![]() |
#271 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
![]()
moje RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR , kilka zostalo nieskomentowane moze teraz sie uda??
1- grahamka z serkiem fit i 1,5lyzki platkow owsianych i 1,5lyzki platkow zytnich i 2 lyzki platkow nestle fitnes z mlekiem 0,5% 2- 4 placki jablkowe polane jogurtem nat (robione tak jak placki bananowe) 3-wielka micha zupy jarzynowej z kasza jeczmienna zabielana naturalnym serkiem twarogowym 4- ok. 19 = 125g pomidorow koktajlowych, serek homo naturalny (dzisiaj nie moglam wcisnac podwieczorka- ta micha zupy mnie tak trzymala) moglby ktos rzucic okiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
U
I. Owsianka na mleku z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem i wiórkami kokosowymi. II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, ogórkiem & rzodkiewk±; mleczna princessa. III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± (chili con pollo? ![]() zbo¿ówka z mlekiem, jab³ko IV. Dwie kromki razowca - z past± z fasoli & natki pietruszki, rze¿uch± i pomidorem oraz z twarogiem i pomidorem; marchewka do pochrupania. w czasie dnia kilka herbat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Dodaje Utrzymanie i proszê o ocenê.
![]() ¦niadanie: 2 jajka, Grahamka na pó³: 1/2 z pasztetem i ogórkiem, 1/2 z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem i plastrem camemberta. ¦niadanie2: Kanapka z chleba graham z mas³em, szynk±, sa³at± i ogórkiem, grejfrut. Obiad: 2 du¿e krokiety z kapusta i grzybami, zestaw surówek, barszcz. Podwieczorek: 2 kostki gorzkiej czekolady, sa³atka owocowa zalana jogurtem naturalnym, ³y¿ka s³onecznika. Kolacja: 2 kromki grahama, posmarowane mas³em, ob³o¿one warzywami; serek wiejski z szynk± z indyka, selerem i ananasem; marchewka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Utrzymanie ¦n: 2 kromki razowca z past± z awokado, gruszk±, rukol±, pestkami pini pra¿onymi i rze¿uch±, 1/2 papryki skrojonej w paski, kubek kawy zbo¿owej Ob: 2 cebule zapiekane z ry¿em, fet±, pomidorami, zio³ami, oliw± z posypk± z parmezanu i p³atków owsianych + porcja surówki z bia³ej kapusty z koprem, rzodkiewkami, ogórkiem, octem jab³kowym i olejem lnianym Pod: sa³atka owocowa (pó³ banana, kiwi, kawa³ek gruszki, mandarynka, truskawki) z sokiem z cytryny, imbirem i cynamonem + gar¶æ orzechów brazylijskich Kol: porcja sa³atki z rukoli z gruszk±, pra¿onymi migda³ami, rzodkiewk±, ogórkiem i kie³kami z miodowym winegretem + kromka razowca z past± fasolow± i pomidorem + 2 l wody, 3h grabienia li¶ci ![]() i proszê o ocenê ![]() Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2011-03-25 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Moje dzisiejsze U.
¦ I (ma³e, bo oko³o 6:30, przed szko³±) : Kanapka pszenno-¿ytnia z mas³em i serkiem tartare (duu¿o serka) kawaa! ¦ II (w szkole) : Dwie kanapki pszenno ¿ytnie z mas³em, almette, sa³at±, plasterkami jakiej¶ wêdliny :P I kawaaa ;P O: Duu¿y talerz zupy z fasolki szparagowej zziemniaczkami siê rozumie, na roso³ku z kuraka i z zasma¿k± ![]() P: Jogurt czy tam serek wafelkowy i do tego oko³o 150 gram orzechów ziemnych w czekoladzie ![]() ![]() ![]() K: Dwie kromki chleba pszenno-¿ytniego wieloziarnistego z mas³em sa³at± i na to dwa jajka na twardo i duuu¿o musztardy czosnkowej ![]() Po:Jeszcze Kilka orzechów w czekoladzie Pomiêdzy oczywi¶cie woda, herbaty, kawa :P Suplementy: Sesja.
#280 | |
Rozeznanie
|
tak, nie R - nic mi nie zesz³o, to siê wkurzy³am i przesz³am na U.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
Dzieki za odp ![]() zapomnialam dopisac ze do tej grahamki byly jeszcze 2 plastry poledwicy drobionej z tym serkiem fit- jest fit bo sprawdzalam na opakowaniu- odkad jestem na diecie czytam co jest w danym produkcje ![]() jem mieso, pewnie, ze tak ![]() Ale zupe robilam na szybko 2 dni temu i zapomnialam wyjac kurczaka i nie dodalam do niej. jutro na obiad bede miala rolade z filetow z kurczaka nadziewana spora iloscia poledwicy drobiowej i pieczarkami +cebula+ peczek kopru+przyprawy pieczona w piekarniku bez tluszczu pewnie zjem to z kasza i tona kalafiora ![]() mam takie pytanie jeszcze: jak nie chce mi sie jesc ( tak jak na przyklad dzis z tym 5 posilkiem) to musze w siebie 'wpychac"? :PP |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
no jestem z siebie mega dumna
![]() ![]() ![]() Noi dzisiejsza eR (chyba nie³adna ![]() woda z cytyn± i miodem ³ycha siemienia lnianego (nigdy wiêcej....) I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, ok 200ml mleka, 2ma³e gruszeczki, cynamon i po³owa wie¶niaka) II.kefir 400g, gruszka ![]() III.kawa³ek makreli która ju¿ mi siê psu³a w lodówce ![]() dorsz du¿ony w jarzynach (2marchwie,pietrucha,cebu la,sporo soku pomidorowego i duu¿o bia³ej gotowanej fasoli..) 1/3worka kaszy gryczanej koper,czerwona herbata, inka z mlekiem ma³y trening?? ![]() IV.jajo+bia³ko+po³owa wie¶niaka+troche twarogu+4³ychy otr±b ¿ytnich, wysz³y 2omlety-jeden z cynamonem, jeden z fasol± gotowan±, przyprawami, porem, i pomidorem, i malutki ostatni kawa³ek makreli,ale to chwilê po kolacji ![]() zjem jeszcze domow± galaretkê na herbacie, i poæwiczê co¶ na brzuch ![]() I co? nie wiem jak jest z bia³± fasol±? czy taka do¶æ spora ilo¶æ (niemam zielonego pojêcia ile jej by³o, ja nie umiem tak okre¶laæ ![]() ![]()
#284 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
chcia³am siê spytaæ czy jest w miarê ok ? z góry dziêki..
U : 1¶niadanie: p³atki owsiane(50g) z otrêbami owsianymi(7g), jagodami(75g), suszon± ¿urawin±(15g), kakao(8g) i wiórkami kokosowymi(7g) + 250ml mleka 1,5% 2¶niadanie:bu³ka grahamka(100g) z serkiem kanapkowym almette i plastrem polêdwicy z indyka(20g) przek±ska: jab³ko obiad: 2 nale¶niki z m±ki pe³noziarnistej z warzywami (mini marchewki, kalafior, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza) kolacja: serek wiejski(300g) z upra¿onym jab³kiem(150g) z cynamonem, rodzynkami(30g) i odrobin± orzechów laskowych
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-03-25 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
[QUOTE=PoProstuIzka;259470 65]Moje wczorajsze przedimieninowo-urodzinowe U ;D
(okr±g³e 70 urodziny i imieniny Babci <3 ![]() ¦niadanie-owsianka czekoladowa poezja ;D 4³y¿ki p³atków,pó³ szklanki mleka,duu¿a gar¶æ mlecznych groszków czekoladowych,2 ³y¿eczki kakao Nesquik ![]() 2 ¶niadanie-bu³ka paluch Obiad-trochê ryby po chiñsku ;D,2 ga³ki ry¿u,pier¶ z kurczaka pieczona Po-malutki kawa³ek ciasta krówka (za s³odkie dla mnie,dlatego ma³y kawa³eczek ![]() Kolacja-2+1 (ma³a) kanapki ![]() 2 z keczupem szynk±,serem 1(ma³a) z keczupem,szynk± A i potem trochê mas³a orzechowego i groszków czekoladowych I jak ? Tak wogóle to ponawiam ![]() Bo zosta³am pominiêta. Czekam na wszelkie uwagi,a w szczególno¶ci proszê mi wytkn±æ b³êdy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
![]()
Jestem na U
zjad³am dzi¶: ¶niad.4 ³y¿ki p³atków owsianych zalane szklank± mleka 2%,ma³y wafelek 2 ¶niad:jab³ko,sok jab³ko 100% obiad:jajko sadzone z ziemniakami i ogórkiem podwieczorek:bawa³ek babki cytrynowej,2 pomarañcze ,2 ptasie mleczka kolacji jeszcze nie jad³am ,nie jestem WOGÓLE g³odna.Moje pytanie brzmi: Czy mam co¶ wogóle je¶æ ,skoro nie jestem g³odna i je¿eli ju¿ muszê co¶ zje¶æ to co takiego na kolacjê? (wie¶niaków nie lubiê ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
[QUOTE=PoProstuIzka;259633 45]
Cytat:
£adny, lu¼ny jad³ospis. Widaæ, ¿e siê jedzeniem nie przejmujesz, i tak byæ powinno :P Moje Peeee: ![]() ¦: Owsianka (7³. szkl. mleka, gar¶æ ¿urawiny suszonej, banan, 2³ budyniu ¶mietankowego) pomarañcz. II¦: 1. bu³ka z ziarnami, mas³em, serkiem wiejskim, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, monte drink. ![]() 2. owocowy Froop cytrynowy, kiwi. Ob: Du¿y talerz kopytek (z 30?) z boczkiem podsma¿anym na oliwie, polane t³uszczykiem i du¿o kapusty kiszonej ![]() P: Truskawkowy kisiel, pó³ kawa³ka babki (jako¶ nie zasmakowa³o), ciastko francuskie z jab³kami ![]() wafel ry¿owy ![]() K: Podgrzewana grahamka z mase³kiem + 200g serka wiejskiego, z pomidorem, szczypiorem i fur± bazylii ![]() I teraz mi siê wydaje, ¿e jest lepiej ![]() ![]() Czy jest tu 3000, to nie wiem, proszê o ocenê. ![]() I pewnie wpadnie jeszcze co¶ s³odkiego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja zrobi³am z 7 ;O To szkodliwe?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Zale¿y ile jest naszego b³onnika w diecie ile jemy produktów typu jab³ko,chleb razowy,ry¿ itp.
I zale¿y te¿ od organizmu bo przyk³adowo moja mama je du¿a michê owsiany + chleb razowy i na obiad ryz itp. owoce itp. i ¿yje. No ale ka¿dy jest inny.
#291 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha to ok ![]() ![]() Kto¶ oceni moje ¿are³o? ![]()
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Mia³am nie wrzucaæ bo trochê rozwalony dzi¶, ale piszê g³ównie by siê pochwaliæ
![]() ![]() ![]() U 1. 3 kromki ( 2 razowe i 1 mieszana) z mas³em, pomidor, trochê sa³aty, dwa du¿e wiejskie jaja, inka z mlekiem 2. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ gar¶æ migda³ów+1/2 paczki laskowych /kawa nescafe z mlekiem/ 3. dwie miski zupy jarzynowej z br±zowym ry¿em+ pier¶ kuraka ( w zupie) deser: baton czekoladowy nadziewany ''danusia'' 4. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ drugie pó³ paczki laskowych, kawa nescafe z mlekiem, potem inka z mlekiem 5. sa³atka ![]() ró¿ne herbaty, trochê wody i o ocenkê ³adnie proszê ![]() ![]()
#295 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Plan P :
I godz. 6.30 owsianka (7 ³y¿ek p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%) z gar¶ci± orzechów nerkowych + orzechów ziemnych + rodzynek + suszonej ¿urawiny i ¶liwek II godz. 10.30 kanapka z 2 kromek chleba z serem, sa³at± i pomidorem jab³ko/ banan/ soczek owocowy III godz. 13.00 jogurt owocowy/ serek homogenizowany/ serek wiejski IV godz. 15.30 porz±dna porcja domowego obiadu z surówk± V godz. 19.00 3 kanapki z d¿emem/ miodem/ szynk±/ serkiem/ na co przyjdzie ochota Chcê ustaliæ sobie taki przyk³adowy jad³ospis, którym bym siê kierowa³a. Mo¿e jaka¶ pomoc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 200
|
Cytat:
Miêso jadam (jeszcze, bo planujê przej¶æ na wegetarianizm), ale dzisiaj piatek, wiêc i tak nie jem. ![]() Herbata oczywi¶cie s³odzona, mleko takie pije siê u mnie w domu, a nie op³aca siê kupowaæ specjalnie dla mnie 3,2%, bo pijê minimalne ilo¶ci (nietolerancja laktozy). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze P
![]() S. szklanka mleka 2% z szklanka p³atków kukurydzianych 2S. 2 kanapki z chleba z ziarnami (60g) obie z mas³em, sa³ata, serem feta i ogórkiem O. filet z mintaja (ok. 130g) usmazony na oliwie z przyprawami i warzywka na patelnie z frosty te z ziemniaczkami ( ok. 250g a przypada na 100g ponad 80 kcal) pomarañczko Podwieczorek pomine³am bo nie by³o mnie w domu wiec zjad³am big kolacje.... K. serek wiejski ca³y (200g) 2 tosty (chleb - 60g ) z serem zó³tym i kawalek papryki, 3 plasterki pomidora Po: banan marnie wiem ale chyba nie najgorzej ??? ![]()
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doda³abym jeszcze podwieczorek. ;P Bo to Pee ma byæ w koñcu! ![]() ![]() Ja siê tam dobrze nie znam, ale to co wiem, napisa³am. ;P Buziak ![]() ![]() ![]() Spotka³am siê z kuzynk±, i ponoæ wygl±dam o wieeele lepiej i mam pulchniejsz± bu¼kê. ;D ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- [QUOTE=Nora_Grey;25963914][QUOTE=PoProstuIzka;259633 45] Moje Peeee: ![]() ¦: Owsianka (7³. szkl. mleka, gar¶æ ¿urawiny suszonej, banan, 2³ budyniu ¶mietankowego) pomarañcz. II¦: 1. bu³ka z ziarnami, mas³em, serkiem wiejskim, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, monte drink. ![]() 2. owocowy Froop cytrynowy, kiwi. Ob: Du¿y talerz kopytek (z 30?) z boczkiem podsma¿anym na oliwie, polane t³uszczykiem i du¿o kapusty kiszonej ![]() P: Truskawkowy kisiel, pó³ kawa³ka babki (jako¶ nie zasmakowa³o), ciastko francuskie z jab³kami ![]() wafel ry¿owy ![]() K: Podgrzewana grahamka z mase³kiem + 200g serka wiejskiego, z pomidorem, szczypiorem i fur± bazylii ![]() I teraz mi siê wydaje, ¿e jest lepiej ![]() ![]() Czy jest tu 3000, to nie wiem, proszê o ocenê. ![]() Up, Up! ![]()
![]() |
#299 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Mas³o na kanapkach jest, zapomnia³am napisaæ ;p.
A mo¿e kto¶ jeszcze oceni ? Proszê.. Edytowane przez kinga9650 Czas edycji: 2011-03-25 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Moje R + 5 kg zima zostawi³a
¦: Grahamka ze schabem pieczonym i ogórkiem i szczypiorem. II¦: P³atki owsiane z otrêbami ¿ytnimi i rodzynkami i bananem, jogurt naturalny i s³onecznik ³uskany. O: Ziemniaki, pomidor ze szczypiorem, w±tróbka wieprzowa z cebul±, czekolada gorzka. P: P³atki owsiane z bananem i s³onecznikiem, serek wiejski, chrupki zbo¿owe czekoladowe. K: Chleb razowy jasny z przecierem pomidorowym, schabem pieczonym i pomidorem i sa³at±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.