![]() |
#1051 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
wygl±da to do¶æ kiepsko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. / r trochê. niedzielne.
1¶n - owsianka, dwie ³y¿ki ¿ytnich, trzy owsianych, ³y¿ka s³onecznika, ³y¿eczka kaszki lnianej, kubek mleka, dwie ³y¿eczki powide³ ¶liwkowych. kromka ¿ytniego z grub± warstw± twarogu i powid³ami ¶liwkowymi. 2¶n - wie¶niak 200g, ma³y rogalik ¿ytni. 3¶n - dwa filety ¶ledziowe z bazyli± i octem balsamicznym, kromka pe³noziarnistego z polêdwic±, musztard± i pomidorem. rower 2,5 godzinki. obiado-kolacja - zapiekanka - bak³a¿any, miêso mielone z indyka z sosem pomidorowym, mozzarella. miseczka twaro¿ku z gar¶ci± suszonych moreli i ¶liwek - mia³am mega ochotê, taki deser. ![]() 4 posi³ki, wsta³am po 10.
#1053 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Ekstradyska jak kiepsko, co jest zle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
dobrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
prosze o skomentowanie mojego RRR
I otreby owsiane (3³yzki) zalane wieczorem wada,jablko, 3sliwki suszone, pol jogurtu naturalnego kawa z mlekiem II salatka warzywna (3liscie kapusty pekinskiej 3 rzodkiewki ogorek) wiesniak garsc mieszanki(migdaly slonecznik nasiona lnu) III pol woreczka ryzu brazowego dorsz gotowany na parze surowka z kapusty kiszonej IV jajecznica(2bialka +zotko) szynka pomidor |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Utrzymanie:
(Brak drugiego ¶niadania, bo pó¼no wsta³am) 1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, serek homo naturalny - ok. sze¶æ ³y¿ek, mam ten w wiaderku z Lidla ![]() kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2 % i ³y¿eczk± miodu (emelie ![]() 2. 4 spore kotlety ziemniaczane (ziemniaki, m±ka pszenna, jajko, szczypiorek, przyprawy), miseczka ogórków z jogurtem naturalnym 135g, rzodkiewk±, szczypiorkiem 3. Ok. pó³ s³oika gruszek z syropu (robione przez mamê), 2 ³ychy serka homo jw., gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha p³atków migda³owych, starta kostka gorzkiej czekolady (ostatnia...) 4. 3 kromki chleba graham, ka¿da posmarowana serkiem ¶mietankowym, z plastrem polêdwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, rze¿uch±, suszon± bazyli±, pieprzem zio³owym Proszê o ocenkê. ![]()
#1057 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Utrzymanie
![]() ¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, twarogiem i d¿emem "kiwi, limonka", 1/2 z mas³em, rze¿ucha, rzodkiewk±, sa³at± i szynk±, 2 jajka na twardo, kawa z mlekiem. ¦niadanie 2: 2 tosty francuskie, sa³atka jarzynowa (taka klasyczna, z majonezem), marchew, kilka plastrów suszonych bananów. Obiad: 1.Rosó³ 2. Rolada wo³owa, 7 klusek ¶l±skich z duu¿± ilo¶cia sosu, modra kapusta<< ¶l±ski obiad. ![]() Po: 2 kostki czekolady, kakao Podwieczorek?(na ¿u¿lu): 100 gram s³onecznika w ³upinach, ze 4 gar¶cie popcornu, oscypek z grilla z ¿urawin±. ![]() Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem, rze¿uch±, pieczonym czosnkiem i suszonymi pomidorami, 2 kromki grahama z "mase³kiem z makreli" i pomidorem, pó³ mango. Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2011-04-10 o 18:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
2,5 godziny roweru to chyba trochê za du¿o ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiejsze Utrzymanie: I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, truskawkami, serkiem wiejskim, migda³ami & pestkami dyni; kawa z mlekiem. II. Miseczka krupniku z kasz± i ziemniakami; porcja kurczaka duszonego z soczewic±, pomidorami i cukini±. III. Jogurt jagodowy 150g z dorzuconymi pestkami dyni i wkrojonymi truskawkami; kawa z mlekiem. IV. Dwie kromki razowca - z mas³em, wêdlin± drobiow± i ketchupem/z twaro¿kiem i pomidorem. wpadnie jeszcze marchewka do pochrupania przed TV. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 999
|
Pierwszy raz piszê w tym w±tku, chcia³abym prosiæ o radê, dowiedzieæ siê czy moje menu na R jest dobre. Bardzo proszê o wszelkie sugestie. Ach, no i w tym tyg. nie mam za bardzo czasu i g³owy do æwiczeñ - czy jedz±c w ten sposób + ma³a aktywno¶æ fizyczna jest mo¿liwy spadek?
¶n. owsianka (50 g p³atków owsianych zalanych wod± + pó³ szklanki mleka 0,5 %) + pomarañcza II ¶n. grahamka ze s³onecznikiem z serkiem Turek Figura, pomidorem i bazyli± jogurt Twist 0 % do picia obiad makaron durum 100 g + pier¶ z kurczaka (jakie¶ 150 g chyba) + sos z pomidorów z puszki (kurczak by³ duszony w sosie na ³y¿ce oliwy) jab³ko + odrobina mieszanki studenckiej kolacja serek wiejski + trochê mieszanki studenckiej |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Twój jad³ospis fajny. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1062 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
P.
¦: 3kromki razowego: 1- z twaro¿kiem cioci,sa³at±, pomidorem 2-mas³em, szynk±, sa³at±,pomidorem pó³ 3- z metk±, pó³ 3 z mas³em, ¶led¼ pod pierzyn±, saga z 'ironi±'. II¦: kawa³ sernika rosa, serek homo truskawkowy z ³owicza (ciocia przywioz³a zapas..) kisiel jab³kowy Ob: Pier¶ panierowana, sma¿ona z kurczaka, duu¿o br±zowego ry¿u i... buraczki ![]() P:Jogurt nat. 200g z bananem, rodzynkami i cynamonem(warstwowo), 1,5 pomarañczy, kiwi, czekoladka pistacjowa z bombonierki. K:Grahamka z mas³em: z twaro¿kiem cioci i pomidorem, z szynk± i pomidorem, szczypiorem, berlinka z sosem czosnkowym. ![]() I pewnie bêdzie co¶ do filmu o ile mnie brzuch przestanie boleæ.. Koñczê z kisielami ![]() Jak to siê prezentuje? ![]() ![]()
#1064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
niby wydaje siê byæ okey, nie umiem zbytnio liczyæ kalorii, ale tutaj jest ich chyba bardzo ma³o, co? ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
bardzo mi zale¿y na ocenie
woda z cytryn± i miodem I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, homo nat 135g, trochê mleka) 2xkiwi zbo¿ówka ze spor± ilo¶ci± mleczka II.kefir 400g, jab³ko III.miêsko z indyka gotowane, kasza gryczana,buraczki, talerzyk marchwii duszonej z selerem,porem i przecierem pomidorowym+przypawy ró¿niaste IV.wie¶niak 200g+jajo i bia³ko+³ycha otr±b przyprawy + swie¿y pomidor i ogórek ![]() niemam czasu na V posi³ków, mogê jedynie wieczorem wcisn±æ garsc s³onecznika/orzeszków. i jak?
#1066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1067 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
To ja poproszê o ocenkê mojego U/R
¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty 2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ![]() Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz± 40 min si³owni Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki ( ![]() I jak to wygl±da? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
chudne
![]() ![]() mam tuñczyka, mo¿e faktycznie wie¶niaka dam do II¶niadania, a do kolacji tunaka (dla on mnie jest zjadliwy tylko w takich placuszkach) i bêdzie lepiej?
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26278793]To ja poproszê o ocenkê mojego U/R ¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty super. 2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata w koñcu to lekkie r i niedziela, wiêc pewnie pó¼no wsta³a¶ te¿. Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ![]() Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz± okey, to lekkie r, wiêc owoc mo¿e zostaæ. 40 min si³owni Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki ( ![]() okey. I jak to wygl±da? ![]() [/QUOTE] dla mnie to bardziej jednak r ni¿ u, wydaje mi siê, ¿e kiedy¶ by³o bardziej na luzie. ![]()
![]() |
#1070 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26279338]Dziêki za ocenê
![]() ![]() te¿ mam dni, ¿e jem bo siê powinno. ale zazwyczaj nie gardzê. ![]()
#1072 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26278793]To ja poproszê o ocenkê mojego U/R
¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty ok. 2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata Zamieni³abym te rodzynki na orzechy/pestki. Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ![]() Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz± Przed treningiem si³owym bia³ko szybkowch³aniaj±ce. Je¶li jednak æwiczy³a¶ aeroby/interwa³y to ujdzie. 40 min si³owni Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki ( ![]() I jak to wygl±da? ![]() [/QUOTE] Tak ¶rednio dzi¶, trochê niedopracowane.
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i stoisz laska w miejscu od 3 tygodni(bo tyle juz czasu tu wisze) ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
no ale ja sie powinnam w tej kwestii nie wypowiadac, bo mi odbija...
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Dzisiejsze Utrzymanie
¦niadanie: 3 du¿e bananowe pancakes z m±ki pszennej pe³noziarnistej polane syropem klonowym i posypane pokruszonymi nerkowcami; Inka karmelowa z mlekiem i miodem II ¶niadanie: porcja sa³atki Cesar (sa³ata rzymska, ogórek, grillowana pier¶ z kurczaka, grzanki razowe, dressing); pomarañcza; pó³ cha³wy sezamowej o smaku waniliowym (50 g); bia³a herbata Obiad: 2 pieczone po³ówki bak³a¿ana nadziane mielonym indykiem i warzywami, posypane parmezanem i polane ketchupem; pó³ woreczka br±zowego ry¿u wymieszanego z papryczk± chilli ![]() Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (250 g) wymieszany z miodem, wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; drugie pó³ cha³wy; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em czosnkowym, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka i ogórkiem konserwowym/ob³o¿ony sa³atk± gyros; marchewka do pochrupania; herbata malinowa + 2l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiejsze Peee ¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± >> druga z mas³em, jajkiem na twardo >> trzecia z d¿emem niskos³odzonym truskawkowym + pomidor + herbata zielona II ¦niadanie - nale¶nik z konfitur± jab³kow± zapiekany z plasterkami banana, posypanego cynamonem w piekarniku (bylo ok. pol banana) III ¦niadanie - sok bobo fruit (smak banan-jablko-marchew) + jab³ko Obiad - kotlet (Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju, panierowana) + 2 pyzy + troszke sosu + duuu¿o kapusty kiszonej gotowanej na ciep³o Podwieczorek - 300g jogurtu jogobella owoce le¶ne Kolacja - 2 BiG kromki chleba graham >> obie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym + pomidor + herbata zielona
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
przy³±czam siê
![]() R ¶n: 3 ³yzki p³atków owsianych, 2 ³yzki otr±b owsianych, mleko 1,5%, ³yzka ¿urawiny, ³y¿eczka wiórków kokosowych, 2 ³yzki serka wiejskiego 2 ¶n: miseczka zupy miksowanej (broku³y, w³oszczyzna) z fet±; nieca³e pó³ makreli wêdzonej ob: 2 nale¶niki (niestety pszenne ![]() ko: serek wiejski ze start± marchewk±, 3 oliwki, rzodkiewka i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
[QUOTE=Agashia;26280496]
Dzisiejsze Peee ¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± >> druga z mas³em, jajkiem na twardo >> trzecia z d¿emem niskos³odzonym truskawkowym + pomidor + herbata zielona ]ok, ale nie lepiej herbate owocow±? ![]() ![]() II ¦niadanie - nale¶nik z konfitur± jab³kow± zapiekany z plasterkami banana, posypanego cynamonem w piekarniku (bylo ok. pol banana) pychota ![]() III ¦niadanie - sok bobo fruit (smak banan-jablko-marchew) + jab³ko ja od sierpnia bêdê mieæ takich stosy w domu, wiêc chcia³am je¶æ, dobre to jest? ![]() Obiad - kotlet (Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju, panierowana) + 2 pyzy + troszke sosu + duuu¿o kapusty kiszonej gotowanej na ciep³o ³adnie, ale sosu mog³o byæ wiêcej Podwieczorek - 300g jogurtu jogobella owoce le¶ne + owoc, jakie¶ migda³y, orzechy? Kolacja - 2 BiG kromki chleba graham >> obie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym + pomidor + herbata zielona ok ale nie pij tyle tej zielonej, no! jw. Powiem Ci, ¿e ³adnie, ale nie stosujesz ¿adnych przek±sek w ¶rodku dnia? Baton do kawy, czipsy do filmu? To te¿ dodatkowe kalorie. Ale jest lepiej, oby tak dalej, jestem dumna. ![]() I wstawiam moj± Redukcjê na jutro: woda z cytryn± na czczo I¶n: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków owsianych, zalanych na noc wod±, rano podgrzana na mleku i wymieszana z dwoma suszonymi ¶liwkami, kilkoma rodzynkami i ³y¿k± wiórek kokosowych; zielona herbata II ¶n: bu³ka fiñska trójk±tna z mas³em, przekrojona na pó³: jedna czê¶æ z zielonym ogórkiem, druga z papryczk± konserwow±+ jab³ko ; herbata z czarnej porzeczki z je¿yn± ( ![]() 2 godziny wf obiad: porcja roso³u z makaronem i miêsem z indyka (zosta³o z dzisiaj, a nie chcê mamy anga¿owaæ w robienie czego¶ specjalnie dla mnie) 20 min na rowerku stacjonarnym; a6w(zaczynam, ciekawe, czy bêd± efekty) kolacja: miseczka sa³atka z serka wiejskiego, rzodkiewki, ogórka konserwowego i papryczki; zielona herbata seria brzuszków W trakcie dnia bêdzie jeszcze z gar¶æ lub dwie s³onecznika, albowiem mam masê nauki, a tak bez niczego w ustach to mi ciê¿ko idzie. ![]() U¶miecham siê o ocenkê i rady, bo jeszcze mogê co¶ zmieniæ. ![]()
"¯ycie mo¿na prze¿yæ tylko na dwa sposoby: Tak, jakby nic nie by³o cudem albo tak, jakby cudem by³o wszystko." ![]() ![]() ![]() Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-04-10 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.