|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
monikal ale śliczniutka Twoja gwiazdeczka
![]() bosti ja nie karmie piersia, ale jak mialam nawal to prawa byla piers byla duzo wieksza od lewej , i zprawej sciagalam tez wiecej pokarmu, tak wiec w niej chyba wieksza produkcja byla. kasiapruszkow jesli masz cierpliwosc, to probuj dalej z piersia, ale moze warto jechac do przychodni i sprawidzic czy dziecię rzeczywiscie przybiera na wadze...
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-01 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
monikal, kinga cudne maluszki
![]() wanilko, tity, diatoma dzięki za pocieszenie, bo już myślałam, że ja jakaś inna jestem z tymi cycami ![]() kasiupruszkow nie przejmuj się gadaniem teściowej, ty wiesz co najlepsze dla twojego dziecka. ja miałam spięcie z moją już na pierwszej wizycie. od razu jej powiedziałam, że to moje dziecko i to ja decyduję o wszystkim i nie dam sobie wejść na głowę. właśnie wróciłyśmy ze spacerku i mały wampirek już wisi u cyca. ostatnio przestało mnie już na szczęście boleć krocze i mogę karmić na siedząco zamiast na leżąco. poduszka rogal jest niezastąpiona, mała sobie leży i je, a ja przy laptopie wreszcie mogę częściej na wizaż zaglądać ![]() zazwyczaj popołudniu mała jest mega głodomorra i wrzeszczy o jedzenie co godzinę, a nawet częściej i potrafi tak 5-6 razy pod rząd, więc mam trochę czasu na ogarnięcie siebie i domu tylko do południa, bo potem to już tylko karmienie aż do wieczora. tak więc czas bardzo szybko leci i każdy dzień jest prawie identyczny. a wczoraj Anika naprodukowała cały bęben prania, bo ciągle się przesikiwała lub coś więcej i tak się zebrała sterta prania
#753 |
Zadomowienie
|
kinga Błażejek cudny
![]() monikal śliczności z twojej Głodomorry ![]()
#754 |
Wtajemniczenie
|
bosti u nas jest identycznie do 14-15 jakoś wszystko mamy uregulowane a pozniej do wieczora to już mi mała wisi na cycku non stop
![]() nie wiem czemu tak ma, kładę się z nią do łózka i czas do wieczora leci tylko i wyłącznie na karmieniu ![]() kasiapruszkow a dzieciątko spi ci po jedzeniu jakis czas? jak spi tak ze 2-3h to znaczy ze sie najada, no ale jak leci z wagi to lepiej to sprawdzic bo nie powinien chudnąc... trzymaj sie kochana ![]() dla mnie każda mama karmiąca piersią nieważne ile- jest the beściara ![]() ja sama mam dośc juz no aleee wszystko dla Głodomorrrry..... ![]() kinga witaj ![]() ![]() monikal twoja głodomorra tez urocza iskierka ![]() wanilia ja własnie jak karmie to czuje mrowienie w drugiej piersi i juz mialam sie was pytac o co chodzi ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-01 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No Kasiu jak w przyszłym tygodniu pogoda dopisze to obowiązkowo spotykamy się na spacerku ![]() a tak po za tym mam pytanie czy przy karmieniu piersią można pić tą kawę RICORE NESTLE z cykorii ![]() Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-04-01 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
10 minut po napisaniu tego posta dziecię wstało...
![]() nie ma czasu na nic oj nie ma ![]()
#757 |
Zadomowienie
|
castia dobrze wiedzieć, że są takie same głodomorry wiszące u cyca jak moja
![]()
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Tity;26083639]Dziewczyny po cc, byłyście już na kontroli u gina? Ja chyba w poniedziałek się wybiorę...
Tity ja byłam na zdjęciu szwu u swojego gina prowadzącego, bo do szpitala w ktorym rodziłam mam 50 km więc nie bardzo mialam chęć tam jechać. I na zdjeciu szwu przebadał mnie ginekologicznie, czy czasem nic nie zostalo i teraz mam znowu przyjść jak minie 5 tyg. od porodu. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- diatoma, u mojej cory czkawka jest zawsze po jedzieniu.... ja od wczoraj popoludnia spałam ok.3-4 h tak moje dziecie daje mi popalić. ![]() ![]() Małz stwierdził, że w pracy to on odpocznie..... castia, moja też wisi ciagle na cycu.... kinga, słodki synuś ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-04-01 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja niunia dzisiaj grzeczna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
A jak moja wczoraj przespała cały dzień,tak dziś od rana 2 godz! Dobrze,że nie płacze chociaż, ale na ręku trzymać trzeba...
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jejku tak sobie myślę że pewnie jeszcze chwila i ja trafię tu do was na odchowalnie ![]() Ciekawe czy będę miała czas na pisanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie...
Ciekawe czy mnie jeszcze pamietacie....? Jestem mamusia aniołkowa... Gratuluje Wam waszych maluszkow... No i tak jak obiecywalam mialam sie pochwalic jak znowu zafasolkuje ![]() Wiec sie chwale.... Wlasnie weszlam w 12 tydz. Jak narazie wszystko jest w porzadku ![]() Wierze mocno ze tym razem nam sie uda...... Buziaki dla Was.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |||||||
Zakorzenienie
|
Sigma w Bytomiu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem,ze na necie są namiary na doradcę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My z rana na pobranie krwi i kurcze mały tak plakał az sie siny robil z placzu ![]() ![]() jutro tż idzie na spacer z małym i na mecz ![]() ![]() chyba pocwiczę i zrobie sobie mini SPA ![]() ![]() Zaczelam podawać ten bobotik bo widze ze strasznie zbiera mu się to powietrze ;// oby to cos dało ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę, żeby wrzucić wam fotkę mojego maleństwa
![]() pisze 1 ręką bo na drugiej ona ![]() jestem potwornie nie wyspana wiec nie mam ochoty na neta, tylko sprawdzam kto już urodził na wątku ![]() ale mam nadzieję, że niedługo się ogarnę ![]() diatoma Jaki mleko podajesz maleństwu? Bo ja na razie NAN Pro Ile je twój maluch, bo ja ciągle się zastanawiam czy daje jej dobre dawki.
#765 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() melduje sie wwreszcie u was ![]() ![]() Dodaje zdjatka malutkiej i odezwe sie jak ogarne sie troszku ![]() Acha ja mam pytanie..z innej beczki...macie sposoby zeby mozna bylo sie normalnie zalatwic????Bo poki co jest masakra.....probowalam burakow ale nie pomagaja....jest cos co wam pomoglo??? Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-04-01 o 17:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację ![]() byłaś już na pierwszym usg?
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
kelllys gratulacje!!!!
![]() ![]() Dziewczyny śliczne dzieciaczki. Wstawiam zdjęcie mojego łobuza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może tak być ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja nie bardzo mam czas pisac, chciałam jednak sie pochwalic, ze ,moja malutka jest cudna, juz ma 3 tygodnie bez 1 dnia, jak ten czas leci... jest spokojna, raczej nie marudzi, czasem wieczorem ( tzn blizej nocy, tak między 22, a 1 ) jest bardziej marudna i "sama nie wie czego chce", ale nie codziennie, zauwazyłam, że to moze byc związane z tym co zjem w ciagu dnia, jak ma problem z kupka, to wtedy własnie wieczorem marudzi bardziej, tz nie płacze jakos, ale nie moze zasnąc i chce byc cały czas na rękach, ale to sie nam zdarza raz na kilka dni wiec nie moge nzrzekac. Ogólnie nie mam z nia problemów. Z brzuszkiem na co dzień jest ok, Je cyca bardzo ładnie, w nocy pozwala mi sie wyspac na 4-5 godzin, w ciagu dnia oczywiscie je częściej tak co 2-3 godziny. Spi ze mną ( tak jak planowałam) wiec nie mam problemu typu że nie chce spac sama w łóżeczku czy coś, a w ciagu dnia spi w róznych miejscach ( wózek, leżaczek-hustawka, fotelik, sofa itd...) Mam tez od kilku dni chustę ( elastyczna Hoppediz) i spi tez jak ją w niej noszę, tarza jak pisze, własnie spi w chuście już 2 godziny, tak wiec polecam, bo u mnie malutka bardzo lubi byc ciagle ze mną, na rekach lub na kolanach, lub spac na żabe na mojej klacie, wiec chusta jest dla mnie odciązeniem. Ogólnie mam małego aniołeczka i mam nadzieję, że dalej tez tak będzie. Moja pierwsza córa tez była jako niemowlę aniołkiem, ja ponoc też- z opowiesci mojej mamy- więc liczę na rodzinne podobienstwo... ![]() Synek miał kolki, ale mam nadzieje, że jak starsza siostra, malutka nie będzie ich miała, cos mi połozna mówiła, że jak do 3 tygodni nie ujawnia sie kolki, pręzenie itd problemy z brzuszkiem to jest duza szansa, że kolek nie bedzie i tego sie trzymam ![]() to tyle na razie, bo zaczyna sie budzić a jeszcze musze cos zrobić... Gratulacje dla nowych mamuś ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-04-01 o 18:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczynki maluszki super slodkie ![]() ![]() ![]() wogole widze ze duzo dziewczyn ma ten sam problem co ja.Moj Michas tez ciagle na mnie wisi i najlepiej jakbym mu na stale cyca zamontowala w buzce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Nasz na szczęście polubił kąpiele, a na początku chyba temperatura wody była za wysoka. Poza tym trzeba pokój nagrzać, żeby mu zimno nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Opisze w skrocie moj porod ale jak ktos ma slabe nerwy niech nie czyta
![]() ![]() Tak jak pisalam wczesniej w pon.mialam rozwarcie na 3 cm....takze wieczorem dostalam skurczy co 5 min.wiec mowie do tz.jedziemy...tam nadal rozwarcie na 3 cm,nic nie ruszylo...dali mi wybor chodzic tam w bolach czy wracac,wiec ja mowie wracam..wole w domu.....po godzinie bole byl okropne <ok.24>pojechalismy z powrotem zostawili mnie na sali w osobnym pokoiku podawali jakies tabletki na usmierzenie bolu ktore oczywiscie nie pomagali...i tak w tych bolach co 5 a czasem co 4 minuty do rana do 7.00,wtedy przyszla polozna i sprawdza rozwarcie a tu o zgrozo 3 cm.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ktore nie rodzily nie chce starszyc nikogo po prostu kazdy jest innny i tyle,to ze ja taki porod mialam nie znaczy ze u was tak bedzie ...wszystko zalezy...jak mialam 3cm.rozwarcia to myslalam ze cos sie rusza a tu dupa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() jakie Wy macie słodkie te maluszki ![]() ![]() ja czekam jeszcze na swojego szkraba ![]() mam pytanie: czy któraś używa laktatora elektrycznego z Tommee Tippee?? bo chciałam kupić i waham się między tym a medelą, wiem jak działa medela, bo koleżanka ma, ale ten TT też mi się podoba (wizualnie) i nie mogę się zdecydować, pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Jestem totalnie nie w temacie... Bardzo Was przepraszam, ale nie mam czasu nadrobić tego wszystkiego, co napisałyście pod moją nieobecność, tak więc nie mam pojęcia, co się u Was dzieje. Wybaczcie! Nie mniej jednak oficjalnie chciałabym się zapisać na odchowalnię już jako podwójna mamusia. ![]() Jok3r! Jeśli mogę to proszę o dopisanie drugiego imienia, bo widzę, że przy niektórych dziewczynach piszesz dwa, tak więc u nas jest Hubert Tytus. Waga urodzeniowa również do poprawy, bo położne jedno mówią, a co innego wpisują w kwity, więc niech będzie zgodnie z kwitami: 4120 g. Dzięki! ![]() No i przepiszę to, co napisałam na poczekalni: Dziękujemy za wszystkie gratulacje. Wypisali nas w środę. Trochę się martwię, bo jednak Hubiś miał wysoką bilirubinę (12,3%), ale w końcu to nie ja zdecydowałam o wypisie tylko lekarz, więc mam nadzieję, że wiedział co robi. Poród był koszmarny, zresztą jak i cały późniejszy pobyt w szpitalu (choć wiadomo porodu do niczego się nie da porównać), przeszłam znowu cały poród naturalny do pełnego rozwarcia. Znowu wszystko tak samo... Cholernie bolesne skurcze i bóle z krzyża. Nikomu nie życzę. I nagle ni z gruszki ni z pietruszki decyzja o cesarce po tym, jak mnie zbadał lekarz i zapytał, ile ważyło dziecko na ostatnim USG i kiedy to było. Cytuję: "Cesarka, natychmiast!" Oj, nie chce mi się chyba o tym pisać, bo ten poród to był kolejny koszmar. Ale najważniejsze jest to, że mam wspaniałego syna!!!!!!!!!!!! Jestem w nim zakochana po uszy! Jest przecudny, przekochany, przepiękny!!!!!!!!!! Teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby go z nami nie być! Z karmieniem chyba dobrze już. No, zobaczymy, czy będzie przybierał na wadze. Położne w szpitalu wredne na maxa. Miałam już ich powyżej dziurek w nosie. No, ale już w domku, więc zupełnie inaczej. Hubiś póki co je i śpi, więc dzięki temu jestem tu. ![]() Mik niby dobrze reaguje na brata, ale póki co tak naprawdę to Hubi ciągle śpi, więc ciężko coś powiedzieć. Raz miał histerię już, jak kładliśmy go spać, to akurat musiałam nakarmić Hubisia, a ten dostał histerii, że to koniecznie ja muszę mu bajki na dobranoc przeczytać. I nie było mocnych. Nakarmiłam Hubiego z jednej piersi, musiałam pójść przeczytać bajki i dopiero wrócić do karmienia. Z ciekawszych rzeczy to strasznie się dziwi, jak widzi mamę z cyckami na wierzchu i mówi np. żebym brata łyżeczką karmiła. ![]() No i na koniec zdjęcie naszego ukochanego Hubisia. Buziaki dla Was wszystkich! ![]()
#774 | |||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
sliczne macie te swoje pociechy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do cesarki to zazdroszcze bo ja po cieciu to totalnie nie moglam sie ruszyc z bolu, nawet nie wiem kto mnie cial, a ciebie usypiali do ciecia?? na spacerek chetne sie wybiore Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
milego dzionka |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
kellys gratulacje dla Was
![]() izabella mój mały dostaje mleko bebilon1, takie mu podali w szpitalu i mu pasuje. natomiast pediatra chciala mu dać właśnie tenNAN pro, ale stwierdziła zeskoro Tymkowi odpowiada tonie będzie zmieniać. ja mam problem wielki z przepajaniem małego bo on nie jest chętny pić cokolwiek innego niż mleko. a przy MM trzeba przepajać. musze poczytac ile teraz powininen pić. Tymo zjada w tym momencie ok. 70-90ml ok 7- 8 razy dziennie. a startowalismy z 30ml ![]() Jok3r skończyła ci sie juz tak laktacja??? dzięki raz jeszcze za te tabletki, życie mi uratowały!!! trzyrazyi ale sie nameczylas z porodem, dla mnie to fenomen ile kobieta potrafi zniesc ![]() ![]() mam pytanie do dziewczyn które karmią MM, czy wasze dzieci chętnie piją woodę, herbatkę czy glukozę?? i w jakich ilościach??
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-02 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow jem surowe jablka obrane ze skorki
![]() a my dzisiaj wylegujemy sie z Michasiem w lozku a sprzatania tyle ze glowa mala,ale to moze poczekac.Michas najwzniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zadomowienie
|
kochane mamy już dokładnie 4 tyg
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]() co d bobotica u nas przestał działać po paru dniach ![]() Iza trzyrazyi śliczności z waszych córeczek ![]() ![]() trzyrazyi ja tydz po porodzie dopiero się załatwiłam i to po czopku, aleś się biedactwo namęczyła na porodzie ![]() tity twojego przystojniaka rezerwuje dla swojej Nadii ![]() ![]() niutka fajnie że wszystko u was ok, zaglądaj do nas od czasu do czasu ![]() tola nas też wypisali z 12% bilirubiną i wszystko jest ok także się nie martw Hubercik śliczny ![]() kinga ja pije Inkę także ricore też pewnie można
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
śliczne te wasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Kellysss gratulacje
![]() ![]() ![]() A u nas niestety pojawił się trądzik niemowlęcy ![]() ![]() ![]()
#780 |
Zakorzenienie
|
Haha, dobra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.