szafie, czy też będę co chwila oglądać i się roztkliwiać jaki był malutki

Powiem wam, że ja też nie miałam domowej wizyty pediatry - nawet tej pierwszej. No ale ja już jestem po jednej zmianie lekarza...
właśnie oglądam te ramki i chyba zamówię, nawet jak wyląduje teraz w szafie, to później będzie pamiątka dla dziecka- ja bym taką chciała

Cytat:
Wypadanie włosów jest normalne po ciąży...

Muron
wybrałaś jakiś termometr??? Sama szukam takiego do ucha i czoła, więc pytam...

Kurcze, muszę do przychodni zadzwonic i umówic się na szczepienie, bo zapomniałam...też zamierzam szczepic tymi refundowanymi...
moja też nie zawsze odbija, na piersi prawie wcale, teraz na mm to prawie po każdym, ale nie zawsze. karmię antykolkową canpola, ale nie wiem czy to ma związek
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:59   #2970
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Werka to chyba w szpitalu z małą... mówiła, że mają iść...

anka_bzz - mama mowi ze to zwykłym plastrem, wieczorem zmiana i dobrze co jakiś czas zmieniać pozycję [pionowo,poziomo itp)l przyklejała go jak sis nie wrzeszczała [wtedy pępek był w środku]
sam proces trochę trwał, aż dziecko nie urośnie ciut [koło 2 mies ]

Cytat:
Cytat:
ja mam TT antycolic i zdarza się często ze młody nie odbija, czasem ulewa, czasem nie; nie zauważyłam bólu brzucha przy nieodbiciu; kolek niet ;
ulewa wtedy jak go gwałtownie poruszam po karmieniu;
podobno antykolkowe dr brown są "naukowo potwierdzone"

młody pięści też wcina od pewnego czasu, a przedwczoraj odkrył, że może macać i huśtać zabawki na pałąku; może czas wyjąć matę?

e_rosa - lekarka dopatrzyla się jakiejś wysypki na brzuszku, no i miał taką jakby ciemieniuchę nad oczami, na brwiach => powiedziała, ze to skazowe, kazałą zmienić mleko (z tym, że ta wysypka to dłużej potrwa zanim zniknie, a mi się wydaje, że ona dopiero się teraz pojawiła :/ ale zmiany na czole znikneły]; co do ulewania to chlusta wtedy jak nim ruszam po karmieniu;

co do ramek - kupiłam już jakiś czas temu; skonczyło się na pomalowaniu ramki i zrobieniu jednego odcisku stópki, ta glina jakaś taka za twarda była, musiałam mocno stopę przyciskać, a że Mati płakał, to płytki ten odcisk wyszedł; za nóżkę jakoś się zabrać nie mogę.. no i zdjęć też jeszcze nie wywołałam.. tak więc okazało się ze bardziej byłam napalona na ramkę przed zakupem niz teraz :/

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:06
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości