|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje z chlebów to : żytni razowy ,słonecznikowy , orkiszowy , razowiec ze śliwką , jak z bułek to lubię sojowe co mają dużo ziarenek
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie przepadam ale brałam kiedyś hit z ryk to tostów ale w sumie powiem tak jak nie je się często to ja bym wolała już zjeść ser prawdziwy parmezan czy jakiś inny i czuć smak bo hit z ryk o niskiej zawartosci tluszczuto takie w sumie bez smaku
a ser ma dużo wapnia itp. wiadomo ,że na R nie można jeść go kg ale np. jak do śniadanka czasami 2 plastry parmezanu to sie nic nie stanieJa osobiscie wole sery biały,sery carppesi typu włoskiego ,ricotte,twarogowo śmietankowe itp.
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z dnia na dzień coraz cieplej Aż sobie rzeżuchę zasiałam U mnie waga nie spada nawet trochę wzrosła. Ale o dziwo się nie załamuję, co tam , trwam dalej a nuż coś spadnie.
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Postanowiłam że od dzisiaj zaczynam od nowa
.Jak do 14,30 nic slotkiego nie zjadlam to juz jest dobrze obym wytrwała
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
![]() Wiosna już chyba zawitała na dobre, a co za tym idzie czas zrzucić grube swetry i kurtki więc teraz mam ogromną motywację do schudnięcia, bo przyznaje,że ostatnio u mnie to raz wzorowo a raz grzesznie tak więc od dzisiaj tylko wzorowo pod względem dietki dzionek zaliczam do udanych, nie wpadło żadne słodkie i poćwiczyłam |
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
A rowniez zaliczam dzien do udanch po raz pierwszy od b. dawna
.Nic slotkiego nie wpadlo chociaz czestowano mnie m.in rogalikiem, czekolada Ale cos za cos .Pocwiczone i zaraz prysznic i tv .
|
|
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
Brawo
tak trzymać laseczki.Ja też idę poćwiczyć
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zgrzeszyłam i zjadłam trochę słodkiego
ale co mi tam ![]() jutro dalej wzorowo
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś troszkę pokombinowałam i zrobiłam sobie domowe naturalne :
pesto z bazylii z orzechami włoskimi pesto z pietruszki z pestkami słonecznika pasta z jogurtu naturalnego orzechów laskowych i figi do kanapek (na słodko)
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś wszystko im w sprawie sylwetki samo przychodzi..
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
za zapał pomimo problemów u niektórych
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam radoche ,że jutro zeżre moją paste z orzechów
![]() a minus dnia chciałam kupic sukienke ,która była idealna ale okazała się za duża =/ i dupa
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( bo chłop kości to macać nie lubi raczej ) i nie ciągłe tracenie kg.Tylko pokochać siebie , zaakceptować siebie ogólnie i nauczyć się z samym sobą żyć.
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu zmęczona, ech.
Miałam dziś jeszcze jedzenie na jutro podszykować, ale nie mam siły. Może uda mi się ostatkiem sił wetrzeć Amlę we włosy, przeczytać ze 3 strony książki i padam spać. Reszta rzeczy jutro. Za to jedzeniowo było zdrowo i zgodnie z planem ![]() Jutro będzie wg założeń tak: 1. orkiszowa drożdżówka, a do tego serek homogenizowany, wymieszany z musem owocowym 2. zupa pieczarkowa z pełnoziarnistym ryżem i olejem lnianym 3. hummus ze świeżymi warzywami (papryka, ogórek, marchewka, seler naciowy) 4. kotlet mielony z dodatkiem pokruszonej fety z cukinią duszoną w pomidorach z kaparami i dużą ilością soku z cytryny 5. sardynki z zalewie pomidorowej z ogórkami kiszonymi
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a inni krągłości..Tylko co mi po takim który macałby te krągłości gdybym zamiast skupić się na tym ..macaniu liczyła w myśli fałdki![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Joasia, sok z cytryny, kapary, ogórki kiszone..jakoś kwaśno-słono się jutro zrobi, takie zachcianki często towarzyszą paniom przy nadziei |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie nie chodzi o to, że ludzie nie mają cudownego metabolizmu. Jasne, że są tacy co mogą sobie na wiele pozwolić, bo mają szybką przemianę materii, ale to do pewnego momentu. Przychodzi taka chwila, np. zmiana pracy, zmiana środowiska w którym żyje, starzenie się, mniej ruchu, problemy itp. i nagle siada. To chyba oczywiste, że 50-latka nie będzie miała metabolizmu 15-stki. jakaś przemęczona jestem
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie nie będzie miała, ale bywają i takie, które mają super figurę nie odmawiając sobie
Coś te nasze organizmy siadają na przedwiośniu..mi pęka głowa od kilku godzin i już nie wiem co mam robić, chyba wypiję kieliszek wina, może coś da
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mimo wszystko fajnie, człowiek czuje, że żyje
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Poranne ćwiczonka zaliczone Zaraz śniadanko, kawka, prysznic i słodkie lenistwo z książką w ręce
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie, zwróciłaś moją uwagę, że dużo takiego smaku w moim dzisiejszym menu, hm. A cukinię kupuję albo w Lidlu albo w Biedronce, kosztuje około 5pln za kilogram i zwykle jest smaczna - młoda i twarda, z cienką skórką - takie wybieram Kupiłam ten rooibos miodowy w Biedronce i nie widzę żadnej różnicy między zwykłą herbatą rooibos a tą miodową - zapewne dlatego, że już normalna wersja ma dla mnie miodowy smak ![]() Cytat:
Może to sygnał PMSu? ![]() Promyczku, ale Ci dobrze ![]() Ja też mam przedpołudnie dla siebie - zjadłam pyszne śniadanie, wypiłam kawkę, zmyłam olej z włosów i zaraz pogotuję trochę, a potem zrobię sobie megaspacer do pracy. Bo pogoda u mnie piękna Trzeba korzystać ze słońca, bo od piątku załamanie pogody. Za to wg jednej z prognoz, od 1 kwietnia ma być 20 stopni. Nie powiem, żeby mnie to ucieszyło - a gdzie wiosna? To moja ulubiona pora roku.
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, ale ciepło.. szkoda,że taki szybki przeskok od razu na letnie temperatury. Ja też bardzo lubię wiosnę i na lato chciałabym jeszcze poczekać ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Miałam się dzisiaj cały dzień lenić,ale nie da rady. Nie umiem tak ![]() Już zdażyłam posprzątać swój pokój, kuchnie,salon,wstawić pranie i zaraz mykam wypastować kozaki i pochować je do pudełek papa zimo a w planach mam jeszcze 2 prania i ugotowanie obiadku dla rodzinki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

nawet trochę wzrosła. Ale o dziwo się nie załamuję, co tam , trwam dalej a nuż coś spadnie.

.
tak trzymać laseczki.

Tak naprawdę nikogo za rękę nie przytrzymasz i nie zobaczysz ile je. Nie wierzę ludziom, którzy mówią że jedzą ile chcą i będą wiecznie szczupli i zdrowi. Tak samo, że schudli od samych suplementów. Jeszcze nie spotkałam osoby, która objadałaby się bez jakichkolwiek konsekwencji dla figury. Może od razu nie utyją 20kg, ale jednak. Miałam znajomą w podstawówce, która słodkości i cole miała na co dzień, ale była szczuplutka. Potem mimo szczupłości okazało się, że ma złe wyniki badań krwi.