|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
eee to u mnie zle nie bedzie
![]() Karina miala 48 cm i 3020g wazyla
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może się komuś przyda bo sklep ma bardzo fajne rzeczy http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/oferta/polska...b_prezent/1143
![]() |
#4803 |
Wtajemniczenie
|
ANIAP kurcze az mi sie cieplo zrobilo jak napisalas o tych calusach w brzuszek...a tez slyszalam,ze po witaminkach dzieci wieksze sie rodza i sie zastanawialam czy to prawda...
a Ty mialas cc z Ola czy naturalnie...bo zastanawiam sie czy po tak krotkim czasie od porodu do porodu,porod sn drugi bedzie latwiejszy i szybszy czy tak krotki czas ma wplyw na to
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
szwagierka przy synku witaminy brała i ważył 3600, a córę bez witamin 4450
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ja pierwszego od odejścia wód i porządnych skurczy takich że ciężko się mówi to poród trwał 3,5 godziny(ale z tymi słabszymi skurczami to kilkanaście godzin) a teraz to od wód i porządnych skurczy to 8,5 h(a już kilkanaście godzin miałam skurcze uciszane nospą co nie pomagało ![]() ![]()
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli lubi np. myć ząbki to proponuję podać mu szczoteczkę zaraz przed wyjściem z wanny i razem z nią go wyjąć i jednocześnie zajać go ząbkami
![]() |
#4808 |
Wtajemniczenie
|
PL MADZIA ha az milo sie przeczytalo to co napisalas
![]() a jeszcze gorzej nastepny tydzien ![]() ![]() ANIAP na zyczenie,czyli z Szymkiem sie wymeczylas i tym razem wolalas cc...chyba tez bym wziela gdybym sie nie bala tego paralizu
#4809 |
Zakorzenienie
|
Oliwia owszem grzeczna jest bardzo, ale taaaaaaaaaaaaka ruchliwa! wszedzie jej pelno! teraz non stopo trzeba za nia ganiac!
ania z tymi witaminkami to chyba nie do konca, na to raczej nie ma regoly, ja wtaminy bralam tylko na poczatku pozniej mialam bardzo dobre wyniki i nie bralam, kuzynka brala witaminy a maly mial 2800 a normalnym terminie sie rodzil. witaj kropku- tak moj tz brzuch wita:P
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
cześć...
ja znowu zbiorowo życzę naszym roczniakom wszystkiego najlepszego!! ![]() (przepraszam że nie indywidualnie) ja po całym weekendzie spędzonym w szkole... masakrycznie męczące to... w piątek byłam o 21 w domu w sobotę na 8 w Bytomiu a w niedziele na 8.15 w Zabrzu... pobudki w okolicach 5 dla takiego śpiocha jak ja nie są ani łatwe ani przyjemne... no ale przynajmniej teraz weekend mam luźniejszy... w niedziele na 12 ![]() gmyrelko- moja Kala też nie chodzi sama... za rączki jej się spodobało i teraz wymusza ![]() ![]() tyle chociaż że gada trochę... powie mama, tata, baba, dada, dzidzi, nie ma, kupa i uczę ją teraz kala... aa i jeszcze mowi niania co znaczy ania... ale to już chyba pisałam... i po swojemu duuuużo gada... a z takich śmieszniejszych rzeczy jakie ostatnio pokazuje to jak zrobi kupona do nocnika i później wstaje to łapie mnie za nos... ![]() ![]() pop- do chrowacji wystarczy dowód chyba że jedziecie gdzieś bardziej na południe że przejedziecie BiH to paszporty potrzebne... Darusia- gratulacje!! ![]() ![]() ferrou- zdjęcia świetne! a z ciebie faktycznie kaszalot!! gorszego nie widziałam:P aa i obiecałam ostatnio zdj z roczku... co prawda dałam je już na fb ale tu tez wrzucę ![]() 1.przed wyjęciem (chwile po wyjściu futro zostało ściągnięte ![]() 2-3 sesja na stole ![]() 4. z mama 5. z babcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie i masz racje . Ale niestety tak już jest i nie ma co się oszukiwać że 3/4 z nas nigdy już nie będzie tak wygladać jak przed ciążą ![]() Agnieszka z SZymkiem też miałam CC bo on się dupą do świata wystawił także z Ola mogłam rodzić normalnie ale wkurzyła mnie jedna połozna co jej chciałam zapłacic zeby była przy porodzie . A ta mi problemy robiła że po CC to trudne porody sa , że i tak mogę mieć CC że trzeba monitorować cały czas itd , itp .. tak więc się wkurzyłam i mówię po co mam się męczyć a może i tak mnie potną mam już ta bliznę na brzuchu pierwsze CC przezyłam to i drugie przezyje . A że mamy znajomego lekarza w szpitalu......... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Ferrou Kubuś jaki przystojniak
![]() Wszytskie dzieciaczki ślicze Wercia, Kalinka, Michaś i Dominik ![]() ![]() a ja nie dawno wróciłam z pogotowia, ok 18 tak mnie złapało, że nie mogłam się ruszyć, dosłownie na kolanach szłam do pokoju. Mam ucisk na nerw i tak mnie plecy bolą że nie moge się ruszać, chodzić itd ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-04-11 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() j Cytat:
![]() ja widzę ile przytyłam... od wrzesnia 15kg i widzę jak wyglądam... mam dużą nadwagę. I nie chodzi o to, że nazywam siebie tak czy siak, ja tak się czuję, bo mam lustro, bo widzę jak inni wygladają, bo widzę jakie ciuchy noszę, jak trudno mi cokolwiek na siebie znaleźć w sklepie, a już kupienie czegos bez przymiarki kończy się wywaleniem kasy w błoto. To nie jest tylko moje widzimisię, po prostu realnie na siebie patrzę... pamiętam kiedyś rozmowę z moją koleżanką z klasy... twierdziła że jest gruba i musi się odchudzać... to się zapytałam jej to jak ona jest gruba, to ja jaka jestem? chyba monstrualnie gruba... a dziewczyna w pasie miała tyle co ja w udzie... nosiła rozmiar xs a ja xl... a ona na to, że ja jestem szczupła i przesadzam... wiecie, przykro mi się w takich sytuacjach robi, bo tym bardziej czuję się jak słonica. Zawsze źle wyglądałam, zawsze miałam tłuszcz, oponkę czy jak to się zwie... nigdy jej się nie pozbyłam i nigdy pewnie się nie pozbędę. To, że np zdjęcia buzi wyglądają szczupło to wcale nie oznacza że tak do końca jest, wystarczy robić zdjęcie pod dobrym kątem, to samo z sylwetką. Czy naprawdę muszę wkleić swoje zdjęcie abyście zobaczyły że nie należę do szczupłych osób? ![]()
![]() |
#4814 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ktoś pytał o mleko, ja daję Nestle Junior. Ale jest już tak kiepsko z piciem -mały tylko nad ranem wypija przez sen ze 200 i tyle. W nocy już nie - tu akurat się cieszę, bo spokojniej śpi - jest bardziej najedzony po tych kaszkach na dobranoc ![]() ![]() ![]() Dzisiaj idę na egzamin gimnazjalny do komisji, jeszcze ✂✂✂✂a do dyslektyków - bite 3 godziny siedzenia w bezruchu ![]() od przyszłego czwartku mamy wolne - nie mogę się doczekać, tak mi brakuje całych dni z dzieckiem, a on jest już taaaki cFaniaczek. Wczoraj mnie łapie za palce, żeby z nim iść i wyobraźcie sobie, że zaprowadził mnie na górę, po schodach (śmiga jak stary tylko za 2 łapki) pod pokój teściów - otworzył drzwi - były przymknięte- i przez cały 80metrowy pokój do fotela bujanego mnie zaprowadził, po czym zaczął się na niego wdrapywać ![]() ![]() Tź dzisiaj pojdzie na popołudnie do pracy, bo moja niania jedzie z dziadziusiem do krakowa do okulisty, ja nie mogę na egzamin nie iść, więc padło na tż - ten w niebowzięty, że sobie pośpią do 9 ej - sesesese ale się zdziwi ![]()
![]() |
#4815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
sara wspolczuje,
madzia to ladny kloc! ponad 5 kg matkooo moja!:szok:
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
pl_madzia ;26302417]
Ja Erwinka kąpię zamiennie raz Nivea do kąpieli(kupuję w biedronce taki niebieski) drugi raz balneum, a kolejny mąka ziemniaczana. Tylek zawsze mydełkiem i rączki też i stopki, a włosy szamponem, reszty ciała mydłem nie myję, tylko tą woda z płynem opłukuję. Po kąpieli niczym nie smaruję bo ma ładną skórę, czasami tylko buzię, bo tam ma jakieś takie atopowe zmiany czasami.[/QUOTE] dziwna ta lekarka, naprawdę. Jak nie chce normalnego mm, to mu mieszaj aż się przyzwyczai. Wiesz np na 6 miarek, 5 pepti i 1 mm, potem 4 na 2 itp. ja tak moja na początku do smaku pepti przyzwyczajałam. ja kąpię podobnie jak ty-daję płynu i ciałko tym, a dodatkowo stópki, paszki i włoski żelem. Czasem jak jest nawrót prchów AZS-owych to w vitelli kąpię już tylko (no oprócz włosów) lindsley, banda przeboska ![]() Ty mówisz, że trudno trójce fotę walnąć- mi nawet mojej jednej ciężko, taka ruchliwa sara 85, bardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]() to zobowiązuje cię do zameldowania się , że byłaś u tego gina (żeby ci nie przyszło do głowy, że jeszcze masz czas...) u mnie odra w 12 mies, a potem 14 mies penumo i 16 ost.dawka 6w1 (albo na odwrót). Ale wiem że różnie robią, np. u mnie na pierwsze dawki peneumo i 6w1 razem szzepią, a u koleżanki osobno. Mi w ks. zapisują kiedy mam następne, więc może lepiej zadzwonić się zapytać ponawiam pytanie do użytkowniczek (mam użytkowników ![]() i znów dzięki za odpowiedzi kąpielowe-zawsze można na was liczyć ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- mojego kolegi zona też 5,5 naturalnie urodziła, i mały długo był klocem (do 2 roku)-bardzo późno zaczął chodzić, bo mu ciężko było... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |||
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - Maciś faktycznie jest taki przytulaśny i przystojny i mądry
![]() Farrou - zdjęcia Kubusia perześliczne. ![]() Ja Ci nie napiszę że jesteś szczupła bo faktycznie nie jesteś szczupła i uważam że powinnaś sie za siebie zabrać. Wiem że łatwo powiedzieć/napisać. Ale jeżeli nie teraz to kiedy? Teraz jest wiosna i człowiek ma motywację, ponadto akurat Kubuś zaczyna chodzić więc jest za kim pobiegać. Zrzucisz z 10 kg i od razu poczujesz sie lepiej ![]() JA mogę napisać że jesteś urocza, masz ładną twarz, jesteś zdolna - bo to jest prawda. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Evitka - Ja Camille dawałam tylko na noc. Jedną porcję wlewałam do pyszczka. Mała wtedy spokojnie spała.
![]() |
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry mamusie! Ja na chwilkę wpadłam na forum przeglądam strony a tu taka wiadomość!!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Co do twojej figury: nie każdy może być szczupły tak jakby chciał. Zastosuj jakąś dietę może dodatkowo aerobik czy siłownia i jestem pewna, że w kilka tygodni uda ci się zrzucić kilka kilogramów, wystarczy samozaparcie i konsekwencja a poczujesz się o wiele lepiej. Buźkę już masz śliczną więc kilka kilo mniej i będzie cudownie ![]() Cytat:
![]() Spóźnione życzenia dla Maciusia!!! Bądź radosny i uśmiechnięty i obdarzaj tym uśmiechem rodziców każdego dnia. Obecnie remontujemy mieszkanie i mam sajgon w domu. Wzięłam tydzień urlopu i działamy. Lenusi pokój prawie skończony jak wstawimy łóżko i powiesimy obrazki wstawię fotki ![]() Lenka już biega sama po całym domu. Robi kupkę do nocnika (woła aaaaa) wtedy wiemy, że chce siku albo hmmm.... Zadziwia mnie czasami tym, że wszystko rozumie co się do niej mówi. Jest piękna i mądra jak wszytkie nasze dziciaczki ![]()
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny Pop właśnie sypie się;/ mi to ciągle coś dolega, jak nie pęcherz to plecy itd do tego jeszcze siwieje ![]()
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Darusia u nas sasiadka ma taki wózek i sobie chwali ona ma właśnie dzieciaczki w odstepie 2 latek
http://stroller411.com/blog/312/baby...stroller-2011/ druga sąsiadkla ma taki ![]() ![]() http://cgi.ebay.com/RunAbout-Quint-J...item2eb473640c jeszcze te ankładki są też fajne co dziewczyny podawały http://cgi.ebay.com/Phil-and-Teds-Da...item3f09064f0f na zwykłą spacerówke tez możesz ją zamontować i do głębokiego tak samo |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi się właśnie pomyślało, że to może mieć z tym noszeniem związek, mnie też często kręgosłup boli (szczególnie lędźwie), ale nigdy tak jak ciebie... przerąbane, bo jak to młodej nie podnosić, szkoda, że nie masz nikogo do pomocy na dłużej
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ferrou może i masz za dużo kg ale jesteś chyba dość wysoka i przede wszystkim po Tobie nie widać tego rozmiaru XL ![]() Ja też waże dużo a tego po mnie aż tak nie widać Cytat:
Mała coś mi kaszle bidula bo ma katar i cięzko jej się śpi ![]()
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
aniu, bidulka olunia
![]()
![]() |
#4826 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() A ja to nawet w butach na obcasie teraz nie mogę chodzić ![]() Zdrówka dla Oli życzę
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak nazwać ten uchwyt pojemnik na picie do wózka by go znaleźć gdzieś na necie co bym mogła zamówić bo mam już dość rozlanego picia w wózku zwłaszcza że teraz zmieniamy wózek bo postanowiłam się wziąć za siebie i zrzucić pare kg i przechodzimy na wózek jogger tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy co bym mogła z Daną biegać tereny mamy tutaj wyśmienite
a któraś kiuedyś pisała bym dałą zdjęcie swoje już raz wklejałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jako uchwytu do kubka uzywam torby takiej doczepianej do wózka, i ona ma taka kieszonkę wyciąganą w razie potrzeby na butelkę http://allegro.onet.pl/torba-biodrow...553011373.html
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Sara współczuję
![]() Kalinka cudna ![]() Cytat:
Ja daję Camilię jak się budzi w nocy z płaczem i nie da się go uspokoić. Zapobiegawczo nie daję... A dziś zauważyłam że sobie chyba dziąsełko przygryzł tam gdzie wychodzi mu ta ostatnia jedynka... Bo raczej nie w tym miejscu gdzie się powinna przebić a ma takie miejsce (może 2mm x 2mm) aż bordowe ![]() ![]()
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, z tymi kilogramami, to bywa różnie - są dziewczyny, które naprawdę są duże, a potrafią się tak fajnie ubrać, że wyglądają świetnie i do tego umalować i cała reszta. A są super szczupłe, co potrafią to zepsuć i wyglądają po prostu źle.
Naprawdę - wg mnie - istotne jest jedynie to, jak się czujemy z własnym ciałem ( nie licząc patologii w postaci anoreksji i innych takich). Ja po ciąży mam do siebie pewne uwagi, ale ... przed ciążą też je miałam, pewnie zawsze będę miała.No chyba, że z jakieś 10 kg zrzucę, ale wtedy cycki będę miała do kostek chyba. Do tego mam blizny na ręku, kawałku pleców i kawałku tyłka ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- A wiem, że miałam napisać, coś innego i więcej, ale klient mi tu zadzwonił i mnie wytrącił z równowagi.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-04-12 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.