Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-25, 18:40   #271
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139
Cool Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

moje RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR , kilka zostalo nieskomentowane moze teraz sie uda??

1- grahamka z serkiem fit i 1,5lyzki platkow owsianych i 1,5lyzki platkow zytnich i 2 lyzki platkow nestle fitnes z mlekiem 0,5%
2- 4 placki jablkowe polane jogurtem nat (robione tak jak placki bananowe)
3-wielka micha zupy jarzynowej z kasza jeczmienna zabielana naturalnym serkiem twarogowym
4- ok. 19 = 125g pomidorow koktajlowych, serek homo naturalny

(dzisiaj nie moglam wcisnac podwieczorka- ta micha zupy mnie tak trzymala)

moglby ktos rzucic okiem?
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:42   #272
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
super! dziêki wielkie!
mam cieciorkê zamiast ciecierzycy mo¿e byæ (mo¿e to to samo?)dok³adnie to samo
co¶ dodaæ do tej ciecierzycy oprócz miodu i bakalii ?sok z cytryny, ulubione przyprawy (cynamon, imbir, chili, garam marsala czy co chcesz), mas³o orzechowe, marchewkê pieczon± lub paprykê (s± s³odkie), jak bêdzie za suchê oliwê & wodê
resztê potrafiê zrobiæ tylko nigdy nie pamiêtam o tym...dziêkujê raz jeszcze!
nie ma za co
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:48   #273
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

U

I. Owsianka na mleku z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem i wiórkami kokosowymi.
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, ogórkiem & rzodkiewk±; mleczna princessa.
III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± (chili con pollo? ), porcja kaszy jêczmiennej
zbo¿ówka z mlekiem, jab³ko
IV. Dwie kromki razowca - z past± z fasoli & natki pietruszki, rze¿uch± i pomidorem oraz z twarogiem i pomidorem; marchewka do pochrupania.

w czasie dnia kilka herbat
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:49   #274
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Dodaje Utrzymanie i proszê o ocenê.
¦niadanie: 2 jajka, Grahamka na pó³: 1/2 z pasztetem i ogórkiem,
1/2 z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem i plastrem camemberta.
¦niadanie2: Kanapka z chleba graham z mas³em, szynk±, sa³at± i
ogórkiem, grejfrut.
Obiad: 2 du¿e krokiety z kapusta i grzybami, zestaw surówek, barszcz.
Podwieczorek: 2 kostki gorzkiej czekolady, sa³atka owocowa zalana jogurtem naturalnym, ³y¿ka s³onecznika.
Kolacja: 2 kromki grahama, posmarowane mas³em, ob³o¿one warzywami;
serek wiejski z szynk± z indyka, selerem i ananasem; marchewka..
Stary 2011-03-25, 18:51   #275
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
U

I. Owsianka na mleku z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem i wiórkami kokosowymi.
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, ogórkiem & rzodkiewk±; mleczna princessa.
III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± (chili con pollo? ), porcja kaszy jêczmiennej
zbo¿ówka z mlekiem, jab³ko
IV. Dwie kromki razowca - z past± z fasoli & natki pietruszki, rze¿uch± i pomidorem oraz z twarogiem i pomidorem; marchewka do pochrupania.

w czasie dnia kilka herbat
Ju¿ nie R? Fajnie w sumie
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:51   #276
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
U/P:

I. jajo na miêkko, 2 kromki zwyk³ego chleba z mas³em - 1 z wêdlin± i ogórkiem, 2 z serkiem topionym (grubo), herbata

II. kitkat (w czasie pisania pracy

III. 5 pierogów ruskich polanych kefirem, po: harbata z cukrem

III. jogurt nat 150 g z kakao, d¿emem i gar¶ci± p³atków kukurydzianych, kiwi

V. du¿a kromka chleba z mas³em, serkiem topionym i ogórkiem, 100g serka wiejskiego, kubek ki¶lu z rar¶ci± rodzynek

pasek czekolady
przenoszê, coby nie zagin±³ na poprzedniej stronie. Proszê o komentarz, bo czujê siê ca³y czas jaka¶ os³abiona choæ jad³ospis chyba jest lepszy?
Stary 2011-03-25, 18:56   #277
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
moje RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR , kilka zostalo nieskomentowane moze teraz sie uda??

1- grahamka z serkiem fit i 1,5lyzki platkow owsianych i 1,5lyzki platkow zytnich i 2 lyzki platkow nestle fitnes z mlekiem 0,5% tak dziwnie troche :P do owsianki jaki¶ owoc, na grahamkê warzywa, a i pamiêtaj ¿e nie ka¿dy serek "Fit" jest na prawdê fit

2- 4 placki jablkowe polane jogurtem nat (robione tak jak placki bananowe) chodzi o te z p³atków owsianych? ok.
3-wielka micha zupy jarzynowej z kasza jeczmienna zabielana naturalnym serkiem twarogowym mog³a¶ dodaæ bia³ko (tzn jakie¶ miêso,ryba) bo dosyæ ma³o tego w twoim jad³ospisie
4- ok. 19 = 125g pomidorow koktajlowych, serek homo naturalny
ok, mo¿e jakie¶ zio³a do tych pomidorków?
(dzisiaj nie moglam wcisnac podwieczorka- ta micha zupy mnie tak trzymala)

moglby ktos rzucic okiem?
hmmm mi siê wydaje trochê ma³o, ale mo¿e to tylko wra¿enie. Nie jesz miêsa czy to przez to, ¿e dzi¶ pi±tek? Wydaje mi siê, ¿e malo bia³ka - tylko w kolacji i obiedzie i to z nabia³u.
Stary 2011-03-25, 18:57   #278
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
imo kolacja trochê ma³a, tym bardziej ¿e jesz 4 posi³ki dziennie.
mam pytanie co do tej pasty z fasoli - to poprostu rozgnieciona fasola z przyprawami? nada siê puszkowana?
ja nie u¿ywam puszkowanej zawsze moczê i gotujê, ale mo¿e byæ jak najbardziej (ale proponujê ods±czyæ i przep³ukaæ, bota zalewa jest bardzo ziemista w smaku) miksujê to z czosnkiem (1-2 z±biki) potem dodajê oliwê (2-3³y¿ki) przyprawy, zio³a i czêsto jakie¶ warzywa (paprykê np.) sól i pieprz i gotowe musisz sobie sama doprawiæ wg. gustu

Utrzymanie

¦n: 2 kromki razowca z past± z awokado, gruszk±, rukol±, pestkami pini pra¿onymi i rze¿uch±, 1/2 papryki skrojonej w paski, kubek kawy zbo¿owej

Ob: 2 cebule zapiekane z ry¿em, fet±, pomidorami, zio³ami, oliw± z posypk± z parmezanu i p³atków owsianych + porcja surówki z bia³ej kapusty z koprem, rzodkiewkami, ogórkiem, octem jab³kowym i olejem lnianym

Pod: sa³atka owocowa (pó³ banana, kiwi, kawa³ek gruszki, mandarynka, truskawki) z sokiem z cytryny, imbirem i cynamonem + gar¶æ orzechów brazylijskich

Kol: porcja sa³atki z rukoli z gruszk±, pra¿onymi migda³ami, rzodkiewk±, ogórkiem i kie³kami z miodowym winegretem + kromka razowca z past± fasolow± i pomidorem

+ 2 l wody, 3h grabienia li¶ci

i proszê o ocenê

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:01
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:58   #279
Olencyjka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

Moje dzisiejsze U.

¦ I (ma³e, bo oko³o 6:30, przed szko³±) : Kanapka pszenno-¿ytnia z mas³em i serkiem tartare (duu¿o serka) kawaa!

¦ II (w szkole) : Dwie kanapki pszenno ¿ytnie z mas³em, almette, sa³at±, plasterkami jakiej¶ wêdliny :P I kawaaa ;P

O: Duu¿y talerz zupy z fasolki szparagowej zziemniaczkami siê rozumie, na roso³ku z kuraka i z zasma¿k±

P: Jogurt czy tam serek wafelkowy i do tego oko³o 150 gram orzechów ziemnych w czekoladzie

K: Dwie kromki chleba pszenno-¿ytniego wieloziarnistego z mas³em sa³at± i na to dwa jajka na twardo i duuu¿o musztardy czosnkowej

Po:Jeszcze Kilka orzechów w czekoladzie

Pomiêdzy oczywi¶cie woda, herbaty, kawa :P

Suplementy: Sesja.

Plany:
1. Matura! Uczymy siê, uczymy!
2. Nie bêdê a¿ taka leniwa
3. Dostanê siê na wymarzone studia

♥Ten jedyny, na ca³e ¿ycie. ♥

Olencyjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:03   #280
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ nie R? Fajnie w sumie
tak, nie R - nic mi nie zesz³o, to siê wkurzy³am i przesz³am na U.

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie u¿ywam puszkowanej zawsze moczê i gotujê, ale mo¿e byæ jak najbardziej (ale proponujê ods±czyæ i przep³ukaæ, bota zalewa jest bardzo ziemista w smaku) miksujê to z czosnkiem (1-2 z±biki) potem dodajê oliwê (2-3³y¿ki) przyprawy, zio³a i czêsto jakie¶ warzywa (paprykê np.) sól i pieprz i gotowe musisz sobie sama doprawiæ wg. gustu

Utrzymanie

¦n: 2 kromki razowca z past± z awokado, gruszk±, rukol±, pestkami pini pra¿onymi i rze¿uch±, 1/2 papryki skrojonej w paski, kubek kawy zbo¿owej

Ob: 2 cebule zapiekane z ry¿em, fet±, pomidorami, zio³ami, oliw± z posypk± z parmezanu i p³atków owsianych + porcja surówki z bia³ej kapusty z koprem, rzodkiewkami, ogórkiem, octem jab³kowym i olejem lnianym

Pod: sa³atka owocowa (pó³ banana, kiwi, kawa³ek gruszki, mandarynka, truskawki) z sokiem z cytryny, imbirem i cynamonem + gar¶æ orzechów brazylijskich

Kol: porcja sa³atki z rukoli z gruszk±, rzodkiewk±, ogórkiem i kie³kami z miodowym winegretem + kromka razowca z past± fasolow± i pomidorem

+ 2 l wody, 3h grabienia li¶ci

i proszê o ocenê
dziêki wielkie ods±czy³am, doda³am natkê pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz - baardzo mi posmakowa³o ^^.
Stary 2011-03-25, 19:06   #281
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
hmmm mi siê wydaje trochê ma³o, ale mo¿e to tylko wra¿enie. Nie jesz miêsa czy to przez to, ¿e dzi¶ pi±tek? Wydaje mi siê, ¿e malo bia³ka - tylko w kolacji i obiedzie i to z nabia³u.

Dzieki za odp
zapomnialam dopisac ze do tej grahamki byly jeszcze 2 plastry poledwicy drobionej z tym serkiem fit- jest fit bo sprawdzalam na opakowaniu- odkad jestem na diecie czytam co jest w danym produkcje

jem mieso, pewnie, ze tak
Ale zupe robilam na szybko 2 dni temu i zapomnialam wyjac kurczaka i nie dodalam do niej.
jutro na obiad bede miala rolade z filetow z kurczaka nadziewana spora iloscia poledwicy drobiowej i pieczarkami +cebula+ peczek kopru+przyprawy pieczona w piekarniku bez tluszczu pewnie zjem to z kasza i tona kalafiora

mam takie pytanie jeszcze: jak nie chce mi sie jesc ( tak jak na przyklad dzis z tym 5 posilkiem) to musze w siebie 'wpychac"? :PP
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:14   #282
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieki za odp
zapomnialam dopisac ze do tej grahamki byly jeszcze 2 plastry poledwicy drobionej z tym serkiem fit- jest fit bo sprawdzalam na opakowaniu- odkad jestem na diecie czytam co jest w danym produkcje

jem mieso, pewnie, ze tak
Ale zupe robilam na szybko 2 dni temu i zapomnialam wyjac kurczaka i nie dodalam do niej.
jutro na obiad bede miala rolade z filetow z kurczaka nadziewana spora iloscia poledwicy drobiowej i pieczarkami +cebula+ peczek kopru+przyprawy pieczona w piekarniku bez tluszczu pewnie zjem to z kasza i tona kalafiora

mam takie pytanie jeszcze: jak nie chce mi sie jesc ( tak jak na przyklad dzis z tym 5 posilkiem) to musze w siebie 'wpychac"? :PP
Je¿eli jeste¶ na R to raczej dba³abym o 4-5 posi³ków i stara³a siê je¶æ nawet je¿eli nie czuje siê uczucia g³odu. Wtedy mo¿na zje¶æ co¶ lekkiego, ¿eby siê za mocno nie zapchaæ, ale warto zje¶æ, ¿eby chudniêcie dobrze sz³o
Stary 2011-03-25, 19:27   #283
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

no jestem z siebie mega dumna chocia¿ waga wczoraj pokaza³a 71kg!! ja siê nie padda³am, nie obcina³am kcal, poczyni³am pewne kroki noi by³o posiedzenie w wc noi? noi dzi¶ waga nieca³e 68 a czujê ¿e i tak mi jeszcze sporo zalega bo taka jestem..ciêka i brzuch mam "inny" ni¿ zazwyczaj....

Noi dzisiejsza eR (chyba nie³adna)
woda z cytyn± i miodem
³ycha siemienia lnianego (nigdy wiêcej....)
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, ok 200ml mleka, 2ma³e gruszeczki, cynamon i po³owa wie¶niaka)
II.kefir 400g, gruszka
III.kawa³ek makreli która ju¿ mi siê psu³a w lodówce
dorsz du¿ony w jarzynach (2marchwie,pietrucha,cebu la,sporo soku pomidorowego i duu¿o bia³ej gotowanej fasoli..) 1/3worka kaszy gryczanej
koper,czerwona herbata, inka z mlekiem
ma³y trening?? (ok 40min marszu na zmienê z truchtem, ma³o trochê, ale nienawidzê biegaæ, zato chodzi¶ mogê normalnie po 20km..ale zimno i ¼le siê czuje, bol± zêby i g³owa i wszysko..)
IV.jajo+bia³ko+po³owa wie¶niaka+troche twarogu+4³ychy otr±b ¿ytnich, wysz³y 2omlety-jeden z cynamonem, jeden z fasol± gotowan±, przyprawami, porem, i pomidorem, i malutki ostatni kawa³ek makreli,ale to chwilê po kolacji
zjem jeszcze domow± galaretkê na herbacie, i poæwiczê co¶ na brzuch)

I co? nie wiem jak jest z bia³± fasol±? czy taka do¶æ spora ilo¶æ (niemam zielonego pojêcia ile jej by³o, ja nie umiem tak okre¶laæ) jest dobra na eR?? i czy taki "trening" ujdzie...? aha zaraz jak wróci³am , poæwiczy³am jeszcze tak +/- 8min brzuchy

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:39   #284
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

chcia³am siê spytaæ czy jest w miarê ok ? z góry dziêki..

U :
1¶niadanie: p³atki owsiane(50g) z otrêbami owsianymi(7g), jagodami(75g), suszon± ¿urawin±(15g), kakao(8g) i wiórkami kokosowymi(7g) + 250ml mleka 1,5%
2¶niadanie:
bu³ka grahamka(100g) z serkiem kanapkowym almette i plastrem polêdwicy z indyka(20g)
przek±ska:
jab³ko
obiad:
2 nale¶niki z m±ki pe³noziarnistej z warzywami (mini marchewki, kalafior, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza)
kolacja: serek wiejski(300g) z upra¿onym jab³kiem(150g) z cynamonem, rodzynkami(30g) i odrobin± orzechów laskowych

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-03-25 o 19:40
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:51   #285
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

[QUOTE=PoProstuIzka;259470 65]Moje wczorajsze przedimieninowo-urodzinowe U ;D
(okr±g³e 70 urodziny i imieniny Babci <3 )

¦niadanie-owsianka czekoladowa poezja ;D
4³y¿ki p³atków,pó³ szklanki mleka,duu¿a gar¶æ mlecznych groszków czekoladowych,2 ³y¿eczki kakao Nesquik

2 ¶niadanie-bu³ka paluch

Obiad-trochê ryby po chiñsku ;D,2 ga³ki ry¿u,pier¶ z kurczaka pieczona
Po-malutki kawa³ek ciasta krówka (za s³odkie dla mnie,dlatego ma³y kawa³eczek +trochê chrupek Monster Munch+ga³ka lodów Nesquik z polew± adwokat

Kolacja-2+1 (ma³a) kanapki :
2 z keczupem szynk±,serem
1(ma³a) z keczupem,szynk±

A i potem trochê mas³a orzechowego i groszków czekoladowych

I jak ?

Tak wogóle to ponawiam
Bo zosta³am pominiêta.
Czekam na wszelkie uwagi,a w szczególno¶ci proszê mi wytkn±æ b³êdy
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:00   #286
Asiia_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13
Question Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Jestem na U
zjad³am dzi¶:
¶niad.4 ³y¿ki p³atków owsianych zalane szklank± mleka 2%,ma³y wafelek
2 ¶niad:jab³ko,sok jab³ko 100%
obiad:jajko sadzone z ziemniakami i ogórkiem
podwieczorek:bawa³ek babki cytrynowej,2 pomarañcze ,2 ptasie mleczka

kolacji jeszcze nie jad³am ,nie jestem WOGÓLE g³odna.Moje pytanie brzmi:
Czy mam co¶ wogóle je¶æ ,skoro nie jestem g³odna i je¿eli ju¿ muszê co¶ zje¶æ to co takiego na kolacjê? (wie¶niaków nie lubiê ) proszê o podpowied¼
Asiia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:13   #287
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

[QUOTE=PoProstuIzka;259633 45]
Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze przedimieninowo-urodzinowe U ;D
(okr±g³e 70 urodziny i imieniny Babci <3 )

¦niadanie-owsianka czekoladowa poezja ;D
4³y¿ki p³atków,pó³ szklanki mleka,duu¿a gar¶æ mlecznych groszków czekoladowych,2 ³y¿eczki kakao Nesquik pyycha

2 ¶niadanie-bu³ka paluch sama?

Obiad-trochê ryby po chiñsku ;D,2 ga³ki ry¿u,pier¶ z kurczaka pieczona
Po-malutki kawa³ek ciasta krówka (za s³odkie dla mnie,dlatego ma³y kawa³eczek +trochê chrupek Monster Munch+ga³ka lodów Nesquik z polew± adwokat mniam

Kolacja-2+1 (ma³a) kanapki :
2 z keczupem szynk±,serem
1(ma³a) z keczupem,szynk± a mas³o?

A i potem trochê mas³a orzechowego i groszków czekoladowych jami ;p

I jak ?

Tak wogóle to ponawiam
Bo zosta³am pominiêta.
Czekam na wszelkie uwagi,a w szczególno¶ci proszê mi wytkn±æ b³êdy

£adny, lu¼ny jad³ospis. Widaæ, ¿e siê jedzeniem nie przejmujesz, i tak byæ powinno :P

Moje Peeee:

¦: Owsianka (7³. szkl. mleka, gar¶æ ¿urawiny suszonej, banan, 2³ budyniu ¶mietankowego) pomarañcz.

II¦: 1. bu³ka z ziarnami, mas³em, serkiem wiejskim, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, monte drink.
2. owocowy Froop cytrynowy, kiwi.

Ob: Du¿y talerz kopytek (z 30?) z boczkiem podsma¿anym na oliwie, polane t³uszczykiem i du¿o kapusty kiszonej

P: Truskawkowy kisiel, pó³ kawa³ka babki (jako¶ nie zasmakowa³o), ciastko francuskie z jab³kami , banan.

wafel ry¿owy

K: Podgrzewana grahamka z mase³kiem + 200g serka wiejskiego, z pomidorem, szczypiorem i fur± bazylii

I teraz mi siê wydaje, ¿e jest lepiej chyba nic nie pominê³am, nie wiem.
Czy jest tu 3000, to nie wiem, proszê o ocenê.

I pewnie wpadnie jeszcze co¶ s³odkiego i mieszanka studencka i czekooolada z lidla.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:23   #288
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
no jestem z siebie mega dumna chocia¿ waga wczoraj pokaza³a 71kg!! ja siê nie padda³am, nie obcina³am kcal, poczyni³am pewne kroki noi by³o posiedzenie w wc noi? noi dzi¶ waga nieca³e 68 a czujê ¿e i tak mi jeszcze sporo zalega bo taka jestem..ciêka i brzuch mam "inny" ni¿ zazwyczaj....

Noi dzisiejsza eR (chyba nie³adna)
woda z cytyn± i miodem
³ycha siemienia lnianego (nigdy wiêcej....)
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, ok 200ml mleka, 2ma³e gruszeczki, cynamon i po³owa wie¶niaka)
II.kefir 400g, gruszka
III.kawa³ek makreli która ju¿ mi siê psu³a w lodówce
dorsz du¿ony w jarzynach (2marchwie,pietrucha,cebu la,sporo soku pomidorowego i duu¿o bia³ej gotowanej fasoli..) 1/3worka kaszy gryczanej
koper,czerwona herbata, inka z mlekiem
ma³y trening?? (ok 40min marszu na zmienê z truchtem, ma³o trochê, ale nienawidzê biegaæ, zato chodzi¶ mogê normalnie po 20km..ale zimno i ¼le siê czuje, bol± zêby i g³owa i wszysko..)
IV.jajo+bia³ko+po³owa wie¶niaka+troche twarogu+4³ychy otr±b ¿ytnich, wysz³y 2omlety-jeden z cynamonem, jeden z fasol± gotowan±, przyprawami, porem, i pomidorem, i malutki ostatni kawa³ek makreli,ale to chwilê po kolacji
zjem jeszcze domow± galaretkê na herbacie, i poæwiczê co¶ na brzuch)

I co? nie wiem jak jest z bia³± fasol±? czy taka do¶æ spora ilo¶æ (niemam zielonego pojêcia ile jej by³o, ja nie umiem tak okre¶laæ) jest dobra na eR?? i czy taki "trening" ujdzie...? aha zaraz jak wróci³am , poæwiczy³am jeszcze tak +/- 8min brzuchy
jad³ospis jest ok, ale zdecydowanie za du¿o otr±b - 6 ³y¿ek. przez nie mo¿esz mieæ zaparcia w³a¶nie. pozatym b³onnik w nadmiarze utrudnia wch³anianie witamin i sk³adników mineralnych. te dwie do ¶niadania wystarcz±. je¶li ci te omlety nie wychodz± bez otr±b, to dodaj z ³y¿kê m±ki pe³noziarnistej.
Stary 2011-03-25, 20:26   #289
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
jad³ospis jest ok, ale zdecydowanie za du¿o otr±b - 6 ³y¿ek. przez nie mo¿esz mieæ zaparcia w³a¶nie. pozatym b³onnik w nadmiarze utrudnia wch³anianie witamin i sk³adników mineralnych. te dwie do ¶niadania wystarcz±. je¶li ci te omlety nie wychodz± bez otr±b, to dodaj z ³y¿kê m±ki pe³noziarnistej.

To ja zrobi³am z 7 ;O To szkodliwe?
Stary 2011-03-25, 20:28   #290
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Zale¿y ile jest naszego b³onnika w diecie ile jemy produktów typu jab³ko,chleb razowy,ry¿ itp.

I zale¿y te¿ od organizmu bo przyk³adowo moja mama je du¿a michê owsiany + chleb razowy i na obiad ryz itp. owoce itp. i ¿yje.
No ale ka¿dy jest inny.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:35   #291
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Lady1000 chodzi³o o otrêby, których nadmiar jest szkodliwy w diecie, a nie o p³atki owsiane
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:36   #292
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Lady1000 chodzi³o o otrêby, których nadmiar jest szkodliwy w diecie, a nie o p³atki owsiane

Aha to ok
Kto¶ oceni moje ¿are³o?
Stary 2011-03-25, 20:38   #293
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Aha to ok
Kto¶ oceni moje ¿are³o?
Masz racjê, jest lepiej u Ciebie z jedzeniem Ale niech wypowiedz± siê osoby bardziej do¶wiadczone z przytyciem
O, widzê, ¿e Ci przyby³ kilogram. Gratulacje
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:42   #294
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Mia³am nie wrzucaæ bo trochê rozwalony dzi¶, ale piszê g³ównie by siê pochwaliæ bo wczoraj dosta³am naturalny @ . Okres wróci³ do mnie po ponad 4 latach( do tej pory te¿ mia³am nawet bardzo regularnie ,ale tylko z tabletkami) jestem mega szczê¶liwa..

U
1. 3 kromki ( 2 razowe i 1 mieszana) z mas³em, pomidor, trochê sa³aty, dwa du¿e wiejskie jaja, inka z mlekiem
2. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ gar¶æ migda³ów+1/2 paczki laskowych
/kawa nescafe z mlekiem/
3. dwie miski zupy jarzynowej z br±zowym ry¿em+ pier¶ kuraka ( w zupie)
deser: baton czekoladowy nadziewany ''danusia''
4. jab³ko, serek wiejski 200g + pomidor+ du¿a porz±dna gar¶æ pestek dyni+ drugie pó³ paczki laskowych, kawa nescafe z mlekiem, potem inka z mlekiem
5. sa³atka: filety ¶ledziowe ok.200g, sa³ata,rzodkiewki, do tego 1 kromka razowego z grubo mas³em i 2 mieszanego

ró¿ne herbaty, trochê wody i o ocenkê ³adnie proszê

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:59   #295
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Plan P :

I godz. 6.30
owsianka (7 ³y¿ek p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%) z gar¶ci± orzechów nerkowych + orzechów ziemnych + rodzynek + suszonej ¿urawiny i ¶liwek

II
godz. 10.30
kanapka z 2 kromek chleba z serem, sa³at± i pomidorem

jab³ko/ banan/ soczek owocowy

III
godz. 13.00
jogurt owocowy/ serek homogenizowany/ serek wiejski

IV
godz. 15.30
porz±dna porcja domowego obiadu
z surówk±

V
godz. 19.00
3 kanapki z d¿emem/ miodem/ szynk±/ serkiem/ na co przyjdzie ochota

Chcê ustaliæ sobie taki przyk³adowy jad³ospis, którym bym siê kierowa³a. Mo¿e jaka¶ pomoc?
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:04   #296
feronik
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 200

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw,
dobrze, ¿e starasz siê prze³amywaæ
nie jest ¼le, doda³abym mo¿e wiêcej owoców/jogurty/serki/co¶ s³odkiego...
nie jesz miêsa? je¿eli tak to zadbaj o odpowiedni± ilo¶æ bia³ka, produkty str±czkowe etc.
poza tym, staraj siê wciskaæ kalorie, gdzie siê da je¿eli lubisz, to mleko pij t³uste, a herbatê s³od¼

Dziêki za ocenkê!
Miêso jadam (jeszcze, bo planujê przej¶æ na wegetarianizm), ale dzisiaj piatek, wiêc i tak nie jem.
Herbata oczywi¶cie s³odzona, mleko takie pije siê u mnie w domu, a nie op³aca siê kupowaæ specjalnie dla mnie 3,2%, bo pijê minimalne ilo¶ci (nietolerancja laktozy).
feronik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:07   #297
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Dzisiejsze P

S. szklanka mleka 2% z szklanka p³atków kukurydzianych

2S. 2 kanapki z chleba z ziarnami (60g) obie z mas³em, sa³ata, serem feta i ogórkiem

O. filet z mintaja (ok. 130g) usmazony na oliwie z przyprawami i warzywka na patelnie z frosty te z ziemniaczkami ( ok. 250g a przypada na 100g ponad 80 kcal)

pomarañczko

Podwieczorek pomine³am bo nie by³o mnie w domu wiec zjad³am big kolacje....

K. serek wiejski ca³y (200g) 2 tosty (chleb - 60g ) z serem zó³tym i kawalek papryki, 3 plasterki pomidora

Po: banan

marnie wiem ale chyba nie najgorzej ???
Stary 2011-03-25, 21:24   #298
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
Plan P :

I godz. 6.30
owsianka (7 ³y¿ek p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%) z gar¶ci± orzechów nerkowych + orzechów ziemnych + rodzynek + suszonej ¿urawiny i ¶liwek Daj spokojnie ca³± szklankê mlika

II
godz. 10.30
kanapka z 2 kromek chleba z serem, sa³at± i pomidorem mas³o

jab³ko/ banan/ soczek owocowy

III
godz. 13.00
jogurt owocowy/ serek homogenizowany/ serek wiejski + d¿em/ bakalie/ orzeszki / owoc?

IV
godz. 15.30
porz±dna porcja domowego obiadu
z surówk±

V
godz. 19.00
3 kanapki z d¿emem/ miodem/ szynk±/ serkiem/ na co przyjdzie ochota
mas³o?

Chcê ustaliæ sobie taki przyk³adowy jad³ospis, którym bym siê kierowa³a. Mo¿e jaka¶ pomoc?

Doda³abym jeszcze podwieczorek. ;P
Bo to Pee ma byæ w koñcu!
Ja siê tam dobrze nie znam, ale to co wiem, napisa³am. ;P

Buziak Zwiêkszajmy, tyjmy, piêkniejmy!
Spotka³am siê z kuzynk±, i ponoæ wygl±dam o wieeele lepiej i mam pulchniejsz± bu¼kê. ;D

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

[QUOTE=Nora_Grey;25963914][QUOTE=PoProstuIzka;259633 45]

Moje Peeee:

¦: Owsianka (7³. szkl. mleka, gar¶æ ¿urawiny suszonej, banan, 2³ budyniu ¶mietankowego) pomarañcz.

II¦: 1. bu³ka z ziarnami, mas³em, serkiem wiejskim, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, monte drink.
2. owocowy Froop cytrynowy, kiwi.

Ob: Du¿y talerz kopytek (z 30?) z boczkiem podsma¿anym na oliwie, polane t³uszczykiem i du¿o kapusty kiszonej

P: Truskawkowy kisiel, pó³ kawa³ka babki (jako¶ nie zasmakowa³o), ciastko francuskie z jab³kami , banan.

wafel ry¿owy

K: Podgrzewana grahamka z mase³kiem + 200g serka wiejskiego, z pomidorem, szczypiorem i fur± bazylii

I teraz mi siê wydaje, ¿e jest lepiej chyba nic nie pominê³am, nie wiem.
Czy jest tu 3000, to nie wiem, proszê o ocenê.

Up, Up!
Stary 2011-03-25, 21:50   #299
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Mas³o na kanapkach jest, zapomnia³am napisaæ ;p.

A mo¿e kto¶ jeszcze oceni ? Proszê..

Edytowane przez kinga9650
Czas edycji: 2011-03-25 o 21:52
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:54   #300
AmorLady
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88
GG do AmorLady

Moje R + 5 kg zima zostawi³a

¦: Grahamka ze schabem pieczonym i ogórkiem i szczypiorem.
II¦: P³atki owsiane z otrêbami ¿ytnimi i rodzynkami i bananem, jogurt naturalny i s³onecznik ³uskany.
O: Ziemniaki, pomidor ze szczypiorem, w±tróbka wieprzowa z cebul±, czekolada gorzka.
P: P³atki owsiane z bananem i s³onecznikiem, serek wiejski, chrupki zbo¿owe czekoladowe.
K: Chleb razowy jasny z przecierem pomidorowym, schabem pieczonym i pomidorem i sa³at±.
AmorLady jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.