![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczyna, która mnie zaczepia
Cytat:
pewnie na wypadek gdyby jakimś cudem "zniknął" zeby było wiadomo o co chodzi ![]() Edytowane przez korankowa Czas edycji: 2011-04-05 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
To podchodzi pod stalking - ostatnio zaostrzono przepisy nawet.
Nie dziwie sie ze dzieczyny mysla ze to prowokacja, bo cala ta historia brzmi niewiarygodnie - 13lat w glowie sie ni miesci - jesli to prawda to wspolczuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Cezmu jej nie zapytałąs o co jej chodzi? Ja bym pierwsze co zrobiła, to odcieła sie jej, potem narobiłabym jej chryi w pracy, specjalnie bym tam zaczeła łazić i prowokować, zeby jej sie cos wymksneło, po czym do kierownika. Niech leci z pracy. Jakby nie pomogło, to pisma na policje, do upadłego, az by cos zrobili.
Ps wydaje mi sie, ze tak zazarta nienawisc moze byc spowodowana u "kobiety"jedynie zazdroscia o faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zasiedzenie
|
Jak dla mnie dziwna jest ta historia
![]() o stalkingu zaczelo sie mowic glosno odkad media opisaly historie dentystki bodajze i jej adoratora, to bylo kilka lat temu.. nie odczulas ze dotyczy Ciebie to zjawisko? jak dla mnie mocno naciagana jest cala opowiesc.. ale ja jestem ogolnie podejrzliwa ![]()
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
On mógł wcale nawet nie podejrzewać że ta sie w nim podkochuje " zabrałaś" jej jego i ta ciebie obwinia i sie na swoj glupi sposob msci Kiedys miałam taką samą sytuację ale mój chlopak obecny mąz zareagowal od razu wziął panne za klapy dosłownie i powiedzial jej do sluchu no i mialam spokoj.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Jeżeli tipsiara ma coś z główką (a wszystko na to wskazuje) to wcale nie musi mieć konkretnego powodu, by kogoś nękać... Ot, znalazła łatwą i bierną ofiarę... Najgorsze jest to, że potrafi manipulować facetami (chociażby sytuacja w aptece). Omota i nakręci jakiegoś głupka przeciwko Tobie i co wtedy??? To już nie są durne zaczepki... Zrób coś z tym koniecznie!
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja też się dziwię jak to wszystko może trwać już 13 lat!
Zabierz męża i mamę na komisariat, do tego może uda Ci się zdbobyć jakieś dowody. Ona ma problemy z psychiką. Tak jak jej mama. Jej mamie nie układało się z facetami, a ona zachowuje się, jakby była zauroczona w Twoim mężu, którego wcale nie musi znać, po prostu sobie ubzdurała. Może i jego czasami śledzi, a nawet o tym nie wiecie?.. Może też jest zazdrosna, może coś jej kiedyś zrobiłaś przypadkowo - Jest wiele możliwości, ale najlepiej by było się tego dowiedzieć od niej samej. Ona odpowiedziała:” to ta k…wa, tego k…wy C….(tu padło nazwisko mojego faceta). <---- Jednak najprawdopodobniej jest to związane z Twoim TŻ. Może to wszystko ma głębsze podłoże. Można spekulować i spekulować, a mnie już palce bolą. Ja bym ją już dawno rozerwała na strzępy.. Albo moja mama ![]()
![]() |
#41 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
To mogla na goracym zapytac o jaka "sprawe" chodzi. Byla w miejscu pelnym ludzi wiec nic by jej facet nie zrobil a byc moze cos by sie wyjasnilo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ale z drugiej strony, to najłatwiejszy chyba sposób na zdobycie dowodów nękania. Ostatecznie trudno, by Autorka tematu za każdym razem, kiedy zobaczy tę dziewczynę, wyciągała telefon/dyktafon i próbowała nagrać obelgi pod swoim adresem.
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Ja miałam kiedyś jazdę z dziewczyną z bloku obok jak miałam 15 lat, byłysmy na "cześć" od kiedy się wprowadziła i tyle, a jakiś rok później nasłała na mnie koleżankę żeby mi przyłożyła
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Może i masz rację. Ale w takim razie radziłam kupić jakiś stary telefon+nową kartę sim, bo szkoda tracić stary numer, który wszyscy znają.
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja wiem,że to brzmi niewiarygodnie. Ale uwierzcie mi, że byłam wiele razy na Policji,i z mamą i z moim facetem, ale Oni rozkładali ręce, powiedzieli,że nie mogą nic zrobić,bo mnie nie pobiła, nie podeszła i przy świadkach nie powiedziała do mnie,że mnie pobije,zabije czy połamie. Już mnie cholera z tym bierze. Policja olewa,i uwierzcie,żebym nie pracowała w Urzędzie to sama bym to załatwiła, ale my mamy taki durny kodeks etyki zawodowej i wg niego jak cokolwiek bym nawywijała wylatuję wtedy z pracy. Jutro porozmawiam jeszcze z naszą mecenas,bo od paru tygodni ją zatrudniamy, i zobaczę co Ona mi poradzi w tej sprawie. A ja między wszystkimi zdarzeniami, gdy policja nie reagowała, starałam się w ogóle o tej debilce nie myśleć, wyrzucić z pamięci. Jedną osobą,która chciała mi pomóc, była dziennikarka z jakiejś krajowej gazety, ale ja byłam na tyle głupia, że ciągle liczyłam,że tamta się odpierdzieli w końcu i bałam się sensacji w moim mieście. A i wiecie co, nie pamiętam czy pisałam o tym, ale gdy jeden z chłopaków, z którym wtedy była w sklepie(gdy moja mama stała na zewnątrz,a oni jej nie zauważyli), gdy ona miała pretensje,że mnie nie zaczepiał -ten chłopak powiedział coś w stylu że nie wie o co chodzi,zapytał jej kim ja jestem(była zima ,a ja byłam opatulona po uszy), ona do niego wyjechała z gębą, że jakbym rozsunęła kurtkę to by wiedział o kogo chodzi????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Ale jaka gówniara? Jaka smarkula? Jeżeli to nękanie zaczęło się 13 lat temu, gdy dziewczyna miała lat 15, to teraz jest już blisko 30-letnią kobietą! To niestabilna emocjonalnie i psychicznie dorosła osoba, która wcale nie musi mieć motywu.
I co to w ogóle za porady zaczajanie się na kogoś i bicie w ustronnym miejscu ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
A w czym problem? Przecież nie musiałam go odręcznie przepisywać i nie jest to niezgodne z regulaminem.
Zwracam tylko uwagę na dziwaczny i powszechnie obecny na wizażu zwyczaj wypisywania czołobitnie z dużej litery zaimków osobowych, w szczególności odnoszących się do TŻ: On, Jego, Jemu, tak jakby był to sam Bóg Stwórca ![]()
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Czy dobrze zrozumiałam, że pracujesz z jej kuzynką? Może poproś ją żeby wypytała o co chodzi, albo zorganizowała spotkanie, na które Ty przyjdziesz? ( tylko żeby tamta o tym nie wiedziała).
Ja widzę, że wszystko kręci się wokół tej laski. Pracujesz obok miejsca jej zamieszkania, spotykasz ją wszędzie - w aptece, w supermarkecie na kasie, pracujesz z jej rodziną, organizujecie jej staże.. Masakra..
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A skąd ta dziennikarka się o tym dowiedziała??
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Przecież Twoja mama i siostra były świadkami jak ona Cię znieważyła krzycząc do Ciebie na ulicy ”Ty k..wo” - to jest wykroczenie, masz 2 świadków i policja nadal nie chce nic z tym zrobić? Na Twoim miejscu poszłabym na inną komendę, najlepiej do większego miasta, bo w małych miejscowościach często kompetentność policji pozostawia wiele do życzenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do sprawy to jakas paranoja.Moim zdaniem powinnas jej wjazd na chate zrobic albo dorwac za szmaty do muru i zapytac o co jej chodzi i co ma wlasciwie do Ciebie.Bo widac,ze na psycholke lepszych metod nie ma skoro policja jest jak zwykle "bezradna"...
![]() |
![]() |
#58 |
... choć nie Westwood
|
Ja bym jeszcze raz spróbowała na policję, z pismem, z zeznaniami świadków. Skoro pracujesz z jej kuzynką to może ona też będzie zeznawać?
Bzdura. Jakie zwroty grzecznościowe mówiąc o kimś w 3 osobie? Zwracając się bezpośrednio, na Ty (czyli zwroty typu: Ty, Ciebie, Ci, Tobie) piszemy z wielkiej litery, owszem, ale tylko wtedy.
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Miałam podobną sytuację mając ok. 19-20 lat, ale szybko ją ucięłam.
Szłam z koleżankami na spacer przez nasze miasteczko i nagle rozległy się jakieś krzyki typu ''K**wy, dziwki, szmaty...'' i inne tego typu epitety. Lekko nas zatkało, ale byłyśmy jedyne na tym chodniku, a krzyczały z balkonu jakieś dwie dziewczyny na oko ok. 16 lat. Zaśmiałyśmy się tylko do siebie i szłyśmy dalej, bo wstyd mi by było nawet cokolwiek krzyknąć do nich, bo po co? Nie znałyśmy się, im się coś uroiło, niech sobie krzyczą... Ale sytuacja zaczęła się powtarzać. Były wakacje, często chodziłyśmy na spacery i stale takie krzyki z balkonu tego domu albo z balkonu jeszcze innego domu - gdzie mieszkały koleżanki. Nie było to ani miłe, ani fajne. Raz jedna z nich szła sama, spotkałyśmy się ''na ziemi'' - już nie z balkonu i moja koleżanka wzięła ją za rękę, przyłożyła do ściany i kiedy wszystkie stanęłyśmy twarzą w twarz i padły pytania typu: - czy my się w ogóle znamy? - po co wykrzykujesz za nami takie głupoty, skoro nas nie znasz? - o co chodzi? Nagle ''koleżanka'' już nie była taka rozmowna i skoro do wykrzykiwania. Nie umiała wytłumaczyć, czemu to robi, po co? Spuściła głowę, broda jej się zatrzęsła i było koniec rozmowy. Nie namawiam nikogo do przemocy, ale czasami trzeba kogoś ''złapać za szmaty'', stanąć twarzą w twarz i zapytać O CO CHODZI? Zazwyczaj o nic, zazwyczaj tego kogoś zatka na tyle mocno, że daje sobie spokój... Dlatego nie rozumiem czemu nie weźmiesz męża czy też mamy, nie podejdziesz do dziewuchy i nie poprosisz o wyjaśnienia? Nie pozwoliłabym jej odejść dopóki by mi nie wyjaśniła co i jak...
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak. Też mnie razi to nadużywanie form grzecznościowych w miejscach, gdzie ich być nie powinno.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.