|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
ja dlatego chodzę tylko z czapką na głowie. Nawet w upały. A co do otwierania drzwi-udało mi się powitać parę razy z maseczką z siemienia lnianego na twarzy.. miny tych, których witałam-cóż bezcenne |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys wystraszylam faceta za oknem. Uslyszalam jakis halas za oknem i wyjrzalam, a tam kurier do sasiadow. Spojrzal i sie przerazil, a ja mialam na glowie czapke, czepek i maseczke z glinki na twarzy.
|
#2313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha. Ja miałam raz ze spiruliny i jak zadzwonili to zaczęłam ją w panice zmywać, a że jest okropnie trudna w zmywaniu to zanim mi się udało to już Pana nie było. Ale siemię też musi ciekawie wyglądać. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
|
#2314 |
|
Konto usunięte
|
Lokator liczył dokładnie. 4 razy spadłam z krzesła i jeszcze teraz nie mogę się od śmiechu powstrzymać
A propos, wczoraj wieczorem miałam na twarzy maskę z płatków owsianych i bratka, głowę owiniętą w mało efektowny turban, bo na głowie eksperymentalna mieszanka oleju rycynowego i imbiru, a na tyłku i udach kokon (po ćwiczeniach ostatkiem sił przyrządziłam mieszankę z oleju słonecznikowego, olejku rozmarynowego i imbiru, na to folia i ręcznik). Nikogo w domu miało nie być, a tu przychodzi mój były i podziwia mnie, jak leżę w takim stanie i czytam lekturę. Wybałuszył oczy, bąknął coś pod nosem i wyszedł z powrotem |
|
|
|
#2315 |
|
CORELIPS
|
Tatty, ja się właśnie tego obawiam, co to będzie na studiach jak Sylvia będzie przygotowywać cudowne mieszanki. CZAROWNICA powiedzą -.-
Dziś odpuszczę pielęgnację jak na razie. |
|
|
|
#2316 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to byłby komplement.
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w LO mialam ksywke ''Wiedzma z bagien'', wlasnie przez wlosy
Bardzo ja lubilam.
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nazywali czarownicą albo wampirem, bo chodziłam w długich czarnych spódnicach, no i te włosy po pas... których już nie ma
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
wiec i ja sie pochwale, jak to wlasciwie zaczela sie moja wlosowa pielegnacja ale nie taka drogeryjna tylko bardziej ukierunkowana na naturalna. miamowicie kilka lat wstecz mieszkajac w internacie mialam zaszczyt mieszkac na pokoju z moja "guru"
Byla posiadaczka cudownie gestych i olsniewajacych wlosow do pasa, i oczywiscie paplalysmy o tym caly czas wiec zaczelam razem z nia maziac wloski. Pielegnacja bardzoo prosta choc w jej wykonaniu pochlaniajaca pol dnia ale warta tego wszystkiego. Kesia(wspollokatorka) wychodzila z zalozenia ze co za wiele to niezdrowo i zbyt duza ilosc produktow bardziej zaszkodzi niz pomoze, myla wloski raz w tygodniu(sobota) mieszala maseczke jajko+cytryna+nafta+ol rycynowy, nastepnie przedzialek po przedzialku maz wsmarowywala w skore glowy i pasemko wlosow, co zajmowalo w jej wykonaniu 30-40 min przy jej dlugosci, nastepnie czepek lub worek foliowy, co bylo pod reka, recznik ugrzany na kaloryferku lub na sloneczku(jak bylo lato) 1,5h dreptania w tym cudenku co nie bylo nudne bo zabieralysmy sie za sprzatanie lub uczenie aby nie marnowac czasu imiec go potem wiecej na stylizacje wloskow :P nastepnie mycie , delikatna odzywka ale tylko na konce i nastepnie w moim przypadku suszenie. wiadomo wloski po 5 dniach zaczynaly sie tluscic wiec zaczesywala je w warkocze, koczki i bylo ok a wloski nie byly niepotrzebnie katowane. Musze przyznac ze bylam bardzo bumna swego czasu bo zajmowalam sie wloskami razem z kolezanka regularnie i wloski sie odwdzieczaly, dzis jestem w posaiadaniu zbyt duzej ilosci szamponikow, odzywek i masek, olejkow ale sie b.staram i daze do minimalizacjii zbiorow:P buziaczki i powodzenia dla dziewczyn ktore obawiaja sie oceny innych ludkow co powiedza, naprawde nie ma sie czym przejmowac, jedni graja w gry inni zajmuja sie wloskami a wiecie same ze tj zarazliwe wiec napewno znajdzie sie nie jedna bratnia duszuczka z ktora bedziecie dzielic swoje zamilowanie do wloskow, tak samo jak na wizazu |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Jak duzo scielas??
|
#2321 |
|
CORELIPS
|
Właśnie właśnie, to jak długie teraz są stoned?
A kocurzyco, o ile dobrze pamiętam to naturalnie jesteś blond? Dlaczego wiedźma zatem? ![]() Ajj, niech mówią. Nie mam w zwyczaju przejmować się ludźmi, whatsoever. Jednak nałożyłam w skalp rycyny, a na długość trochę kokosu parachute! |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ston3d juz zobaczylam twoje wlosy
|
|
#2323 |
|
CORELIPS
|
Oooooh, takie są naprawdę najlepsze! Ja również tą opcję zazwyczaj wybieram, czeszę dopiero w połowie dnia gdy znajdę chwile dłuższą - bo czesanie ma być przyjemne i delikatne! Na noc dwa warkocze i naturalnie bez żadnych pianek i spray-ów wychodzę z domu z artystycznym nieładem. Podpatrzyłam u pewnej postaci filmowej i tak lubię.
|
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejne głupie pytanie niedoświadczonej
: od kilku dni na noc olejuję włosy kokosem i szczerze mówiąc na razie efektów nie widzę. Czy robię coś nie tak, bo poczytałam, że dziewczyny juz po pierwszym olejowaniu widzą zmianę na lepsze?
|
#2325 |
|
CORELIPS
|
Najwyraźniej robisz coś źle, skoro nie są nawet trochę bardziej miękkie/puszyste. Albo masz włosy wymagające czasu, by były w lepszej kondycji. Każdy musi odkryć swój sposób, aczkolwiek po pierwszym razie nie będziesz widziała totalnej zmiany. Olejowanie polega na doświadczeniu, to nie jest preparat z silikonami...
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cię dołować, ale ja prawdziwe efekty widziałam po ośmiu miesiącach, a wcale nie miałam zniszczonych włosów, tylko zaniedbane.
|
|
#2327 |
|
CORELIPS
|
Ej, no coś Ty! Ja używam olei od 2 miesięcy i już widzę znaczną poprawę
Może nie będzie aż tak źle u koleżanki. Powodzenia w każdym bądź razie.Patrzcie kobietki na co mam ochotę > http://www.shea.pl/?440,maska-do-wlo...iecioma-algami |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest raczej inwestycja na przyszłość Nie zrażaj się od razu do kokosa, według mnie to najcudowniejszy olej pod słońcem , a na efekty musisz po prostu troszkę poczekać
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki! Zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak, że za mocno zmywam albo za mało nakładam.
No ale w końcu dopiero zaczęłam, a dla mnie ten kokos pachnie tak cudownie, że nawet jakbym miała te 8 miesięcy czekać, to zrobię to z przyjemnością ![]() Ja mam raczej aureolę takich połamanych?/krótszych? włosów doookoła głowy i chciałabym żeby były bardziej lejące
|
#2330 |
|
Rozeznanie
|
Myślicie, że olej pokrzywowy będzie nadawał włosom zielony odcień? Chcę go zrobić takim samym sposobem jak olejek rozmarynowy.
|
|
|
|
#2331 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 |
|
CORELIPS
|
Hmm.. planuję od miesiąca małe zakupy w rossmanie, więc pochwalę się jeśli to dostanę. Tylko jedno pytanie co do masła shea - gdzie kupujesz? Nie widzę tego czystego masła shea w drogerii Natura u siebie, a online - dochodzą koszty przesyłki.
|
|
|
|
#2333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2583875 2]Lokator liczył dokładnie. 4 razy spadłam z krzesła i jeszcze teraz nie mogę się od śmiechu powstrzymać
A propos, wczoraj wieczorem miałam na twarzy maskę z płatków owsianych i bratka, głowę owiniętą w mało efektowny turban, bo na głowie eksperymentalna mieszanka oleju rycynowego i imbiru, a na tyłku i udach kokon (po ćwiczeniach ostatkiem sił przyrządziłam mieszankę z oleju słonecznikowego, olejku rozmarynowego i imbiru, na to folia i ręcznik). Nikogo w domu miało nie być, a tu przychodzi mój były i podziwia mnie, jak leżę w takim stanie i czytam lekturę. Wybałuszył oczy, bąknął coś pod nosem i wyszedł z powrotem Uciekł , bo pewnie bał się,że będziesz wymagać od innych tak samo duzo jak od siebie .Dobry sposób na byłych facetów. Ja właściwie też mogłabym się za cellulit zabrać, tylko że mój były już dawno stracił ostatnią nadzieję i nie mam jak go postraszyć, a nie chciałabym żeby ten obecny, który jakimś cudem przy mnie jeszcze tkwi uciekł w popłochu .---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Obiecująco wygląda. Ciekawe jaki ma składzik. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Obawiam się,że my wszystkie gdybyśmy żyły w innych czasach już dawno spłonęłybyśmy na stosie przez te wszystkie nasze własnoręcznie kręcone mikstury .
|
|
#2334 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Tutaj skład. Niedawno kupowała ją również moja siostra. Nie jestem pewna czy skład się zmienił czy źle policzyłam, bo faktycznie było 5 alg, a nie 4 jak w podanym przeze mnie składzie do analizy. |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu do dzis straszne uprzedzenia do rudych sa. Nikt z brytyjskich znajomych nie moze zrozumiec dlaczego ja z wlasnej woli farbuje sie na rudo. Przeciez to wstyd byc rudym .I fakt. Przez bardzo dlugi czasnawet nie moglam ty znalezc rudych farb do wlosow. jak sie jakas pojawiala to natychmiast byla wycofywana, bo nie bylo na nia chetnych. A teraz jak juz postanowilam farbowac naturalnie to nawet mango wprowadzili. Do tej pory l'oreal w ofercie UK nie mial Mango. Olejowanie wzbudza nie lada sensacje. Ale kolezanki pochodzenia azjatyckiego wiedza cos na ten temat. Choc same nie stosuja. Wola pantene i prostownice
|
|
#2336 |
|
CORELIPS
|
Basia, dziękuję, fajna ta stronka. Jak zużyje trochę kosmetyków to się skuszę z czystym sumieniem i potrzebą
![]() stosowałyście może coś takiego? > http://www.zrobsobiekrem.pl/?362,hydrolizat-keratyny Jestem pod wrażeniem jak wiele półproduktów można zdobyć, a ponadto - same możemy robić kosmetyki. |
|
|
|
#2337 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Zostawiam w tym sklepie masę pieniędzy . Zaraziłam koleżanki, ja zamawiam mazidła do włosów i do twarzy, one do twarzy lub do ciała.Tego hydrolizatu nie miałam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 |
|
CORELIPS
|
Mniam mniam mniam. Marzyć zaczęłam dziewczyny o pracy w labolatorum
heh.
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie
co zrobić żeby olej łatwiej się zmywał? wiem, że niektóre włosomaniaczki zmywają oleje nawet odżywką a mi ciężko szamponem
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. przed nalozeniem szamponu na glowe splukuje ja prawie goraca woda co powoduje ze olej podgrzewa sie i szampon nie ma wiekszych problemow ze zmyciem go z wlosow 2. mieszam olej z np. waxem do wlosow- wtedy naprawde dobrze schodzi 0olej.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
Bardzo ja lubilam.

A kocurzyco, o ile dobrze pamiętam to naturalnie jesteś blond? Dlaczego wiedźma zatem?