![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :)
![]() Veronka jaka bobasowa cudna, taka malutka, śpiąca królewna też chcę taką ![]() ![]() ![]() ![]() u Kasiulko jakie wypieki, fiu fajowo wyglądają z mmsami muffiny ![]() uważam że taka foremka przy dzieciakach bardzo się przydaje ![]() więc pewnie dlatego tak z Lidla je wykupują, ta Lidlowa to własnie też taka przeteściłam silikonową podkładkę, to cudo, majstersztyk ![]() ![]() ale bym się drinka napiła, najzwyklejszego, wódka , sok pomarańczowy, lód ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Veronka ależ masz śliczną córę
![]() ![]() Kasiunia ślinka sama cieknie ![]() ![]() Może coś popiekę przez te 2,5 tygodnia jak będę u babci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że silikonowe będą fajniejsze w kwestii wyciągania, ale dziś tak gładko mi poszło, że faktycznie raczej silikonowych już nie kupię (chyba, że trafię na jakąś mega okazję
![]()
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cestunia o nie, nie będzie Cię tyle czasu ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Aniu a gdzie kupię papilotki? w takim tesco dostanę? czy z neta zamówić?
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko
kiedyś w Leclerku nabyłam , na dziale takiej drobnicy do kuchni, jakieś włoskie, ale grunt , że dużo ich było i tanio, tam gdzie jakieś woreczki, papiery śniadaniowe też mogą być polskie, nie pamiętam z jakiej firmy edit: ale widzę,że na allegro są takie ładniutkie, a w marketach to raczej tylko takie białe ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
e tam nie tak skromnie Jowiszku
![]() porównaj swoje umiejętności z czasów na poczekalni a teraz, ![]() zobaczysz jak powoli dochodzisz do mistrzostwa kuchennego ![]() ![]() i to chyba bez większych zgrzytów, że coś musisz przyrządzisz , ale chyba sama chcesz ? ![]() a to robi wielką różnicę " bo z niewolnika nie ma pracownika" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Wow! Maleńka ładniutka!
![]() Ja też już chcę swoje maleństwo! tyle, ze kuźwa to już po lecie będzie.... tego mi trochę szkoda. Cytat:
ej, no nie mówi, że Cię tyle tu nie będzie.. O, nie - Kochana... najgorszą kucharą jestem JA! Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2011-04-01 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Aniu tak naprawdę jedyne co robić lubię to sałatki
![]() i koniec. zup dalej nie umiem i gotuję tylko rosół, krupnik i jarzynową,która jednak nijak nie chce przypominać tej maminej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez uwazam, ze jest do B podobna, zwlaszcza jak spi, to widze calego B. Ale mam nawal.... matka polka pokapala dzieciaki, nakarmila, a teraz sama ide do kapieli i do spania, musze w koncu odespac ten szpital. tz jak zwykle w worku.... jeszcze tylko mame przed wyjsciem poprosilam i pojechala mi do sklepu po kapuste, bo dzis chyba musze spac z kapucha pod stanikiem. jeszcze raz dziekujemy za wszystkie kciuki, przezywanie z nami porodu, mile slowa itp.... buziak! ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
to może jutro spróbuję Idze pomidorową zrobić
![]() ![]() tylko koncentrat się dodaje,nie ? i ewent. trochę śmietany ? najwyżej będę próbować co moment,że nie przesadzić z koncentratem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ble... pomidorowa z koncentratu
![]() Przecież raz dwa na pomidorach można zrobić, a jaki smak ![]() Tak kochane, nie będę Was tu męczyć przez 2,5 tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- no właśnie... a kiedy się dobre pomidory zaczynają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przecież nie będzie wtedy idealnie gładka ![]() a jak na pomidorach to odcedzacie potem czy jak ? ja potrzebuję KONKRETNYCH rad ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a telefon ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochane ja też jestem tragiczną kucharką, chwała Panu że mam babcię i ona nam gotuje ![]() ![]() ![]() Cestusia, nawet mi nie mów, tyle czasu ![]() Ver_Onka ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Jowiszku ja zawsze robię z koncentratu, a jak jest za kwaśny to dodaję trochę cukru
Ja też już na pierwszym zdjęciu widziałam podobiznę Marysi do Boryska Śliczna dziewczynka jest z niej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Nowy konkurs Rosmannowy jest, odbiję sobie swoją frustrację po ostatnich akcjach w których np. wygrały dziewczyny za mną, z mniejszą średnią
![]() ![]()
#169 |
Zakorzenienie
|
Kapucha jest dobra TYLKO dla mam dzieci,które ładnie jedzą i się same upominają. ja jej użyłam jeden dzień jak miałam nawał po przyjściu do domu i pokarm straciłam
![]() ![]() ja wiem,że dla większości to brzmi dziwnie ale ja naprawdę pierwszy miesiąc nastawiałam w nocy budzi dwa razy (na 1-2 w nocy i potem 4-5) żeby ją "nakarmić" (bo ona pociumkała pół minut mimo,że małż ją rozbudzał poprzez przewijanie i dalej spała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka zapomniałam pochwalić twoje cudne mufinki
a jakie to są cytrynowe? Ja tam kapusty nigdy nie używałam //może i była potrzebna ale tego nie znałam // |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Magda ja CI się nie dziwię. Też bym budziła
![]() Mojemu młodemu to nie groziło, z zegarkiem w ręku co 3 godziny ![]() Najtrudniejszy jest pierwszy rok, potem już luz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
u mnie najgorsze były pierwsze 7 mcy
![]() ![]() a teraz kurde taki przedszkolak mądry,ehhh ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- szkoły oczywiście są dwie. gdyby w ciągu dnia jadła normalnie to bym spała razem z nią ![]() ![]() tylko wiecie co jest najlepsze ? ona po tym miesiący przybrała prawie kilo. jak ? naprawdę nie były to moje wymysły. widziała to jej "ssanie" moja mama,teściowa i położna. |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ale mi dziś kawał zrobił syn
byliśmy na dworze aż do ciemnej nocy przychodzę i patrze no nie możliwe że już tyle godz. no ale nic, patrze na swój zegarek na ręce 45 min różnicy /oczywiście mniej/ myślę sobie no chyba już mu bateria siada gonie dzieciaki do spania bo już tyle godz. dopiero po jakimś czasie Krystian mi się przyznał że Darek mi zrobił kawał A tak w ogóle to się dziś narobiłam na ogródku jak dziki dzik mam mały foliaczek który przestawialiśmy w inne miejsce, no i w tym miejscu gdzie stał było za dużo ziemi w porównaniu z trawnikiem no i musiałam to rozplantować tam gdzie było za nisko. Ale chyba było mi trzeba takiego wysiłku pytanie czy jutro wstanę z łóżka bo coś mi krzyża nawalają ![]() Jutro idziemy do taboreta na urodziny //za bardzo mi nie odpowiada ta sobota bo wolałam jeszcze sobie coś na ogródku porobić // no ale niedziela ma być bardzo ciepła to może wybierzemy się na wycieczkę rowerową |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
jak ty masz fajnie z tym ogrodem.
kopałabym i sadziła, i przy kawie porannej potem podziwiała. ooooooo tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale słodziaczek z nołnejmka ![]() ![]() ![]() URLOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]()
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
hello
oczywiście pobudka o 6 ![]() jezus ale spałam , co godzinę pobudka, maskara, chyba za wcześnie się położyłam , małż przyjechał , zjechany po pracy , zjadł kolację i od razu do wyrka ![]() ![]() Jowiszku, w sklepach są przeciery pomidorowe, takie pulpy z pomidorów tez widuję, ale jak masz tylko dla Igi zupę pitrasić, to bez sensu, bo one są w większych objętościach, a Tobie łyżkę potrzeba, ja mam własne przeciery, wiec ich używam, ale rzadko robię coś pomidorową, a szkoda, bo pomidorowe przeciery, ketchupy bardzo zdrowe ![]() ogród, ogródek chcą te paniusie, co nigdy z ziemią nie miały styczności ![]() ja wiejska babka, więc nienawidzę grzebać się w ziemi, nie sprawia mi to przyjemności, bleee, nawet koszenie trawy jak się to robi co tydzień, potrafi zbrzydnąć do koszmarnego obowiązku wystarczy mi dwie tujki, parę skrzynek papryki i zioła na balkonie ![]() wczoraj M mnie się pyta jak wracamy ze spraceru, mama piknik na balkonie? widać że mu sie to spodobało ![]() u mnie jeszcze 3 m-ce do spotkania z maluchem, dobrze , że lato sie wtedy zacznie ![]() mam nadzieję, że nie będzie tak wrzeszczące jak Miki i będzie jadło co 3 godziny, a nie co chwila ![]() i najważniejsze muszę w końcu przeflancować Mikiego na sofę, on ciągle łóżeczko okupuje, mówi, że to jego i on w nim śpi ![]() nie mam konceptu jak sie do tego zabrać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hello
Ciekawe jak tam Ver_Onka po pierwszej nocy. Co do kapusty dla mnie to jakieś placebo było, nic mi nie pomogła przy moich cycach i tak miałam zapalenie ![]() Aniu o to faktycznie, życzę powodzenia z Mikim, może powiedz mu, ze teraz on już taki dorosły jest itp. ![]() ![]() Ola jeszcze kima ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- A co do ogródka to u nas babcia sobie dziubie ![]() ![]() Kristi moje muffinki to te ostatnie z tej stronki : http://blogani.blox.pl/html/1310721,...21.html?505603 Z jej przepisu zrobię teraz jabłkowo cynamonowe powinny wyjść super ![]()
#178 |
Zakorzenienie
|
co do ogródka, to ja dziś mam w planach robienie grządek..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
sory Sosno
ale grządki warzywne to raczej się robi dopiero pod koniec kwietnia i na początku maja ![]() ![]() nikt u nas się jeszcze w to nie bawi, tudzież dopiero rozsadę podlewa na parapetach ![]() ale może u Was już zimę z ziemi przegoniło ![]() Kasiulko, tak własnie Miki nie zakuma tłumaczenia ![]() ![]() ps. a Olgierda śpi już w swoim księżniczkowym łóżku ? |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja też nie lubię grzebać w ziemii ![]() ![]() ![]() Myślałam że będzie dzisiaj ładny dzień, a mam za oknem chmury i 11 stopni. Dzisiaj jedziemy na mecz siatkówki ![]() ![]() Sosno w Twoim dawnym mieszkaniu jest Stomatologia, się zdziwiłam wczoraj jak tam spacerowałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.