|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Ja już zdążyłam wrócić z wyprzedaży. Pochwale się moimi zdobyczami, a najbardziej ślicznym kożuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() poproszę o wpisanie na liście imienia - Hania co prawda jakoś na 100% nie moge się zdecydować jak to przy Majce było, ale Majka już wszystkim opowiada, że będzie miała siostrzyczkę Hanię, więc już chyba wyboru nie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
hej. Jak Wam mija kolejny dzień stanu błogosławionego?
Byłam rano w labku, krew pobierał mi młody typ który pierwszy dzień w tej przychodni pracuje, masakra, tak się przybierał do tego, widać że się stresował i bolało mnie!! Co dziwne, zawsze z lewej ręki miałam pobierane, a dzisiaj z prawej. Zmalowana bo wyglądasz pięknie, ciąża Ci służy, lekarz prawdę powiedział. ![]() Carmela piękne te pieski, aż chce się poprzytulać i wycałować takiego milusińskiego. Wodaqua lumpkowe zakupki udane zwłaszcza to okrycie kąpielowe mi się podoba. Zanka gratuluję wejścia w kolejny trymestr, ja już w piątek tez zaczynam. ![]() ![]() Też mam wesele, 14 maja nie wiem gdzie zakupić sukienkę, nie znam sklepów ciążowych w lbn ( może mamusie z lbn wiedzą?)zawsze do lumpków chodziłam. Moja koleżanka u mnie na weselu była 2 tyg przed terminem, wiadomo nie tanczyła, ale do pólnocy posiedziała. Aaa przyszedł mi odgrzewacz z canpola, jak nowy, mało używany, ale nie ma instrukcji. Może któraś z mam czai obsługę? Nawet nie wiem czy wodę się wlewa do niego ![]() Idę lepić pierogi. Pewnie mi zejdzie. Jak coś robię z mąki to cała kuchnia biała, ze mną na czele. |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
BAN stały
|
Ja mam wesele 30 kwietnia, i muszę iść bo jak nie pójdę to mnie rodzina męża zagryzie
![]() ![]() Wywaliłam się z łóżka i wstałam (NARESZCIE!). Od 8 chyba na allegro siedzę ![]() ![]() Zimno mi ![]() brunetka, świetne zakupy ![]() ![]() Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-04-12 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kozuszek extra! i ochraniacz na łóżeczko też! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie doszłam do wniosku, że nie mam w co spakować się do szpitala.
Chyba trzeba wejść na allegro i poszukać jakiejś torby ![]()
#4747 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny no to zakładam kolejną część, bo za chwile muszę zmykać
tytuł nr 2 wygrywa więc go wykorzystamy
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet kuruj się aby w czwartek być z nami. Gratuluję Wam udanych wizyt. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten kożuszek niby jest na 3-6 miesięcy, ale moim zdaniem jest większy więc na zimę będzie ![]() Już sobie przypomniałam Świętoduska ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-12 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój mąż kupił jakieś literki i przyczepił do stołu, teraz dopiero widzę że to "Amelka" z ciasta i z lukrem ![]() ![]() edit: Już idę, do zobaczenia wieczorem w (mam nadzieję) nowym wątku! Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-04-12 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
V część naszych pogaduszek
zapraszam po zakończeniu tej części życzę miłego dnia, jak wrócę to się odezwę, mam nadzieję, że w kolejnej części już ![]()
#4752 |
Zakorzenienie
|
zanka widzimy sie w nowym watku jak wrocisz, ja wlasnie na ten tytul zagłosowałam, czyj to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
hej
![]() choroba nie odpuszcza.....nuda na calego i jeszcze nic slodkiego w domu ni ma ![]() brunetka - duzo juz brzuszkow lubelskich bedzie??? zakupki ![]() ![]() moniczka - zgadzam sie z margaret a co to za wstyd ze jestes w ciazy po slubie???? niech sie wstydza te co wpadly i nie wiedza z kim ![]() zanka no no szybka jestes z tym watkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() gratuluję wieści z wizyt ![]() gratuluję zakupów ![]() ja też dziś z rana byłam w ciucholandzie i też dosc udane wyjście ![]() Carmela- ja mam taki,używamy go całą rodziną jest doskonałym termometrem http://allegro.pl/abakus-termometr-b...536582899.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
może mnie nie być do wieczora albo dłużej i nie miałybyście gdzie pisać, więc wolałam wcześniej niż za późno
tytuł należy do... Zmalowanej ![]()
#4756 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() A ja dziś znowu do lekarza ![]() Musze go poprosić o takie zaświadczenie, że mogę chodzic do szkoły rodzenia, bo okazuje się że tego wymagają. Wczoraj zamówiłam te cudne literki a allegro. Takie na ścianę, z imieniem dziecka. Nie mogę się doczekac, bo na zdjęciach wyglądają cudnie ![]() Kolinka - ale dobre wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ja termometr chyba taki kupię: http://www.ceneo.pl/;0152132704-10.htm (model Mescomp AC 322) Ma genialne opinie, dlatego jak na razie jest u mnie no.1 ![]()
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Marina -nie strasz,że urodzeni 15kwitnia to łobuzy... ja mam nadzieje,że mja córka jeszcze siądzie na dupce
![]() Carmela- cudne psiaki ![]() ![]() Aania- ja jednak polecam DADĘ,te rosmanowskie nie były tak dobre.Nawet jeśli cena jest niższa to chyba nie warto idę sprzątac dalej....dziś mam lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Zanka
![]() Brunetka super łowy ![]() ![]() u mnie dziś skończony 25 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() zanka gratki za rozpoczęty III trymestr, to już nie przelewki ![]() Cytat:
![]() Najważniejsza jest położna... mnie chyba tez położna zszywała, a nie lekarz, chyba że to taka młoda lekarka była... ![]() Cytat:
![]() Bałam się że gdzieś po drodze zasłabnę.. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Zmalowana gratuluję udanego tytułu ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-12 o 10:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja rano byłam na morfologii. Szok, jakiś facet zobaczył, że jestem w ciąży i przepuścił mnie na sam przód ( choć tak powinno być w sumie) kolejki. Ale zmęczyłam się, nie mogę chodzić w dalszym ciągu. Boli. Gratulacje za udane wizyty! Nic, idę Was poczytać od wczoraj wieczora :P
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
noooo Zmalowana mloda poetka nam rosnie
![]() z braku slodkiego zrobilam sobie kisiel ...moze pomoze............ ah Wy juz III tyrmestr a ja dopiero półmetek...... a jak to bedzie pozneij czesc z was urodzi czesc nie....to czesc przejdzie do odchowalni a czesc bedzie tu sie paletac w samotnosci do konca sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze wspomne babci o termometrze. duze to beda za jakis czas, teraz maja 2 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
U Nas w końcu się zrobiło ciepło i słoneczko swieci
![]() brunetka2000 super ubranka ![]() Ja miałam nie iśc do lumpka, ale mamuśka szła to sobie mówię a co tam będę siedziec w domu chociaż się przejdę ale raczej nic nie kupuję. I przyszłam z zakupami ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że na odchowalni również stworzymy swój wątek, jeśli czas i dzieciaczki na to pozwolą ![]() ![]() Dziewczyny uwielbiam was i wasze porady, historie, zakupy itp margaret82 słodkie te spodenki, a kurtka normalnie rozwala Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-12 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Rozeznanie
|
co do tego wesela- no właśnie ja ciążę super znoszę- żadnych dolegliwości, brzuszek zgrabny mimo że jutro już w III trymestr wskoczę więc generalnie nawet jeszcze ruchawa jestem
![]() ![]()
#4767 |
Zakorzenienie
|
laski, to chyba normalne ze odwalimy jeszcze mase watkow odchowalnianych. ja juz 3 rok bujam sie z tymi samymi laskami na odchowalni (czesc sie wykruszylo ale jakies 20 zostalo na stałe), wczesniej jeszcze na poczekalni gadalysmy (ale my mniej gadatliwe niz wy
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- 100 km to bym jechala - nie urodzisz przeciez w godzine (ha, pewnie bys chciala ale nie wierze w to niestety...) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Zanka gratuluję III trymestru ![]() ![]() Fajny tytuł tej nowej części. Ja mam sporo ciuszków a o dziwo żadnego nie kupiłam sama ![]() ![]() W sobotę trafiłam do szpitala. Na szczęście wczoraj mnie wypuścili bo myślałam, że do głowy dostanę. Na wypisie mam poród fałszywy przed ukończeniem 37 tygodnia. Julian pchał się na świat jak się okazało, no raczej próbował ale został powstrzymany. Miałam już skurcze na 40%, szyjka zaczęła się skracać i rozwierać.Miałam bóle jak na okres, brzuch twardy jak kamień. Faszerowałam się nospą, leżałam i nic. Pojechałam dopiero wtedy, gdy zobaczyłam trochę krwi. Jakbym jeszcze trochę pozwlekała to pewnie już byłabym rozpakowana, bo synuś już ułożył się główka w dół. Na dodatek mam bakterie w moczu. Cudny weekend miałam. Lekarze tylko powtarzali, żebym chociaż do 36- 37 tygodnia donosiła.
#4769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
O kurde, to użyłaś...Dobrze, że wszystko skończyło się dobrze...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze mam wątek mamuś styczniowo-lutowych 2010 i tez pisałyśmy dużo na Poczekalni a teraz na Odchowalni piszemy dalej i mamy swój Klub w którym poruszamy już intymniejsze tematy i poważne sprawy.. Tak jak pisze monia częśc się wykruszyła ale jest stałe grono, było kilka spotkań w realu (my np. jak pojechaliśmy na wakacje i przejeżdżaliśmy przez Austrię to spotkaliśmy się z jedną mamusią z Wiednia), a teraz organizujemy babski zjazd ![]() Tutaj pędzimy jak szalone ale to chyba kwestia poczekalni, bo więcej czasu większość mamusiek ma, jak dziecko rośnie to już mniej zostaje na wizaz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.