|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
gosia ja niestety nie pracuję więc moge sobie pozwolić. martwię się co to będzie gdy dzidziuś się urodzi jak ja się przestawię
W ogóle wczoraj przed zaśnięciem zaczęłam tak sie zastanawiać czy ja sobie poradzę z tym wszystkim... Z karmieniem, kapaniem, przebieraniem... OMG...Na dwór chętnie bym sie przeszła ale dziś jeszcze wole zostać w domu. Zresztą nadal w piżamach i szlafroku łażę
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Witam Ja wrócilam z zakupów ..Zapewniam że, twórcze były
chleb, soczki woda , żelki i trzy pączki do kawy.. Stwierdzam że ubrań nie mam , zostałam przy dresie |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co , ginekolog na pewno ma też swoje życie, może pojechał na urlop albo sam jest chory. Może zmień ginekologa na innego?
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
niutek ja sie obawiam że u mnie będzie podobnie
Wprawdzie jesczze brzuszka nie mam ale w dżinsach już nie chodze o daaaaaaawna bo mnie gniota w brzuch, jedynie w leginsach. W sukienki sie już nie mieszcze bo doszło mi sporo w biodrach i w pupie no i nie mam pomysłu an swoją ciążowa garderobe
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o rany ale to w takich wypadkach chyba sie leży..nie wiem czy nawet w szpitalu jak masz odwarstwioną kosmówke.. wydaje mi sie że, wcale chodzenie nie wchodzi w gre. Jak leżałam na ginekologi to właśnie dziewczyny leżały z takim czymś plackiem , ale w sumie to sie nie znam do końca ![]() wiem że nie za fajne to jest zero wysiłku wstawanie do toalety tylko , no i ze seksu nici Edytowane przez niutek Czas edycji: 2011-03-29 o 16:11 |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś jeszcze w czasach szkoły średniej nosiłam duże luźne sukienki letnie, potem spakowałam je w pudło z myslą o przyszłej ciaży. Teraz bedą jak znalazł
dzinsów nie nosze od 3 tygodni, mam 1 szyte spodnie, szczęście jeszcze ze 2-3 tygodnie powinnam sie w nie mieścić. Do pracy w dresach troche mi glupio, zwłaszcza na spotkania z deweloperami i innymi takimi
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-03-29 o 16:16 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie śpię do 12![]() Cytat:
Z drugiej strony może jest chory? Nie ma się co denerwować bo szkodzisz maluchowi |
|||
|
|
|
#2559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko tż jest moim towarzystwem ale on ma też naukę i uczelnię
|
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zachwile jak pingwin bede wyglądać a w dźinsy to ja już nie wchodze od 2 miesiąca dla mnie masakra.Chociaż na targu widziałam same tuniki takie wybałuszone odcinane pod biustem.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
To raczej leż. A gdybyś podjechała do szpitala na ginekologie to oni ci powinni zrobić usg bez problemu , Ja tak z buta pojechałam do szpitala właśnie na ginekologie bo cyste wielką miałam i chciałam wiedzieć czy czasem sie nie skręca .Zrobili mi bez problemu za darmo. |
||
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Ja ciągnę już drugi miesiąc l4 bo mnie w pracy nie chcieli
Ale nie śpię do 12![]() Ja też mam luzy ale śpie najwyżej do 8.30 , chociaż budze sie o 6 już . Za to drzemka popołódniu sie zdarza no i o 20 musze już leżeć nieraz
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia jakoś nie mogę spać, ale tak mam od zawsze
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To sie nazywa wyzysk jak już masz wizyte za darmo to cie łupią na usg albo mają w nosie,, Jak nie zapłacisz to nie masz ,,wszędzie tylko kasa i kasa ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() :p ala:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jestem taka zła, że się aż poryczałam.
Od ok lat miałam problem z piersią, chodziłam po lekarzach, pytałam ginekologa... nic, normalne, siara srala kurna i co, poszłam do tej nowej prywatnej, zrobiła mi wymaz i okazuje się że mam stan zapalny i jeszcze będę antybiotyk musiała brać ![]() Nie wytrzymałam do wizyty i napisałam na innym portalu do specjalisty i po wynikach tak wywnioskował. I co do tego wątpliwego w toksoplazmozie to podobno "Wyniki badań przeciwciał w kierunku Toxoplazmozy u Pani świadczą o dawno przebytym zakażeniu." więc chociaż tu jestem spokojniejsza. Zabiję tą babę od nfz normalnie.
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze, że zakupy okazały się owocne smacznych pączków
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale o tyle dobrze, ze niektore e-wydania sa tansze niz te papierowe.
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - od wczorajszego poludnia mam 8 stron do nadrobienia
Mogę sie pochwalic, ze jestem kompletozębna ale niestety znów zamulacz mi sie okropny wlaczyl, az spac w nocy nie moglam Kurde- a w poniedziałek chce wrocic do pracy ![]() No to sie biore za wasze wypociny |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
mąż umówił mnie na USG na 08.04. nerwy... nerwy... nerwy...
|
|
|
|
#2570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Olej pracę, zostań z nami![]() Dlaczego nerwy? |
||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba raczej podniecenie... podniecenie i niemoc doczekania się
|
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was ale nigdy nie pamiętam co której odp. wybaczcie
za dużo po prostu piszecie agnyska81 dzięki Przejęłam się tą moją małą psinką Wet. stwierdził wirusówkę - w końcu cały dom skażony! to i biedny psiak się pochorował, dostała 4 zastrzyki, zakaz jedzenia przez 48godz. coś małpa nie chce pić to jej strzykawą wodę wlewam do pyszczka, żeby się nie odwodniła, jeszcze 4dni na zastrzyki będziemy jeździć. Na szczęście synek prawie zdrów jak ryba ![]() Jestem z siebie zadowolona )fakt, że pod koniec gotowania znów zapchał mi się kiniol i straciłam smak ale mam nadzieję, że dobre jedzonko zrobiłam. Teraz znów gorzej się czuję jestem połamana i obolała od chorubska a teraz jeszcze od długiego stania nad garami, ale jeszcze troche wskoczę do wanny a później do łóżeczka
|
|
|
|
#2573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupuje się ceratke , wkłada do środka tetre i zawiązuje sie po bokach lub kupuje się takie majtusie na rzepy/guziczki, wkłada się do środka tetre(taka prymitywna wersja tych z wkładka bambusową )lub wkłada się do pampersa(zalecane u dziewczynek na bioderka) Jak dla mnie wielorazówki są fajne, czy z wkładką bambusową czy zwykłą tetrą,a czy taniej wychodzi ciężko powiedzieć.Na pewno będe stosować pół na pół z jednorazówkami, bo jechac na wielorazówkach to pralka musiała by chodzić non stop .Aga może Cie troszke pociesze.Przeważnie niemowlecia kupka nie smierdzi, dopiero w 4 miesiacu zycia jak wprowadza się inne produkty niz mleko to wtedy zaczyna brzydko pachnieć, wiec jest 4 miechy do przyzwyczajenia sie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
odważna bestia ja się modle by bóle zębów omineły mnie przez najbliższe 6 miesiecy![]() GRATULUJE udanych wizyt ![]() ![]() Cotynato-No to dziwnie ci wcześniejsi lekarze podchodzili do sprawy, troszke olewająco. Z tego złego,dobrze że się przynajmiej dowiedziałaś co to jest. Moja córa zrobiła dzisiaj wielki postęp przejechała z 10 metrów sama na dwóch kółkach, chodze dumna jak paw
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-03-29 o 18:45 |
||||
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
postanowiłam zadzwonić do szpitala i się spytać czy jest możliwość że mi zrobią usg (bezpłatnie bo słyszałam że płatnie robią też). dzwonie i słucham tej melodyjki zanim ktoś się zgłosi, odebrał jakiś facet i mówię w jakiej sprawie dzwonie on mi przerwał i mi mówi że mnie przełączy, znowu słucham melodyjki, odebrał jakiś facet (nie wiem czy to nie ten sam) i znowu mówię z czym dzwonię ale zdążyłam powiedzieć "chciałabym się dowiedzieć..."i słyszę znów melodyjkę! ja mówię a on mnie przełączył! tak się zdenerwowałam że się rozłączyłam
cotynato ja chce chodzić na nfz bo nie mamy zbyt dużo kasy i wolę zaoszczędzić na dzidziusia, a ja się pytałam czy jak chce zmienić lekarza i się przenieść do innej przychodni czy muszę mieć stamtąd jakieś dokumenty i powiedzieli że muszę mieć kartę ciąży bo tam pisze co wie tamte lekarz a czego nie wie ten przyszły, a mi mój gin jeszcze nie założył karty |
|
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny dostałam teraz takiego ataku suszy ,ze sama w szoku jestem pije i pije i pije bez przerwy a co za tym idzie wybałuszyło mnie... wyglądam jak młody wieloryb obecnie
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
sama bym się wściekła Ja jak dzwoniłam do szpitala bo to niedziela była to mi zaraz powiedziała pielęgniarka żę, jak mnie boli to zaraz przyjeżdzać kroplówe mi da i na łoże położy zanim lekarz wolny będzie a jak nie to za 2 godziny przyjechać bo ma cesarke umówioną ,, Ale żeby takie olewanie no normalna zgroza
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja mam porównanie, też zaczęłam od nfz i wiem teraz że prywatnie się płaci i ma się wizytę i wszystko na poziomie. Bywają lekarze którzy biorą ok 40-50zł za wizytę więc nie jest to aż tak dużo a na pewno odczułabyś od razu różnicę. Jednak jeżeli wybierasz NFZ musisz się liczyć z tym, że może to tak wyglądać. Niektóre dziewczyny na wątku trafiają na dobrych lekarzy na NFZ ale jest też wiele perełek tak jak twoja czy moja i to tylko już od Ciebie zależy czy chcesz się męczyć czy nie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-29 o 18:45 |
|
|
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam sobie znów jakiś śmieszny test - dziewczynka czy chłopczyk, wyszło mi 22% chłopiec 78% dziewczynka. A jak myślicie jak to jest z tym seksem przed owulacją... - sprawdza się że z tego dziewczynki powstają?
Ja tam z mężem na to nie patrzyłam, przyjechał na urlop po 6tyg. to spragnieni siebie kochaliśmy się każdego dnia o każdej porze, wiedzieliśmy jedynie, że mam dni płodne. To jak się od 31 grudnia kochaliśmy i 4stycznia odczuwałam owulacje to są szanse na dziewczynke? po 4stycznia do 9go też się kochaliśmy. Jakaś zielona jestem. Piszą że żeńskie plemniki są wolniejsze ale silniejsze - dłużej żyją, ale nie piszą czy męskie - szybsze później te żeńskie wyprzedzają Jak to jest? Bo nawet z mamą ostatnio gadałam i też mi mówiła, że jeżeli kochaliśmy się przed owulacją to będę wiedziała, że będę miała córeczkę a przecież nie powiem jej że my jak takie króliki brykaliśmy dzień w dzień tuż za jej ścianą!!! Za to teraz czuję że zapowiada się znów gorący urlopik |
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba, że ta nowa przychodnia chce karty ciąży, ale to też mówisz, że nie chciał Ci założyć i nie masz- przecież nie mogą Ci zabronić się zarejestrować gdzie indziej.
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- kasiuleczka jaki wojownik/wojowniczka się przedostali to dowiemy się przy porodzie i wstępnie na usg. Nie ma co rozkminiać bo i tak się pewnie nie dojdzie
|
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to masz fantazje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

W ogóle wczoraj przed zaśnięciem zaczęłam tak sie zastanawiać czy ja sobie poradzę z tym wszystkim... Z karmieniem, kapaniem, przebieraniem... OMG...

zostałam przy dresie
aż mi się płakać chce bo bym chciała wiedzieć co się dzieje z tym krwiakiem i odwarstwioną kosmówką czy już dobrze czy już mogłabym chociaż na spacery wychodzić albo obiady sama robić 
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 
Ale nie śpię do 12
tylko tż jest moim towarzystwem ale on ma też naukę i uczelnię

Przejęłam się tą moją małą psinką