|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Wcześniej zaczynałam się martwić, ale teraz już wiem kiedy wstaje i kiedy chodzi spać, tylko żeby po urodzeniu jej to nie zostało |
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Ja też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
I ja trzymam kciuki dziewczyny!
A tak w ogóle witam wszystkie brzuchatki w pierwszy dzień wiosny! Fajnie słońce świeci, aż inna energia w człowieku jest :P Podczytuję Was kiedy tylko mogę, ale nie miałam teraz zbyt dużo czasu na pisanie, bo studia zajeły mi cały stresujący wolny czas. U mnie 27 tydzień. Ogólnie średniawo, wyniki nie za dobre, ale robię wszystko by je podreperować;/ Chciałabym już dzidziusia przy sobie mieć ( choć siłą rzeczy jest przecież cały czas ze mną ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Stapelka-może kolory jeszcze się zmienią?? zawsze jest tak że kolory na wzornikach są reintacyjne,ale nie aż tak,żeby z fioletowego czerwony
chyba,że nie malujecie gotowymi farbami... a różowy też ładny Aania- to czekam na wieści my bierzemy się za robienie pkoju dzieciecego dla córki,stary zostanie dla synusia a kiedy przyjedziesz do mnie??Ty łatwiej się wyrwiesz niż ja z Nadią.![]() u nas znów jakieś przebłyski słońca ,oby tak dalej ![]() dziś na obiad kotlety mielone-ale mam smaka- na takie czosnkowe
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam w pierwszy dzień wiosny, choć pogoda u nas jakaś taka mało wiosenna ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Co do wyprawki poza kilkunastoma ciuszkami ja też nic nie mam jeszcze. wydaje mi się, że w głębokim lesie jestem jeszcze... A paluchy też mi puchną, tylko, że u mnie zawsze takie serdelki się robiły
|
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zauważyłam pierwszy raz jak brzuszek mi sie rusza, ale piękny widok Boże ratujcie nadal mam zgagę |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że u Ciebie połowkowe a u mnie zwykła wizyta u gina bez usg ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
mam nadzieje że jak sie urodzi to będzie troche spał |
||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - ja sobie kupilam jakies mleczko na zgage http://www.aquavitae.com.pl/product-...-250-gram.html ale jeszcze nie probowalam. mi wystarczy jak napije sie wody jak zaczynam miec zgage albo cos zjem (zmienie smak). ale to dopiero poczatek, a pamietam ze bedzie gorzej.
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Witam wiosennie
brumek - cudo ten kombinezonik kocham rzeczy z uszkami i ogonkami ![]() brunetka - ja poczułam wczoraj pierwszy raz mocne kopniecie na tyle mocne ze az mi sie brzuch odkształcil i tez moj Fasol zaczyna szalec od kolo 21 po tatusiu i mamusi ma slabosc do nocnego zycia |
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc mąż stwerdził, że może Tymon. Chociaż obie wersje podobają mi się tak samo...Przy Tymonie może obawiam się trochę gadania ludzi, że dziwne, nie polskie, mało popularne. Mam to w nosie, ale pewne tak będzie ![]() Cytat:
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
JA nie mam zgagi, ale nie raz jak coś zjem to kwasem mi się odbija, śmieje się że bobasek mały daje mi znać ,że coś za dużo zjadłam
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
No właśnie powiem Ci Ja już się zastanawiałam czy Tymon to zdrobnienie od Tymoteusza ale nie martw się kiedyś chciałam Jakub to jedna osoba wiecznie mi mówiła, że Jakub to nie to samo co Kuba i muszę się zdecydować choć Ja uważam że Kuba to zdrobnienie od Jakuba, ale nie mieszałam sobie z imionami i zdecydowaliśmy z moim D że jak będzie syn to Oliver a córka Emilia choć mnie się ostatnio podoba Emily albo Hannia Hania
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie laseczki - uszka przy kombinezonikach sa slodkie, ale z tymi ogonkami to bym uwazala - w koncu taki maluch lezy na plecach caly czas i kto wie, mimo pampersa moze go taki ogonek uwierac jak bedzie wrazliwcem (jak ksiezniczke ziarnko grochu hi hi )Co do wyprawki to ja nadal nie mam NIC - wezme sie za to za jakies dwa miesiace I tak z mojej obserwacji - rozmiar 62 to jest chyba najkrocej uzywany - moja cora miala go cale 2 tygodnie ! potem na dluzej ostal sie rozm. 68
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Bratanek męża ma na imię Samuel,i sama byłam zaskoczona,ale szybko się przyzwyczaiłam. Także to zależy od otoczenia,a wy fakcie takie imiona jak chcecie
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nic nie mam kompletnie, nawet ani jednej skarpetki. To sugerujesz aby 62 nie kupowac i 50 ileś tam też? czy 1-2 szt i finito? Ja będę szalała chyba jak się dowiem kim jest mój lokator |
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- będziemy wzajemnie kciuki za nasze wizyty trzymać, żeby wszystko było okCytat:
|
||
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
wyszperłam dresik krówka, moze ktos sie skusi
![]() http://allegro.pl/dresik-krowka-3m-6m-i1520596738.html |
|
|
|
#201 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mamy w swoim gronie tez dziewczyny z terminem na czerwiec ![]() Cytat:
Cytat:
ja pije kilka herbat z sokiem malinowym dziennie, uwielbiam ![]() Cytat:
pyyyycha ![]() Brumek, Zmalowana, jacieeeee za wizyty !!!
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:34 |
|||||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
u nas rozmiar 62 byl od urodzenia, nie wiem, tak z miesiac, moze dwa. potem znowu z dwa miesiace 68, i nastepne dwa-trzy 74... moje szybko roslo. w 56 weszlo tylko w szpitalu, dobrze ze mialam 3 sztuki takich rzeczy!
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie w pierwszy dzień wiosny, ale napisałyście od piątku, muszę to szybko nadgonić.
DaKaro chyba pytałaś o ścianę którą ostatnio wkleiłam - to nie jest tapeta a obraz na ścianie, mąż znalazł taką malarkę na naszej lokalnej rybnickiej stronie internetowej, ciekawe ile sobie życzy za takie coś ![]() Wklejam akcent wiosenny z mojej sypialni choć za oknem raczej nie wiosna No i uciekam na lody bo mam straszliwą ochotę |
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna,wiosna ,wiosna ach to Ty
![]() co ja to miałam.... Brumek, zmalowana, jacieeeee trzymam kciuki za wasze wizyty Brida pisz kobieto jeśli tutaj się dobrze czujesz dwa dni nie gra roli zapraszamy! Słoneczko mi gin sam mówił że mogę sok z malin ![]() margaret ja tez zauważyłam, że jak wstanę to mi paluszki trochę puchną chyba będę zdejmować przed spaniem ![]() Brunetka ja na zgagę biorę reni lekarz pozwolił agini nie denerwuj się czasem lepiej posłuchać męża ![]() Stapelka a to już dwa razy malowane może barwa się zmieni jeszcze? Zanka zdrówka dla ciebie i Filipka Beatko no skoro obiecałaś że dove już nie użyjesz to się cieszę grzeczna dziewczynka hihihihii wiecie co wybraliśmy się z M do hurtowni dziecięcej w Bielsku uzbroiłam się w listę z wyprawką z naszej pierwszej strony i sruuuu 400 zł mężusia poszło..... na spacer kupiliśmy: materacyk, dwa prześcieradła, dwie pościele, ceratkę pod prześcieradło jedne niedrapki, szczotkę do włosków (hmm ciekawe czy moje dziecię jakieś włosy będzie miało:P ) nożyczki, ręcznik z kapturkiem, kocyk, przewijak, piluchy flanelowe(kolorowe mam już ciuszki bo od siostry, wanienkę, laktator też od siorki, nosiki, wózek z allegro używany kupiliśmy TAKO, jeszcze tylko łóżeczko teściowa nam kupi ja już mam wybrane i komodę i chyba będzie wszystko jeszcze kupiłam taką gąbkę do wanienki jakby się mały ześlizgnął z ręki to spadnie na gąbkę no i nie mam jeszcze nic dla siebie do szpitala![]() upsssss ale monolog sorki
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisać że moja dzidzia od piątki dopiero aktywna a już widzę że ma swój temperament, w nocy spać nie daje a w dzień spokojna
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A we wszystkich księgach imion są dwa osobne imiona Tymon i Tymoteusz (choć w którejś z nich tez widziałam że Tymon był niby zdrobnieniem). Cytat:
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Hehe co do imion to ja mam koleżankę Ninę i na 3 roku studiów taka dziewczyna się jej pyta czemu ona się podpisuje zdrobnieniem a nie pełnym imieniem. Koleżanka zrobiła taką minę
i pyta o co jej chodzi A tamta z tekstem że powinna sie podpisywać Janina bo potem wykładowcy mogą jej nie zaliczyć obecnosci jak sie będzie podpisywac skrótem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#210 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i w końcu będziemy mieć Krystianka a gadaniem ludzi sie nie przejmuj każdy ma inny gust ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Wcześniej zaczynałam się martwić, ale teraz już wiem kiedy wstaje i kiedy chodzi spać, tylko żeby po urodzeniu jej to nie zostało 
).

ale nie martw się kiedyś chciałam Jakub to jedna osoba wiecznie mi mówiła, że Jakub to nie to samo co Kuba i muszę się zdecydować
choć Ja uważam że Kuba to zdrobnienie od Jakuba, ale nie mieszałam sobie z imionami i zdecydowaliśmy z moim D że jak będzie syn to Oliver a córka Emilia choć mnie się ostatnio podoba Emily albo Hannia Hania
zębole
i pyta o co jej chodzi
no i w końcu będziemy mieć Krystianka