|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Ja kupowałam z Akces2 wystarczy wpisać u wujka Google, lub wpisać na allegro hasło "buty taneczne" bo tam też prowadzą sprzedaż.
Jeśli chodzi o inne firmy wystarczy wpisać w google hasło "buty taneczne" lub "buty do tańca towarzyskiego" i wyskoczy kilka stron
|
#4232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a buty, za namową Dziewczyn z wątku, będę zamawiać taneczne, obcas chcę wysoki, bo mięcy mną a TZ jest sporo rożnicy we wzroście
|
||
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
oliweczka123
My mamy nauki w Dublinie Hehe szkoda ze troszke daleko od Ciebie Dziewczyny ja to jestem szalona juz mam dwie pary slubnych butow i wiem ze w zadnej nie pojde bo mi sie wizja koloru zmienila ale chetnie oddam za buziaka jesli ktoras nie mogla by znalesc jedne to rozmiar 36 brudny roz satynowe z kokarda okolo 10 cm ale maja koturne wiec sa mega wygodne,a drugie 37 fioletowe z zaokreglonym czubkiem tez kokardka takie slodziachne troche.Jak bede w Polsce moge zrobic zdjecie i przeslac po co maja mi lezec
|
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
no bo robiąc samemu patrzysz na ceny warzyw i owoców, wtedy taniej Cię wyniesie wesele, a robiąc w restauracji to masz taka sama cenę bez względu na miesiąc.
|
|
#4235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja byłabym zainteresowana, jak będziesz miała zdjęcia to czekam na Priv
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wyślij im ten kolor na jakim zdjęciu np i zapytaj czy by czegos takiego nie wykombinowali
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jestem po urlopie i już się chwalę co mamy załatwione,
-Kościół,msza o godz. 15 -organista ze skrzypaczką -wystrój kościoła -nauki przedmałżeńskie -wizyta w poradni rodzinnej,jeszcze jedna będzie w czerwcu -wybrani świadkowie -Sala(wstępnie ustalone menu) -wstępnie ustalona liczba gości ok 110 osób -dekoratorkę sali -wódka -orkiestra -kamerzysta -fotograf -samochód -obrączki -zaproszenia -buty taneczne(bardzo lekkie i wygodne) -suknia(dopiero się szyje),w cenie sukni mam welon i bolerko lub szal -fryzjer i makijażystka I chyba to wszystko
|
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla Ciebie , a ja idę
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratkiJa sie zastanawiam z ta poradnia rodzinna, bo tutaj ksiadz w UK powiedzial na naukach przedmalzenskich, ze wystarczy przyjsc do niego ok 3 miesiace przed slubem z zaswiadczeniem o ukonczeniu nauk przedmalzenskich, dowodem osobistym i wyciagiem z chrztu z adnotacja o bierzmowaniu i on wystawi nam protokul przedslubny. Nastepnie przesle go do Polski. Powiedzial, ze nie potrzebujemy zapowiedzi i poradnii, bo od kilku lat mieszkamy tutaj w UK i tutaj jest nasza parafia a oni nie maja takich wymogow Nie wiem czy ta poradnia nie bedzie potrzebna ksiedzu w Polsce
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Ciężka sprawa.
Po dłuższym zastanowieniu myślę, że to przejdzie. Mieliście nauki w UK więc jak coś to mówcie, że właśnie tam nie mam czegoś takiego jak obowiązkowa poradnia dla narzeczonych ponieważ te tematy są już zawarte w naukach. Ja bym to tak rozwiązała
|
|
#4242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny;-)
Mój ślub odbędzie się 17.09.2011r. Podglądam sobie Was czasami i jak patrzę ile formalności macie już za sobą to popadam w delikatna panikę ;D Ostatnio mój Tż powiedział, że jak będę nadal tak reagować to pójdę do ślubu ale sama;D i że do maja nie chce słyszeć ani pół słówka o ślubie-przecudną salę(to chyba jedyna sprawa przy której ani chwili się nie wahałam i jestem w 100% zadowolona) -zespół( jest jaki jest mam nadzieje, że będzie ok. Trochę zaryzykowaliśmy bo wzięliśmy z internetu, ale dostałam referencje od innych ludzi no i pojechaliśmy zobaczyć jak grają na jedno z wesel ) -Fotografa( gościu z polecenia, robi cudne zdjęcia więc raczej się nie stresuje tym tematem) -nauki przedmałżeńskie( zrobiliśmy zanim w ogóle rozmyślaliśmy o ślubie została nam tylko poradnia) - makijażystka i fryzjerka(co do fryzjerki nie jestem do końca pewna bo to znajomka a jakiś tydzień temu okazało się że musi na jakiś czas wyjechać do Włoch i nie wiem czy zdąży wrócić) -samochód( z racji tego, że nie mamy jakiś specjalnych wymagań to coś się znajdzie z tych aut, które mamy w zasięgu, nie będziemy wypożyczać) -świadkowie wybrani w 50% tż ma ja nie mogę się zdecydować cały czas:P - no i suknia hmmm mam wybrane 3 modele i za cholerkę nie wiem na którą się zdecydować. Problem polega na tym, że ta która najbardziej mi się podoba jest w idealnym rozmiarze na mnie, ale na teraz, a chciałabym jeszcze parę dag schudnąć do ślubu no i niby nie ma problemu po pani z salonu powiedziała, że jakieś drobne poprawki można wykonać, ale nie w momencie kiedy zrzucę 5 czy 10kg;] a 5 to min jak dla mnie pozostałe dwie natomiast szyte są na miarę 3mc przed ślubem więc spokojnie już do tego czasu się z tym uporam... ale nie są to już takie suknie, które robią wielkie wow może wrzucę zdj i coś poradzicie mojej zdezorientowanej łepetynce co?
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za załatwione sprawy. Nie ma się co stresować, dużo rzeczy macie już załatwionych
|
|
#4245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie to gdzie te nauki mozna zrobic? Jaka to instytuacja? I czy damy rade je zrobic w jeden dzien? Bede w Polsce w czerwcu na tydzien ale bede w tym czasie bardzooooooooo zajeta i z wolnym czasem bedzie krucho ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Jestecie na miejscu wiec na pewno ze wszystkim spokojnie zdazycie. No i czekamy na zdjecia sukni |
||
|
|
|
#4246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas prowadzi katechetka.Teraz mieliśmy jedno spotkanie i drugie będziemy mieli w czerwcu jak będziemy w Polsce. |
|
|
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam za tak miłe przywitanie na tym PM-kowym poletku
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi również 3!
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
Mi również najbardziej się podoba 3. 1/2 ma ładną górę gorsetu ale dół..., taki dziwny. 3 ma modny dół, ciekawy, na oko lepszy materiał (dół), może być cięższa, a nawet pewnie jest tylko ważne o ile, nie widać gorsetu ale zakładam, że jest śliczny. Ważne jest też dla mnie co Ty myślisz. Napisz swoje za i przeciw a my się ustosunkujemy. Każda zwraca uwagę na co innego. Ja szukając sukienki chciałam żeby: była lekka, dobry materiał, nie choinkowa.
że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." H. Jackson Brown Jr. Edytowane przez oliweczka123 Czas edycji: 2011-03-29 o 20:36 |
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.i jak dziewczynom wyżej podoba mi się suknia nr.3.tylko nie do końca jestem przekonana do akurat takiego motywu haftu na dole.ale calosc bardzo ladna |
|
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Utwierdziłyście mnie tylko w przekonaniu, że 3 jest najcudniejsza
nie pisałam nic wcześniej bo nie chciałam żebyście się sugerowały moją opinią. Oliweczka masz racje suknia nr 3 jest wykonana z lepszego materiału, a na pewno bardziej eleganckiego co powoduje również to że jest trochę cięższa, ale mi to nie przeszkadza i do tego ta koronka na niej Obie cudownie zaznaczają moją talię skromnie mówiąc i mają podobne cudne gorsety. Cenowo również podobnie więc już sama nie wiem Trzymajcie kciuki plizzz
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2011-03-30 o 14:21 |
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
Mi z tych prezentowanych bardziej podoba się ostatnia, z tym, że bez trenu.
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Yuza, zdecydowanie 3
mierzyłam podobną, z haftem na dole... oj śliczna mi to babka w salonie ładnie ułożyła i podpięła tren, tak jakby już na wesele żeby nie przeszkadzałi uczyła moją bratową i mamę jak to się robi, żeby tego haftu nie schować z tym, że ta która ja oglądałam była wiązana z tyłu... ![]() 3mam kciuki.. każdą jaką wybierzesz z tych uważam, za dobry wybór mnie się podobają
|
|
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
Yuza jak dzisiejsza przymiarka?którą suknię wybrałaś?
|
|
|
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() Po ciężkim decyzyjnym dniu mogę wreszcie odetchnąć! Suknia wybrana ). Zadecydowało to, że jednak ta lepiej leży, a poza tym wprowadziłam w niej trochę zmian(dopiero zacznie się szyć) i myślę, że będzie równie cudnie wyglądać co numer 3. Suknie może nie wyglądają na zdjęciach ale na żywo są bardzo podobne do siebie więc wolałam nie ryzykować i uszyć idealną na moje rozmiary Jestem zadowolona i dumna Chociaż nie wiem czy też tak macie ale jakiś mały ludzik z tyłu głowy cały czas dręczy mnie że może gdzieś jeszcze była jakaś lepsza do tego w cenie mam bolerko, welon i buty. Także muszę tylko połazić za biżuterią![]() A właśnie mam pytanie czym będziecie się opalać do ślubu? Bo myślę cały czas nad tym, że muszę nabrać trochę kolorków do sukni bo biała w białej nie będzie wyglądać dobrze
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2011-03-31 o 08:19 |
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
Yuza
Na pewno będziesz zadowolona![]() Ja swoją upatrzyłam rok temu i ani razu się nie zawachałam.W tym czasie widziałam bardzo ładne suknie i wasze mi się też podobają,ale tą którą wybrałam jest dla mnie najlepsza. ![]() Jeśli chodzi o opalanie,to ja liczę na słoneczko latem .Albo solarium 3 góra 4 razy.Nie chcę wyglądać jak czekolada |
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje wyboru sukni Ja juz od przyszlego miesiaca zamierzac chodzic na solarium aby juz na pierwszej przymiarce w czerwcu ladnie byc opalonym. Oczywiscie nie bede przesadzac, chodzi mi o to aby skora nie straszyla bladoscia Moja suknia jest snieznobiala, a jak to napisalas " biala w bialej nie bedzie dobrze wygladac " ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- A tak na marginesie masz zdjecie w sukni? Chetnie zobaczymy
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
ja będę opalać się słońcem
) mama nadzieję, że do września to się uda... Yuza u mnie też chwilę siedział w głowie tak ludzik, ale od tamtego czasu jak wybrałam swoją suknię to muszę subiektywnie stwierdzić, że inne są ładne, piękne, cudowne, wspaniałe ale tam moja jest naaaaj... i nie ma drugiej takiej, choć czasem mam wątpliwości, czy ja sobie w niej dam radę w końcu taka ogromna księżniczka... Jesteśmy po 1 spotkaniu na naukach... trochę się bałam, bo w innym wątku naczytałam się samych złych rzeczy ale nie było tak strasznie choć niektóre poglądy, opinie i teksty jakie rzucał do nas ksiądz lekko mnie zaszokowały i chyba nie myślałam, że ksiądz też człowiek ale jednak trochę racji miał. np. kazał się nam pokłócić tak porządnie przed ślubem... ale my chyba zbyt zgodni na to jesteśmy ja sobie żartuję czasem, że ja się nie kłócę, ja od razu płaczę teraz w niedziele będzie poradnia grupowa boję się podejścia tych ludzi... i nawet nie chcę myśleć ale jakiś film chcą nam puścić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Hehe szkoda ze troszke daleko od Ciebie

Nie wiem czy ta poradnia nie bedzie potrzebna ksiedzu w Polsce 

Podglądam sobie Was czasami i jak patrzę ile formalności macie już za sobą to popadam w delikatna panikę ;D Ostatnio mój Tż powiedział, że jak będę nadal tak reagować to pójdę do ślubu ale sama;D i że do maja nie chce słyszeć ani pół słówka o ślubie
Obie cudownie zaznaczają moją talię skromnie mówiąc
Trzymajcie kciuki plizzz
ale nie było tak strasznie